Автоимунен тиреоидит на Хашимото (35)

• 83 247
  • 752
  •   1
Отговори
# 255
По описание ми прилича на колит, но не съм доктор  Peace
Хубаво е да изясниш състоянието при гастроентеролог с ПКК+ СУЕ, кръвна захар, Асат-Алат, липиден профил. Поне аз ходя с такива изследвания при гастроентеролог + хеликобактер пилори, но аз имам и гастрит, освен колит, но най-добре е докторът да ти назначи изследвания, според състоянието.

Актвията не е добър вариант според мен.
Пробиотик - задължително.

# 256
По описание ми прилича на колит, но не съм доктор  Peace
Хубаво е да изясниш състоянието при гастроентеролог с ПКК+ СУЕ, кръвна захар, Асат-Алат, липиден профил. Поне аз ходя с такива изследвания при гастроентеролог + хеликобактер пилори, но аз имам и гастрит, освен колит, но най-добре е докторът да ти назначи изследвания, според състоянието.

Актвията не е добър вариант според мен.
Пробиотик - задължително.
Благодаря за отговора, Мереленда.
Преди две седмици си правих пълна кръвна картина, всичко е в норма.
Личната не ми каза за нещо нередно. А на гастроентеролог не съм ходила, но може би ще се наложи . Ще си взема пробиотик за някоко дни и се надявам да имам подобрение !

# 257
По-добре е, че кръвната картина е в норма. При мен също показателите са били в норма, което не изключва заболяването, но в зависимост от показателите се решава какво да е лечението.  Simple Smile Дали да се включат лекарства или само добавки като ензими, пробиотици, и да се изключи дадена група храни.
Когато ме диагностицираха за първи път ми беше предписана само диета (повече желирани продукти и бульони, киви, препечени ябълки - някакви такива бяха, но не помня всички храни). В последващите случаи, освен диетата приемах и лекарства за тежестта и болките (дуспаталин), ензими, пробиотици, лекарства, които действат на подуванията като комфортекс, еспумизан, мезим форте. Събират се газове, които не могат да излязат и корема се подува. Не винаги има болки, но има тежест, дискомфорт, много подут корем, направо като при бременна  Rolling Eyes

# 258
sesil22, пробиотиците вършат чудесна работа. Пожелавам ти само с тях да си помогнеш, да не се налага друго. И при мен понякога се получава такова подуване, но с пробиотик от време-на време нещата се успокояват.

# 259
Здравейте момичета? За съжаление преди 2 дни се наложи да ме кюртират, защото претърпях спонтанен аборт в 7 г.с. Аз от 2-3 години съм на терапия с еутирокс. Когато видях положителния тест пуснах следните хормони и антитела.
ФТ3 5.48 /3.1-6.8/
ТСХ 1.77 /0.27-5.5/
Anti TPO 19.82 /0-34/
Anti Tg 421 /0-115/
Аз приемам Еутирокс 25 през ден 1, през ден 1 1/2. При тези резултати ме оставиха на същата терапия, контрола след месец. Месецът сега изтича. Предвид промяна на ситуацията да пускам ли сега ТСХ или да чакам да мине известно време?

# 260
  • Бургас
Привет момичета. Пуснах си хормони и антитела, но на лекар съм другата седмица.
Може ли мнение относно резултатите. За първи път ги изследвам.
TSH 3.91  (0.27- 5.50)
FT3 4.49  (3.1-6.8
FT4 15.1  (12.00-22.00)
Anti-tg   40.14  (0-115.00)
Anti-tpo 76.74  (0-34.0)

# 261
Vessy имаш повишен МАТ(Anti-tpo) и повишено ТСХ  и това говори за автоимунно състояние но ми се струва че е в много ранна фаза защото при повечето антителата са стотици или хиляди а ти си близо до нормите. Може да те оставят на проследяване или да ти изпишат хормон някаква съвсем малка доза примерно 12,5 или 25 но някак ми се струва че не трябва да бързаш с хормоните. Ехо май не си правила, първо си направи ехография.  Прочети какви неща се препоръчват като хранителни режими йога и т.н все си мисля че при резултати като твоите може да се вкараш в норми и без хормони. По какъв повод реши да си пуснеш изследванията, какви са ти оплакванията.

# 262
  • София
При мен всичко е в норма, а защо се чувствам, като парцал ?! Confused

# 263
Може да имаш липса на витамини или минерали. Изследвала ли си магнезий, желязо, калций, Витамин B12, Витамин D3 . Тези често са дефицитни при Хашимото и може също да дават симптоми на отпадналост

# 264
  • София
Може да имаш липса на витамини или минерали. Изследвала ли си магнезий, желязо, калций, Витамин B12, Витамин D3 . Тези често са дефицитни при Хашимото и може също да дават симптоми на отпадналост

Не, не съм ги изследвала.
Нямах си идея, че се изследват.

# 265
Ми не са задължителни за изследване  но при Хашимото често има недостиг на елементи. Специално витамин D3 май повечето жени имаме дефицит дори и тези които нямат Хаши. Останалите неща не мисля че са скъпи за изследване и е хубаво да си видиш нивата.

# 266
  • Бургас
Niss, благодаря ти за отговора.
Изследвах ги, защото имам окосмяване по брадичката, нисък пулс, умора напоследък,
имам и спонтани аборти преди години /тогава никой не ми каза, да ги изследвам/. Излизат ми и
кожни образувания / липоми,фиброми/.
Ехо ще направя   bouquet

# 267
  • Sofia
като спомена за  липоми....излезна ми един на китката,аз го забелязах мин.година,а с диагноза съм от 2,5год.
има ли някаква връзка хашимотото с тези образувания....

# 268
  • София
Сигурно има .. и на мен започнаха да излизат ..

# 269
  • Бургас
Doli и аз това се чудя. Когато се рових в нета за липомите, попаднах на мнение, че може да има връзка с хормоните, но незнам дали е достоверно. Сега не намирам статията, за съжаление.

Общи условия

Активация на акаунт