Автоимунен тиреоидит на Хашимото (35)

• 83 231
  • 752
  •   1
Отговори
# 645
Здравейте! Днес си правих изследвания, защото сутринта толкова ми се виеше свят, че не можех да стана от леглото. ТСХ е 1,42, а глюкозата е 6 при норма 2,8-6,1. MCV и MCH са съвсем малко по-ниски от нормата. Притеснено ми е за глюкозата  newsm78

# 646
За начало може да повториш изследването и да се консултираш с ендокринолога. Височка е, може да назначи други изследвания.
Вярно, че има значение кога и какво си яла предния ден, и все пак си е гранична, а е желателно да е доста по-ниска. Моят ендокринолог иска да е около 5, даже под 5 най-добре.
При мен се откри проблем с кръвна захар 5.86 някъде и ендокринологът ми назначи изследвания.

# 647
Благодаря, Merelenda  Hug Много ме е страх от обременяването с глюкоза, но май ще се наложи  Whistling Сега се забих да чета темата за НВ-ВМХ. Ти преди ме беше насочила към нея, но ми се стори сложен режима  Crossing Arms

# 648
Благодаря, Merelenda  Hug Много ме е страх от обременяването с глюкоза, но май ще се наложи  Whistling Сега се забих да чета темата за НВ-ВМХ. Ти преди ме беше насочила към нея, но ми се стори сложен режима  Crossing Arms

Здравей,
заради световъртежа ме пратиха на ЕЕГ и ми изписаха витамини Милгама.ЕЕГ ще правя януари, а милгамата я купих, и видях, че не става за къмещи. Глюкозата ми е 5. 

# 649
Аз съм ходила на невролог, но не ми правиха ЕЕГ.  Иначе и на мен днес ми изписаха милгама, заедно със селеногин и вестибо.
Ох, писма ми от болести, неразположения, проблеми  Tired
Дано всички да прекараме прекрасно идните празници! С много Коледни чудеса Hug

# 650
Влизам да се оплача набързо - 3 месеца след раждането TSH направо излетя в облаците - 14,5. То се е видяли, че ще си карам на високи дози лтироксин. Добре, че поне ми помага с регулиране на теглото, че бях почнала да пълнея от както Начев ми я намали. Другата седмица съм при него да видим какво ще каже.

# 651
Някой може ли да коментира доколко е противопоказен приемът на добавки, които съдържат йод при болни от Хашимото? Срещам всякакви ммения и оставам с впечатлението, че е индивидуално.

Особено ме интересува бременни или кърмещи жени модат ли да приемат добавките за бременни, които са със съдържание на йод и още много други неща. Някой знае ли?

Това, което аз намирам е от този сайт:
Допълнителният прием на йод е оправдан при йоден дефицит. Не винаги при Хашимото има йоден дефицит и в такива случаи допълнителният прием на йод може да предизвика преминаване към хиперфункция на жлезата, а понякога предизвиква странични метаболитни ефекти с тежък хипотиреоидизъм, известен като „йоден микседем”.

Последна редакция: нд, 07 дек 2014, 11:50 от tivva

# 652
Не мога да коментирам йода в добавките. Нямам мнение, не съм се интересувала, не знам как се отразява на жлезата, препоръчва ли се, отрича ли се и т.н., но съм против комбинираните добавки от не знам си колко витамина и минерала в някакви незначителни дози, препоръчвани масово като здравословни добавки с цел превенция, или добавка към основно лечение. Предимно тези добавки съдържат и йод.

# 653
  • Перник
Здравейте, да се консултирам с вас относно контролата на ТСХ. Пия по-висока доза/50/ от 9.11. Тъй като ми предстоеше замразен трансфер реших да си направя една контрола преди да са минали 45 дни и от 2,900 е станало 1,750 за 23 дни. Да правя ли нова контрола след въпросните  45 дни,  което се пада около Коледа или мога да направя направо следващия месец? Какво ще ме посъветвате?

# 654
  • В сърцето на любимия човек
Нежи - аз бих направила новата контрола след около месец, т.е. около 50-60 дни от предната и задължително преди ЗЕТ

# 655
  • София
Някой може ли да коментира доколко е противопоказен приемът на добавки, които съдържат йод при болни от Хашимото? Срещам всякакви ммения и оставам с впечатлението, че е индивидуално.

Особено ме интересува бременни или кърмещи жени модат ли да приемат добавките за бременни, които са със съдържание на йод и още много други неща. Някой знае ли?

Аз лично съм против витамините за бременни. Смятам, че едно здравословно хранене е достатъчно.

ymemansi, 3 месеца след раждането се активира болестта, така казва Начев и при мен се получи повишаване на ТСХ тогава.

Иначе да се отчета след последната контрола - ТСХ 2,5 при прием на 100 мкг./ден. Мисля да пропуса консултацията с Начев и да си продължавам така.

# 656
  • Перник
Нежи - аз бих направила новата контрола след около месец, т.е. около 50-60 дни от предната и задължително преди ЗЕТ
Благодаря  Hug

# 657
catty m Знам, аз и за това пуснах контрола сега, ама тоя резултат направо ме хвърли в чушките. И все пак виждам нещо добро в случая - повишаването на хормона сега ще ми помогне да си регулирам теглото / установила съм, че при мен е така/.

# 658
Добро утро! Аз бях вчера при Начев, ТСХ ми е добре, обаче имам гранични кръвна захар и инсулин, с две думи преддиабетно състояние. Започвам с диета без мазно и без сладко и със спорт. В главата ми е каша за храните, чета, но сякаш колкото повече чета, толкова повече се обърквам. За в бъдеще мога да развия диабет тип 2, а при бременност гестационен. Магнитче, може ли да кажеш нещо в тази насока, помня, че ти имаше такъв. Не искам да чета медицински статии, че само се панирам.

# 659
  • ПРИ ЛЮБИМИТЕ ХОРА
Здравей  Seti Bet!
Аз съм също като тебе.Правих обременяване с глюкоза и излезе, че съм в преддиабетно състояние.Ендото ми изписа Сиофор и диета, която се сътои от това да избягвам консумацията на сладко, ориз, картофи и бял хляб.Също така ми каза да редуцирам теглото си и с  разни ограничения и диети отслабнах малко.Това е от мен.Аз доста се постреснах и изплаших.

Общи условия

Активация на акаунт