СЕДМИ КЛАС

• 42 264
  • 725
  •   1
Отговори
# 600
  • Пловдив
Не знам дали са изхвърляния. Ако си карат бавно и славно, няма да имат време в училище за нито една задача по формат ПИЗА, нито пък за тестове по формата на НВО. А учителката по МАТ иска всичко да им обясни, както трябва. От миналата година им казва за всеки тип задача как трябва да се разписва, за да не се губят точки.
При нас още на първата родителска среща се заговори за матурите. Смятам, че това е правилното. Защото има куп родители, които не знаят за какво става въпрос въобще. Знам, че в началото на втория срок родителската среща ще е точно на тази тема - матури и кандидатстване.

Днес девойката е получила два преразказа за домашна - от курса и от училище. Ще падне писане в неделя и понеделник  Mr. Green  

# 601
  • No Line On The Horizon
Днес девойката е получила два преразказа за домашна - от курса и от училище. Ще падне писане в неделя и понеделник  Mr. Green 

Какъв преразказ? Моята твърди, че няма такова нещо  Laughing

# 602
За преразказ от курса и аз сега попитах , каза нямаме нищо, явно нещо не е разбрала.Може ли да споделиш каква е точно домашната.

# 603
Мен ме вълнува има ли родители на деца който ще кандидатстват в професионални гимназии.Бих се радвала да обменим идеи и мнения.

Здравей, моята ще кандидатства в професионална гимназия, със самостоятелен изпит. Там оценките от НВО не важат и не се взимат под внимание. Учи си нормално, но не посещава уроци или школи. Вече е решила какво точно иска, така че съм я оставила на спокойствие.

Julisa, ако 1я срок имат 1 час, то втория ще са 2 часа.
Аз мисля че и при тези със самостоятелният изпит пак  влизат матурите.Може и да съм пропуснала някъде нещо EmbarassedЗа коя гимназия е така???

НВО не участва при класирането. Вече го минах тоя път с голямата, затова го казвам със сигурност, става дума за НПГПФ. Там се провеждат два вътрешни изпита - единия по рисуване, а другия по български. Кандидатства се само с оценката от техния изпит, при еднаква оценка влизат всички деца.
Моето момиче също иска да кандидаства там, конкретно специалнот полиграфия- доколкото разбрах за тази специалнот изпита е само по БЕЛ. Тя искаше и фотография, но там изпита е по рисуване, а на нея не и се отдава. Къде мога да видя Наредбата за прием на тези училища?

# 604
  • Пловдив
Намерих си наредбата, не е ли много 4 часа за редактиране на текст?

Питай при майките на осмокласниците. Мисля, че миналата година имаше деца, които кандидатстваха в полгирафията и такива, които се явяваха на изпитите за НГДЕК. Те може да ти дадат някаква информация.
А дали 4 часа са много или малко зависи от спецификата на самия изпит. Така че търсете изпити от предходни години, за да се ориентирате по-добре.

# 605
Благодаря, за бързия отговор! Ще посетя и осмокласната тема.

# 606
  • София
На всички входни нива е с 6ци .На родителската среща беше само класната,която им е по химия(до миналата година по ЧП) и редовно обръща часовете на ЧК Close .Не каза нищо конкретно нито за матури ни за нищо,само как трябва да дадем по 25лв за училищното настоятелство,което тази година бяхме решили да пропуснем(все пак не би трябвало да е задължително) и сега всеки път тормози детето кога ще даде парите #2gunfire Той е казал,че мислел,че не е задължително, но тя- че който искал да учи тук трябвало ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да ги даде. ММ така се ядоса и сега се е амбицирал твърдо да не ги дава,чел е наредби и прочее,но аз се притеснявам да не си го изкарат на детето Rolling Eyes
Росен по принцип е склонен да го подкрепи, казва "Аз като си  уча, те какво толкова могат да ми попречат?" и е така,но знам ли newsm78  Още се чудя как да постъпя, че това са си 50лв всяка година ,които се използват за ремонти(а нямат право) и за канене на известни личности Shocked

# 607
  • Пловдив
Парите за УН не са задължителни. Ако учителката продължава да тормози детето, просто й се обади и й кажи, че ще пуснеш запитване до РИО и МОН дали си длъжна да ги плащаш. Ако от там ти кажат, че е задължително /което няма да стане, понеже не е/, ще ги дадеш. Ако ти кажат, че не си длъжна да даваш пари за УН, ще си по мислиш дали да ги дадеш или не. Смятам, че тормозът над детето ще престане тутакси.
В много случаи самите учители са подложени на натиск от ръководството за събирането на тези пари. Директорите им трият сол на главите и ги карат да вършат нередни неща.

И при нас събират по 40 лв. за годината да охрана и УН, но в този момент ми е абсолютно невъзможно да ги отделя. Само някой да посмее да каже нещо на детето ми, ще има  #2gunfire

# 608
  • Русе
Къде да прочета неща, които най-вероятно сте обсъждали, но аз нямам време да чета подред всички теми, чета от тук от там. По-конкретно ме интересува по какво имат матури - за математика и БЕЛ зная, по език има ли? Доколкото разбирам има и още една матура, която е комбинирана - физика+химия+биология, география, така ли е? Оценките от дипломата влизат ли в баловете за кандидатстване или всяко у-ще само решава, как да си формира бала?
Благодаря и се извинявам за може би елементарните въпроси, но за първи път се сблъсквам с темата матури, а и на нашите деца в у-ще никой не им обяснява тези неща.

# 609
  • Пловдив
vesssrusss, ще се самоцитирам

dundi,
защо 5? Аз пак нещо не съм разбрала...

БЕЛ, математика, език.. и какво друго?

БЕЛ - 20 май
МАТ - 22 май
Език
История + география /не помня как точно се казваше и сега не ми се рови/
Химия + физика + биология

та общо 5 по всички предмети, като първите две са от по два модула и с тях се кандидатства в профилираните паралелки след 7 клас.

Балът в отделните училища се образува по различен начин.
В ЕГ резултатите от изпитите се удвояват
В МГ и професионалните гимназии с техническа насоченост т.е. в почти всички се взима 1 път оценка по БЕЛ и 3 пъти оценка по МАТ от матурите
Балобразуващи оценки от удостоверението основно са БЕЛ и МАТ /за езикови и математически гимназии/
в хуманитарни, професионални на мястото на БЕЛ или МАТ може да се вземат оценките по история или география, или биология, или химия, или физика

Ако на някого му се играе и знае как става, нека да направи някаква схема, която да се сложи на първа страница.

# 610
На нашите тази година ще им се видят звезди посред бял ден, такова яко учене се очертава. Вчера моята има 5,37 по английски - чак такива детайлни оценки им слагат. Снощи до 22 ч. писа домашно по математика и есе по БЕЛ. Тази сутрин хвана малкия да му разказва урока си по биология, за да си го преговори. За около 2 минути успя да му привлече вниманието, после детето си запуши ушите, явно не му хареса тематиката.

# 611
  • Пловдив
...Тази сутрин хвана малкия да му разказва урока си по биология, за да си го преговори. За около 2 минути успя да му привлече вниманието, после детето си запуши ушите, явно не му хареса тематиката.

Joy Joy Joy

Да беше му разказала урока по история. На биологията и аз бих си запушила ушите.
Скрит текст:
мразя биологията, откакто аз бях в 6-ти клас

# 612
Да беше му разказала урока по история.

По история може, но по БЕЛ бих й забранила категорично - ще му нанесе непоправими психологически травми.

# 613
  • София
На нашите тази година ще им се видят звезди посред бял ден, такова яко учене се очертава. Вчера моята има 5,37 по английски - чак такива детайлни оценки им слагат. Снощи до 22 ч. писа домашно по математика и есе по БЕЛ. Тази сутрин хвана малкия да му разказва урока си по биология, за да си го преговори. За около 2 минути успя да му привлече вниманието, после детето си запуши ушите, явно не му хареса тематиката.
Моят е имал 5,94 по английски миналата година. Laughing
Засега са им върнали само един входен тест - около 5,80 по английски. Той си го брои за 6. Изобщо не иска да ме чуе, че няколко стотни могат да са от огромно значение.

# 614
  • Русе
Благодаря на Дунди73 за подробните обяснения за матурите.
Излиза, че оценката от матурите, както и от дипломата по език, история, физика, химия, биология, геогр. не влизат при изчисляване на бала за кандидатстване, освен в някои специализирани професионални гимназии.
Чувах по време на тазгодишните матури, че максималният бал бил 36, тоест 6 оценки по 6. За всички училища ли 36 е максималният бал, или пак всяко училище си решава според това, кои оценки взема за балообразуващи?

Общи условия

Активация на акаунт