СЕДМИ КЛАС

• 42 264
  • 725
  •   1
Отговори
# 465
  • София

Да обърна насоката Simple Smile
Компютърните игри са като ГМО и електронните цигари - новости, трябва да мине поне едно поколение за да се твърди полезни или вредни са.
Изключително модерно е всичко ново и неразбираемо да се отрича и обявява за вредно без да има необходимите данни за това.
Могат да бъдат намерени купища положителни противовеси на изброените от теб недостатъци.
Може и да имат някои полезни качества и приложения, но натоварването и изнервянето,когато се прекалява с тях, е неоспоримо, т.е няма как да е полезно, особено за един развиващ се организъм Peace

# 466
  • Русе

Компютърните игри са като ГМО и електронните цигари - новости, трябва да мине поне едно поколение за да се твърди полезни или вредни са.
Може и да имат някои полезни качества и приложения, но натоварването и изнервянето,когато се прекалява с тях, е неоспоримо, т.е няма как да е полезно, особено за един развиващ се организъм Peace
  А и компютърните игри хич не са толкова нови вече и мина една поколение.Резултатите за който иска да ги види са налице.

# 467
 А и компютърните игри хич не са толкова нови вече и мина една поколение.Резултатите за който иска да ги види са налице.

Като пренебрегнем факта, че фразата е заучена и невярна, поради простата причина, че игрите от зората на столетието нямат общо със сегашните като ангажираност и време, прекарано в игра, какви точно са резултатите на сегашните 30-ина годишни?

Милиардери под 30 години?
Намаляване на физическата агресия и приема на амфетамини?
Армия от подготвени IT експерти?
Много е важно човек да асимилира огромното количество информация, която се върти и да отсява модерната популистка пропаганда.
ПП - Това лято, в BG Air ми се изрепчиха, че видиш ли не можело да пуша електронна цигара в самолета - миналото лято си купих електронна цигара от менюто им, защото не си бях заредил батерията Simple Smile
Следващата година, очаквам и някой бунак по летищата в Европа да се изхвърли, че не може да се пушат е-цигари.

Последна редакция: пт, 26 сеп 2014, 10:04 от kodbg

# 468
  • Русе
  Да бе. Всеки който играе до 6 часа сутринта става милиардер.  ooooh!  Не ми се влиза в този спор. и не искам да разводнявам темата на 7 клас. Извинявам се. Няма повече.  Embarassed

# 469
 Да бе. Всеки който играе до 6 часа сутринта става милиардер.  ooooh!  Не ми се влиза в този спор.

Неправилно разсъждаваш, няма спор в случая.
Въпроса не е дали всеки, който играе до 6 часа става милиардер, а дали някой, който играе до 6 часа става такъв.
И откъде се появи - до 6 часа? Вредата от прекаляване с нещо, не отрича ползите при нормална употреба. Както при компютрите, така и при спорта.

И... Не всеки, който ходи на спортна тренировка става Олимпийски шампион, нали така.
Нагласите са напълно очаквани разбира се. Старото поколение неизменно е с негативно отношение към заниманията / разбиранията / модата на децата си.

Последна редакция: пт, 26 сеп 2014, 10:11 от kodbg

# 470
  • гр.София
Скрит текст:
Eии страшно се ядосах с това състезание  ooooh! щяло да продължи до довечера, сега звънях да се моля да си вземе англ.език с друга група, казах му аз, че ще трябва да прекъсне тая година леката атлетика но не, не иска  Whistling
Как ще ги съчетаваме нещата не знам.
В каква дисциплина се състезава?
По принцип едно прекъсване от година няма да е в плюс за формата му, ако се занимава сериозно.
Моята смятам да се справи с всичко  Joy Утре пак заминава за две състезания, ще учи във влака  Mr. Green
Състезава се: скок дължина, тичане 60м, 100м. и щафета  Grinning
Снощи се прибра с медал 2място, един осмокласник го е изпреварил  Mr. Green
Иначе днес входящо по География, 10 теста го накарах да  направи, докато не ги реши без грешка  Wink
Иначе по-въпроса с игрите, ужас просто, снощи се наложи да му издърпам лаптопа през ръцете, говори по скайпа с още двама и играят онлайн игри.
Разсърди ми се, че съм го излагала пред съучениците му.

# 471
Състезава се: скок дължина, тичане 60м, 100м. и щафета  Grinning
Снощи се прибра с медал 2място, един осмокласник го е изпреварил  Mr. Green

Браво на момчето ти!  Simple Smile

Но наистина, трудно се съчатават многото учене и спортовете, при нас от тази година напусна едно момиче и отиде в училище, което не е целоднвно. Тя е държавен шампион в една дисциплина и трябва всеки ден да тренира по 3-4 часа, за да поддържа нивото - което е немислимо, след като до 17 ч. е на училище.

# 472
desivalko браво на детето!  Simple Smile

Тренировките в учебно време са 1 час, един час на отиване, един на връщане и ето ги три часа.
Лятото ходи всеки ден по два часа, за съжаление ходенето е под наш натиск и по лекарска препоръка.
Той не е по спорта та не се оплаква от спирането. Лошото е, че кило килограмите ще хвръкнат нагоре, което мен  ме притеснява.

Естествено вчера входното по МАТ било лесно, само го изгледах и нищо не му казах, ще се произнеса след резултата Mr. Green

# 473
  • София
desivalko_, честит медал!   bouquet

охлювче, няма ли по-близко подходящо място? Два часа път ежедневно си заслужават само за нещо уникално.

И в класа на сина ми има две дечица, които се занимават сериозно със спорт. За едното със сигурно знам, че му е трудно с подготовката.
Ако някое от децата ми се беше насочило към спортна кариера, може би щях да избера спортно училище.  newsm78

# 474
  • Sumen, Shumen, Bulgaria
Уф ... ами нищо не става. Двойка като текуща оценка примерно.
Ако детето си извини отсъствията с медицинска бележка ( трите дати за обсъжданите НВО са последователни  Grinning ), не виждам как ще му пишат двойка.
Преди две години си спомням, че една майка писа как в класа на дъщеря й, голяма част от децата се оказали болни точно на тези дати. Та вероятно не е прецедент.

Преди две години едно мое познато дете се разболя точно преди матурите по БЕЛ и математика от сериозно заболяване- менингит и лежа  в инфекциозно отделение. Никой учител не пожела да отиде в болнична обстановка и да го пази-т.е. нямаше квестори и така момчето остана от тези деца, които не се явиха на матурите. Какви са последствията- остана да учи в обикновен осми клас с двойкаджиите, отдели се от приятели те си, които бяха приети в подготвителен клас, сега трябва да е в девети клас, държа приравнителни изпити за специализирана паралелка, но т.к. той вече е минал материала за осми клас, отново по закон не може да бъде с наборите си и отива направо в десети клас( т. е. ще учи материала за девети  в специализирана паралелка). Не знам дали ме разбрахте-искам да кажа, че поне математика и БЕЛ трябва да се явят, ако искат да са с приятелите си от набора.

# 475
  • Sofia
Дано нищо не се случва на децата, разбира се, но как може да не се помисли за извънредни обстоятелства!
Направо съм изумена от такова недоглеждане в системата...

Всъщност като се върнах и прочетох внимателно, да разбирам ли, че ако е имало квестори, които да поработят извънредно, детето е можело да държи изпита?

# 476
Компютърните игри ги превъзбуждат и допълнително изнервят

Да обърна насоката Simple Smile
Изключително модерно е всичко ново и неразбираемо да се отрича и обявява за вредно без да има необходимите данни за това.
Могат да бъдат намерени купища положителни противовеси на изброените от теб недостатъци.

Искам да поясня, че така компютърните игри въздействат конкретно на моето дете, защото аз го наблюдавам от доста време и виждам разликата когато играе и когато се занимава с нещо друго/и то под мое въздействие/. Мнението ми се основава и на разговори с майки на негови връстници.
Тук споделям своето мнение и понякога търся помощ и съвети от други майки. Не желая да влизам в безсмислени спорове. Отговарям на тази конфронтация сега и повече няма да го правя. Уважавам мнението на всеки човек и не влизам в спор, само защото ми е скучно.

# 477
  • София

Всъщност като се върнах и прочетох внимателно, да разбирам ли, че ако е имало квестори, които да поработят извънредно, детето е можело да държи изпита?

Ами според мен не е точно така... Не опират нещата просто до желанието или липсата на такова у учител да бъде квестор  на дете като това в болницата. Проблемът си е само в системата.  Това дете на по-ранен етап е било разпределено от съответното РИО в определена стая в училището, за която си има назначени квестори. И щом не се е явило на точното място в точното време, то за него системата повече няма грижа.. Confused Изпитният вариант става ясен след като децата са по изпитните стаи. Отваря се и се разпечатва в училището и материалите се раздават по стаите. Не съм чула някъде някой  учител,  бил той и ентусиаст, да е бил допуснат с тези материали  до дете извън училищната сграда, което да полага НВО. Така че едва ли става дума в случая за нежелание на квесторите. Просто такива РИО не е разпределил в болницата. Всяко дете, болно или не, просто изгърмява, ако не се яви на двете НВО-та в училище. И най-доброжелателният учител не може да промени това. Онези горе следва да помислят... За прием във ВУЗ има предварителни изпити, редовни, опции за кандидатстване с оценки от матури.А за седми клас вариантът е единствен и остава човек да се моли детето му в деня на двата изпита да е здраво и в кондиция.

Последна редакция: пт, 26 сеп 2014, 14:11 от пенсионирана русалка

# 478
  • Варна
...остава човек да се моли детето му в деня на двата изпита да е здраво и в кондиция.

Да се надаваме всички да здрави. Peace

Относно явяването или не на НВО по останалите предмети - не мисля,че ще стане кой-знае какво ако някой не се яви - може някой да е болен наистина, от друга страна винаги е имало и хитреци, опитващи се да заобиколят правилата. Аз като родител, не мога да допусна да му дам лъже-бележка и да го освободя от НВО, само защото не се е готвил достатъчно. Не мисля,че трябва да се зареже всичко останало само да изкарат заветните оценки по БЕЛ и МАТ. Има деца  с интереси и по останалите предмети, в крайна сметка света не свършва ако не си влязъл в МГ или ЕГ, всеки с късмета си!

# 479
  • София
Ужас! Не се бях замисляла за такъв малшанс.
Дано няма здравословни проблеми.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт