СЕДМИ КЛАС

• 42 264
  • 725
  •   1
Отговори
# 390
  • гр.София
Eии страшно се ядосах с това състезание  ooooh! щяло да продължи до довечера, сега звънях да се моля да си вземе англ.език с друга група, казах му аз, че ще трябва да прекъсне тая година леката атлетика но не, не иска  Whistling
Как ще ги съчетаваме нещата не знам.

# 391
  • На черешата
Торнадо, аз вчера май писах, моята е 149 см и 47 кг. И като излязохме от поликлиниката започна да смята, че е качила 6-7 кг за няколко месеца. Вярно е, че в момента се развиват и растат.
Все ми изглеждат дребнички и даже смятах да им взимам нещо за подсилване. Сина ми е 19кг. Сестрата беше учудена, педиатърката се смее "набит е".

Малката е на 10 и е 141см. и 28кг., като щъркелче е.
 Каката вчера имала входящо по математика, като чух колко е било лесно и настръхнах. Ще видим какъв ще е резултатът.

# 392
Извинете за тъпия въпрос! Говорите за НВО по АЕ и други предмети, аз чета за
Провеждане на тестове по:
български език и литература
математика
20.05.2015 г.
22.05.2015 г.
От наредбата, аз нещо не мога да разбера, по другите предмети задължителна или по желание, или за специализирани гимназии. Днес съм мноооого руса!

# 393
  • София
Какъв е точно е проблемът с лесните входни тестове? Не мога да разбера от какво се притеснявате, а чета от няколко страници, че доста съфорумки изразиха тревога по подобен повод.

математика
20.05.2015 г.
22.05.2015 г.
От наредбата, аз нещо не мога да разбера, по другите предмети задължителна или по желание, или за специализирани гимназии. Днес съм мноооого руса!
По-назад в темата някой беше обяснил подробно. Има НВО по всички предмети, задължителни са. НВО за някои предмети е общ. Например по Биология, Химия, Физика тестът е един.

# 394
  • София

математика
20.05.2015 г.
22.05.2015 г.
http://prikachi.com/images.php?images/423/7626423Y.jpg

Какъв е точно е проблемът с лесните входни тестове? Не мога да разбера от какво се притеснявате, а чета от няколко страници, че доста съфорумки изразиха тревога по подобен повод.

Чуя ли, че някой тест е бил лесен, значи някой не е внимавал изобщо Mr. Green

# 395
  • Пловдив
математика
20.05.2015 г.
22.05.2015 г.

Нищо де, ако знаеш още колко пъти ще изрусяваме една след друга до края на този 7 клас ... А и колко руси ще се включат в последния момент.  Grinning

Значи такъв филм като НВО по желание няма. В общи линии изпитите са 5, като с най-голяма тежест са тези по МАТ и БЕЛ. Те се провеждат в един ден с държавните зрелостни изпити ДЗИ на 12 клас. Тези дни за другите ученици са неучебни. Двете НВО по БЕЛ и МАТ се проверяват от изпитни комисии, т.е. всички работи от района на дадено РИО се събират на едно място и се проверява от учители по съответните предмети на случаен принцип. С оценките от тези НВО се кандидатства в паралелките по т.нар. Наредба 11.

а другите 3 матури по език, по история+география и по физика+химия+биология, най-вероятно ще са на 26, 27 и 28 май, като те се провеждат в учебен ден /както бяха тези в 4 клас/. Тези 3 НВО се проверяват в самото училище от учителите по съответните предмети. 

за това как изглеждат самите НВО можете да си поровите в сайта на МОН и да си дръпнете от там изпити от предходните години.  Peace

# 396
  • На черешата
 Ужасявам се, защото когато нещо и е лесно го претупва и въобще не внимава.  ooooh! Ако е трудно се съсредоточава повече.  Peace

# 397
Моят момък го кара много лежерно...само решава по някоя и друга задача от сборника и домашното от школата. За литература и български да не говорим...Чак много ме изнервя....
Нямал до учи, още преговаряли ooooh!
По математика били стигнали да степенуване за преговор, за входно още и дума не се чува, както и за родителска.

Според вас кой сборник е по добър - на Коала или на Архимед? Че вкъщи има на Архимед май от миналата година, един колега на мъжа ми ни го даде, та се чудя има ли смисъл да купувам и на Коала?

# 398
  • Пловдив
Нашите в училище работят по Коала, и ganis го препоръчва. В школата какво са им казали? в училище не работят ли по сборник? Аз лично смятам да се огранича с Коала, един сборник по геометрия и един сборник със задачи PISA. В училище сигурно ще им поискат и един сборник с тестове, но това след пролетната ваканция.  

Входното по физика било лесно, но днес по биология е видяла зор. Надява се да закърпи 5, значи да очаквам 4, че нейните преценки са винаги доста завишени. По БЕЛ имала към 5 грешки  ooooh! Добър старт, няма що. Хем й бях дала входни нива от предната година, поне да ги види. Но снощи не можа да ги намери, т.е. не ги е пипнала, камоли да ги прегледа.

Само история не са имали още, иначе по всичко останало вече са на новия материал. Като гледам по МАТ скоро ще е първата контролна.  

В понеделник на СИП БЕЛ дружно ще режат отговорите от сборника с тестовете, госпожата щяла да им ги прибере ... ами аз с кого ще се консултирам  newsm78

# 399
  • Варна
dundi, копирай ги отговорите. Peace

По мат и аз смятам да се огранича с Коала и Тестовете на Веди/дотук от г-жата/ и да взема още един по Геометрия. Задачите ПИЗА ги изтеглих от пощата, а и г-жата при която ходи на уроци дава доста.

Днес имат входно по история и английски, правиха по МАТ,физика и ДТИ и рисуване, утре ще са биология и география, останалото -др. седмица, вкл. и музика, само по физическо засега ще ги пропуснат. Laughing

И аз като чуя, че било лесно входното , имам едно наум какъв ще е резултата. ooooh!

# 400
  • sf
Eии страшно се ядосах с това състезание  ooooh! щяло да продължи до довечера, сега звънях да се моля да си вземе англ.език с друга група, казах му аз, че ще трябва да прекъсне тая година леката атлетика но не, не иска  Whistling
Как ще ги съчетаваме нещата не знам.
В каква дисциплина се състезава?
По принцип едно прекъсване от година няма да е в плюс за формата му, ако се занимава сериозно.
Моята смятам да се справи с всичко  Joy Утре пак заминава за две състезания, ще учи във влака  Mr. Green

# 401
Значи такъв филм като НВО по желание няма.

Хайде сега да обосновеш категоричното си твърдение.
Какво според теб се случва при неявяване на допълнителните матури след 7 клас? Повтаряне на класа?
С какво неявяването на НВО по природни науки или език пречи на кандидатстване в предпочитано училище?

# 402
  • Пловдив
Значи такъв филм като НВО по желание няма.

Хайде сега да обосновеш категоричното си твърдение.
Какво според теб се случва при неявяване на допълнителните матури след 7 клас? Повтаряне на класа?
С какво неявяването на НВО по природни науки или език пречи на кандидатстване в предпочитано училище?

Уф ... ами нищо не става. Двойка като текуща оценка примерно. То реално и нищо няма да се случи, ако не се яви на МАТ и на БЕЛ, ама няма да тръгна да обяснявам точно това на детето си.
Сега следват въпросите и споровете около курсовете, уроците и колко е безсмислено шампионите по МАТ да участват в общото класиране за МГ...

Но да отбележим все пак, че неявяване на НВО по някой предмет може да даде основание на учител да пише по-ниска оценка за годината. А при равен бал, дори и да се случва рядко, това може да изиграе лоша шега на някое дете.

От друга страна никъде не пише, че НВО е по желание. Ако беше така, щеше да се подават заявления за явяване, респективно неявяване, на НВО, както се прави за проверката на способностите по ИИ, спорт и музика.

Последна редакция: чт, 25 сеп 2014, 15:46 от dundi73

# 403
Моят син толкова е взел на сериозно нещата, че още не се е прибрал от училище-ритали топка с приятели. Радвам се,ч на хубавото време е навън вместо пред компа, проблемът е, че брат му ще се прибере от ясла и става страшно за учене. Настава бясно време в къщи Joy.
Търсим оптималния вариант и за двамата герои, но мама още не го е открила. При нас бати е всичко интересно вкъщи и неговите неща са винаги най-желани. Heart Eyes

Смея да отбележа, че децата не е добре да разсъждават по тези въпроси с неявяване на НВО по който и да е предмет. За тях е задължително и точка. Naughty А доброто представяне трябва да е всичко, към което да се стремят.

# 404
Уф ... ами нищо не става. Двойка като текуща оценка примерно.
Ако детето си извини отсъствията с медицинска бележка ( трите дати за обсъжданите НВО са последователни  Grinning ), не виждам как ще му пишат двойка.
Преди две години си спомням, че една майка писа как в класа на дъщеря й, голяма част от децата се оказали болни точно на тези дати. Та вероятно не е прецедент.

Общи условия

Активация на акаунт