Според вас има ли разлика?

• 9 100
  • 74
  •   1
Отговори
  • гр.Пловдив
Винаги ми е било интересно защо в едни и същи продукти -да кажем крем Nivea,купен от нашия пазар и същия крем ,но закупен от Германия-има ли разлика според вас?
Друго-отзад на  стоките има превод на БГ на съдържанието на продукта-това означава ли,че стоката е внос за нашия пазар и наистина ли се внася,или се произвежда тук? newsm78

Аз единствено мога да бъда сигурна,че купувам вносна стока само ,когато има лепнат допълнителен стикер с превод на БГ-за другите стоки незнам как стоят нещата newsm78

Моля,ако някой има информация да каже,би ми било много полезно Peace

# 1
Аз купих перилен препарат, шампоан / на двойна цена от др. магазини/ и паста за зъби от немски магазин - декем с немски продукти. Още нямам наблюдения дали са по-добри, но ще пиша.  Peace

# 2
Не виждам никаква разлика в идентични продукти закупени в България и в Германия.

На всеки продукт си пише къде е произведен. До колкото знам, независимо къде е произведен даден продукт, трябва и да има някакъв превод на български щом се продава на българския пазар.

# 3
Винаги ми е било интересно защо в едни и същи продукти -да кажем крем Nivea,купен от нашия пазар и същия крем ,но закупен от Германия-има ли разлика според вас?
Друго-отзад на  стоките има превод на БГ на съдържанието на продукта-това означава ли,че стоката е внос за нашия пазар и наистина ли се внася,или се произвежда тук? newsm78
изискванията в различните страни не са еднакви. това е една от причините да имаме еднакъв продукт с различно съдържание.
една Кока Кола е с различен вкус из света. немски прах за пране предназначен за Германия е по-различен от този в БГ. за много много продукти е така.
според изискванията на БГ пазар стоки продавани в БГ трябва да имат етикет на български език.има и изисквания какво да пише като минимум информация.

# 4
Има разлика.

# 5
  • София
Има  Peace
За прахове, омекотители, препарати- балкан разлика.

# 6
  • Луната
изискванията в различните страни не са еднакви. това е една от причините да имаме еднакъв продукт с различно съдържание.
една Кока Кола е с различен вкус из света. немски прах за пране предназначен за Германия е по-различен от този в БГ. за много много продукти е така.

И за колата съм съгласна и за праха.
Прахът от Германия е по-качествен отколкото този който продават тук. Peace Затова редовно си поръчвам на пътуващи до там и ми го носят.
В омекотителите, препаратите, шампоаните, кремовете, храните и т.н. също намирам разлики. Тези, които се предлагат тук, спрямо същите продукти предназначени за пазарите на Германия, Франция, Австрия, Испания и т.н.

# 7
Иска ми се да вярвам, че няма разлики, но за жалост знам, че има...най-малкото което е изискванията в различните страни са различни от което идва и разликата в съдържанието (добре, че е пазаруването по интернет да ни спасява Grinning)

# 8
За прахове нямам наблюдения, защото и в България и в Германия ползвам едни и същи немски.
Но иначе разлика не виждам в разни кремчета за ръце и тяло, едни и същи, купени от България и Германия /основно Нютроджина и Нивеа/.

# 9
Има разлика, защото ползват евтини заместители на някои от основните суровини.
Но при Фруктиса, например, не забелязвам разлика м/у купуван тук и във Франция.
Прах и омекотител купуваме от Австрия, има разлика.

# 10
  • София
Има разлика, най-съществена такава съм забелязала в шоколадите на милка!Тези които са с български етикети са тънки и имат странен вкус, немските са страхотни.

# 11
Немски не съм пробвала, но френските са 1:1 с българските, явно и тях са прецакали  Mr. Green

# 12
Има разлика даже в изписаните съставки. Например пастата за зъби Елгидиум кидс не е със същия състав като тази във Франция и мен лично много ме е яд, че точно нея купувах години наред, вярвайки че правя нещо добро за детето си. Преди време Бояна беше писала за слънцезащитен крем, който във Франция е без парабени, а тук е със и го разбрала по емпиричен път. Ако българската козметика беше хубава, щях да купувам българска козметика, но аз лично не съм никак доволна от повечето продукти, които съм пробвала.

# 13
Не само, че има разлика, а има ОГРОМНА разлика! Особено при някои марки - нищо общо просто. Същите продукти, купени от цивилизованата част на Европа, нямат нищо общо с полските и румънски боклуци, продавани на българския пазар. Стоки, правени като за третия свят /то не, че не е и истина, де/. Дори да пише, че е произведено в Германия или Франция - пак е произведено като за източна Европа, демек много по-долнопробно. Видя ли на опаковката някакви надписи на полски, румънски, сръбски, македонски, български - веднага ми става ясно какво да очаквам.
Купувам някои неща от магазини за паралелен внос, други поръчвам от чуждестранни сайтове. Козметика най-вече. Също купувам така наречената "медицинска козметика", продавана в аптеки - при тях поне силно се надявам и почти съм сигурна, че не са с различно качество.
Останалите неща съм наясно, че пак не са същите, каквито би трябвало да бъдат.
Това ми е голяма болка и постоянно мрънкам, защото ми е писнало от боклуци!

Nivea в бг пък е толкова обоклучена, че нямам думи! Само балсамите за устни и някои видове дезодорант са хубави, останалите неща са пълен шит.

Кока-Колата, например е съвсем различна. Немската е каквато беше тукашната едно време, а сега е тотално развалена Колата, продавана в Бг - много сладка и мнооого малко газирана. Пикня!

# 14
  • гр.Пловдив
Цитат
Например пастата за зъби Елгидиум кидс не е със същия състав като тази във Франция и мен лично много ме е яд, че точно нея купувах години наред, вярвайки че правя нещо добро за детето си. Преди време Бояна беше писала за слънцезащитен крем, който във Франция е без парабени, а тук е със и го разбрала по емпиричен път.

Ужас #2gunfire #Cussing out Crazy
Май с абсолютно всичко е така предназначено за продажба в Източния блок-козметика,храни,лекарства,техника ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт