Според вас има ли разлика?

• 9 105
  • 74
  •   1
Отговори
# 60
За козметика, перилни и почистващи препарати не виждам абсолютно никаква разлика. Едни и същи неща купувах и в България и тук, същите са си.
точно това се дъвчи най-често в темата за перилните препарати - разликата в препарата на една и съща марка. в немско-австрийско е едно , в бенелюкса е друго , в Англия - трето.  и т.н.  докато стигнем до източна Европа. и там е по-различен. пример: един Ариел.  на една марка е , но с различни съставки. това много точно е обяснено от потребителката Гес.

# 61
Ето тази серия е на български производител за френския пазар. Тук се намира във фирмените магазини на Биофреш. http://www.valcena.com/

Мерси, Обичч Синеока!

# 62

точно това се дъвчи най-често в темата за перилните препарати - разликата в препарата на една и съща марка. в немско-австрийско е едно , в бенелюкса е друго , в Англия - трето.  и т.н.  докато стигнем до източна Европа. и там е по-различен. пример: един Ариел.  на една марка е , но с различни съставки. това много точно е обяснено от потребителката Гес.

Да дъвчат каквото искат, аз Ариел не ползвам и не знам за него. Но пък например всички видове Cif са същите. Както и препаратите Astonish, омекотители Lenor, ароматизатори от всички популярни марки и т.н. Същите са и пастите за зъби, както и по-ниският, и по-високият, и най-високият клас козметика. Това е някаква българска фобия, че видиш ли много ни лъжат с качеството. За успокоение да кажа пак, че много от нещата ни ги продават на двойно по-ниски цени при абсолютно идетнични продукти. Е, с други цени на други стоки ни прекарват (основно храни), но няма пълно щастие.  Peace

# 63
Винаги ми е било интересно защо в едни и същи продукти -да кажем крем Nivea,купен от нашия пазар и същия крем ,но закупен от Германия-има ли разлика според вас?

каква е разликата?

# 64
в някоя съставка

# 65
  • Пловдив
Не прочетох подробно предните 5 стр., но ще дам своя отговор от това, което знам.
Преди 2-3 г., а и сега периодично (през 1-2 г.) ме канят на интервюта за доста висока позиция в Своге. Преди 2-3 г. обаче интервютата бяха напреднали (Своге фабриката за шоколади още беше част от Сушард, сега е Монеделез) и тогава ми обясняваха как това е съвършено нормално. Как в България Шоколада е с ХХ % по-малко захар, отколкото в западна Европа (говорим за шоколад с едно и също име) и това се дължи на маркетинговото проучване, което е на твърдата позиция, че в България и Румъния хората не искат шоколада им да е толкова сладък. Не мога да го обясня по-подробно, защото поне до сега не съм започнала да се занимавам с шоколад.
Занимавам се обаче с мляко и месо и не ми е ясно кое маркетингово проучване им каза, че искаме да яден сладникаво лигаво нещо подквасено със Стрептококус, вместо кисело мляко с плътен коягулум и Лактобацилус. Масово обаче киселите млека са по-скоро сладникави и с практически безкраен срок на годност. Изглежда по примера на Запада трябва много да внимаване да не пуснем на пазара продукт с нормална за кисело мляко киселинност, че вземе след 3-4 дни в магазина да вдигне над 140 и тогава оооо боже, няма да можем да го продадем.

# 66
Пухито,
а ти познаваш ли всъщност системата, която ползват Монделийз за обратна връзка с потребителите? Всъщност е доста прецизна и точна и обратната връзка е факт.

И за киселиността на млякото - масово хората у нас предпочитат не толкова киселите млека - факт Peace

Последна редакция: вт, 16 сеп 2014, 14:37 от Like_Smoke

# 67
говори се за истинско к.мляко , а не за леко вкиснало/прокиснало.
като подквасиш к.мляко първите 2 дни то не е буквално кисело. след това започва постепенно да се вкисва. това е истинското наше к.мляко.  докато тези за които говори са еднакво сладникави от първия до 31 -я ден , та и повече.

# 68
  • Tам през Атлантическия океан
и тогава ми обясняваха как това е съвършено нормално. Как в България Шоколада е с ХХ % по-малко захар, отколкото в западна Европа (говорим за шоколад с едно и също име) и това се дължи на маркетинговото проучване, което е на твърдата позиция, че в България и Румъния хората не искат шоколада им да е толкова сладък.

Съдейки по себе си , да  Peace

Тук в САЩ шоколадите , сладоледите  , сладкарските изделия са ми прекалено сладки , отврат са ми .... може би е за добро  Laughing тъй като ги ограничих до миниум  Laughing

# 69
  • Пловдив
Не съм искала да твърдя за шоколада дали действително е така (относно вкуса на потребителя). Аз самата за шоколад нямам претенции  Laughing Laughing Laughing Шоколад да е. Склонна съм да вярвам, че в компании от ранга на Сушард наистина маркетинговите проучвания за вкуса на потребителя са на доста високо ниво.
Относно киселото мляко обаче сам пределно на ясно какви са проучванията на мандрите в България за вкуса на българския потребител ... почти никакви. Хората, с които аз съм разговаряла желаят под етикет "Кисело мляко" да си закупят кисело мляко, а не йогурт със странен вкус и кремообразна консистенция. Ще уточня, че все пак моите разговори с познати не могат да се нарекат проучване.
Темата беше "има ли разлика?". Отговора е "Да, има разлика." и тя не винаги е продиктувана от някакви съществени (за потребителя) основания. За шоколада може да имат основание, за млякото може и единственото основание да е удобството (мляко с по-голяма трайност без изменения в показателите), за други продукти може и основанието да е по-ниска производствена цена.

# 70
Според мен понякога има разлика между качеството на отделните партиди от един и същ продукт, та камо ли между продукти за нашия и западноевропейския пазар.
Все си мислех, че тия тарикатски номера са наша запазена марка, но явно просто сме показали на западняшките фирми как се прави.

Честно казано, вече като видя надписи на македонски и "српски" в съдържанието, по дифолт се изприщвам.

# 71
  • гр.Пловдив
Не знам дали проследихте цялата история с Мустела, но в крайна сметка са отговорили на въпросите на Бояна и са си признали, че за нас се произвеждат с този състав и се продават на по-високи цени, но също така са обещали, че няма повече да произвеждат такива и да ги внасят у нас. Ако някой е купил крем Мустела това лято, би трябвало да може да провери на етикета дали има парабени или не, за да видим наистина ли спазват обещанието си. Отговорите на Мустела.
teddynm, ти писа, че купуваш Мустела, ще е интерсно да провериш етикета за парабени ако имаш у вас.

Проверих етикетите на Мустелите-няма парабени-явно вече не се внасят или изобщо не се произвеждат тези партиди,които са предизвикали скандала...Обаче друго ми направи впечатление-закупих си 3 Мустели душ гел купени от Франция на преференциална цена от приятелка и сравних съдържанието на тукашния ни с френския-имаше няколко компонента "изтървани" при нашенския Crazy Ще снимам и ще кача снимките Peace

Същата хава с по-малко съставки са и млеката Хипп-маминки от Франция и Германия сравнявали кутии еднакви формули и се оказва,че за нашите БГ бебоци са спестени доста от микроелементите и витамините...,господата от Хипп развиват теории за производителността за региона  ooooh!..

Пример-шумно рекламирания Судокрем-купен от БГ аптека -ми не върши никаква работа за елементарно подсичане от потта в големите жега,а Судокрем от Англия с изтекъл срок на годност при това забравен в хладилника от 4г оправи раните от залежаване при баба ми.. Crazy

# 72
И аз намирам разлика между продуктите. Не знам сега как е в Германия, но преди години например шампоана Елсев, там беше Елвитал и имаше голяма разлика в качеството. Най-смотаният и евтин балсам за коса на някаква куча марка, който съм си купувала в Германия можеше да се сравни със скъпите маркови на нашия пазар.
В Румъния например Кока колата има по-добър вкус, от тази на нашия пазар.
До колкото съм се интересувала разликите в качеството на продуктите на нашия и западния пазар идват от покупателната способност на населението. Няма как например да продаваш едно нещо на двойно по-ниска цена със същите съставки и да имаш печалба. За това влагаш по-малко в него и го продаваш на по-ниска цена.  Например един шампоан от определена марка е 4 евро в Германия. За да си на печалба в България трябва да го продаваш за 8 лева, но така няма да има кой да го купи. За това го продаваш на 4 лева, но пък и влагаш по-евтини съставки в него.

# 73
Аз пък ,ползвам Ариел от доста време и смятам,че същият този Ариел,донесен ми от чужбина,е доста по-качествен.Съдя по цвета на прането ми . Simple Smile

# 74
Като цяло козметиката в България е едно менте. Аз си нося всякакви шампоани, балсами , маски , сапуни , спирали , каквото се сетите , което се купува тук от козметичните магазини , си го взимам от Дубай (там майка ми има бизнес партньори и ходиме редовно по работа) и трябва да ви кажа , че разликата е ОГРОМНА. Наистина огромна , не е въобразяване. Например за първи път си взех оттам шампоан, балсам и маска на най-обикновените Лореал Elvive (тук е Elseve) . Козметика , която уж не е професионална , след като се изкъпах косата ми се усещаше като все едно съм се къпала с продукти за 200 лева. После се открехнах , че мога да си купувам Лореал Professional оттам. Реших да си купя оттук от златната рибка едни и същи шампоан балсам и маска и да ги сравня с тези от Дубай.... разликата е пак огромна. А уж от златната рибка тук ги внасят от Испания. Не знам защо е така , но е така. Сапуните специално на Dove никога не съм имала оплакване , а аз имам алергия към сапуни. Ако случайно се докосна до обикновен веднага ми се подуват ръцете стават червени и почват да ме сърбят неистово. Така че като ходите на екскурзии , дами, носете си каквото можете , със сигурност е по-хубаво от тук. Явно имат някаква политика за качеството за различните държави.

Общи условия

Активация на акаунт