БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 41 544
  • 736
  •   1
Отговори
# 15
Патешки гърди с кожа съм виждала в Кауфланд, около 22лв за килограм/може и по-скъпи да бяха/.

# 16
Патешки гърди и в Метро.
Има и специализирани магазини, но не знам в кой град си, Она..
Но за Кауфланд и Метро съм сигурен

Последна редакция: пн, 15 сеп 2014, 09:14 от Батето със сопата

# 17
  • София
Купувала съм патешки гърди от Метро, но не помня цената  Peace

# 18
Може ли бърза и вкусна рецепта с пилешко филе пеперуда?
Благодаря.

# 19
Може ли бърза и вкусна рецепта с пилешко филе пеперуда?
Благодаря.

Много ти труден въпроса newsm78 - поне кажи си как го искаш - печено, задушено, пълнено на фурна ....
Изхождам от бързо и лесно :
пеперудата е режеш по дължина на две части и след това притискаш с ръка и разделяш още веднъж по средата на филето - така ти стават четири пържолки (почти еднакви). Овкусяваш с малко сол, черен пипер, сух риган и намазняваш със зехтин (ако не ти харесва - олио). Престоява около 20-30 мин. в хладилника и печеш на силно загрят грил тиган.
Ако не ти се играе с подправките, ползувай пикантина
Успех

# 20
имам питане има ли тема за гъбари и понеже много искам да ям горски, а нямам опит в брането, някой ще ми каже ли откъде да се сдобия с такива - от варна съм и тук наоколо рядко има, евентуално сушени се срещат

ако някой продава и може да му се има доверие... Laughing

няма ли кой да ми отговори Praynig

# 21
Много сложна задача ни постави - хем да ти обясним за брането на гъби, хем около Варна Rolling Eyes
Преди повече от 30 години, реших да ставам гъбар - купих си книга с горските ядливи гъби и хоп из гората. За два часа събрах един голям чувал.
Добре, че срещнах истински гъбар, а не такъм като мене - изхвърлихме всичко, че все бяха двойници...
Та искам да кажа - това се учи с врял и кипял гъбар, дет ще те води и учи - трябва доста практика...

Пък за сушените какво да кажа - купуш си от пазара, от магазина и спиш спокойно ...

# 22
  • София
Благодаря ви за насоките за патешкото филе. Ще посетя Метро значи. Ориентирайте ме, моля, при охладените или при замразените меса трябва да го търся?

# 23
Благодаря ви за насоките за патешкото филе. Ще посетя Метро значи. Ориентирайте ме, моля, при охладените или при замразените меса трябва да го търся?

Най-често е при замразените. Има цяла витрина (т.е. хладилен шкаф, дето се отваря отгоре) и там е написано дори - патешки продукти (или продукти от патешко), няма как да го объркаш ...
Охладено досега не съм срещал, дори и във фирмения магазин на Волекс (един от големите производители).
Но, ако си търсиш нещо по-така, купи се патешко мегре (то е от бута и е по-вкусно,у поне по мое мнение)

# 24
дОма също има патешко филе.  от домашни патки - от немите и кресливите Laughing

# 25
Искам да украся една торта, по тази идея https://www.facebook.com/video.php?v=322637327898387
Украсата да е от плътен крем, който да мога да шприцовам без да се разтича. До сега съм ползвала 3-4 маслени крема и не се получаваха особено добре като консистенция.
Искрено моля за идеи!  bouquet
Според мен това е сладкарска сметана.

# 26
дОма също има патешко филе.  от домашни патки - от немите и кресливите Laughing

Бонго, днес сме игнорирали домашните патки.

# 27
Мисля да правя Тирамису, но в магазина нямаше от тези бишкоти,които са като форма на котешко езиче и за това си взех бисквити за торта-правоъгълни са и са по-тънки. Да рискувам ли с тях или да си купя от специалните?

# 28
  • под тепетата
Не,купи си истински за тирамису, иначе ще похабиш маскарпонето!

# 29
  • София
Е чак пък да похаби маскарпонето, пак ще стане, просто няма да е тирамису.

Общи условия

Активация на акаунт