БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 41 537
  • 736
  •   1
Отговори
# 30
То и без това ще е фалшиво тирамису, защото няма да е с маскарпоне, ами с крема сирене, но все пак реших да купя от специалните бишкоти, а тея че са и два пакета...освен за една бисквитена торта, друго не се сещам

# 31
  • София
Здравейте!
Готвя чушки с ориз,обаче съм взела кафяв ориз.Част от зърната са зеленикави.Въпросът ми е тези зърна изхвърлят ли се или са просто недоузрели и може да се готвят?
Знам ли,за пръв път копувам такъв ориз. Thinking

# 32
Някой може ли да ми каже дали е възможно без спирализатор да се нарежат зеленчуците на много тънки и дълги лентички. Има ли подходящо ренде, което може да постигне този ефект?

# 33
спирали ли ти трябват, или дълги тънки лентички?

Не аз съм №1, а ти си първи.  Mr. Green Hug
  Та пак да питам втора тема вече - пълнени тиквички с плънка в която имаше орехи и може би сирене, яйца... не понасям тиквички освен пържени, но тези бяха вкусни, а такава рецепта не намерих.

пусни в гугъл пълнени тиквички и Щъркелово гнездо, ще ти излезе рецепта на Илианка

# 34
Някой може ли да ми каже дали е възможно без спирализатор да се нарежат зеленчуците на много тънки и дълги лентички. Има ли подходящо ренде, което може да постигне този ефект?

С белачка за краставици става идеално. Peace

# 35
Благодаря Peace

Видях из интернет специални белачки за тази цел (със остри зъбчета) и в най-скоро време ще си купя. Но на първо време ми дадохте идея как да се справя с проблема Hug.

# 36
Благодаря Peace

Видях из интернет специални белачки за тази цел (със остри зъбчета) и в най-скоро време ще си купя. Но на първо време ми дадохте идея как да се справя с проблема Hug.

тази белачка със зъбчетата не прави лентички, а ивички - като фиде
Сигурна ли си, че това търсиш?

# 37
  • под тепетата
За зестер ли говорите (пишете)? Тънки и дълги, но мислих, че е само за лимон,портокал...Пък колко зор докато го запомня и намеря  Embarassed

# 38
За зестер ли говорите (пишете)? Тънки и дълги, но мислих, че е само за лимон,портокал...Пък колко зор докато го запомня и намеря  Embarassed

доколкото знам, зестера, е просто уредче за смекване на ивички от кората на цитрусови, а това е белачка като за картофи, но назъбена и едновременно докато реже лентичката, я нацепва на ивици по дължина.
След малко ще я снимам и ще я покажа ...

# 39
  • под тепетата
Мммм, покажи,покажи! Той мъж ми и при зестера измрънка нещо недоволно, но си го имам  Mr. Green

# 40
Мммм, покажи,покажи! Той мъж ми и при зестера измрънка нещо недоволно, но си го имам  Mr. Green

за мъж ти не знам, но който ги ползува не може да не е доволен - ако знаеш каква морковена салата става с тази резачка, или пък любимата ми от краставици (наричам си я краставичени спагети по японски)

ето я, но снимката е малко кофти - току що я направих с телефона

# 41
  • София
   Мерси! Peace

# 42
  • София
Здравейте!
Готвя чушки с ориз,обаче съм взела кафяв ориз.Част от зърната са зеленикави.Въпросът ми е тези зърна изхвърлят ли се или са просто недоузрели и може да се готвят?
Не се махат, но ако някое не ти хареса на вид може да го махнеш
Свари си малко плънката предварително, защото кафявия ориз се нуждае от по-дълга термична обработна и чушките може да се разпаднат докато той се сготви.

Ренде за дълги и тънки ивици - моето е това
С моркови се получава трудно, но за тиквички и др. по-меки зеленчуци е добро

# 43
Здравейте!

К`во стана с ориза ти. Чак сега видях въпроса?

# 44
  • под тепетата
И от мен -благодаря! Малко на фантазия ще карам при купуването, че снимката като от мойте ученически години - размазана ( е, поне не е черно-бяла  Joy ). Веднага се сещам за салатата на labrex  Hug

Общи условия

Активация на акаунт