Нови придобивки в гардероба - 39

• 83 952
  • 721
  •   1
Отговори
# 210
За пухените якета, зависи от съотношението пух и пера. Едното е down, a другото feather. Второто се подържа по-лесно, защото не се степва толкова много. По-евтините имат са в съотношение down/ feather около 40/60%, по-скъпите 90/10% и са по-капризни. След като изсъхнат вниманително разчепквам пуха/ перата на ръка.
Пера в пералня, на специална програма, със специален препарат, взимам го от приятел, наливен е и незнам какво представлява, откакто в химическото ми съсипаха един кожен портфейл и за малко да сполети същото и един кожен елек, който ми върнаха мръсен, но ми взеха парите.
Кожени изделия пера на ръка със същия препарат и омазняващи добавки.
В сушилня- Никакви кожени изделия, иначе за пухените май може, но до сега не съм сушила.
Четете етикетите и спазвайте указанията. Peace

# 211
Да, а и може да пусне пуха мазнина и да стане омазняване на плата отгоре. Аз нямам сушилня и затова давам на химическо, защото нямам избор, а не защото ми се хвърлят излишни пари. Преди много години изпрах Монклер на мъжа ми без сушилня и какво извадих отвътре.... ooooh! Добре, че после го оправих и не се появи омазняване.  

# 212
Така e, хубаво е да се следват указанията за пране или химическо чистене, но понякога не можеш да си даваш якето всяка седмица за почистване. В интерес на истината моите никога не съм ги давала на химическо чистене и нито са ми омазнени, нито пуха е степан. Едното ми яке е купувано в далечната 2002 и не знам вече колко пранета е преживяло, но няма никакви проблеми.

# 213
  • София
Тъй-й-й...реших и аз да си погледна етикета на пухенката.
Оказа се,че е забранено химическото чистене,но за сметка на това може да се пере и да се суши в сушилня.Сега започвам да търся тенис топки.

# 214
клин
Скрит текст:
боти
Скрит текст:
риза
Скрит текст:
тениска от Манго, излезе голям боклук, изпраях я и се посука страшно много, а така да чаках Манго пак в България  Confused
Скрит текст:

# 215
  • София
Кожено яке
Скрит текст:

# 216
  • някъде под слънцето...

тениска от Манго, излезе голям боклук, изпраях я и се посука страшно много, а така да чаках Манго пак в България  Confused

Kато цяло Манго не се отличават с високо качество.Обикновено залагат на евтини материи.
Схемата, която прави двамата испанци от турски произход(родени и прекарали детството си в Истанбул ) мултимилионери е копиране на модните линии и пресъздаването им от материали с ниска себестойност,за да бъдат по достъпни за потребителя.На подобен принцип е създадена и Zara, където качеството напоследък, последните десет години също пада с бързи темпове., но за сега все още превъзхождат Манго по качество.

Последна редакция: нд, 05 окт 2014, 16:28 от sl

# 217
  • Belgium
Повечето high street марки са на принципа копиране на луксозния клас на достъпни цени за сметка на кройка и материя.

Манго в България обаче преди да се изтеглят бяха на почит, защото имаха точно хубави материи (с някои изключения разбира се), както и оригинални модели. Сега в новия магазин и на мен ми направиха впечатления кофти материите, които се виждат още на щендерите, представям си какво ще е вкъщи. Но пред касите имаше големи опашки заради 30% намаление.

Zara имаше период, в който ги харесвах, но главоломно свалиха качеството и вече почти не влизам там.

# 218
  • Велико Търново
Аз имам някои сполучливи покупки от Манго Simple Smile Преди 3 години купих два зимни пуловера, които не са мръднали - нито са се развлачили, нито са станали на топчета - страхотни, имам 1 чифт дънки, случайно купени, но ги протрих от носене, както и 1 шлифер и 1 зимно яке, които са като нови. Но, мисля, по това което виждам в магазините, че покупките от мен са по-скоро изключение, отколкото правило Wink
От Зара пък нямам ни една сполучлива покупка Crossing Arms явно и аз не уцелвам хубавините Simple Smile

# 219
  • Belgium
Една от най-любимите ми червени чанти е Mango и не е мръднала от години, ето я (панделката отделно е и ключодържател):

Имам и две много оригинални като модел (а не изкопирани от котешката пътечка) техни рокли, които също нямат забележки, но в момента нищо не ми хвана окото в магазина им.

# 220
И аз имам страхотни чанти от естествена и не кожа от Манго и ги нося години. Рокли и обувки също имам доста и не са мръднали. Пазарувам много и от Манго и от Зара.

# 221
Аз главно от Зара, Есприт, Х и М, Бенетон и Манго пазарувам. Досега такова недоразумение не съм имала никога.  Две бели тениски от Джъмбо си взех преди ходина, е по-качествени са.

# 222
Честити придобивки момичета.Отдавна не съм се разписвала - но ви дебна. Sunglasses

Боти
Скрит текст:
Още едни
Скрит текст:
Чанта
Скрит текст:
Скрит текст:
Топ с пера  gydi
Скрит текст:
Бельо  Flutter
Скрит текст:

# 223
  • някъде под слънцето...
И двете марки имат попадения, Имам едно жестоко сакото Манго, от преди 9 години което си е супер, наложи се само да сменя подплатена на ръкавите.Саката на Zara, и тези от последните години на Манго издържат максимум две години.
Манго, обаче отдавна спряха да работят ризи от коприна, Zara също го правят все по рядко и са все по некачествени, последната издържа едва няколко месеца.А поне от 10 години ползвам техни сака и ризи за работа.

# 224
  • София
Хайде да се похваля с моята нова придобивка от Mango:
В действителност цветът е по-тъмен.

Скрит текст:

Също и с това:

Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт