Любители на Котки Тема 88

• 47 793
  • 765
  •   1
Отговори
# 210
Serenity, стискам палци  Hug Големи калпазанчета са  Heart Eyes

Янко вече минава на строг режим с храната. Много се заформи последния месец, че и 700 г. качил. И понеже ми писна всяка седмица да купувам по 300 грама храна му купих плик 1,5 кг. РК за млади кастрирани котараци, ветеринарна. Ама следващия път няма да е ветеринарна.
Трябва да му давам 5/8 от чаша 240 мл. Брей, ще ме карат да нося в работата на електронната везна да меря тези грамове  Joy

Много целувки на всички хубавици и хубавци!

Ето и любимото място след пазар.
Скрит текст:

# 211
Jerry F ,с вас сме роднини,изглежда Simple Smile.Моят черньо много прилича на Янко.Виж в eMag за по-големи разфасовки.Подозирам,че ще те побърка да ти реве за манджа-моя е такъв.

Момичета,сигурно сте го коментирали и съм изпуснала,но може ли накратко най-ароматизирания пясък за котешка тоалетна,който сте ползвали.Напоследък пробвам с аромат на лавандула,ябълка,не мога да улуча някаква с аромат на бебешка пудра,разпродавала се много бързо...Имам проблем с миризмата(и с капризния ми нос).Постоянно изхвърлям "използваното",изривам го дълбоко и веднъж седмично сменям целия пясък и измивам веце-то и лопатката.Отделно пръскам понякога с освежител за въздух наоколо.Много ме дразни миризмата,дайте жокерче!

# 212
  • Пловдив
LilaC - ако видиш такава - помириши, мисля, че беше точно с миризма на бебешка пудра http://www.shop.zoomagazini.com/dynamic/viewProduct/18468/bensan … hka-toaletna.html
аз купувам от тази, която казваш - ябълка, жасмин, лимон, портокал, сега лавандула съм взела. Имам капризен нос ( силикона не мога да го изтрайвам) но за сега съм доволна и не смятам да сменям за сега.

# 213
  • София
addicted2U, въпреки най-голямото ми учудване пред ветеринаря...той ме увери,че не е нужно да я мажа с нищо, тъй като й е дал антибиотик с депо действие, то и самата рана около 3 дни след самата операция изглеждаше доста добре - розовка, имаше и топче (оток) и после както се казва за няколко часа се възпали. Тъй като се оказа, че съм с пневмония и съм доста ограничена откъм излизане и т.н не можах да купя котешко боди, но пък пробвах друго - направих си коте- мини мумия  Laughing  сложих и марля, напоена с гентамицин, отгоре намотах с малко ластичен бинт и залепих краишата на бинта с лекопласт. Не му се кефи като й го сменям, търкаля се по пода, но след 24ч с тази превръзка раната изглежда МНОГО по-добре! И отока е понамалял. Иначе още сме си с конуса и приличаме на готина лампа :}

# 214
LilaC, какви хубави неща имало в този сайт  Hug Иначе си имаме още една рода тук - Лъки на
DreamComeTrue. С Янко са като близначета.

Трябва да сменям пишкалника, едно, че е поостарял, друго че ще внасям тоалетната вече вътре и ще се опитвам да я навра на едно място дето тази не се вмества. Гледах в Стефанов, ще ида да купя тези дни, че ми е и под носа.

# 215
Здравейте.Може ли и аз да се включа в темата? Ето го и нашето котенце.Беше изхвърлено в кофите за боклук.  http://snimki.be/view.php?id=81387                                                                                                         

# 216
  • Be realistic - plan for a miracle.
Какъв сладък малчо, pavlinaj Simple Smile Има ли си име?

# 217
  • София
Здравейте.Може ли и аз да се включа в темата? Ето го и нашето котенце.Беше изхвърлено в кофите за боклук.  http://snimki.be/view.php?id=81387                                                                                                          

Добре дошла!!!

Ама, това е точно като моята Мацци като малка. Rolling Eyes
Скрит текст:
Не, че тази снимка не е тази година. Wink

# 218
  • София
Serenity, значи, в твоята къща има 2 болни котки. Wink
Май малката котка ще те изпревари по оздравяване.
Стискам палци и на двете Мацета. Пази се много сега. Лежи си, пий чайчета, почивай. Hug

# 219
Serenity, дано да е наред всичко Praynig След като кастрирахме Вики, доктора каза да чистим раничката с риванол (не помня веднъж или 2 пъти на ден). Но всеки ветеринар си има свои методи. Въпреки че това си е рана и би трябвало да се държи стерилно чиста. Но станалото станало, дано да се оправи по-бързо сладурчето ти (и ти покрай нея) Wink

# 220
  • София
MayyaI , addicted2U , благодаря за милите думи!
и един поздрав от нас:

# 221
Мацци, наистина си приличат много. Значи така ще изглеждаме като пораснем  Peace
Казва се Ахил. Дъщеричката ми така го кръсти. Момичета, как се приучават котките да си точат ноктите само на чесалото?

# 222
  • София
Sereniti, верно, че Мейзи прилича на лампа. Wink
Хайде, лекувайте се и пиши. Hug

Pavlinaj, ще гледам да намеря снимка на Маци като малка да ти я пусна. Моята дращи навсякъде, само не на чесалото. Sick Hug

# 223
  • До хладилника, който обичам
Горката Мейзи Laughing
Взех си от библиотеката "Think like a cat", една приятелка ме видя и ме скъса от бъзик, хората четели книги за отглеждане на деца, а аз - на котки Laughing Дотук нищо драматично и разтърсващо ново не намерих, но е написана увлекателно дори за стари коткари като мен. Само ме дразни, че книгата твърдо пропагандира за отглеждане на котките само и единствено вътре и в никой случай да не се пускат да ходят навън. Разбирам доводите и съм съгласна с повечето, но все пак щеше да е приятно да има повече практическа насоченост за приучване и възпитаване на домашната котка да излиза и навън. Даша ни дебне нон-стоп като излизаме и се опитва да се изсули навън; на няколко пъти успя да излезе на задния двор и дори си намери скривалище, към което сега тича всеки път, като успее да избяга. На 3 месеца е малка да стои навън, защото се притеснявам, че ако драсне нанякъде, не мога нито да я намеря, нито тя да се пази сама, но в бъдеще след още някой месец ми се иска да мога да я пускам.

# 224
Здравейте, да се запиша и аз. Преди почти две години осиновихме млада котка - 7 - 8 месечна беше. Живеем в къща (с. Иваняне), полека лека започна да поизлиза в двора. Около нова година забелязах, че се закръглила. И на 13.01.2014 се сдобихме с две оранжеви топчици. Пораснаха и реших да им търся домове. Дойде първия осиновител и моето малко момиче ( 4 годишна), като ревна и не дадохме коте. Така се сдобихме с три оранжеви кълбета. Всичките женски. Кастрирахме ги групово през юли. Но дойде ден 26.09.2014 след обичайната разходка на кифлите, едната не се прибра. Продължавам да я търся, но постепенно  надеждата ми угасва - Имаме комшия който "гледа" 9 големи кучета и има две котила с по 4-5 малки. Оказва се, че човечеца нямал с какво да ги храни и те решили да се изхранват сами. Като поразпитах на около - носели си котки, кокошки, зайчета, кой каквото докопал. И малко съм бясна и ми идва да ги  #2gunfire сега ще опитам да кача снимки на моите съкровища.

Общи условия

Активация на акаунт