Любители на Котки Тема 88

• 47 856
  • 765
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Момичета, това с хапането на котешки уши хич не е толкова странно...особено когато мацито те извади извън нерви  Laughing  С големия ми котарак се биехме като малки деца (той на под годинка, аз на 15) и един ден не издържах...то не беше хапане, едно извиване на гърба, злоба бре, все едно бях мишка...и тогава го сръфах. Леле как ме изгледа...и после най-пренебрежително си замина в другата стая. Само където много космато....той е сибирец...

Joy Сега разбрах как се хапят котешки уши. Joy
Беше ми странно как се тича и хваща криеща се котка за да я захапеш за ухото. Трябвало да има насрещен отговор. Joy
Това, обаче кърти.  bouquet

# 196
  • София
О, за да хванеш котка определено трябва да влезеш в ролята на нинджа! И да я накараш да изтича в коридор, или някой ъгъл например  Grinning
 Сега ще водя Мейзи на ветеринар, да й видят раничката...нещо е подута, козинката наоколо е мокра (има някакъв блед секрет) , макар и да не дава индикации да я боли..тича като побесняла насам- натам. Ама все пак. Дано да е само параноя  newsm78

Поздрави на всички   bouquet и много мъркащи моменти с писаните в тоя студ

# 197
Kaси, не те разбрах. Embarassed
От едно ядене от пауч на Нутралайн,  Мъртимър е получил хронична диария. newsm78
И МБ не показва нищо?

Да! Диария, която мина в хронична форма, продължавайки над 14 дни. Три МБ и нищо обезпокоително в тях!  ooooh!

# 198
  • София
Kaси, не те разбрах. Embarassed
От едно ядене от пауч на Нутралайн,  Мъртимър е получил хронична диария. newsm78
И МБ не показва нищо?

Да! Диария, която мина в хронична форма, продължавайки над 14 дни. Три МБ и нищо обезпокоително в тях!  ooooh!
ooooh!
Единственото, което се сещам на първо четене е да смените вет. Просто за мнение. Опитахте ли с оризова вода? Не знам как човешките лекарств се отразяват на котките.
Явно има някакви патогенни микроорганизми, които явно МБ не ги хваща. То сега и как ли правят изследването?
Скрит текст:
Преди време ми се възпали ухото. Давам гърлен секрет в 15 часа, а ми казват да дойда на другия ден сутринта да си взема резултата Shocked
Ама цял живот да е на лечебна храна заради продължило стом. разстойство, на мен ми иде в повечко. Peace

# 199
Ветеринари сменихме трима. И тримата са на мнение, че котката е с капризен и лесно раздразним стомах. А лечебната храна едва ли е проблем. Така както едни котки ядат храна за кастрирани, така моят ще яде своята.

# 200
  • Пловдив
Офф, наш Заримир е опаразитен  #2gunfire Оказа се, че има бълхи. Вчера ги видях и сега вече е накапан с Фиприст. За следобедна закуска съм му приготвила Цестал кет, та да е пълна програмата. Той за това милия седи, седи, пък хукне като пощръклял, все едно щръклици го хапят. Ама и аз уж го проверявах, пък нищо не намирах. Трябват ми очила. Горкото ми животинче, как ли го гризат гадовете.

# 201
  • София
Момичета, моля, помагайте!

Моята Мейзи ще ме побърка, инфектира си раната от кастрацията от много близане, вчера й сложихме конус, вета проми раната и ми каза да мажа с гентамицин два пъти дневно. До тук добре. Но дивотията успява да се огъне така,че с конуса си дере раната! Сега съм я овързала с един ластичен бинт, отдолу с марля, напоена с гентамицин  Cry  Имате ли идея, как да й помогна да спре да си вреди сама...ясно е че с тоя бинт няма да спасим положението, сега спи и всичко е наред...ама като се събуди ще го изрита...

# 202
  • Be realistic - plan for a miracle.
Serenity, и аз съм се чудила как така си вредят сами - винаги съм мислила, че животните имат чувство за самосъхранение... до денят, в който Фрея не издърпа със зъби прясно направените шевове на корема си след кастрацията, отваряйки един от тях... та я шиха отново. И всеки път започваше яростно да си дърпа шевовете, дори да сме я оставили за секунда без надзор.

Това, което ни спаси, е ето тази медицинска тениска. Сложихме й я и стоя с нея 10 дни без проблем (наложи се по-дълго време да чакаме преди да й свалят конците заради скъсания конец). Горещо препоръчвам.

# 203
  • София
Момичета, моля, помагайте!

Моята Мейзи ще ме побърка, инфектира си раната от кастрацията от много близане, вчера й сложихме конус, вета проми раната и ми каза да мажа с гентамицин два пъти дневно. До тук добре. Но дивотията успява да се огъне така,че с конуса си дере раната! Сега съм я овързала с един ластичен бинт, отдолу с марля, напоена с гентамицин  Cry  Имате ли идея, как да й помогна да спре да си вреди сама...ясно е че с тоя бинт няма да спасим положението, сега спи и всичко е наред...ама като се събуди ще го изрита...

Ама, аз нали това те попитах!!!-да не стане беля от много близане!!! Повечето момичета тук знаят, че съм оперирала моята котка пет пъти от рак на млечни жлези, та опит колкото искаш. При мен това с яката не работи. Даже вет не искаше да ми я дава. Препоръчаха ми от ръкав на стара блуза/пуловер да направя боди. Срязваш ръкава. За по-лесно първо го надяваш по нея, маркираш там, където ще зашиеш: да могат да излизат глава,предните лапи, задните и под опашката да е отворено. После зашиваш или слагаш безопасни игли. Хубаво е да е стегнато по нея иначе се измъкват като Худини. Wink Аз  направих бодито от мой ластичен клин. Пиатй, ако не ти стана ясно.

# 204
  • София
Serenity, и аз съм се чудила как така си вредят сами - винаги съм мислила, че животните имат чувство за самосъхранение... до денят, в който Фрея не издърпа със зъби прясно направените шевове на корема си след кастрацията, отваряйки един от тях... та я шиха отново. И всеки път започваше яростно да си дърпа шевовете, дори да сме я оставили за секунда без надзор.

Това, което ни спаси, е ето тази медицинска тениска. Сложихме й я и стоя с нея 10 дни без проблем (наложи се по-дълго време да чакаме преди да й свалят конците заради скъсания конец). Горещо препоръчвам.

+++ за мед. тениска. Просто не знаех, че има. От форума научих.  bouquet

# 205
Нашата я поръчахме онлайн и понеже Фрея беше на 5 месеца и дребничка, взехме XXS. За вашата може да се наложи XS. Пак погледни килограмите, де. Иначе, идва за ден или два... Ако се обадиш по телефона че ти е спешно може и да се забързат.

Това с домашно направената предпазна тениска го пробвахме, с един мой стар клин, но беше голям зор да я натъпчем вътре, издра ни ръцете и в крайна сметка се изхлузи от "облеклото" след 10 секунди  Tired С тениската не може да стане, първо има копченца и второ се облича много по-лесно, дава повече свобода за движение, не притиска неприятно тялото, не спарва...

Пускала съм и преди, но ето снимка на Фрея с тениската й - беше й голям комфорт с нея, никакви грижи Simple Smile

# 206
  • София
Sway, помня, че писа за тениската. Аз от теб научих.  bouquet Само ме притеснява дали няма да си измъква предните лапи, че на моята я шиен като бях сложила "бодито" върху нея и пак го сваляше. ooooh!

# 207
  • София
Медицинска тениска ще е... от магазина на д-р Стефанов в студ. град й бях купила катерушката...освен ще бягам там да купувам. Sway, на снимката Фрея колко е голяма като кг, за да мога да се ориентирам кой размер да взема. Мейзи е 2,800-900 вече и бая се издължи, но като махнем обема на космите изглежда фина мацка

# 208
Около кило и половина, кило и седемстотин беше макс - не си спомням точната цифра, но доста дребничка си вървеше (тя и сега си е дребна, явно такава й е "породата"  Simple Smile )

# 209
Serenity_bg, дано инфекцията да премине  Praynig Praynig Praynig А след кастрацията мажехте ли раничката с нещо?

Общи условия

Активация на акаунт