Любители на Котки Тема 88

• 48 020
  • 765
  •   1
Отговори
# 405
Моето коте разви микроспория няколко дена,след като го взехме.Струпеи не,само голи петна.Ветът веднага ми даде спрей,но за по-сигурно взе парченце кожа и го прати за изследване,което потвърди диагнозата.Котето ми тогава да е било на макс.2 седмици,значи,малък е инкубационния период.Кога диагностицираха децата?Според мен лекувай децата,а котето води на вет ако покаже симптоми.Има голям шанс да е заразено,но лечението е пръскане.Ако няма петна,върху които да пръскаш,за какво да я водиш на вет?Така ми се струва на мене.

Благодаря за отговора. Децата ги диагностицираха вчера и веднага започнах да ги мажа. Страх ме е, че ако не взема предпазни мерки и за котката кръга ще се затвори. Или те ще я разболеят или ако тя е латентна ще ги зарази отново като се излекуват. Май без ветеринар няма да минем, но като съм чувала как само протакат нещата и плашат за да вземат повече пари, хич не ми се искаше. За това и реших във ветеринарния институт да питам. Но пък така трябва сама да взема пробата, а не знам как и от къде

# 406
  • София
Поздрави от Късметка, дами  Hug

Теглихме я снощи, 2.3400кг. Пълен Принцес стана Simple Smile
В градината съседската котка остави три пайтачета, дето си мислят, че аз съм им майка, та се чудим сега какво да ги правим...

Леле, колко е пораснала!  Hug Вече е красива дама!  Heart Eyes

Пускай снимки и на пaйтачетата. Може да им излезе късмета.  Wink

Последна редакция: пт, 10 окт 2014, 00:22 от Тaня67

# 407
  • София
Танче, разбрах те добре. Hug Исках да е шегичка, не се получи. Peace

Поздрави от Късметка, дами  Hug

Сладкиш!!! Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 408
  • София
iva78, За микроспорията: котките са понякога латентен приносител и не  показват видими външни клинични признаци. Заведи Кот на вет, ама не ги оставяй да те разиграват! Искай мазило, те знаят какво. Обикновено дават кортизоново мехлемче. Пази децата, ама как-идея си нямам. ooooh! Дали ще те послушат за известно време да не играят с Кот и да го ограничиш в някакво пространство?

# 409
  • Варна
Заведох днес на лекар онзи уличен котарак, за който ви споменах, че стои с притворена уста и му текат лиги.
Има инфекция в устата, тъканите се разрастват. Няма тумор, няма забито чуждо тяло. Ветът каза:поредната котка с такава диагноза, която ми водят. Изглежда много страшно, но не е чак толкова. Лечение-преднизолон. Продължително. Заради това не го оставих на стационар-ще му давам хапчетата на улицата. Confused
Такива ми ти работи. Confused

# 410
  • София
Заведох днес на лекар онзи уличен котарак, за който ви споменах, че стои с притворена уста и му текат лиги.
Има инфекция в устата, тъканите се разрастват. Няма тумор, няма забито чуждо тяло. Ветът каза:поредната котка с такава диагноза, която ми водят. Изглежда много страшно, но не е чак толкова. Лечение-преднизолон. Продължително. Заради това не го оставих на стационар-ще му давам хапчетата на улицата. Confused
Такива ми ти работи. Confused

А как ще го хващаш винаги?

# 411
  • Варна
Той е лесна плячка за хващане-доверчив е и идва да се гали.  Confused Много е добричък. Confused

# 412
Стейси,
Браво, че помагаш!  bouquet

# 413
  • София
Той е лесна плячка за хващане-доверчив е и идва да се гали.  Confused Много е добричък. Confused
Mr. Green Ей, само котките пред моя блок са гаднярки и не мога да ги хвана и заведа на вет. Вече са 3 котила. Поне някоя женска да хвана та да я заведа на кастрация. Че зимата ще измрат. ooooh!

# 414
  • Варна
Стейси,
Браво, че помагаш!  bouquet
Не съм щастлива при така създалата се ситуация. Половинчата работа.
Все още търся съответното четиво, което да ме успокои, че няма как да се помогне на всички.
Каси каза, че няма такова. Sad

# 415
Няма такова. И на мен ми е много тежко като видя бездомно коте или куче.
Скрит текст:
След като ревах няколко ден на ММ да приберем едно куче в нас (улично), а той естествено не се нави, че му писна на човека. Аз все нося малки котета, на кучета помагам..
Та реших да не минавам по обичайния път, за да не виждам кученцето, че иначе висях по 1час при него и ми беше много мъчно да се разделяме, а то толкова дружелюбно сладкишче.
Минах по друга улица и я видях, бяга към мен милата, върти опашка, направо ще литне от кеф.
Вече е осиновена, слава богу.
Всички ми казват да съм работела в някой приют или организация, така ли иначе все това правя.
Не искам, няма да мога да издържа психически, много ми е жал за всяко едно.

Имаше една немска овчарка, блъсната нарочно с джип от един циганин.
Помогнах на докторката да я сложим на носилката, само гледаше милата с тъжни очи, не можеше да мърда. На другия ден почина.  Cry Cry

Обаче има надежда, кученцето което открих, блъснато от кола, сега е в Германия, има дом..
Абе нали за това имаме сърца, за да чувстваме.

Hug

# 416
  • Варна
Sisi Hug
Ако кажа на майка ми какви мисли са заели съзнанието ми в момента, веднага ще ми каже: човек без проблеми си, чудиш се за какво да се тревожиш.  
Да си помечтая публично за един по-хубав свят- всички стопани си кастрират кучетата и котките или не допускат размножаване и изхвърляне после, има зоополиция и като видя пострадало или страдащо животно-позвънявам и идват да го спасят специалисти, има приюти, ама истински, законите се спазват и т. н.
Много ли искам! Twisted Evil
Днес мярнах във фейса за намерена персийска котка, с котенца-мелези, изхвърлена.  Twisted Evil

# 417
Sisi Hug
Ако кажа на майка ми какви мисли са заели съзнанието ми в момента, веднага ще ми каже: човек без проблеми си, чудиш се за какво да се тревожиш.  
Да си помечтая публично за един по-хубав свят- всички стопани си кастрират кучетата и котките или не допускат размножаване и изхвърляне после, има зоополиция и като видя пострадало или страдащо животно-позвънявам и идват да го спасят специалисти, има приюти, ама истински, законите се спазват и т. н.
Днес мярнах във фейса за намерена персийска котка, с котенца-мелези, изхвърлена.  Twisted Evil
Ех, Стейси... и аз искам същото  Praynig

# 418
  • София
Sisi Hug
Ех, Стейси... и аз искам същото  Praynig

И аз. Да помечтаем заедно. Hug

# 419
 Hug И аз ще помечтая с вас!
Късметка е пораснала много! А на Буба ще й изям розовото езиче Flutter голяма красавица е!

Общи условия

Активация на акаунт