Любители на Котки Тема 88

• 47 955
  • 765
  •   2
Отговори
# 480
Няма за какво.  Hug
Браво за благородната постъпка.  Wink

# 481
  • София
Не ми се иска да внасям излишна параноя, но тъй като много от гледачите на змии и участниците в боеве се знаят, снимките им се разпространяват в интернет и хората внимават, са минали на търсене с подставени лица. Плащат на безпарични пенсионери или дори на семейства с деца да се явят вместо тях. Миналата година бях чела за такова семейство с 12-13 годишно дете, но не помня каква беше развръзката.  newsm78  Може би единствено отзивчивостта на осиновителя да поддържа връзка в бъдеще е някаква гаранция, че не взима котето с лоши намерения.

Много късмет на мъниците!  Hug

# 482
  • София
"Печена" е КОТКА. Вярвам й. Няма да се подлъже лесно.
Таня, благодаря за разяснението. На мен лично ми е да повярвам, че има такива хора. Cry Макар, че : що не? Cry

# 483
Ужасно е, че има такива хора.  Sad

Чудно ми е обаче, че плащат за това, ако дават пари не им ли е по - лесно да си купят котенца?

# 484
  • София
Момичета, щом има хора, които малтретират дечица и ги карат да правят какво ли не....защо мислите ,че няма да се намерят, такива, които да изтезават котенца/кученца и други животинки?
Преди много години отглеждах едно котенце пред входа, всеки ден го хранех, бях му направила къщичка с топли одеалца в бараката на входа... та, този малък сладур, който наричах на галено "Мърльо" беше жертва на един изрод от блока, който тровеше котетата. Майка му (невероятна котка), братчетата и сестричетата му починаха в адски мъки...по някакво невероятно стечение на обстоятелствата той оцеля, беше изтърсачето... Леле как ме обичаше ( и аз него) това коте! така се гледахме с него 2 години. докато отровителя не влезе в действие отново и мацо изчезна. завинаги.
И до ден днешен през около година и половина котките изведнъж изчезват....и колкото и да дебна (така де, вече не живея там, там са само родителите ми ) не мога да разбера кой е  #Cussing out

# 485
Такива изроди не заслужават да живеят дори.. Sad

# 486
  • София

Чудно ми е обаче, че плащат за това, ако дават пари не им ли е по - лесно да си купят котенца?

На бедния човек и 20 лева са му достатъчни.  Wink За толкова пари трудно биха си купили. Аз се питах дали не им е по-лесно да си хванат от улицата. Но особено за змиите държали да са домашни и обезпаразитени, че да не им стане нещо на любимците им.  Sad

Последна редакция: нд, 12 окт 2014, 09:39 от Тaня67

# 487

На бедния човек и 20 лева са му достатъчни.  Wink За толкова пари трудно биха си купили. Аз се питах дали не им е по-лесно да си хванат от улицата. Но особено за змиите държали да са домашни и обезпаразитени, че да не им стане нещо на гадните любимци.  Sad

Ужас.
Самия факт, че някой иска да гледа змия пред топлокръвно животно говори що за човек е.

# 488
  • София
принципно не смятам,че е редно да заклеймяваме тотално любителите на влечуги... Аз например обожавам гущери. И бих гледала такова животно наравно с котката (както например преди гледах котка, папагали, хамстер и риби заедно, без да има жертви - е, папагала кълвеше котьо, когато се опитваше да го бута с лапи)
Друг е въпросът,че не ми харесва храненето на змии с котета, зайчета и прочее. Имах съсед , който имаше питон и беше сложил капани за плъхове в мазетата. С това го хранеше. Което май не е чак толкова зле.  #Crazy

# 489
  • София
E, хайде сега. И змиите са домашни любимци. То, моето куче щеше да изяде Маци, ако не бях аз. Въпросът е да не си пращаме сладурчетата на сигурна смърт. Peace

# 490
Предразсъдаци. Котките си ги храним с месо, змиите били гнусни, тези които ги гледали били изроди. Грешно е да подведеш някой, че искаш да осиновиш коте, той да го даде с надежда за дом, а ние/вие сме положили грижи, а накрая да стане мръвка, но това е кръговрата на живота. Дори на 90 % самите вие ядете месо. Къде е разликата питам аз?

Да допълня, че грешни осиновители има много. Примерно на село съседи всяко лято вземат по 2-3 котета, гледат ги, зимата си заминават, котета оставени на самотек, до другото лято ги няма. Пак нови котета и така до безкрай.

Най-странната жена, която ми е искала коте, е една която твърдеше, че е докторка. Имат приют с един грък и се грижели за тях. Нормално изглеждаща интелигентна жена, дори май наистина беше докторка, защото останах  впечатление, че разбира от лекарства. Котето беше сляпо и сме кометирали. Също някакви сценарии ми разказваше, как с вертолети щели да ги вземат за Германия newsm78. Чудното беше, че за въпросния приют никой не е чувал, нито в нета какво да е инфо.

# 491

Странно. Явно и други собственици на сиво котараци ги кръщават Мишо. Simple Smile  Hug

# 492
Защо ме търсиш ? и ти ли имаш Мишо ? Моя като го взех беше много мъничък и сив точно като мишле и някак си естествено му пасна името ...Сега понякога му викаме Сър Мър щото вече изобщо не прилича на мишка...       

# 493
Мерси за отговорите за сресването. Аз, писах вече, не реша Мъртока, защото и не съм видяла повод за космено притеснение. Редовно го минавам с влажна ръка- косми не падат, също така и го галя по обратната на растежа на косъма посока- пак същото. Той пък редовно се мята върху праните ми дрехи, които в частта черни са над 95% от гардероба ми- космени щети няма. Но това е така, вероятно защото е малък.

Аз пък не бих дала коте на семейство с малки деца. Нито на възрастни хора.
Нито на студенти, особено, ако са от друг град, дошли да учат в моя.
На млада жена, на която й предстоят мъж и деца-също. За една година чух за четири такива, които са взели коте, средно е живяло у тях година и малко, срещат мъж, забременяват и .... котката да си търси късмета.
За тийнове и млади мъже е ясно.

# 494
Защо ме търсиш ? и ти ли имаш Мишо ? Моя като го взех беше много мъничък и сив точно като мишле и някак си естествено му пасна името ...Сега понякога му викаме Сър Мър щото вече изобщо не прилича на мишка...        

Вече не. Имах. Точно по същата причина и аз навремето го нарекох Мишо. Беше сив като мишка.Така искам пак сивичко, мъжко. И пак ще се казва Мишо може би.

Да се edit-на във връзка с казаното от Касита... Говориш за токсиплазмозата, нали? Ако жаната няма такова нещо... защо е нужно да изхвърлиш животинката?
Впрочем животното също е живо същество. Както ти е кораво сърцето за него... да вярваме ли, че такъв човек може да е и читав родител? Може пък... знае ли човек?  Laughing

Последна редакция: нд, 12 окт 2014, 10:23 от Защо ме търсиш?

Общи условия

Активация на акаунт