Любители на Котки Тема 88

• 47 893
  • 765
  •   2
Отговори
# 540
Тина. К., имате невероятно мъркащо семейство!!! Heart Eyes И аз искам моята Вики да има някоя сестричка или братче, но моя мъж не дава. Чудесни са всичките добитъци, а малкото добитъче е уникално сладичко!
По повод външното обезпаразитяване: единственото място, което котките не могат да стигнат, е точно отзад между лопатките. Там се капва лекарството. Но ако и вашите са като нашето, демек не обичат да ги хващат и да стоят мирно, трябва повечко търпение Grinning

# 541
  • София и Морето от време на време
Тя много бързо се интегрира - гали се, мърка, супер е просто.  Heart Eyes

Търсим и дом обаче, защото е страшен алерген за мен - с децата няма проблеми, а големия и той понякога реагира на Чочо и Мърчо. Преди 3 нощи спа при мен и вече четвърти ден съм зле с алергия. Зимата на 2013г отключих нещо, вероятно към котките. Тогава с изолация на Чочо и Мърчо и чистене по 2 пъти на ден и смяна на чаршафите през ден за около 1м състоянието ми от тежко стана поносимо и за още 2м се нормализира. (Е, и с помощта на уредчето за биорезонансна терапия де). С тая малката Муня усетих дразнене на очите още във Варна и първите дни като се прибрахме у дома, но леко. После с големия бяхме от 1 до 6 в Белград и на 9-ти през нощта като спа при мен и ...
На 10-ти бях супер зле - очи, носотеч, кихане, сърбеж в гърлото - пълна програма. Цял ден, през няколко часа си пусках апаратчето, имах съвсем леко подобрение, вчера и йонна детоксикация си направих и продължавам с апаратчето и днес съм доста по-добре вече - остана само сърбежа на очите, средна работа.
Сега се затварям в стаята и гледам минимално да излизам от там, че веднага ме засърбяват очите. А като изляза и като ми се врътне в краката и ... познайте дали устисквам да не я гушна и цункам.

Сега мисля и да я изкъпя, че още малко да намаля влиянието на алергените.

Иначе към Чочо и Мърчо не реагирам в момента (гушкам ги и тях) - само като нагушкам мъника.

Та такива ми ти работи у наше село.

# 542
  • София
DreamComeTrue, бодито го държа половин ден, но не съм засичала колко време изсъхва гадостта, предполагам, че два часа са достатъчни. Щом твойто писе търпи яка, можеш и с нея. Все пак, при положение, че обезпаразитяваш редовно, струва си да си вземеш едно боди и да няма драматични ситуации. Аз държа бодито половин ден, защото фронтлайна трябва да проникне в мастния слой на кожата, така че гледам да осигуря достатъчно време. Просто мисля, че дори и изсъхнал, Лолката ще изближе препарата и гледам да предотвратя това.Изобщо правя всичко възможно, за да елиминирам стресовите ситуации за котето си.
За евтаназията: искам само да попитам тези, които са "за" евтаназия, биха ли поставили смъртоносна инжекция на животинче, което е за приспиване според тях?

# 543
  • Варна
За евтаназията: искам само да попитам тези, които са "за" евтаназия, биха ли поставили смъртоносна инжекция на животинче, което е за приспиване според тях?
За тази работа си има ветеринари!
С особено мнение съм за евтаназията.  Здрава котка-не. Но има случаи, в които аз бих евтанизирала пострадалата/много болна/ жестоко осакатена и т. н. котка, а са предпочели да я лекуват. По две причини.

Тина, прекрасна е котаранка Муня! Пък ако я вземе някой от темата, че да гледаме по-често снимки... Heart Eyes
Батковците са ти готини и добрички.

# 544
Много е интересно, че само към малкото Мунче имаш алергия. Може би трябва да се омирише на вашия си мирис, към който нямаш алергия, а нейния да изчезне, демек да замирише и тя като другите членове на семейството Laughing

# 545
Последно от мен за евтаназитя: в темата никой не сподели, че подкрепя такава на здрави животни.
За съм човешката такава при нелечими състояния, които предизвикват силна физическа и/или душевна болка на боледуващия.
Същото твърдя и за животните. За котката, която евтаназираха съвестни хора от съседната кооперация, ветеринарят беше казал, че най-лесно е да им вземе парите за скъпоструващи лекарства и интервенции, но освен поддържаща терапия за кратък срок, лечение, камо ли оздравяване не може да предложи.
Наскоро в темата едва съфорумка сподели за нейния Тайсън, който те, със съпруга й, след доста колебания приспаха.

Относно алергията: аз имам такава към определени породи кучета, най-вече късокосмести. Най-интересното е, че и да се търкалям с улично, нищо ми няма. Иначе с един дакел на метър растояние дори си докарвам хрема, зачервени очи и подута огненочервена на места със сини петна кожа.

# 546
  • Пловдив
Моето коте цяла нощ повръща, сигурно 20 пъти   Cry Бяхме на лекар, би му 5 инжекции  Sad Днес няма да яде и пие, довечера малко преварена водичка и даде пауч на Роял канин. Било от препарата за ламинат... Пишете ми вие с какви препарати почиствате? Може и марки на лични...

# 547
Откакто имам котка, чистя само с парочистачката. Моята е на Тефал. Безотказна е. Peace

# 548
  • София и Морето от време на време
Много е интересно, че само към малкото Мунче имаш алергия. Може би трябва да се омирише на вашия си мирис, към който нямаш алергия, а нейния да изчезне, демек да замирише и тя като другите членове на семейството Laughing

Ами да, странно ми е и на мен, но това ми прави впечатление.
Преди почти 2г така реагирах и на Чочо и Мърчо, а ги имам Чочо от 14г, Мърчо - от 4. Та не е до нашия си мирис.
Тогава пак така Мърчо ми спа 2 вечери до възглавницата и се украсих свирепо. А иначе предната нощ на 11 срещу 12 Мърчо ми беше в краката, а Чочо до краката цялата нощ - точно, когато бях най-зле - лекуваха ме котките от котешка алергия - егати и майтапа ...  Laughing

# 549
  • Варна
Последно от мен за евтаназитя: в темата никой не сподели, че подкрепя такава на здрави животни.
Бу споменава за евтаназия на неосиновени котки.
Ти споменаваш за "Бездомните, голяма част, от които трябва да се евтаназират...". Не стана ясно болни-здрави.
Но както и да е. Ако заработят и у нас приюти, предполагам, че ще се евтанизират неосиновените. Нали не може да се гледат до безкрай. Разумно изглежда. Sad
Но самата мисъл за евтаназия на здрава котка ми гърчи сърцето. Няма как да се осиновят всички.
Като ги гледам и навън, пак се гърча.
Айде стига съм размишлявала и аз, че се натъжавам от темата.

# 550
  • До хладилника, който обичам
Стейси, по приютите обикновено остават стари, болни животни, след като са взети всички по-млади и здрави Sad Даже в добре функционираща система, пак е така. Въпреки че се намира понякога дом и за стари животни, има хора, нарочно осиновяващи болни животни, за да им дадат шанс. Не мисля, че някой в темата пише с лошо сърце и некотколюбиви намерения.
В Пловдив има доброволчески организации, или по-скоро общности на доброволци, и някои от тях сътрудничат с ветеринарни кабинети и дават купони за кастрация на улични животни (така кастрирах една маца, на която бях няколко седмици приемен дом); само че има неблагонадеждни хора, които взимат купоните за домашните си животни и става малко тъпичка ситуация.

# 551
  • Варна
Не мисля, че някой в темата пише с лошо сърце и некотколюбиви намерения.
Бу, сакън! Hug
Аз толкова ги обичам пустите му котки, че понякога чувствата говорят пред разума. Confused
И първата ми осиновена котка беше инвалид-добре поживя, кратко, но обичана. И щеше да си живее така дълго, ако не бяха проклетите болести.

В момента спят котарачките ми- мир и тишина. Laughing Няма маууууу(глад), мяяяяяяяя(скучно ми е)-това от Мила.

# 552
  • Варна
Късметка бяга насам натам, пършинг   animal037 Цял ден сама милата, аз на лекции и сега изнася програмата  hahaha

# 553
евтанизиране на тези, които нямат шанс за осиновяване

С това не съм съгласна изобщо.
Убийство на животни, само защото не са осиновени и т.н за мен е ужасно жестоко, много жестоко!
Не е това начина. Начинът е да се основат приюти за кучета и котки, да се кастрират всички, да се наказват насилието и убийството над животни със затвор, да се налагат солени глоби срещу развъждане на неродословни животни и създаването на безпризорни такива.

Иначе съм съгласна, че няма как да се кастрират всички или да се приберат всички у дома.
Нито пък е нормално да се гледа улично животно във вход. Който иска да помогне, да си прибере котето у тях, както съм правила аз и да му търси осиновители.
Ако не намери такива вариант е и животът в двор, ако има роднини или приятели в къща с двор, пак по - добре от колкото на улицата.
Няма как да се спасят всички животинки, но аз лично не мога да подмина бебе коте или болно животинче.
Другите които изглеждат здрави и са по - големи, т.е могат да оцеляват навън, просто ги храня понякога.

# 554
  • София
Ами да, аз се възпалих именно от изречението "повечето от които трябва да се евтаназират". Понеже тъкмо лекарите трябва да определят за кое животинче няма друг изход освен евтаназия.  Я да сменя темата и да попитам, какво мислите за отстраняването на млечните жлези заедно с кастрацията? Някъде бях прочела, че се прави с цел да се елиминира риска от развитие на тумори, но не ми е ясно колко е висок процентът на този риск при кастрирани котки.
И много ми се иска да кажа на тези, които смятат, че кастрацията е жестокост към животните, да не си мислят, че бременностите и ражданията са някакво удоволствие за тях. А освен това, като оставят животинчето си да роди и после разхвърлят поколението по познати и приятели, автоматично отрязват шанса на точно толкова улични душички да намерят дом и собствени Човеци. При животинките при отсъствие на разум ръководни са инстинктите, които ги карат да се размножават, а не някакво желание за потомство (макар че, заклевам се, виждала съм случаи на логическо мислене у моята Лолита, това във връзка с отсъствието на разум)
Момичета, а не ви ли се струва все пак, че в човешка компания животинките придобиват някаква степен на интелект? Нещо като с бебетата, разбира се, в много по-малка степен все пак. Стига само да сравниш улична котка с домашна такава,която е гледана с любов, както човек гледа собствено дете?

Общи условия

Активация на акаунт