Любители на Котки Тема 88

• 46 981
  • 765
  •   1
Отговори
# 675
  • София
Обикновен ш-н няма как да спре развитието на паразити по кожата на котка. Peace
Те се доубиват с това, дето се капе между плешките. Забравих му името в момента.
Ако питаш за технология на миене по принцип: моя приятелка къпе котката си в клетката за пренасяне на "добитък". Задължително някой й помага. Моята я ръся със сух ш-н. Или я обтривам с гъба, парцал натопен във вода+ш-н, после само вода, че се плаши като пусна течаща. Лятото съм я научила сама да влиза в легена с водата и после пак малко ш-н. После попивам.
А, и е единствената котка, дето обича да гълта таблетки. Rolling Eyes

# 676
Противопаразитен шампоан + после пудра против бълхи

# 677
  • София
pavlinaj Освен обезпаразитяването промиха ли ушичките? Нещо за самите ушички дадоха ли ви?

# 678
pavlinaj Освен обезпаразитяването промиха ли ушичките? Нещо за самите ушички дадоха ли ви?
Да, докторът ги проми. За вкъщи не ми е давал нищо. Каза да отидем пак в събота.

# 679
  • София
на моя 'звяр' не му ги промиха...само мажех с мазни капки. Как ги проми?

# 680
Момичета,имам въпрос...
У нас се пуши и в зимнте месеци не се сещам много да проветрявам.Мислите ли че е опасно за котето?Нямаме тераса и ни е  невъзможно да излизаме навън,а ми е жал за котинко.Тя си е супер,сега е със зимния кожух и прилича на голяма плюшка Heart Eyes

Много се радвам и аз,че Ити е по-добре Simple Smile

# 681
...
Някой ако няма на лесно играчка или лазерче, може да използва огледалце и да прави слънчеви зайчета.
Моите полудяват от радост, а Мила през цялото време им приказва. Laughing
И нашата полудява като види слънчево зайче. Запомнила е всичко - отварянето на скрина, ваденето на огледалото - веднага дотърчава. Много се разочарова, когато сутрин няма слънце, а вижда огледалцето и търси ли, търси ли зайци  Laughing Дори веднъж от яд скочи върху мен и ме прегърна през кръста  Crazy

Радвам се за Ити и аз!

# 682
Tartalette, аз си представих страхотен лисичарник, апартамент, в който се пуши, но не се проветрява Sick
По-скоро за вашето здраве трябва да се тревожите, мисълта ми е, че което вреди на вашите дробове, вреди вероятно и на котето. Проветрявайте често, едва ли е сложно Hug

# 683
Много положително настроение тук, така се забавлявам като чета котешките ви истории - чакам и ние да стигнем до там и да започна да пиша весели неща най-после Heart Eyes

Ити е отслабнал с близо 150 грама от тая работа. Тежи само 420 Confused Отпуснат е, няма сили, не му се играе. Хем искам да го набухам хубаво с храна, да заглажда косъма и да укрепва вече, хем ме е страх да не му стане по-зле, особено с обичайния му запек и караме полека - по малко, но често - рикавъри пастет и водичка със спринцовка. Чат-пат хапва самичък, но за целта иска всеки път ново кенче да отваряме, хитрачето, пред фалит сме, но нали е болничък, угаждаме му.

Вчера свалиха абоката, поне временно - много го травмираше, като препариран беше. Мислехме и че заради него не иска вече да ходи в пясъчето си. Ма не било заради него. Сякаш всичко е забравил след обезпаразитяването Shocked Като му показах тоалетната най-първия път веднага разбра за какво е и ходеше само там (с две-три издънки, когато е бил в друга стая, но инцидентни). Беше започнал да ближе мляко от паничка. Миеше се. Изобщо всичко, което котетата си правят. А сега минава покрай пясъка с нулев интерес, като го сложа вътре гледа неразбиращо, излиза и пишка където свари - проснала съм памперси по целия под, че се просмуква в паркета. Препишка ни леглото няколко пъти, своето - също. Не се изпуска, просто където го свари - там кляка. Не се сеща как да лочи от паничка - мляко или вода - седи надвесен над паничката и я гледа, навежда се, топва си носа и пак сяда да гледа - сякаш чака съдържанието само да му скочи в устата. Не съм го виждала да се мие скоро. Док казва, че всичко е от неразположението и стреса (ММ я пита възможно ли е да е оглупял от препарата Embarassed) и като се оправи съвсем, ще започне да си прави всичко както преди. Но ми е много странно, в реда на нещата ли е според вас? Confused

Последна редакция: ср, 22 окт 2014, 12:41 от Marzi Pan

# 684
Момичета,имам въпрос...
У нас се пуши и в зимнте месеци не се сещам много да проветрявам.Мислите ли че е опасно за котето?Нямаме тераса и ни е  невъзможно да излизаме навън,а ми е жал за котинко.Тя си е супер,сега е със зимния кожух и прилича на голяма плюшка Heart Eyes

Много се радвам и аз,че Ити е по-добре Simple Smile

Ние пушим под аспиратора и го пускаме разбира се, да не се задимява зимата и да не ръзнем на терасата.

# 685
  • София
Скрит текст:
Много положително настроение тук, така се забавлявам като чета котешките ви истории - чакам и ние да стигнем до там и да започна да пиша весели неща най-после Heart Eyes

Ити е отслабнал с близо 150 грама от тая работа. Тежи само 420 Confused Отпуснат е, няма сили, не му се играе. Хем искам да го набухам хубаво с храна, да заглажда косъма и да укрепва вече, хем ме е страх да не му стане по-зле, особено с обичайния му запек и караме полека - по малко, но често - рикавъри пастет и водичка със спринцовка. Чат-пат хапва самичък, но за целта иска всеки път ново кенче да отваряме, хитрачето, пред фалит сме, но нали е болничък, угаждаме му.

Вчера свалиха абоката, поне временно - много го травмираше, като препариран беше. Мислехме и че заради него не иска вече да ходи в пясъчето си. Ма не било заради него. Сякаш всичко е забравил след обезпаразитяването Shocked Като му показах тоалетната най-първия път веднага разбра за какво е и ходеше само там (с две-три издънки, когато е бил в друга стая, но инцидентни). Беше започнал да ближе мляко от паничка. Миеше се. Изобщо всичко, което котетата си правят. А сега минава покрай пясъка с нулев интерес, като го сложа вътре гледа неразбиращо, излиза и пишка където свари - проснала съм памперси по целия под, че се просмуква в паркета. Препишка ни леглото няколко пъти, своето - също. Не се изпуска, просто където го свари - там кляка. Не се сеща как да лочи от паничка - мляко или вода - седи надвесен над паничката и я гледа, навежда се, топва си носа и пак сяда да гледа - сякаш чака съдържанието само да му скочи в устата. Не съм го виждала да се мие скоро. Док казва, че всичко е от неразположението и стреса (ММ я пита възможно ли е да е оглупял от препарата Embarassed) и като се оправи съвсем, ще започне да си прави всичко както преди. Но ми е много странно, в реда на нещата ли е според вас? Confused

Марципанче, не би трябвало да е в реда на нещата.
Тук, момичетата са споделяли, че коте почва да пикае където му падне,когато иска да каже нещо. Обикновено като има проблем с отделителната система. Предвид, че вие сте непрекъснато по лекари, дали пък не са изпуснали да погледнат и бъбреците. newsm78 Започни да го учиш от начало. Първо му отделете кътче, което да е само на него. Да му е топло и комфортно. Ако пишка в него, наврете муцунка в пишканото, скарайте се, после му покажете пясъка, порийте с негови лапи, та да разбере.

Най-важно да се храни достатъчно. И да пие вода. То е коте-бебе, та варианта "не иска" отпада. През абоката не му ли пускаха глюкоза? Някакви антибиотици каза, че ще му дават. Как? Пак през абоката трябва. Пер орално, не може. Макар, че и антибиотик на 420 гр, честно не ми го побира главата.
Сладкото Ити, всички го мислим и пращаме положителни мисли. Hug Heart Eyes

# 686
Майче, гледаха бъбреците - два пъти на ехограф и изследвания пускаха. Довечера ще питам пак. Нищо не откриват, но заради вливанията през абоката пишкаше много, сега като ги спряха намали, но пак не е където трябва. Има си местенце - там му е легълцето, пясъка съм сложила нарочно наблизо още от началото, с идеята като съм сигурна, че си го познава и познава апартамента, да го преместя на окончателното му място. Но станаха тия работи... Сега минава покрай него, но отива другаде, може и в другия край на стаята или в коридора да пишка. Даже не си е харесал определено място - където си реши на момента. Не е висока тоалетна - стар голям поднос е от началото, да може да влиза без усилия. Ришкаме заедно, слагам напишканата салфетка вътре, каквото ми хрумне - просто го игнорира. Не се е възстановил, още изглежда много крехък и нещастен, мисля, че критичният период не е минал - ще изчакам да се пооправи и тогава ще започна да съм лоша, сърце не ми дава да му се скарам сега Tired
През абоката му вливаха всякакви лимонади - много неща. Антибиотик слагат подкожно, не е нужен абокат. Малък е, но щом и на двете места прецениха, че може и трябва... Tired А за храненето не се дърпа - със спринцовката му шприцовам и гълта, горкото, какво да прави. А винаги като се върнем от клиниката има страхотен апетит и омита по половин кенче сам, явно емоциите така му действат - той там много се кара, хапе, бори се, врещи - тигърче Heart Eyes

# 687
Момичета,имам въпрос...
У нас се пуши и в зимнте месеци не се сещам много да проветрявам.Мислите ли че е опасно за котето?
Да, опасно е и то много. Ето нещо кратичко по въпроса - http://kosmatko.com/zdrave/370-vredata-na-tutunopusheneto-za-domashnite-lubimci

# 688
  • Be realistic - plan for a miracle.
Marzi Pan, така като описваш, май котето е тъжно още, а може още да му е и лошо. Особено, ако в клиниката се бори така жестоко срещу всичко, което му правят, и се стресира. Напълно е възможно според мен заради стреса да е дезориентиран, или просто да няма волята в момента и желанието да слуша Simple Smile Дайте му малко време още, но не спирай да му показваш пясъка и да му показваш с тон и действия, че си недоволна (не е нужно да го биеш, достатъчно е по-остър тон, хващане с 2 пръста кожата зад вратлето, леко повдигане и леко разтърсване - така им се "карат" майките котки, а той дори и да не е прекарал много време с майка си, инстинктивно ще разбере, че е наказан.) Много е важно да не спираш дори за ден да му показваш истинското място, където трябва да пишка и ака.

Бу може да ти даде насоки също, тя наскоро учеше упоритата малката Даша къде трябва да се пишка Simple Smile

# 689

Да, дезориентиран е и апатичен. Ще му показвам мястото, надявам се, че като попремине всичко и спрат да му блъскат гадости, ще си стане предишното умниче.
А Бу я четох, но при нас лакомствата няма да подействат.

Общи условия

Активация на акаунт