Любители на Котки Тема 88

• 46 978
  • 765
  •   1
Отговори
# 660
Marzi Pan, много се радвам! Много!   bouquet
И беше права за второто мнение - помогнаха му  bouquet

Радвам се!
Много страдахме и патихме с една проста диария с Мъртока и се убедих, че лекар рече ли едно, непоклатим е. А не бива.

# 661
Майче Laughing Не знам какви са лекарствата, защото не съм била при изписването - на работа съм, ММ го е взел, дали са му резултатите от изследванията и рецепта - да ги носи в нашата си клиника и там да преценят дали да го лекуват според рецептата. Там са приели предписанията. Довечера сме на вливания и тогава ще разпитам по-подробно, но снощи д-рът каза, че ще изписва антибиотик.
А за обезпаразитяването - не съм ги давала аз, в клиниката му дадоха - казаха, че му е време. Няма как да сме сигурни за точна възраст, но когато го намерихме тъкмо проглеждаше, т.е. трябва да е на около месец и половина - навсякъде пише, че е подходяща възраст за първо обезпаразитяване newsm78

# 662
И нашият е обезпаразитен на месец и половина от вет, нищо невероятно не виждам newsm78

Марципан, цяла сутрин рефрешвам да видя дали има новини, много се радвам за Ити Simple Smile

# 663
  • София
Марципанче, мисълта ми беше, че котето е взето от улицата. Дали е кърмено няма как да знаем. За да има антитела от майката и да изработи нормален имунен отговор. Какво е яло и дали също не се знае. А вътрешно обезпаразитяване си е силна химия. Трябва да си сигурен, че котето ще има достатъчно "сили" да го приеме.

И нашият е обезпаразитен на месец и половина от вет, нищо невероятно не виждам newsm78

Твоето не беше ли домашно?

# 664
Когато Мъртока дойде у дома, и двамата ветеринари, които посети, бяха на мнение да се изчака с всичко при него, защото не се знае нито точната му възраст, нито най-общо казано, историята му.
Само една женица напъваше и повтаряше до втръсване, че котката трябва да се ваксинира немедлено.

# 665
Много се радвам, че малкия е по - добре.
Иначе не виждам проблем да се даде вътрешно обезпаразитяване в количество, съобразено с размера му.
Щом е било току що прогледнало, най - вероятно е около 20 ден, а не месец и половина.
Вие преди колко време го намерихте?

Иначе по снимката ми изглежда на 2 месеца някъде.

# 666
Не, току що прогледнало беше, когато го намерихме, а не когато го обезпаразитиха. Намерихме го преди 5 седмици, обезпразитиха го преди 5 дни. Когато го намерихме, и в двете клиники предположиха, че е на около 10-12 дена.

# 667
Мъртока официално вече живее връз гардероба! Току що качи двете си любими играчки горе.

# 668
  • Be realistic - plan for a miracle.
Браво, че Ити вече е добре! Стискахме му палци и лапички у нас Simple Smile

Касита  Joy Joy Joy

# 669
Мая, домашно, колко да е домашно, тип селско полско коте беше, транзитно преминаващо за манджа през двора на момичето, което ми го даде Laughing

Помня, че изчакахме с ваксината уж 2 седмици (после се оказа, че е с бронхит и чакахме, докато не се оправи), но вътрешно май си го обезпаразитиха веднага, но и беше на 6 седмици вече де.

# 670
  • Варна
Мъртока официално вече живее връз гардероба! Току що качи двете си любими играчки горе.
hahaha
А моите, споменавала съм, си имат апартаменти в задната част на кухненската мебел. Laughing
Скоро не сме местили хладилника, но съм сигурна, че отдолу е пълно със съкровища.
Някой ако няма на лесно играчка или лазерче, може да използва огледалце и да прави слънчеви зайчета.
Моите полудяват от радост, а Мила през цялото време им приказва. Laughing

# 671
  • София
Мая, домашно, колко да е домашно, тип селско полско коте беше, транзитно преминаващо за манджа през двора на момичето, което ми го даде Laughing

Помня, че изчакахме с ваксината уж 2 седмици (после се оказа, че е с бронхит и чакахме, докато не се оправи), но вътрешно май си го обезпаразитиха веднага, но и беше на 6 седмици вече де.

Моята беше лудо коте като дойде в нас. Докато й дам да яде, изяло вътрешностите от рибата, която бяха за хвърляне. Rolling Eyes Та, баща й беше порицан за невнимание. Sick
После я водих при 2 ветеринари, мериха температура, слушаха бял дроб, сърце. Живееше с куче и макар, че ми се щеше всичко на куп да направим изчаках месец-два. А беше вече на повече от месец и половина като дойде. Исках да е здрава за всичките химични вещества, които ще се вкарват от вън.  И да я опозная как и на какво реагира. Беше толкова мъничка на фона на куче 50 кг, че се страхувах да не й навредя, вместо да помогна. И сега си мисля, че постъпих добре.
Скрит текст:
Като дете взех малко коте, изкъпах го, то хвана нещо...и за 2-3 дни почина. Затова предпочитам да изчакам, отколкото после да се чудя какво да правя.

# 672
  • Варна
Браво на Ити, голяма работа е малкия котак  Hug
Честит нов дом на Мъртока и другия кот, не се сешам името сега  Peace

Късметка пак е летяла през терасата, голямо е кюфте милата. Оставям и терасата да се мотае дето иска цял дена сама, но сме на първи жилищен етаж, нямаме парапет още и явно пак е тупнала долу  ooooh!

# 673
Момичета, как къпете котките си? Ние ходихме на ветеринар. Имаме ушна краста и сега я лекуваме. Обезпаразитихме Ахил вътрешно и външно. Ветеринарят ми каза, че е хубаво да го окъпя, защото е взет от улицата и може ние да си го обезпаразитяваме, но по козината да остават яйца, ларви или не знам точно какво. Обаче съм сигурно, че на него няма да му хареса и ще ме изпонахапе жестоко. Чак ме е страх да пробвам. Другият ми въпрос е с какъв шампоан да го изкъпя?

# 674
В легенче го изкъпи с котешки шампоан, не му мокри ушите.

Общи условия

Активация на акаунт