ДВАНАДЕСЕТОКЛАСНИЦИ

• 141 835
  • 912
  •   1
Отговори
# 90
   Аз,за съжаление,понякога прекалявам с амбициите.Но хубавото е,че работя върху това и се опитвам да се "запра".За мен това е висшия пилотаж" на родителството.

# 91
  • Варна
ganis прекрасно дете имаш  Hug

Люс, близко дете след гимназия учи една година интензивно немски тук, т.е. пропусна една година, но сега вече втора година следва медицина в Германия.

Този пример е много вдъхновяващ за нас. Особено на фона на многото коментари, с които се сблъскваме, колко невъзможно е да се учи медицина в Германия

# 92
  • София
Ясмина, който иска  - успява. Имай вяра във възможностите на детето си, не на чуждите приказки. Да, трудно е, ама  невъзможно не е със сигурност. Hug  Сред по-големите съученици на дъщеря ми, с които поддържа контакти и сега, има не  едно дете, следващо медицина в Германия. Не само че следват там, а и се справят отлично. На всичкото отгоре едно от тях дори смогва и да поработи нещичко, макар и рядко.  Предвид натовареността и тежестта на следването работата при бъдещите медици по може да мине в графата невъзможност.

# 93
       А мислите ли вече за абитуриентството - аз лично съм против всякакви балове, особено в наше време, ако искат да си направят спомен - нека отидат на екскурзия, пък естествено и на ресторант ще хапнат, но ще има и преживяване, нещо ново....

Последна редакция: вт, 16 дек 2014, 22:46 от Мари дьо ла Фер

# 94
Е, то и балът е нещо ново Grinning
Иначе не, не го мисля. Какъвто акъл им дойде, такъв. Но нямам нищо против ако си харесат идеята да отидат на бала по дънки, а парите за тоалети да бъдат дарени за някаква добра кауза, на някой дом за деца например.

# 95
  • София
"Балът" е нещо, което никак не мисля. Нито ще си усложнявам живота с приготовления и гости и панаири, нито мисля, че синът ми или дъщеря ми (надявам се след време) ще прекарат 12-ти клас в подготовка и мечти за бала. Не мисля нито да купувам костюми/рокли по 1000 или повече лева, нито да плащам за лимо и професионален грим. Децата са хубави, защо са млади и не са им необходими скъпи дрехи и съпътстващи панаири, за да се веселят или поне, за да отпразнуват началото на по-самостоятелния си живот. Важно е не с какви дрехи ще го облече мамичка в 12-ти клас, а какво има в главата и с какъв морал сме го отгледали.

Неизбежно е, че ще трябва да се избере костюм и да посрещнем гости някъде извън къщи.

Около милиард пъти по-важно ми е къде и какво точно ще продължи да учи.

А по вашите къщи предвид наближаващото пълнолетие мисли ли се за шофьорски курсове догодина? При нас работният план е лятната ваканция, той ще навърши 18 преди нея, да изкара курсовете и в 12 клас да му дадем нещо малко и евтино за първа кола, много държим да излезе от къщи научен да шофира.

# 96
  • София
Относно баловете. Тази година извеждам всичките пет 12-ти класа, че даже съм и класна на единия от тях. Децата все още не мислят за тоалети. В момента на главата им е друго- ДСД изпитът (в момента текат устните), матури и кандидатстудентски  изпити и пр. Като си говорим с тях, казват, че още им е рано да мислят за тоалети:)

# 97
Горният пост е и моето мнение за истерията наречена бал. Всичко е много опорочено и се надявах да отпадне ,но като гледам и за другия ми син (сега първокласник) , ще остане. И все пак някак си ми е още далеч в плановете.
Ние също сме решили през 2015 да се карат шофьорски курсове , живот и здраве. През май е рожденият му ден ,нека да завърши учебната година и юли август да ходи , а и той много иска.

# 98
А по вашите къщи предвид наближаващото пълнолетие мисли ли се за шофьорски курсове догодина? При нас работният план е лятната ваканция, той ще навърши 18 преди нея, да изкара курсовете и в 12 клас да му дадем нещо малко и евтино за първа кола, много държим да излезе от къщи научен да шофира.

Мислим го Grinning Точно 12 клас му е времето - тогава са по-свободни, а и вече са на възраст.
Виж за малкото и евтино съм в чуденка, защото малка кола=лошо защитена кола, а евтина кола=стара кола=кола с по-лоша защита.  За мен кола от клас под Голф не е достатъчно безопасна. Ама има време да го мислим.

# 99
  • София
В къщи е делегирано мъж ми да избира колите, заплюта е сегашната кола на свекър ми, а него ще го подновим вероятно, не ми се влизаше в тези подробности. Държим на пасивната защита, гуми, поддръжка, безопасността трябва да е над всичко, мъжът ми е маниакален в тази посока, няма място за мен в тази област...

# 100
Балът е далеч, единственото което сме коментирали , че бъде нещо семпло с най-близките.Последните години бяхме на близки деца на баловете им, ами то бяха цели сватби(по 50 човека гости Shocked)
А шофьорски курсове ги почва след броени дни newsm01

# 101
  • София

Неизбежно е, че ще трябва да се избере костюм и да посрещнем гости някъде извън къщи.

Около милиард пъти по-важно ми е къде и какво точно ще продължи да учи.

Даже е много "избежно". Особено гостите извън къщи, ще ги избегнем и още как. Wink Костюмът - ще видим. Ще трябва по поръчка, че ми е много слабичък. Embarassed Имах вече един абитуриент, панталон и риза купихме в последния момент (искаше по дънки, ама негови приятели го придумаха), но категорично отказа да обуе нещо различно от кецове или маратонки. Не успях да се преборя, мислех, че ще е много смешен с панталон с ръб и кецове. Имахме голям спор, баща му ме контрира "Ми те всички се правят на клоуни". Оказа се, че половината младежи бяха така, с официален панталон и кецове. hahaha А девойките.... Оооо, ужас!!! #Crazy
Шофьорските курсове даже трябваше вече да ги е почнал, ама не можем да намерим дипломата за основно. smile3511

Последна редакция: ср, 17 дек 2014, 22:58 от mamamilk

# 102
  • Варна
Шофьорски курсове не планира моята дъщеря.

За бала още е рано да се мисли, но и аз смятам да не прекаляваме. Усилията (и финансовите в т.ч.) трябва да са насочени за кандидатстването и следването, а не за някаква си вечер. Дано щерката не се поддаде на всеобщата лудост.  Praynig

Все пак да отбележа, че на майките на момчета им е по-лесно при подготовката.  Wink

# 103
  • София

Все пак да отбележа, че на майките на момчета им е по-лесно при подготовката.  Wink

Зависи от гледната точка...  Wink

# 104
Е да , но все пак при момчетата няма грим, прическа , бижута...
А и честно казано нямам познати момчета ,които да са се вълнували много много от  мероприятието наречено бал.

Общи условия

Активация на акаунт