Нашите любими торти – глазури, покрития и фигурки за тях – 136

  • 160 439
  • 777
  •   1
Отговори
# 420
  • Бургас/Пз
  • Мнения: 9 811
Една торта,подходяща за вегани и за тези, които пе една или друга причина не консумират яйца и млечни продукти Simple Smile рецептата - http://antoaneta77.blogspot.com/2015/06/blog-post.html



# 421
  • Мнения: 1 802
Тортите са ми високи, някои доста. Наистина излизат и по 20, и по 20 и няколко парчета. Честно казано никога до сега не съм броила колко парчета са, защото са били за вкъщи. 
Със сигурност обаче колкото и висока да е няма как да станат 30 парчета. Прекалено тънки ще са.

А можете ли да ми препоръчате от къде да си купя тави или форми?

# 422
  • Бургас/Пз
  • Мнения: 9 811
Със сигурност обаче колкото и висока да е няма как да станат 30 парчета. Прекалено тънки ще са.

А можете ли да ми препоръчате от къде да си купя тави или форми?

О, да , със сигурност от един етаж 30 парчета с този диаметър няма да излязат, варианта е правоъгълна торта, ако държиш да е само на един етаж или диаметър 30см.
Аз лично си купувам форми с падащи страни от магазинчетата всичко по 1 лв. Струват по 4-5лв и като се захабят просто ги хвърлям. Тъй като обаче винаги слагам хартия за печене, до сега за 5 години само веднъж съм ги сменяла. Качествени, които са скъпи обаче можеш да видиш тук  http://zebrahome.bg/aksesoari-za-kuhnq/sladkarski-prinadlejnosti … a-torta-keks.html

# 423
  • Мнения: 368
Другият вариант е да си купиш метални сита и като печеш, отдолу просто да облепяш с алуминиево фолио. Ситата вариарт от диаметъ 8 см до 30 см., така че буквално за без пари можеш да си купиш всички размери  възможни Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 424
  • Мнения: 2 369
Здравейте! Надявам се съм по правилата в темата. Пиша,защото искам да ви питам дали вместо изброените от вас продукти за залепване на фигурки върху фондант може да се използва желатин? Гледах един клип в ютуб и жената там така правеше, пък аз не само съм начинаеща, ами още не съм правила торта (с фондант) и сега само събирам информация и се оборудвам с инструментите и консумативите, които не очаквах да са толкова скъпи всъщност.
И още един въпрос. Правите ли си сами фондант (захарно тесто) или купувате? На мен ми се иска да направя сама, но една приятелка леко ме сепна като каза,че едва ли ще се справя. Как мислите? Дали да се пробвам изобщо или е почти сигурно, че няма да стане?

# 425
  • София
  • Мнения: 3 664
Правите ли си сами фондант (захарно тесто) или купувате? На мен ми се иска да направя сама, но една приятелка леко ме сепна като каза,че едва ли ще се справя. Как мислите? Дали да се пробвам изобщо или е почти сигурно, че няма да стане?
Когато човек има желание, нещата се получават. Simple Smile Аз съм си правила по няколко различни рецепти и къде по-успешно, къде не толкова, но са се получавали. А правя торти 3 пъти годишно Peace и съвсем не съм напреднала Wink

# 426
  • Мнения: 2 369
Правите ли си сами фондант (захарно тесто) или купувате? На мен ми се иска да направя сама, но една приятелка леко ме сепна като каза,че едва ли ще се справя. Как мислите? Дали да се пробвам изобщо или е почти сигурно, че няма да стане?
Когато човек има желание, нещата се получават. Simple Smile Аз съм си правила по няколко различни рецепти и къде по-успешно, къде не толкова, но са се получавали. А правя торти 3 пъти годишно Peace и съвсем не съм напреднала Wink

Аз много отдавна искам да се науча и някак като хоби ми идва (такива са ми чувствата. ние торти не ядем), но все не събирам смелост да започна с опитите. Сега някак се реших, а и след почти един месец детето има рожден ден и този път ми се иска аз да съм майсторката ха ха. Ако реша да пробвам сама да правя захарното тесто мисля,че ще използвам рецепта с глицерин, а не с бонбони.....дали е по-удачния вариант или този с бонбоните да избера? Ако искаш пусни някоя начинаеща рецепта:)

п.с. Така както ние торти не ядем децата от квартала, които играят с мойто и приятели-познатите ни ще имат келепир:)

# 427
  • Варна
  • Мнения: 224
Правите ли си сами фондант (захарно тесто) или купувате? На мен ми се иска да направя сама, но една приятелка леко ме сепна като каза,че едва ли ще се справя. Как мислите? Дали да се пробвам изобщо или е почти сигурно, че няма да стане?
Когато човек има желание, нещата се получават. Simple Smile Аз съм си правила по няколко различни рецепти и къде по-успешно, къде не толкова, но са се получавали. А правя торти 3 пъти годишно Peace и съвсем не съм напреднала Wink

Аз много отдавна искам да се науча и някак като хоби ми идва (такива са ми чувствата. ние торти не ядем), но все не събирам смелост да започна с опитите. Сега някак се реших, а и след почти един месец детето има рожден ден и този път ми се иска аз да съм майсторката ха ха. Ако реша да пробвам сама да правя захарното тесто мисля,че ще използвам рецепта с глицерин, а не с бонбони.....дали е по-удачния вариант или този с бонбоните да избера? Ако искаш пусни някоя начинаеща рецепта:)

п.с. Така както ние торти не ядем децата от квартала, които играят с мойто и приятели-познатите ни ще имат келепир:)
принцеса_Фиона, давай смело - ако не пробваш няма да разбереш дали ще се справиш  Peace Пък и всички в началото сме имали провалени опити  Wink
По отношение на фондана бих ти препоръчала на първо време този на Димитрана. В блога й много подробно и хубаво е обяснена технологията на замесването му.
Марципан Варна също става, но там трябва да улучиш момента, в който пареното тесто е достатъчно охладено. Иначе започва да се втечнява и може да се ошашкаш  Wink
Тестото на Нелка е чудесно за фигурки, но пък с него трябва да си много бърза, че съхне бързо.
С маршмелоуз бонбоните нямам опит.
Чакам отзиви от опита ти с фондана  Peace

# 428
  • Мнения: 2 369
Саси, от всичко изброено до тук в момента мога да ползвам само блога на Димитрана, защото съм в чужбина, но пък рожденият ден на детето, който всъщност отново ме провокира да пробвам да направя торта ще е в България, та може и да се възползвам тогава и от останалите ти съвети.
Аз снощи направих торта, но с купен фондант. Вече го имах така или иначе. Мисля,че като за първи опит в живота не е зле или поне такива коментари получих във фейсбук:) Като се има предвид, че тук надхвърляше 30 градуса вчера (и днес) и тестото доста се топеше май се справих не зле. отстрани леко поувисна или по-точно малко като целулитена стои (само бялото. черното беше някак по-твърдо и се държеше), но като я направих в началото беше гладка....жегата ме попрецака Simple Smile

# 429
  • Бургас/Пз
  • Мнения: 9 811
Саси, от всичко изброено до тук в момента мога да ползвам само блога на Димитрана, защото съм в чужбина, но пък рожденият ден на детето, който всъщност отново ме провокира да пробвам да направя торта ще е в България, та може и да се възползвам тогава и от останалите ти съвети.
Аз снощи направих торта, но с купен фондант. Вече го имах така или иначе. Мисля,че като за първи опит в живота не е зле или поне такива коментари получих във фейсбук:) Като се има предвид, че тук надхвърляше 30 градуса вчера (и днес) и тестото доста се топеше май се справих не зле. отстрани леко поувисна или по-точно малко като целулитена стои (само бялото. черното беше някак по-твърдо и се държеше), но като я направих в началото беше гладка....жегата ме попрецака Simple Smile

Покажи де Simple Smile Каква марка е фонданът, който си ползвала?
Ако решиш да си правиш домашен, ето тук съм споделила моя опит и изводи от тестото на Димитрана http://antoaneta77.blogspot.com/2013/01/blog-post_7486.html

# 430
  • Мнения: 2 369
Саси, от всичко изброено до тук в момента мога да ползвам само блога на Димитрана, защото съм в чужбина, но пък рожденият ден на детето, който всъщност отново ме провокира да пробвам да направя торта ще е в България, та може и да се възползвам тогава и от останалите ти съвети.
Аз снощи направих торта, но с купен фондант. Вече го имах така или иначе. Мисля,че като за първи опит в живота не е зле или поне такива коментари получих във фейсбук:) Като се има предвид, че тук надхвърляше 30 градуса вчера (и днес) и тестото доста се топеше май се справих не зле. отстрани леко поувисна или по-точно малко като целулитена стои (само бялото. черното беше някак по-твърдо и се държеше), но като я направих в началото беше гладка....жегата ме попрецака Simple Smile

Покажи де Simple Smile Каква марка е фонданът, който си ползвала?
Ако решиш да си правиш домашен, ето тук съм споделила моя опит и изводи от тестото на Димитрана http://antoaneta77.blogspot.com/2013/01/blog-post_7486.html

Ами не показах веднага, защото четох правилата на първа страница,а да покажа моята торта с втория ми пост в темата е против правилата, малко ме е и срам да покажа и на трето място освен фейсбук май незнам какви други страници за показване на снимки има, но хайде ще я постна, пък ....
https://www.facebook.com/photo.phpfbid=959434350760243&set=p … ype=1&theater
https://www.facebook.com/photo.phpfbid=959434250760253&set=p … ype=1&theater

Пробата ми беше, колкото да видя как се работи с тези материали...нещо като опипване на почвата и не е кой знае какво, а и в жегата беше ужасно трудно с фигурките! Дори тези прости фигурки едва ги направих. Незнам каква марка беше фондант-а, но е от Германия. Ще видя като ходя другия път да пазарувам там и ще кажа (храна там си пазаруваме всяка седмица). Мерси за рецептата за фондант, ще я прочета после на спокойствие, сложих я във фаворити:) Следващия път (скоро) вече ще правя с домашен да видим ще стане ли. Ще ми дойдат утре боите за него даже:) Ще търся нещо със спайдер мен да тренирам, че май това ще е желанието на сина ми, но пък мислех си аз ако го тренирам и той я види минимум един път тортата си преди това то после няма пък да му е интересна. Сигурно по-добре друго нещо детско да направя:)

Добавям: Прочетох за фондант-а и добре,че има препоръчана пудра захар от Кауфланд. Точно там всъщност пазарувам и от там купих готовия фондант онзи ден:)

Последна редакция: нд, 07 юни 2015, 18:32 от принцеса_Фиона

# 431
  • Варна
  • Мнения: 224
Саси, от всичко изброено до тук в момента мога да ползвам само блога на Димитрана, защото съм в чужбина, но пък рожденият ден на детето, който всъщност отново ме провокира да пробвам да направя торта ще е в България, та може и да се възползвам тогава и от останалите ти съвети.
Аз снощи направих торта, но с купен фондант. Вече го имах така или иначе. Мисля,че като за първи опит в живота не е зле или поне такива коментари получих във фейсбук:) Като се има предвид, че тук надхвърляше 30 градуса вчера (и днес) и тестото доста се топеше май се справих не зле. отстрани леко поувисна или по-точно малко като целулитена стои (само бялото. черното беше някак по-твърдо и се държеше), но като я направих в началото беше гладка....жегата ме попрецака Simple Smile
принцеса_Фиона, линка към ФБ страницата не работи. Готов оцветен фондан ли си купи или допълнително го оцветява? Хиляди въпроса в минута ти задавам  Mr. Green, но ми е интересно защо ти е увиснало покритието  Wink

# 432
  • Мнения: 1 687
фиона, отвори линковете в отделен прозорец и тогава ги дай (като линк към снимката, а не към профила ти)

# 433
  • Мнения: 2 369
Саси, от всичко изброено до тук в момента мога да ползвам само блога на Димитрана, защото съм в чужбина, но пък рожденият ден на детето, който всъщност отново ме провокира да пробвам да направя торта ще е в България, та може и да се възползвам тогава и от останалите ти съвети.
Аз снощи направих торта, но с купен фондант. Вече го имах така или иначе. Мисля,че като за първи опит в живота не е зле или поне такива коментари получих във фейсбук:) Като се има предвид, че тук надхвърляше 30 градуса вчера (и днес) и тестото доста се топеше май се справих не зле. отстрани леко поувисна или по-точно малко като целулитена стои (само бялото. черното беше някак по-твърдо и се държеше), но като я направих в началото беше гладка....жегата ме попрецака Simple Smile
принцеса_Фиона, линка към ФБ страницата не работи. Готов оцветен фондан ли си купи или допълнително го оцветява? Хиляди въпроса в минута ти задавам  Mr. Green, но ми е интересно защо ти е увиснало покритието  Wink

Беше готов оцветен. Всъщност белия поувисна малко,а черния не.

ето пак:
https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xtf1/v/t1.0-9/11407 … 9&oe=55F21858
https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xtf1/v/t1.0-9/ … 4de811f09a2778da3

Ами точно като я "облякох" и беше тъмо извадена от хладилника беше по-добре, а после започна да омеква....обяснявам си го от жегата. Сигурно съм била бавна. Предполагам и крема отдолу (ганаш) се е размекнал докато съм се моткала.

# 434
  • Мнения: 1 687
хм, на мен ми изглежда все едно не е измазана и кремът отдолу е разтопил фондана. много странно. аз не съм измазвала с ганаж, все маслен крем ползвам, но такова чудо никога не ми се  е случвало.
можела си и по-тънко да разточиш фондана за украсите. иначе ти е много симпатична тортичката Simple Smile

Последна редакция: вт, 09 юни 2015, 10:30 от Елч

Общи условия

Активация на акаунт