Тренировки в домашни условия и здравословно хранене - Тема 56

• 33 136
  • 744
  •   1
Отговори
# 195
  • Пловдив
Дзак! Оставете го момичето да се пробва, като иска! Сега дават по нова едно семейство дебели, бг , за хранене  и спорт. Много показателно е отношението на родителите,  особено на жената към храненето. Детето се оказа болно от диабет, на 12 години, 60 кг., а майка му го тъпче. Sick
Вики, чичо Тони ми свърши, следващото, което ще правя по него е х2, но началото на догодина. А резултати имам много от него, но иска сериозно хранене. А сега ям като прасе, та резултати няма да видя от нищо, даже и господ да слезе от небето.  Grinning
Фъстък , проблема е голям, ОТИДИ НА ЛЕКАР! Стига с тези глупости, хората са учили с години, да му се не види, защо се вярва на форуми и писани и повече.... Отиди, виж какво ще каже, ти реши как да се бориш. Не е шега, казвам ти, сериозно е. Hug
Изчезвам да гледам за дебелото семейство, но не преди Вив, любов моя! Страхотна си! Радвам ти се много! Евала!И да се харесаш най-накрая е невероятно постижение, браво, целувки!!!!
Боже, детето с диабет, а майка му дава по 2 вафли на ден!!! Ще повърна от прости хора!

# 196
  • Stavanger,Norway/ Varna
Любче, за съжаление, картинката е такава в много семейства  Confused На какво се нагледах по плажовете това лято, още немога да го асимилирам  Rolling Eyes Rolling Eyes

Аз днес отчитам зареждане, то не беше ядене, то не беше чудо, не тренирам ли- изяждам света, че съм и в доста осезаема овулация, мрън  ooooh! ooooh!

# 197
ААА Любче Heart Eyes малко ще се изместим от темата за спорта, но и аз съм се нагледала на подобни прости хора край мен. И все си мислех, че българите сме с по-специално отношение към храненето. Но явно си зависи от човека. Имам познати децата им са вече двойни, но им пращат за училище диетична кола, бисквити, курабии, пица и подобни. А уж тук не може такива неща да се пращат за обяд. Но скришом намира детето да си ги изяде. Оправданието им за напълняването е, че гена на децата бил такъв. Ей това като го чуя направо ми иде да хвана картечницата. И ако гена им е такъв, що чинат боклуци в менюто на децата. Забелязала съм, че общо взето всяко пълно дете се храни точно като родителите си, за което няма никаква вина.

# 198
Mомичета, най-сетне ви изчетох! Толкова сте мотивиращи и прекрасни Simple Smile Аз скоро не съм се разписвала, че много неща ми се насъбраха, но си тренирам. Днес ми беше почивен ден.
Вив, най-важното е ти да се харесваш, щом си стигнала до това, значи съм сигурна, че си страхотна! Поздравления
Фъстъчка, на мен миналия месец ми пропусна, но аз правих някакви диети ии..ако сега до понеделник не ми дойде отивам на лекар, иначе си направих два теста и са отрицателни
И аз нямам вече търпение за предизвикателството на Румияна и ще направя като вас- ще се снимам и измеря, и ще се опитам да спра сладкото. Ще си позволя само за рождения ми ден, който е през ноември.
Имам един въпрос, машинки. Искам да ми изготвят индивидуален хранителен режим и се чудя между Юли и Инес, какво ще ми препоръчате?

# 199
  • Пловдив
Ох, момичета, какво да ви кажа за храненето и децата... В класа на голямата (3-ти клас) масово пият кола тази година. И днес даже майката на едно момиченце, което пиеше кола, каза: А, аз кола не пия, не обичам...(понеже аз ги питах децата какво толкова й харесват на тая кока кола... ooooh! Не, че някой ми отговори). Но ето, жената не пие кола, ама пък и не каза нищо на детето си. И с мълчанието му показа, че е приемливо за нея детето й да пие кока кола. Аз, ако видя моята с кола, при това не кенче, а по-голяма бутилка, директно ще вдигна шум....... #Cussing out А жената стоеше и нищо....Да не говорим, че сега няма стол и всеки ден дюнери се ядяли (ние носим храна от вкъщи и не че детето ми се храни 100% здравословно; не че никаква вредност не хапва, ама важна е общата тенденция и възпитанието в отношение към храненето)....

# 200
  • Пловдив
Дилянка, Категорично Юли, освен ако не искаш да се храниш ВМ до живот. Но той е специалист по Хранене и спорт, Инес е специалист по ВМ НВХ И спорта,  по повод това хранене Peace
вики[/b, точно, и тук така дебелата мама вика ген било... Обаче евала, мъжа се разведе, оставиха децата на него заради храненето и децата са добре. По истински случай е, та има надежда, щом съда е преценил така, значи е  разчупил мисленето. Между другото този филм дойде много на място в нашето семейство, защото точно преди това се карах със сина ми по повод яденето. Embarassed Той е пълничък,  а не яде много. Това лято отслабна, но после се отпусна на ОИ - ДВЕ СЕДМИЦИ ядеше само пържени картофи и паста. Забележка не му правех, уж е на почивка, но. И му каза треньора по футбол да отслабне, а той сякаш нарочно взе да яде повече- днес пи 3  чаши прясно мляко след училище, като се върна от Тренировка и вечеря - една чиния паста с доматен сос, и после видя бебетата да ядат кисело мляко и поиска. Като ми кипна такъв скандал му извъртях. .. Той се разрева,  ама като взе да гледа филма и му влезе нещо в главата, та да видим. То срамота детето ми да е дебело, а аз да се правя на философ за храненето. Embarassed

# 201
Оф Любче и ние се караме постоянно за храната. А майка ми като ме чуе по скайпа и веднага почва как грехота било да не давам на детето си да яде. То сега растяло и сили му трябвали и бабини деветини. И сме точно така, уж едно приказваме в нас, на училище като види другите какво ядат, явно му се преяжда. Не искам да забранявам напълно, но ако кажа, че може по малко и става по много. Направо не знам какъв подход вече да приложа. А и като ми се каже, че дебелите може и да са дебели, но не са болни от рак и съвсем онемявам. Много е трудно с децата, много. То с толкова много приказки и на къде сме, а си представям ако не правя забележки и не контролирам.....

Последна редакция: пт, 19 сеп 2014, 23:03 от vici75

# 202
  • Пловдив
Абе ще се борим докрай, пък каквото стане...
Скрит текст:
Моята преди седмици си идва от гости у приятелка и гордо ми заявява, че изяла 6 филии хляб (+ манджа, плодове, пържени филийки и сирене, това всичко за има-няма 4 часа). Полудях, честно. Не забранявам да се яде хляб, ама да се тъпче с него ми идва в повече. Аз вече директно й говоря коя храна как влияе на здравето и че има избор. Ако иска да момент наслада да напълни тялото си с боклуци - нейно право си е всъщност. Обяснила съм, че кг лесно се трупат и трудно се свалят и че не е за красотата въпросът, ами за здравето.
И да видите, замисли се и сама намали яденето на хляб. Аз пак предлагам, тя взе да отказва понякога вече. Ами беше станала една плондереста от толкова хляб!Тя изглежда много добре, обаче се усеща вече, че хормоните я бият, бедрата й се наляха и си личи, че аха да се изпуснат малко нещата, и ще напълнее...
Гледам да я хващам, когато продължава да дъвче, защото просто й е вкусно, или пък когато иска да яде нещо, без значение какво, за идеята или защото й се яде на устата.  Обичайно като я питам в такъв момент: Ама наистина ли си гладна или само си си навила, че трябва да ядеш, се усеща и сама се спира...
Онзи ден идва и ми казва: права беше, виж сега как добре ми стои панталонът и по-удобен ми е, не ми е така опънат, преди за малко да се скъса... hahaha (седмица след намаляване на хляба тази обща закръгленост, дето я беше развила, поизчезна. После и чревният вирус помогна, макар че тогава пък само на солети караше....).
Вики, още по-трудна е твоята борба, но ти се справяш повече от страхотно!  Hug
А в класа на дъщерята има и едно момиченце, което беше пълно още от градината. През лятото на фитнес нещо ходело, диета пазело, сега изглежда супер. Чак ми е интересно какво, що, ама да видим дали ще се престраша да разпитам майката. Иначе тя се стараеше жената само домашна храна да яде детето, ама то все си ходеше пълно, до това лято. Промяната ме смая, честно казано.
Уф, не е лесно с това хранене!

# 203
Юли Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes като те слушам и теб и Любчето и това което разказвате, като че ли всички с едно и също се борим. Но както казваш важното е да не се отказваме Peace.

Вери Heart Eyes  bouquet

# 204
Ще държите здраво, момичета. Това не са някакви врели-некипели на жени без работа, дето си чешат клавиатурите по форуми. Килограмите са бял кахър, не веднъж съм казвала, че никога не съм била пълна. Но имах такива страхотни проблеми с кожата, които се оправиха чак като ми увря дебелата глава и спрях да ям неща, които по-скоро са продукт на химическата промишленост, отколкото на хранително-вкусовата.

# 205
  • Burgas,Bulgaria/Crawley, England
Искам да ми изготвят индивидуален хранителен режим и се чудя между Юли и Инес, какво ще ми препоръчате?

Ти си прецени какво искаш - аз Инес не я харесвам, прочиташ и 3 статии и ти стига - по 10 яйца на ден, задължително, мазно месо, масло, само за сирената им завиждам на ВМ хранещите се, въглехидрати само от зеленчуци - даже тея шоколади, макар и черни не знам как ги ядат (Вив да не ми се обидиш), ама то си има захар под някаква форма, следователно си е чист В., плодове никакви... ми аз не мога да живея така, не знам вино дават ли, не дават ли...
При Юли имаш на всеки 3 дни нещо сладичко, на 2-ри ден плод,в 2 от дните и вино, изобщо режима е много по-свободен и лесноизпълним и е много лесно да си стриктна, защото си знаеш днес няма да хапнеш шоколад, но след 2 дни ще можеш, или сирене, или плод. Освен това си дава и резултатите,аз съм много доволна от моите. Освен това никой не ми казва ще ядеш това и това, а сама си преценям, стига да си влизам в определените стойности ВМП, няма проблем
После и комуникацията е важна, с Юли ежедневно си пишете, кое, как, защо и най-малкото по време на тези съобщения се учиш как да се храниш за цял живот, коя с коя храна е добре да комбинираш и кои комбинации да избягваш. Не знам при Инес как е, може да е същото, но ако е само да ти даде режим и то като Биляна, само да ти смени името на листа и "чао"... и после да спазваш сляпо това и това... не знам какъв е смисъла. За мен най-важно е да се науча как да се храня, а не толкова да сваля кг. За мен НВ-ВМХ не е вариант, аз не мога да изкарам цял живот на месо и салата, отново не искам да обидя никого  Peace

В заключение мога да кажа, че аз съм много доволна от Юли, а Инес съм я изтрила от "харесани" във ФБ...общо взето ти си взела за пример много различни хора - Инес за мен е по-крайна - "това е така и така и точка" и после един куп изследвания...ами да де, ама ако всички хора бяхме еднакви, ама не сме, докато Юли е много балансиран, при него всичко е индивидуално. Аз и преди казах - 3 момичета сме при него, всяка е с различни стойности, тренировките ни са различни. Аз вчера прекалих със сладкото - аз ще компенсирам по един начин злоупотребата, другото момиче по друг.

Още веднъж извинявам се ако някой се почувства засегнат, не ми е цел да нареждам НВ-ВМ хранещите се  Peace

# 206
Днес съм със мускулна треска главно върху бедра и планирах любимата си Power Yoga Total Body с Родни след обеда, от която успях да се насладя само 30ина минути.
Не знам коя коя събуди, но като ревнаха и двете моми и ми замина концентрация, равновесие и всичко  Wink

За мен на този етап от всичко, което съм чела като статии и инфо лично споделено и тук от момичетата, Юри ми се вижда изключително надежден в областа си т.е. бих заложила на него.

Виви, ей това пък е страхотно усещане. Наслади се на гледката си, заслужила си го  Hug

И аз приближавам бавно и славно към цел номер две. Иска ми се да поразкарам още кило мазнини и ще съм много щастлива. Става бавно, но това е заради липсата на нощен сън, кърмене и други фактори, което не означава че се предавам. Чувствам се в много добра форма  Grinning

Фъстък, гуш от мен  Hug

Искам да ви кажа, че рецептатата за баунти от Мери така ме вдъхнови, че се захванах и направих бонбони Рафаело с кокос, мед, бадеми, малко извара и натиках и половин зряло авокадо  Grinning
Горда от резултата споделям тук

Последна редакция: сб, 20 сеп 2014, 00:48 от ~Би~

# 207
Много бързам и влизам само заради Фъстъка  Hug
Не я шашкайте с извън маточна. При извън маточна бременност тестът е положителен. Минала съм през този ад два пъти след раждането на синът ми.
Фъстъче не отлагай прегледа при лекар. Направи хормонални изследвания. Всичко ще се нареди, но според мен е задължителна консултация с лекар. Не отлагай повече  Hug

# 208
Вив, чета те и се усмихвам. Няма по-голям стимул от това да видиш резултатите от труда си!

ТДИ, интересно смути. Ето го моето от днес: моркови, кейл, магданоз, портокал и сурово домашно масло от кашу:

# 209
Добро ви утро

ТДИ недей така сега да говориш за Инес. Изобщо не е крайна, може би в началото като я четеш така ти се струва, но с времето всъщност разбираш, че не е така. Толкова десерти има в блога си и най различни неща. При нея основното е да се научиш да мислиш за храната като за гориво, а не да ядеш емоционално и също така качеството на храната - това е. Обръща внимание на всеки и работи индивидуално, а не на всеки едно и също. Много е готина, усмихната и надъхваща. Аз я харесвам и като имам финансова възможност ще тренирам с нея.

Днес ще съм на PiYo - Sweat  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт