Тренировки в домашни условия и здравословно хранене - Тема 56

• 33 089
  • 744
  •   1
Отговори
# 270
Добро утро

отчитам Chalean Extreme - Lean 2
Значииии първо супер се накефих, липсваха ми тежестите. Второ съм изключително приятно изненадана - не съм си изгубила силата, а напротив все едно никога не съм спирала с тежестите. Уникално. Пак казвам PiYo-то не е за подценяване.

Хайде приятна ви почивка, който днес не работи, а аз отивам на работа  Simple Smile

# 271
Tqna, много ти благодаря Hug Благодаря и на всички останали. Юли ме посъветва да опитам на първо време сама, защото смята, че нямам нужда от него. Ще пробвам и ще видим.
Решила съм да правя предизвикателството на Румяна и се надявам да има ефект.
За днес отчитам HIIT на Румяна, доста ме поизпоти  Peace

# 272
Добро утро и от мен!!!
От днес продължавам да тренирам с Румяна. Правих тренировка за цяло тяло за напреднали от платената й програма. Хора! От мен текоха реки с вода! Вярно, доста се озорих, конкретно тази тренировка винаги ми е била трудна и дори не си спомням някога да съм изкарвала 3 пълни кръга. Е, този път го направих и още не мога напълно да си възстановя дишането, а свърших преди около 20 минути. Да не говорим, че около 10 минути след края продължавах да се потя. А пот ми влизаше дори в очите, постелката беше бая мокра от едри- едри капки.  Crazy Такова чудо за пръв път ми се случва. Но много се кефя де!!!
Изпих си протеина с кефир и пъпеш.

# 273
Добро утро, леле кой го постна това, безкрайно съм му благодарна https://www.youtube.com/watch?v=dvwmv-Hebmo От това по-кратко и по-натоварващо, здраве му кажи!  Grinning
Откъм храна, озверях нещо за протеини и за закуска омлет сирене и яйца.

Вив, аз поздравих ли те за новото ти д..., оф не помня, но толкова зареждащо и стимулиращо ми действа като се похвалите тук как са ви паднали обиколките, вдигнали дупетата и т.н.

Поздравления за всяко успяло момиче! Тези резултати са най-голямата ни награда за труда, времето, изчетеното инфо, а перфектният тонус е наградата ни и за знанията ни в областта на храненето.

Фея изглежда прекасно това нещенце! Ще се поразровя да почета какво е това хумус и как да си го купувам и приготвям.

Желая ви прекрасен почивен ден! И Честит ни празник!

# 274
Дилянка, щом Юли те е върнал значи изглеждаш добре Wink

# 275
Здравейте  Hug Честит празник  bg.

Днес преоткрих терасата  Mr. Green. Сложих си маратонките, взех въжето и не усетих как са минали 40 минути Simple Smile Също така я нямаше болката в глезените, заради което тренировката ми беше още по-приятна. Също така направих шреда на Джилиян и малко упражнения за абс от фитнес блендера. Доволна съм.  Peace Сега отиваме на разходка.

Хубав и слънчев ден!  Hug

# 276
  • UK
Включвам се обратно в редиците.

Големи приключения на пътя, приятели, хубави емоции и гледки и едно много необходимо зареждане на батериите си подарих. Сед две седмици пътуване из цяла Европа - София-Гърция и след това с кола обратно до Англия мисля най-после да си седна на д-то и да започна да тренирам отново.

Две седмици, с изключение на едно бягане и няколко дни плуване, не съм тренирала абсолютно нищо. Промяна в килограмите не отчете кантарът, но сега се мятам на PiYo и ще видим колко е паднало нивото. Исках да споделя, че освен че ми липсваха спортът и здравословното хранене, приготвено от мен, тази година се чувствах много по-добре от преди по бански. В корем никога не съм се усещала така стегната, целулит нямам почти никакъв. Виждам много, много положителни промени и в емоционалното си състояние, откакто спортувам, защото тази година ми е изключително тежка с много промени и чак сега усещам как се нагаждам към тях и започвам да ги приемам.

Освен това си донесох и тахан от България  Mr. Green.

И не на последно място - липсваше ми вашата компания!  Hug

# 277
Лелеее, известно време не бях влизала във форума и колко теми сте навъртяли и съм опуснала  Mr. Green

Много харесвам тренировките на Хриси Парова и си ги пускам вкъщи да тренирам. Жалко, че нямам всички необходими уреди. Много искам да си взема комплекта ластици. Някоя от вас има ли такъв/подобен....лесно ли се монтира??? Страх ме е, че ще се скъсат докато тренирам и ще се просна на земята  Joy hahaha

П.П. от любопитство, чудя се Хриси Парова на колко години е, знаете ли? Раждала е и има перфектно тяло, та ми е много интересно  newsm78 Crazy

# 278
Мен пък ме е страх да не вземеш нещо да се контузиш или да си счупиш, докато се опитваш да тренираш с въпросната госпожа. Не я тачим особено Wink

# 279
  • Stavanger,Norway/ Varna
Много харесвам тренировките на Хриси Парова и си ги пускам вкъщи да тренирам.

П.П. от любопитство, чудя се Хриси Парова на колко години е, знаете ли? Раждала е и има перфектно тяло, та ми е много интересно  newsm78 Crazy

Popcorn Popcorn Popcorn

# 280
  • София
Мери, Смоуки, благодаря за включването по въпроса с моята болка  Peace
Болката беше по-скоро на свивката до бикини линията. Днес вече съм пушка, явно вчера много съм се натоварила. Последните 4 дни имах 8 тренировки - 4 бягания и 4 силови. Днес няма да тичам, само ще си направя workout 5 от БР, но по-късно, за да имам време за почивка. Ако пак ме заболи ще си дам ден, два почивка.

Стана вече 1 месец откакво правя БР. Днес сутринта се измерих и не останах доволна + 2 кг съм и + 6см (+4 на корем, + 1 на бедро и + 1 на прасец). В крайна сметка реших, че мускулите ми са "напомпани" от многото трениране последните дни, а кг са резултат от това, че съм преди цикъл и задържам вода. Все пак ще огранича прегрешенията, които напоследък се случваха често и вървя напред. Целта за следващото контролно мерене ми е да сваля 4 кг от настоящите и мнооого сантиметри  Peace

Фея Кръстница, страхотно блюдо си показала!   chef И страхотно много ти завиждам за възможностите, които ти дават в твоя клуб, наслаждавай се  Hug
Lady Brinne, браво за постигнатите резултати! Така трябва - бавно и с постоянство   bouquet
\\\Фъстъчка\\\, ти приключи ли с PiYo или просто разнообразяваш тренировките?
Дилянка, то си е комплимент да те върнат в твоя случай  Peace
TuЛи, и аз обожавам това чувство на пълно изтощение преплетено с невероятно задоволство! Точно тук е разликата между хората, които тренират защото искат да отслабнат и тези, които просто обичат да тренират  Peace
besyto, с какво въже скачаш? На мен това ми е следващата запланувана покупка, но нямам представа какво да търся.
Ljoli, и ти ни липсваше! В темата за бягане - също  Peace

Някой ще каже ли каква е разликата в Шреда и БР на Джилиян? Кое е по-трудно?

# 281
  • Пловдив
Не съм тренирала напоследък поради семейни неприятни емоции, но да се изкажа за храненето.  Mr. Green Дълго е, просторно е и вероятно е малко в стил Инес.... Joy Да кажа, за да спестя време и който иска, да не се занимава да ме чете... hahaha
Скрит текст:
От около 2 години се храня ВМ НВХ. Не ям по 10 яйца на ден, нито карам само на месо и салати.  Crazy Мисля, че се храня изключително пълноценно. Следвам този начин на хранене в по-либералния му вариант, тоест хапвам и плодове и в никакъв случай не държа В ми да са крайно ниски. Когато ми се приядат ориз, картофи и бобови, и тях хапвам (случва се изключително рядко, 1-2 пъти в месеца). Като цяло слушам тялото си (да, то се научи да дава правилни сигнали) и не изпадам в крайности. Напоследък имах период, в който ясно си личеше нуждата от повече В. Ами включих и ориз, и картофи в менюто, и боб, и леща. Този период отмина, сега пак си се храня както обичайно.
Преминах към този начин на хранене не защото толкова държах да отслабна (никога не съм била суетна, макар че със сигурност не искам да съм дебела, разбира се), а просто защото ми писна да изяждам по цял хляб на ден (бях станала почти зависима от хляба, като наркоман), да ходя постоянно гладна, без никаква енергия, чудеща се какво ми е, подута, с много пърхот, стомашен дискомфорт с често оригване и киселини. Преди не можех да откажа никаква почерпка, от детството ми ми беше останало: да си хапна сега, че после може и да няма. Не се е случвало да не ми се яде нещо, което ме черпят, независимо какво беше. И разбира се, малко или повече търсех комфорт и успокоение в храната (ох, как ми е напрегнато, я да си купя шоколад; я да хапна сега повечко от вкусната манджа, денят беше натоварен, имам нужда да се поглезя). Не желаех целият ми ден да се върти около мисълта за храната, в един момент стана ужасно - тъпча се с хляб, дебелея и се чувствам нещастна. Диетите за мен никога не са били решение, спазвала съм само 90-дневната, която, макар и отричана, ми даде добри резултати и беше началото на промяната на хранителните ми навици в положителна посока.
Та след откриване на ВМ НВХ тръгнах по един път, който ми донесе изключително много позитиви и ме накара да се погледна по съвсем различен начин, да се опитам да открия първоизточника на моите проблеми с храненето, да разбера защо се получава така.
След почти 2 години с много крачки встрани, че и назад мога да споделя следния резултат:
- Осъзнах много добре кое откъде идва (кои моменти от детството ми в недоимък са допринесли за това да имам точно отношението към храната, което имам, страха от глад, а също небрежното и нехайно отношение към себе си, което ме е поставило на прага на затлъстяването). Работя по въпроса още, но като цяло постигнах изключително голямо освобождаване от страховете и нагласите, които са плод на детството ми.
- Тялото ми започна да ми дава много по-ясни сигнали кога какво иска. Съответно аз започнах да ги разчитам по-добре, да откликвам по-адекватно и взехме да сме едно цяло, а не аз и тяло.
- Научих се много повече да се приемам каквато съм, да не се терзая, че не съм идеална и че вероятно никога няма да бъда, но и също да имам търпението да работя, за да бъда каквато искам да бъда.
- Изключително се промени отношението ми към храната. Започнах да се наслаждавам истински на истинската храна (месо, морски дарове, риба, млечни, зеленчуци, плодове). Радост ми е само да се разхождам по пазара, да гледам многообразието от цветове и аромати на зеленчуци, плодове, подправки.
- Станах изключително уравновесен и спокоен човек. Преди бях постоянно забързана, сприхава, изнервена и избухлива.
- Нямам никакъв ПМС, ама никакъв. Преди ставах супер изнервена, с вълчи апетит, ревлива, търсеща купища сладко и шоколад. Сега даже не усещам тези дни - не се изнервям, не ми се яде сладко...
- Пърхотът ми намаля, лицето вече не ми се омазнява като преди.
- Киселини не съм имала от не знам кога, стомашен дискомфорт ми се появява изключително рядко
- Боледувам много по-леко и много по-рядко от преди.
- Количествата храна, които ям, са в пъти по-малко от преди, при това без съзнателно да се ограничавам. Много рядко се случва да преям.
- Много по-наясно съм кога действително ми се яде нещо, кога тялото има нужда от него, кога не съм си дояла, кога просто съм склонна да посегна към храната за комфорт (което се случва вече изключително рядко), кога ми се яде "на уста".
- Не се кося от хапка, че и повече нережимна храна. Просто при възможност започвам отново да се храня както смятам, че е добре за мен.
- Не се терзая, ако някой ден хапна повече. Нямам нужда да се наказвам, нито пък да компенсирам с луда тренировка. Като цяло отношението ми към храненето стана изключително много по-здравословно за мен, даже и в чисто психологически аспект.
- Приемам, че и В може да са ми повече в някои дни, че и нережимна храна мога да ям, защото имам избор и няма да дойде краят на света. Като цяло искам тялото ми все пак да е адаптивно и да не изпада в дискомфорт от малко повече В (което често се получава след стриктно спазване на НВ хранене). Само дето джънкът вече много рядко ме влече, даже не ме впечатлява.
- Като цяло вкусовите ми предпочитания много се промениха, рецепторите ми се изостриха някак и сега доста храни, които преди са ми харесвали, особено от вредните, ми се струват безвкусни, а някои чак неприятни на вкус.  Crazy
- Чувствам се изключително бодра и енергична през по-голяма част от времето, а ако това се промени, започвам да правя промяна в настройките (в храненето), докато пак си върна добрите нива на енергия.
- Приемам, че всеки ден е различен - днес може да имам нужда от повече В/П/М, утре - от по-малко. Готова съм да експериментирам и не се плаша от никоя храна. Също днес може по някаква причина да не съм могла/не съм пожелала да се храня съвсем здравословно. ОК съм с това, утре е друг ден и се опитвам да правя най-доброто според случая.
- Сетивата ми се изостриха някак, много по-осъзната съм като цяло и към себе си, и към света около мен.
- Разбрах, че не е нужна воля, а нещо друго; че когато човек дава на тялото си добра храна, то само си се настройва така, че да се чувства добре, съответно желанията за вредна храна намаляват изключително много, да не кажа че рядко се появяват, а гладът се регулира от само себе си.
- Освободих се от редица предишни нагласи, които ограничава ума ми (здравословното хранене е скъпо; готвенето е досадно и отнема много време; трябва да се храним изключително разнообразно; без хляб не може и т.н.). Съответно станах по-гъвкава в много отношение, научих се по-добре да си използвам времето, да действам по-организирано и оптимизирано.
- Отслабнах. Joy
Приемам, че това е път, по който продължавам да вървя, няма крайна спирка и точно определена цел. Целта е да бъда здрава, да се чувствам добре както физически, така и психически, да съм свободна в отношението си към храната и да съм в мир, хармония и единство със себе си. Може днес да ям плодове, утре да реша, че не ми влияят добре. Може днес да обичам месо, това не значи, че е абсолютно изключено на някакъв етап от живота си да стана вегетарианка. Отворена съм към възможностите.
Уважавам и Инес, и Руми, и Юли за това, че полагат усилия да помагат на хората по пътя им към едно по-добро, по-здраво и по-обичащо се Аз. Защото за мен това е крайната цел, останалото са подробности. Разбира се, според представите, убежденията си и всеки със своя подход. Мисля, че от всеки от тях може да се научи и вземе нещо полезно. Така или иначе по-важно е какво ще се прави след предложения от тях режим, след като кореспонденцията спре и човек бъде оставен сам на себе си.  Peace
Не искам да следвам стриктно ничия философия, нито да си изграждам кумири. Светът е шарен, аз се развивам.  Grinning
Много имах за изчитане, така че не успях да запомня кой какво...Само ще кажа БРАВО на всички, които споделиха напредък и добри резултати!
Май и при мен има намаляване в мерките още малко, но сега това ми е далеч от приоритетите така или иначе. Надявам се от утре да съм и аз в редиците с тренировки!

# 282
yulinga   202uu  Eвала момиче, много ми хареса поста ти. Ето това чаках някой да каже, защото си е точно така - трябва да уважаваме всички, които искат да научат хората на нещо по-добро.

Лаленце - остават ми 2 седмици още по принцип. Но вече нещо взе да ми омръзва и за това лека полека вкарвам и други неща.

# 283
Ехо, Льоли, welcome back! Simple Smile Много свежо и заредена звучиш наистина, едва ли е паднало нивото. Wink

Юлинга, браво, интересен постинг. Simple Smile

П.П. от любопитство, чудя се Хриси Парова на колко години е, знаете ли? Раждала е и има перфектно тяло, та ми е много интересно  newsm78 Crazy
Разгледах ѝ фейсбука сега на тази Хриси. Интересно е това, но май не бих го правила сама вкъщи (че то аз днес, докато разгрявах, се спънах в гирите, оставени на земята ooooh!). Ти тези висящи уреди ли имаш предвид? Наистина изглежда опасно за самостоятелни изпълнения.
Колкото до годините, съдейки по тази снимка, е или на 24, или на 34. Laughing

# 284
Колкото до годините, съдейки по тази снимка, е или на 24, или на 34. Laughing
Има още един вариант - 84   Laughing

Общи условия

Активация на акаунт