Тренировки в домашни условия и здравословно хранене - Тема 56

• 33 009
  • 744
  •   1
Отговори
# 450
  • Пловдив
Здрасти!
Бобче[/b, Имам Щастието да Живея с Човек,  За Когото химията е отворена Книга, А Е и един От най-добрите специалисти В БГ по месо и месни произведения. Та, с две думи ми обясни химически, че лактозата/която е въглехидрата в млякото/, при неговото пресичане отива в суроватката. Другото интересно е, че кашкавалената извара(която се прави от остатъка при производство на кашкавал) е с по - пълноценни белтъци от тази от мляко, тъй като при нея казеина (който е много трудно усвоим белтък)е отишъл в кашкавала, а за Изварата са останали албумин и Глобулин. Това разбрах на прима виста, .
Днес отчитам Сила, задобряла съм доста.
Утре Ден на игри,
На всички нови момичета, Добре дошли и да ви чета и след една година в темата!   bouquet
П.С. Извинявам се,  нещо таблета не ми болдва само една дума, а всичко, писна ми вече!

Последна редакция: ср, 24 сеп 2014, 19:34 от luba_rizova

# 451
  • София
Получи се изварата!  newsm44

Изчаках я да изтине и я пробвах и доста ми хареса. Веднага извадих Олимпус от хладилника да ги сравня и се усеща разлика. "Домашната" е по-плътна и мазна, най-вероятно защото е от домашно, пълномаслено мляко. Има и лек дъх на крава, но това не ме притеснява. Тази от магазина със сигурност е със сол, ще добавя и аз, повече ми харесва.

kameloth, благодаря, че сподели как се прави   bouquet Аз, обаче, се наложи да сложа към 2,5 с.л. оцет на 1/2 литра мляко.

# 452
  • Stavanger,Norway/ Varna
Досега четох, значи след малко като се върне ММ отивам за мляко и лимони и ще правя извара. Камелот, ако четеш, може ли да споделиш пропорциите?

Люба, голям кеф да си имаш химик в къщи. На мен сега на дърти години ми е интересно, но едно време мразех часовете по химия в училище. Тъкмо и аз това прочетох в гугъл и се навихг да правя. За кашкавалената извара- много полезно инфо, благодаря   bouquet

# 453
  • UK
Страшно полезно инфо за изварата! Утре-вдругиден ще пробвам и аз с 1л. мляко, а ако ми хареса - и с повече по-нататък.

Междувременно вече изстива във формата сладкиша с извара и лимон на Барбата. И ухае божествено. Сметнах го, 240 калории на парче - ами хич не е много. Направих го с кафява захар. Нямам търпение да го опитам  smile3508

Отчитам и PiYo Drench, добре, добре. Даже спирах един път, че въздух не можех да поема. Това май е най-трудната и дълга тренировка от PiYo-то.

# 454
  • София
Почувствах се и аз от просветителките  Laughing, та от сега нататък млъквам и няма да се обаждам   smile3505
Извинявам се на всички за писанията си относно храненето  Hug

# 455
Вив, точно пък ти само да си посмяла да млъкнеш! Искам те говореща Grinning
Ljoli, на мен въздуха чак не ми излезе, ама заради паренето в предното бедро малко ми оставаше да си дам почивка Grinning и аха да спра - упражнението свърши Grinning

# 456
  • Stavanger,Norway/ Varna
Да ви смъмря и аз най- накрая. Стига, бе хора, сте се засягали от чуждото мнение. Ами нека всеки си има мнение, какво от това. Вив, що се фръцна сега ?. Ами, недей. Инфото, относно храненето, което споделяш е полезно. Всеки сам си избира дали ще го прочете или ще прескочи. Ти си имаш правото да го напишеш и споделиш с нас. Пука ти, че ти дреме, кой какво мисли.
Стига сте плащали данък обществено мнение  Naughty

Ей така като ме ядосат децата, мъмря наред....Мина ми  Mr. Green

# 457
Мацкиии  Hug

Аз от сега усещам мускулна треска на крака и дупеееее. Утре се чудя какво да правя мислих някакво кардио амаа ще видим утре как ще съм ако не йога няква.

Това с изварата е интересно трябва и аз да пробвам.

Тая седмица съм си дала почивка от яйца и изобщо сега съм малко на въглени.

Във вторник съм на лекар. После ще ви разказвам за какво иде реч.

Приятна вечер  Hug

# 458
  • София
Бобче, абе трудно се усещам аз, дърдоря ли дърдоря и не мисля, че никой не ме е и питал даже  Laughing
Та така като се приземиш разбираш, че си допускал грешка. Не е лошо  Wink
А и съм се усещала, че вероятно звуча като фанатичка, а аз не се мисля за такава  Embarassed Може да имам грешна преценка. Като цяло обичам да се вглеждам и да работя върху себе си, търпя и на критика, така че няма проблем за мен  Hug Просто понякога трябва да ме "подсетят", за да се усетя, че съм прекалила  Embarassed
 Hug

Фъстъче, от 21 дей фикс - лоуър фикса ли ти е МТ?
С колко кг я прави? Аз много я харесвам тая тренировка, с по-тежичко е много сериозна.
Стискаме палци всичко да е наред при лекаря  Praynig

# 459
Фея, соя, тофу? Наистина ли?!?

И защо не? Нито това ми е основен източник на белтъчини, нито прекалявам със соеви продукти, нито ми дреме за фито естрогени. Още по-малко пък за ГМО.

# 460
Отчет за днес - нискоинтензивно кардио 10 мин. на Румяна (без стречинга), кардио 2 от БР, 10 мин. йога от клипчето, което Мери скоро сподели (благодаря отново, действа ми прекрасно) и 2.5км. бягане. Щяха да са повече, но нещо ме заболя от лявата страна на корема, на 2-3см. от пъпа, мисля, че е някакъв мускул нещо, и се наложи да спра, иначе имах енергия за още.

# 461
Не съм се возила в по-празен влак...и ми беше студено. Вече не, защото врътнах няколко клека, кофички, напади и скачащи клекове в купето Laughing Joy ще има и още Grinning

# 462
  • Canada
Почувствах се и аз от просветителките  Laughing, та от сега нататък млъквам и няма да се обаждам   smile3505
Извинявам се на всички за писанията си относно храненето  Hug

Ти сега на обидена ли ще ми се прайш?  newsm78  Laughing
Не съм искала да те засегна с думите си. Спорили сме много пъти с теб, но винаги добронамерено. Надявам се си забелязала, че нямам проблеми с чуждото мнение ( за повечето неща  Mr. Green )
Това, че понякога скачам с рогите, не е от лошотия, просто нямам филтър на клавиатурата Wink

Фея, и на мен не ми дреме за ГМО, затова ям царевица  Simple Smile
Интересно ми беше мнението ти за соята, тъй като моето е по-скоро негативно.

# 463
  • Burgas,Bulgaria/Crawley, England
Вив, то и аз се припознах в просветилките, въпреки, че аз и в първия пост съм писала, че диетата трябва да е съобразена с личните вкусове и във втория също...Но и аз прекалявам с пропагандата на въглехидратите. И въпреки, че сме в двата полюса, на мен ми е изключително, изключително приятно да те чета, за мен е важно да знам и другата страна на медала, да съм "образована" и за другите видове режими  Peace

Полар  Hug Да, аз каквото прочета и го пробвам... някой път не е много приятно  Joy  както като пробвах на Лазар Иванов предтреноровъчното - мазнини с протеин, разбирай протеин с кокосово масло... ей тогава ми идеше да си изтържа устната кухина и вътрешностите  Sick  Междудругото една мацка, чиито дневник следя, заради тренировките, го прави, само че с тахан  Peace

Добре дошли на новите момичета  Hug

Daisy^Slava повечето протеин ще помогне на горенето на мазнини  Peace
За мускули увеличи времето, в което мускула работи, т.е. не тежестта е важна в случая, а колко време мускула работи Wink
Полар, това и към теб и всички, които искат да качват ММ  Peace

# 464

Фея-благодаря и на теб  bouquet.

Последна редакция: ср, 24 сеп 2014, 22:20 от Merida

Общи условия

Активация на акаунт