Тренировки в домашни условия и здравословно хранене - Тема 56

• 33 005
  • 744
  •   1
Отговори
# 465
  • SA
Госпожица Лаленце, радвам се, че ти е харесла изварата, макар че само с 1/2 литьр мляко сигурно е станало много малко количество.
bob4enka, аз честно казано оцета направо от бутилката го изсипвам в млякото и не сьм сигурна за сьвсем точното количество, което трябва да се сложи. Обикновено затоплям 3 литра мляко и като почти е кипнало, докато е още на котлона, изсипвам в него оцет и разбьрквам. Ако оцетьт е достатьчно, млякото се пресича и се образуват бучици, които започват да плуват в прозрачна течност. Ако течността не е бистра, а все още бяла като мляко, добавям още малко оцет и бьркам. ( Ох малко нескопосано обясних, но надявам се да е ясно.  Embarassed).
И не се притеснявайте от оцета ( само да не е балсамов), готовата извара изобщо няма вкус и мирис на оцет после.
Един, два пьти сьм пробвала с лимон, но може би не уцелих количеството и не ми се получи добре. Ако решиш да използваш лимон, си изцеди повечко предварително.

А аз ви чета, момичета, и черпя хубави идеи от вас за тренировки.   bouquet

# 466
  • София
kameloth, умишлено затоплих само 1/2 литър, че ме беше страх да не иде зян ако не стане. Моят хубостник, който грам не близва извара каза, че била много хубава Simple Smile И потвърждавам, че вкусът на оцена въобще не се усеща  Peace

# 467
Отчитам "почиваща тренировка" 21мин. понеже днес ми беше почивен ден и исках нещо лежерно, леко и приятно. 

Добре дошли на всички нови   bouquet

И аз благодаря за полезната информация относно изварата, никога не съм се замисляла,че е толкова лесно да си направиш, може да пробвам. Макар че, не я обичам особено много. Най-вече ми харесва тази на Олимпус, но със сигурност не я смятам за "чиста и естествена".

Дърпам сега от рутракера някои йоги от първа страница и Турбо Файър. Уж съм я преглеждала обстойно, а явно съм подминала йогата без дори да я забележа, тъй като преди въобще не ми беше интересна.

И момичета, стегнете се! Какви са тези коментари в стил "сапунен сериал"  Grinning Споделям поста на Лидси и Бобченка, всеки предпочитащ да коментира чужди постове е по-добре да го прави в раздел "Клюкарник", аз се стремя да не обръщам внимание на странични ненужни оценки.

# 468
На 2 литра мляко един лимон стига. Внимавайте със семките, трудно се намират, когато млякото се пресече и не са много вкусни като ги сдъвчеш. Получават се две порции.
Цяла седмица на чай с куркума, като че ли лицето ми просто се избистри. Препоръчвам!
Някой да има отзиви за "Zoya goes pretty" за тяло? Привлече ме кокетната кутийка, но се питам дали има разлика между тяхното какаово масло и например това на "Гайо"?

# 469
  • Stavanger,Norway/ Varna
Камелот, благодаря, веднага ставам да направя и ще споделя.

TDI аз ям кесам (като кисело мляко е, но е с много протеин) смесен с тахан за закуска или преди тренировка и много добре ми влиза, а и е вкусно  Peace

# 470
Барбич, е ти си нямаше друга работа - лигите ми потекоха като се сетих за тази рикота, а уж разправям наляво и надясно как не се изкушавам от сладко!  Laughing  ooooh!
Льоли, ами ти затова се изкушаваш, понеже можеш да си го сготвиш и даже вече си го направила! Мен що не ме изкушава? Joy Като го опитате, сподели впечатления дали е по-различно и по-хубаво от купешката ricotta al limone в Италия.
Иначе и аз съм доволна, че се сетих за този десерт и реших, че ще блесна с точно този домашен специалитет за рождения ден на мъжа ми, който е след два месеца, хаха!

Аз защо не мога да открия тази "питка" със съотношението Б/М/П в my fitness pal? Може ли инфо къде да я търся?
Рейн, "питката" я има в мобилната версия - апп за телефон или таблет. Намира се от главното меню - Nutrition.

Kameloth, Люба, много интересно и полезно всичко това с изварата, а и лесно звучи. Ще взема да пробвам...
А зърнеста ли става или гладка? Винаги съм се чудела защо пък италианската ricotta е така гладка...?

Аз днес бях в почивка, но много усърдно се занимах с градинарство. Simple Smile

# 471
Така, направих аз изварата, но съм до тук с нея. Използвах 1,7 л мляко и от тях получих 120 г извара. Не, мерси, в този случай котиджа ми излиза почти четворно по- евтин. 400г котидж са на същата цена като 1,7 л мляко  Crazy. Завиждам ви на живеещите в България. Сигурно само това щях да ям, толкова я обичам.
Утре поне имам закуска  Mr. Green

# 472
  • Canada
ТДИ, склонна съм да се съглася, въпреки че съм пробвала и друг метод - кратки тренировки в суперсерии с големи тежести, които честно казано повече ми харесват. Иначе като продължителност по-дългите тренировки ми влияят на издръжливостта.

Аз пък си мислех, че аз прекалявам с пропагандата на въглехидратите... нищо де, имам си вече едно наум Simple Smile

Фрея, с повечето момичета тук се знаем от доста време и не е лошо да споделяме мнения, нали? Иначе ми се вижда някак празно всеки да пуска мнение и никой да не коментира това хубаво ли е, лошо ли е, какво аджеба става... Пък и освен в темата аз нямам приятелки, с които да си говорим по въпроса. Едната е ''просветителка'' , а яде замразена пица и кренвирши, кара само на кардио (и е инструктор!), другите са абсолютно незаинтересовани.

Тъй де, хора (жени) с емоции сме все пак, нормално е на някого да му избие от време на време. Мен това въобще не ме притеснява. Отделяш зърното от плявата и продължаваш напред.
Извинявам се ако съм наранила нечия нежна душевност с излиянията си! Моля да не се приема лично!

# 473
  • Burgas,Bulgaria/Crawley, England
Камелот, благодаря, веднага ставам да направя и ще споделя.

TDI аз ям кесам (като кисело мляко е, но е с много протеин) смесен с тахан за закуска или преди тренировка и много добре ми влиза, а и е вкусно  Peace

Бобче, много си те обичам, ти си знаеш  Hug  Аз заради теб се записах в тази тема, заради теб започнах да тренирам, много, много голям респект, обачееее това не мога да си го причиня  Joy Тахан с мед - ОК, главно заради меда, обаче само тахан или тахан без сладко  Sick  Аз не знам дали съм ви разправяла за първия тахан, който си купих - отворих го, опитах го и директно в коша  Crazy После прочетох, че с мед се ядял  Laughing
Иначе с теб за едно нещо във вкусово отношение си приличаме и аз без люта чушка не сядам на масата и сега съм намерила едни чилита, малиии, на Юли му отчитам по 1гр. чили, надявам се, че ме разбира  Joy тя чушчицата 2гр. аз една цяла на едно ядене не мога да изям  Crazy

Рикота и извара ли сравнявате  newsm78  Аз много обичам рикота, изварата мога да я ям само в смес с цедено мляко, или с конфитюр, шарена сол, ама така извара да седна да ям с лъжицата  Naughty

Полар аз теб те знам, че ядеш В, и Лидси, ако не се лъжа  newsm78
Ама аз съм много доволна от това си хранене- хем сладичко, хем, ако сваля още едно килце и познайте - от февруари до сега ще съм на -20кг  smile3534  Въпреки, че моите бяха в следствие на бременност и никога не съм била 76, все пак си се кефя, че ги свалих толкова бързо и при това изглеждам здрава  Party

# 474
TDI сложи му медец  Mr. Green, аз слагам от време на време и натрошени какаови зърна и канела.  Mr. Green Калориите ще избият живака, ама ме държи сита 5-6 часа и много ми помага когато съм на работа, ставам в 5 и преди 12 нямам кога да ям пак  Crazy Сърцето ме заболя като си представих запратения тахан в коша  Laughing

На мен освен лютите чушки (аз обичам онези зелените), другата слабост ми е зеления чесън. Тук такова нещо не познават и от години не съм яла. А как върви с агнешката плешка за Великден  Tired

Последна редакция: ср, 24 сеп 2014, 23:02 от bob4enka

# 475
  • Canada
Simple Smile Отличничка !
И аз си взех една кутия тахан да видя какво толкова го хвалите, но ми е безвкусен. Ще го пробвам с мед. А за чилито - всичко ръся с него без закуската. По една лъжица ми отива на ядене. Миналата седмица лекувах настинка с люти маслини и чушки.

# 476
Да, аз съм ренегадът с въглехидратите. Щот съм "факан" ектоморф.

# 477
Daisy^Slava повечето протеин ще помогне на горенето на мазнини  Peace
За мускули увеличи времето, в което мускула работи, т.е. не тежестта е важна в случая, а колко време мускула работи Wink
Полар, това и към теб и всички, които искат да качват ММ  Peace

Искаш да кажеш да тренирам по-дълго време, нали така? Всъщност, постижимо е. Казвам го, защото лично при мен досадата е много чест спътник при трениране. Скуката от монотонното повтаряне на движения ми действа нервиращо. Що за човек съм, ей това се чудя. Simple Smile
За момента харесвам Шон Т, защото не ме оставя да скучая, а ме изтисква.
TDI, как мислиш, Insanity ли да започвам или да продължа с Focus, но по две тренировки дневно - както досега?

# 478

Фрея, с повечето момичета тук се знаем от доста време и не е лошо да споделяме мнения, нали? Иначе ми се вижда някак празно всеки да пуска мнение и никой да не коментира това хубаво ли е, лошо ли е, какво аджеба става... Пък и освен в темата аз нямам приятелки, с които да си говорим по въпроса. Едната е ''просветителка'' , а яде замразена пица и кренвирши, кара само на кардио (и е инструктор!), другите са абсолютно незаинтересовани.

Имах предвид да не се засягате толкова лесно и да не приемате твърде лично лирически отклонения, не съм се изразила правилно явно  Grinning Разбира се,че е добре да се коментира, форума е за това.

Тахан след последния първи и последен засега път, в който се влюбих в него и го изядох за 3-4 дни, не смятам скоро да си купувам  Crazy

# 479
Почувствах се и аз от просветителките  Laughing, та от сега нататък млъквам и няма да се обаждам   smile3505
Извинявам се на всички за писанията си относно храненето  Hug

Бих искала да поднеса извинения, ако съм разбрана погрешно  Hug
Вив, знаеш, че много те харесвам и имам същата философия за хранене и тренировки  Peace
С удоволствие те чета винаги

Общи условия

Активация на акаунт