Коремът вече се надува, АПРИЛче вътре ще лудува!

• 30 285
  • 783
  •   1
Отговори
# 180
Много съм доволна, че когато имам малко време, винаги има нови постове в темичката, с които да се забавлявам.

За кърменето, да се включа и аз в полемиката! Най-вече да изтъкна, че кърменето важно, защото е полезно. Удоволствието, и тн. са второстепенни. Правим го, или поне се опитваме, за да осигурим добър старт на детето в живота и във физическо, и в емоционално отношение. Аз кърмих успешно до 1 г. и 3 мес. Като цяло не е голяма философия, но си има трудности. Но както и за спането, и за всички други моменти от дневния ритуал, всяка майка и дете си знаят най-добре. Не винаги всичко е идеално, и с времето се научих, че не е добре да съдим другите. Присъединявам се към майчето по-горе, което каза, че спокойствието е от решаващо значение.

Що се отнася до количките и кошовете - моето бебе се роди през есента, и си ползвахме "зимния" кош по предназначение до 6 мес. В началото, първия месец, тикахме количката в хола до полунощ, докато й се регулира режима на спане. После пренасяхме само коша в леглото, и там си спеше. Та така, явно за всеки е различно. Много неща не са както сме си ги представяли преди раждането да стане факт!

Някой път и аз ще споделя моите ръкоделни изцепки, но са доста по-скромни от таралежчето...

# 181
  • Бургас
Днес бях на доктор. Всичко е наред с бебето,отговаря на девете седмица. Термина ми е 20.04. Каза ми да пия фолиеева по три пъти на ден, понеже съм с Таласемия. На 08.10 съм пак преглед и да ме записва на ЖК. Даде ми снимка , на която,според моя мъж му се виждала пи¤ката. Grinning

# 182
Даде ми снимка , на която,според моя мъж му се виждала пи¤ката. Grinning
Ще му се!  Mr. Green Рано е още  Whistling

Аз съм се сетила да ви питам, има ли ги още онези картони които се водят при консултацията,и дали ще ми искат картона от предната бременност?  Thinking Питам защото не съм  до БГ-то ,но скоро ще съм.  Praynig

# 183
  • Русе
Здравейте Simple Smile
Рядко пиша, но ви чета всеки ден. Обикновено се включвам там, където мога да споделя опит  Simple Smile
Та за разсеяността - и с предната, и с тази бременност съм много разсеяна. Понякога ми пречи в работата дори, забравянето на елементарни думи.
Само да допълня от списъците на Vaseto29 и Силки - за мен успешна покупка беше и повивалникът.

# 184
  • София
Даде ми снимка , на която,според моя мъж му се виждала пи¤ката. Grinning

Хаха, и аз занесох на ММ снимката, видяхме едни колеги и той се похвали, милия, и те заявиха същото!
Викам - я тихо, рано е, дано да няма пи... Simple Smile

# 185
  • Варна
metlichina, добре дошла в групата! Купи си утрогостана както ти е казал доктора- често го изписват в началните седмици.
И аз днес бях на преглед - и  ние видяхме мърдащо човече с малки ръчички и краченца, отговаря на 9 г.с и 3дни. Явно с Рози и  lina_bs вървим заедно. Аз четох, че тая седмица, ако е момче се образували тестисите, така че за пи... е още рано. Е това не пречи на татковците да си мечтаят за stork-boy

# 186

Само да допълня от списъците на Vaseto29 и Силки - за мен успешна покупка беше и повивалникът.

+1

Термометърът за вана не ми беше необходим.Моята ваничка беше обикновена,докато бебето се научи да сяда,използвах допълнителна подложка.

Нека споделянето на опит не се приема като полемика.Всяка майка прави най-доброто за детето си,а децата са с различен нрав и имат различни потребности . Peace Важно е единствено майката и детето да са в хармония помежду си и тогава всичко е ок . Аз слушах различни педиатри - някои ми помогнаха,други  ме доведоха до пълни недоразумения . Та няма универсална рецепта,въпрос на нагаждане е . Ако с първото дете мислех така от самото му раждане,щях да спестя и на двама ни много тревоги.

Спокоен уикенд !!!

# 187
Здравейте! Simple Smile
Днес бях на ФМ , всичко с бебето, плацентата и пъпната връв е ОК! Бебето не спря да се върти и подскача през целият преглед. Докторката каза, че на този етап от бременността  може да каже със 75% точност пола и според нея е момиче! Аз и таткото сме щастливи, но баткото е разочарован ,защото искаше братче!  Laughing

# 188
баткото е разочарован ,защото искаше братче!  Laughing
Защото явно си мисли,че само ако е момче ще могат да си играят  Grinning На колко е? 

# 189
И нашият татко днес (понеже на прегледа не беше с мен) за пореден път ме пита кога ще се разбере дали е момче или момиче. И като му казах, че доста по-натам, защото трябва реално да се види има ли или не. ... Simple Smile и той "аааа, ама то значи трябва доста голямо да стане"  Laughing сигурно си мислеше, че има някакво изсл Grinning
А да ви кажа колко съм разсеяна,  миналата седмица излизам на вечеря с приятелки, те останаха, аз си затръгвах по-рано, и накрая дойдоха разни др хора, докато се запознаем, докато си кажем чао и чак в рейса като взех да търся пари за билетче се сетих, че не съм си платила Embarassed Grinning

# 190
баткото е разочарован ,защото искаше братче!  Laughing
Защото явно си мисли,че само ако е момче ще могат да си играят  Grinning На колко е? 

На 3г.6м.  Wink

# 191
  • София
Отчет от мен днес, бяхме на първа ФМ, бебо е перфектен, всичко му е наред, маха с ръчика, НТ му е идеална. Казахме на свекърите и на моите родители, имаше много сълзи от щастие. Всички са щастливи. Чакам само резултат от БХС но лекарката каза че няма за какво да се притеснявам , забравих за пол да питам дали се вижда, толкова бях се съсредоточила на тая НТ и като каза 1.6 ми олекна  Crazy

bouquet

# 192
Отчет от мен днес, бяхме на първа ФМ, бебо е перфектен, всичко му е наред, маха с ръчика, НТ му е идеална. Казахме на свекърите и на моите родители, имаше много сълзи от щастие. Всички са щастливи. Чакам само резултат от БХС но лекарката каза че няма за какво да се притеснявам , забравих за пол да питам дали се вижда, толкова бях се съсредоточила на тая НТ и като каза 1.6 ми олекна  Crazy

bouquet
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                               а какво е НТ?  Blushиазвинявам се за невежвството

# 193
  • София
НТ Нухалната транслуценция представлява колекция от течност, която се намира в тилната област на плода и се намира между кожата и меките тъкани, покриващи гръбначния стълб. Дебелината й може да бъде измерена ехографски и нормално не трябва да бъде повече от 3 мм (стойности между 2,5 и 3 мм се приемат за гранични и налагат внимателно прецизиране). Колкото по-голяма е дебелината на нухалната транслуценция, толкова рискът за асоциирана хромозомна аномалия (в т.ч. синдром на Даун) нараства. И обратното, малката дебелина на нухалната транслуценция е свързана с по-нисък риск. Д

Демек това показва най-вярно дали има риск от синдрома на Даун, БХС теста е просто статистика.

# 194
Момичета,с ужасна настинка съм.Втриса ме,носът ми тече и ме ноли гърлото.Какво мога да пия?Парацетамол?

Общи условия

Активация на акаунт