Детската градина- всичко, което ни вълнува- 9

• 25 821
  • 736
  •   1
Отговори
# 120
  • София
А като са изведени навън на площадката играят ли или само стоят?
Аз като отида да вземам детето (първа група), ако са изведени, няколко деца са в групата и само мълчат и стоят, или до пързалката, или на пейката при госпожата... Може би още са стресирани...
А по принцип като сме на площадки, детето тича, скача, пързаля се, търси други деца да се гонят, да се пързалят, така само да стои до пързалка никога не е било. Добре, че още е топло и светло и оставаме навън - да играе.

# 121
И нашите ги извеждат есенния сезон - главно след обяд,вече там около май месец и сутринта също.

Обикалят си двора,тичат,играят.

Ние живот и здраве вторник ще тръгваме,взех двете бележки,които изискват вече за първа ОГ група и така.

Приготвили сме в раницата -пижамка,бельо,чорапки,течен сапун,кухненска ролка,тоалетна хартия и мокри кърпи.

Надявам се вторник,сряда да имаме инфо вече - кога ще е и нашата родителска среща.

# 122
  • Mediterraneo
В яслата така стояха- накупчени около сестрите в къщичката; най- много по пързалката да се спускат в редичка.
Сега в градината, още от първа група, играят здраво- винаги има кошове с играчки, топки, обръчи и са пръснати по цялата площадка. Децата играят на групички с различни неща.

# 123
Ооох,да ви споделя нещо ,че ми тежи вече 2 дни ,голямо мислене му ударих.
Значи ,в петък не пуснах синчето на градина,защото исках да го водя на едно тържество в парка.Паркът се намира в непосредствена близост до  градината му,пресичаш една улица и си там.Тъкмо паркирах и гледам децата от нашата градина ги водят натам ,явно на същото събитие.Облечени с жилетки ,с еднакви шапки ,както си трябва Naughty Видях ,че са 2 групи и познах веднага ,че водят "големите" ,3-та и 4-та група.познавам и учителките по физиономия (ДГ е малка и има само 4 групи ,всички се познаваме общо взето)Моето дете е 2 група тази година.Каква обаче е изненадата ми ,като отидохме на концерта и видях ,че има и 5 ,6 децата от нашата група Shocked И то не случайни деца ,а   точно тези ,които са все напред ,все са най-умни ,най-послушни ,най-разбиращи и т.н.Точно 5 ,6 деца бяха.Синът ми започна да мрънка ,че не съм го пуснала на ДГ за да бъде заедно с децата,а аз не съм сигурна изобщо дали щяха да го заведат.На какъв принцип са ги "избирали".Другото ,което ме интересува е ,подписва ли се някъде нещо каато разрешение за изкарване от ДГ newsm78 Защото предния ден ,като го вземах нищо не ми казаха newsm78
ММ казва ,че преувеличавам ,но адски много мразя такова делене на децата още от малки.С какво някое друго дете ще заслужава повече от моето ,да бъде заведено на културно мероприятие newsm78Да повдигна ли въпроса пред госпожите или да бъда овца и да мълча :rol
l:
Ето на това събитие ходихме ,чакахме го с месеци
https://www.facebook.com/pages/%D0%94%D0%B5%D1%82%D1%81%D0%BA%D0 … ef=ts&fref=ts

# 124
  • София
За да се изведе детето от градината, трябва подписана декларация от родител, иначе нямат право. Така че трябва да се подпише нещо. Дали ги делят, как и защо не мога да кажа обаче  Peace

# 125
Ние се подписваме за всяко излизане.Попитай.Направо кажи ,зщо не е бил на
градина и че си видяла децата.Попитай ,защо не всички.
Мъжът ти е прав,защото винаги ще има такива хора.От теб зависи
да се научиш да си пестиш нервите.Иначе и аз щях да се чувствам кофти.

# 126
Ще питам  задължително ,просто искам да предотвратя подобни случки занапред.
Ако синът ми беше на ДГ този ден и не е бил от "избраните",сигурно щеше да се почувства ужасно наранен и отхвърлен.Та това са големи деца ,те всичко разбират Naughty

# 127
Здравейте майчета!
Моята дъщеричка е записана в първа група на детска градина.Нуждая се от вашите мнения-дали в първа група децата се пускат напълно сами до тоалетната,сами се забърсват и т.н.Също помага ли се на деца на 3 годинки в градините при храненето или не?
Лично аз бях свидетел как вратата се отвори от лелката предполагам,а може и госпожата да е била и едно момченце го пуснаха само да се оправя в тоалетната с думите "Хайде отивай ей там!"
Притеснява ме че никой не помага в храненето на децата,госпожите са просто някакви наблюдателки.Аз също видях моето детенце да стои мирно на едно столче без да играе с другите деца,а навън е толкова общителна.Детето ми сподели ,че една от госпожите го е ощипала,защота не искала да спре да плаче и я нарекла нахална.
Госпожите не обичат никой да им плаче,не се утешава никое от децата,оставят ги да реват на воля и им правят забележки да млъкват че ги заболели главите.
При вас така ли е? Аз лично бях с по-големи очаквания но ако трябва ще си преместя детето на друго място.

# 128
Идеята е в първа група да се обслужват сами, но в началото им помагат. Това с щипането и студеното отношение определено е неприятно. При нас ги гушкат, но и ги учат на ред и дисциплина.

Доста е странно да водят само определени деца.  Thinking Бих предположила, че са завели само тези, чиито родители са съгласни децата им да бъдат изведени, но защо тогава не са те питали и теб?
Разпитай ги определено.  Peace Ако има такова делене на децата, кофти. Sad

Последна редакция: пн, 22 сеп 2014, 23:56 от Barbabelle

# 129
Моят син е 1-ва група и ни предупредиха още в началото, че трябва да е научен сам да ходи до тоалетната и то не на гърне, а в тоалетна.
Първите дни дребният отказваше да ака там, защото го е било страх да не падне в тоалетната, но след разговор с госпожите, занесохме детска дъска и помолихме, докато свикне, да го държат за ръка. Май вече всичко е наред.
За яденето - май ядат сами, не ги хранят. За това не се притеснявам, като е гладен, ще яде сам... Wink
Това за щипането определено е притеснително. Не трябва да има такова отношение към децата. Може за попитате първо други родители дали имат такива наблюдение и после директно да се говори с госпожите и директорката...
Дано се оправят нещата!

# 130
Едва ли хранят.като в яслата.Най -много да помагат.Не знам за какво обаче.Иначе и нашите госпожата седи и  ги гледа докато се хранят.За тоалетната помагаха за бърсане на дупето в първа група.Иначе сами си отиват до тоалетната ,като се обадят на госпожата.Аз не зная колко деца от една група /на 3г/ няма да могат да се хранят сами и да ходят до тоалетна сами.Но въпроса е принципен за тях.
Това с щипането и думите "нахална" или от този род не ми се нравят.Може да кажеш ,ако искаш.

# 131
Децата се предполага, че вече могат да се херанят сами и да си ходят на тоалетна, който не може ще се научи гледайки другите. Само забърсването след тоалетна е по-трудно и се чудя там как стоят нещата. Моето дете редовно се прибираше с пожълтели гащи от яслата!

Това, че стоят сами и не си играят с другите деца - еми те не се познават, обстановкта им е нова, различна.... Ние сме свикнали да ги виждаме в позната за тях среда и сред познати деца, хора... Не ме притеснява, че дъщеря ми стои край някоя пейка или е по-статична в началото. Когато си пообщуват повече ще се сприятелят и заиграят / или заиграят и сприятелят Simple Smile /.

Най - важното е да наблюдаваме на какъв персонал са попаднали, че наистина има някои оле мале!

# 132
Здравейте мамита!Днес трябваше да дадем чревните изследвания,но моя синковец не иска от вчера да ака и не успяхме.Сестрата на градината ни каза че задължително трябва в понеделник да и занесем всички изследвания и вторник да почваме градина но ние няма да успеем до понеделник.......Тука в поликлиниката до нас лабораторията работи до 14:00 часа и ако до вечерта моя син не се изака,а той ака слетобед когато ака де и утре пак няма да успеем и ми е много притеснено............Та се чудя дали утре да звънна в градината и да им кажа че още не сме дали изследванията или чак като ги дадем и ни кажат кога ще са готови тогава да им звънна и да им кажа кога ще са готови и кога ще успеем да ги занесем............НЕ ЗНАМ ИМА ЛИ НЯКОИ МАЙЧЕТА КОИТО СА СЕ СБЛЪСКВАЛИ С ТОЗИ ПРОБЛЕМ............. newsm78 newsm78 newsm78 newsm78 newsm78 newsm78

# 133
Нашата родителска среща ще е в петък.

Утре щели да правят папки с учебниците на децата  Peace

# 134
Какви пижами носите при това време? Днес занесох къси, сутринта лелята беше по къс ръкав, топло беше вътре, ама се чудя утре да нося ли дълги? Thinking

Общи условия

Активация на акаунт