Детската градина- всичко, което ни вълнува- 9

• 25 821
  • 736
  •   1
Отговори
# 240
Как мислите? нормално ли е децата и особено момиченцата да ги карат да сядат на бордюрчетата в детската градина т. е. на цимента. За мен това е недопустомо , но в нашата детска е практика

# 241
В топло време какъв да е проблема да се седи на бордюрче и какво значи карат? Не им разрешават да играят, а ги заставят да седят?
Деситка, ще се справите с твоето момче. Успех в представлението. (Подготви го предварително, че другите нямат възможност да присъстват, следващия път накарай всички изброени лично на него да му се обадят и да му пожелаят успех, както и лично да му се извиняват, а не ти да бършеш задници)

# 242
Магика, нормативът е в приложението към Наредбата. Виж си таблицата, там си пише, минимален брой в група 12, максимален - 22. Няма такова нещо като всяка директорка да си решава сама и колкото си обяви -толкова.
Виж чл.2а:
Чл. 2а. (Нов - ДВ, бр. 27 от 2008 г.) (1) В детските градини и обслужващите звена, които не прилагат системата на делегираните бюджети, броят на групите, както и броят на децата и учениците в тях се определят от първостепенния разпоредител с бюджетни кредити съгласно разпоредбите на наредбата.
 (2) В детските градини и обслужващите звена, които прилагат системата на делегираните бюджети, броят на групите, както и броят на децата и учениците в тях се определят от директора съгласно разпоредбите на наредбата.

Относно ходенето по голяма нужда, не съм съгласна с теб. Ходят си децата, научават се постепенно да се обслужват сами, свикват си с тоалетната в градината. Може да има единични случаи на по-притеснителни деца, по-често по-малките, но болшинството нямат проблеми.

# 243
  • UK
Моят син много акаше в яслата и редовно беше подсечен Tired Въпреки че ги бършат с мокри кърпи. Аз останах попарена като ми казаха сега на РС, че ги бършат с тоалетна хартия. При вас как е? Не, че не е нормално, то затова е тоалетната хартия, но аз предпочитам водата и дори мокрите кърпи пред сухите. Сега какво ще бъде, не знам, щом мокрите кърпи не помагат, представям си.  
Това е перфектният начин да се направи едно дупе червено.  
А който има такива реални недоволства, наистина е добре да се обърне към конкретен човек, а не към група майки, които да й съчувстват.
страшно много деца пренастройват големите си нужди и си пазят съкровищата за у дома. аз се радвам, че тренировките си ги правихме у дома преди първа група, където за мен беше по-важно детето ми да се чувства независимо от персонала.  
Какви тренировки?  newsm78
С мокри кърпи много много пъти съм бърсала дупе и никога не е било червено, само в яслата, и то не винаги. Вземала съм го и смърдящ и неизбърсан. Не търся съчувствие, нямам реални недоволства, а споделям опасения, яслата мина и замина, градината предстои тепърва. Това последното за неизбърсването го бях пропуснала, но сега го споделям специално на теб. Аз за разлика от теб предпочитам човечето като има нужда да отиде и да си я свърши на спокойствие, не да стиска цял ден и да си докара куп други проблеми. И въобще не ти разбрах поста от такова увъртане и усукване, честно.

# 244
dejie, в нашата група използват и двете, тоалетна хартия и мокри кърпи. Може да предложиш и при вас така. Или поне ти да носиш мокри кърпи за твоето дете, но трябва да се уговориш с персонала.

# 245
В топло време какъв да е проблема да се седи на бордюрче и какво значи карат? Не им разрешават да играят, а ги заставят да седят?
Деситка, ще се справите с твоето момче. Успех в представлението. (Подготви го предварително, че другите нямат възможност да присъстват, следващия път накарай всички изброени лично на него да му се обадят и да му пожелаят успех, както и лично да му се извиняват, а не ти да бършеш задници)
Благодаря за пожеланието.Много ми е криво.Но...

# 246
  • София
Когато ситната беше в първа група, си носеше мокри кърпи, защото твърдеше, че не може да се бърше с тоалетна хартия добре. Говорих с персонала, давах й по-малки пакети, държеше си ги в шкафчето и като ходеше до тоалетна си ги носеше - това също е вариант  Peace

# 247
  • София
Магика, нормативът е в приложението към Наредбата. Виж си таблицата, там си пише, минимален брой в група 12, максимален - 22. Няма такова нещо като всяка директорка да си решава сама и колкото си обяви -толкова.
Виж чл.2а:
Чл. 2а. (Нов - ДВ, бр. 27 от 2008 г.) (1) В детските градини и обслужващите звена, които не прилагат системата на делегираните бюджети, броят на групите, както и броят на децата и учениците в тях се определят от първостепенния разпоредител с бюджетни кредити съгласно разпоредбите на наредбата.
 (2) В детските градини и обслужващите звена, които прилагат системата на делегираните бюджети, броят на групите, както и броят на децата и учениците в тях се определят от директора съгласно разпоредбите на наредбата.

Уф,аз ли нещо не съм в час,но таблица и бройки не видях...Моля ви кажете къде да подам сигнал...
Редактирам се,всъщност ми отговорихте по-назад в темата...Сигнал/жалба до Столична община, дирекция "Образование"

# 248
  • София
Да ви питам на малкия в първа група има занимания по английски,някой записвал ли си е детето да ме ориентира какво точно ги занимават?Мерси.

# 249
Добър вечер!

Мина и нашата родителска среща преди малко,тъй,че давам прясна-прясна информация.

Учебниците са безплатни ,разгледахме ги,добре са оформени,според мен на децата ще им е интересно ,иначе ще събираме :

1)24 лв за родителско настоятелство
2)3 лв за застраховка на детето
3)10 лв за вода

Всичко това за цялата година,но понеже сумата става 37 лв,решихме да дадем по 40 лв.

Решихме да обезопасим прозорците с падащ механизъм ,да купим два стола на госпожите,понеже са много стари и килим за групата,но тази сума не я знам още,когато разучим.

В групата на малката са 35 деца ,леглата им са нови,на последният етаж са.Топло е в групата.

Няколко деца са им направили тест,в това число и дъщеря ми - тя е в групата на логопед,който познавам,ще гледам в най-скоро време да си направя среща с нея и да видим къде са й открили проблем,то иначе е добре да има такива групи.

Другите са при психолог,а имаше и деца и в двете групи.

Понеже повечето родители не носели хигиенните консумативи,бяха решили в градината,когато плащаме месечната такса,към нея да се плащат 3 лв за консумативите,като така ще са с добро качество.

Това е засега,което се сещам  Peace

Хубава вечер на всички.

Последна редакция: пт, 26 сеп 2014, 20:06 от малката лисичка

# 250
Лисичке какво е това с логопеда и психиатъра?
При нас минава логопед и има психолог.Само предполагам какво правят.

# 251
Психолог извинявам се  Peace

# 252
При нас 2-ра група са 30 деца по списък! Това в нарушение на наредбите ли е?  Thinking

# 253
  • София
Да ви питам на малкия в първа група има занимания по английски,някой записвал ли си е детето да ме ориентира какво точно ги занимават?Мерси.
И в нашата градина има. Нашия  е записан, ама какво ще ги занимават- с песнички...цифри, буквички..лични наблюдения- по натам...

# 254
Не е заради грешката.Не разбрах с какво им има/няма на децата?Какви са тези групи
за логопед и психолог?

Общи условия

Активация на акаунт