"Песен за огън и лед" - 11: В очакване на Ветровете

• 39 136
  • 739
  •   1
Отговори
# 165
никъде не съм казал че е курва. Ако говорим за първата жена на Тирион, Джейми и бе платил значима сума тъкмо защото бе  девица

# 166
  • Русе
Ще го изложа така: като покровител Тирион е идеален за нея.
Като съпруг вече е най-нормален някой с подобни на неговите разбирания и с нормална физика. Един Куентин също би могъл да бъде подходящ, всъщност двамата щяха да си паснат доста добре и при типаж като него може да развие чувства с времето, въпреки евентуалната първоначална липса на физическа привлекателност, тъй като той е просто нормално момче, е не някой от лелеяните красавци. Т.е. същото като при майка ѝ и баща ѝ.

# 167
 не ме карай да търся как "Сладкия Робин", за когото предстоеше да се омъжва искаше да суче от гърдите й . ако това не е травматично сексуалон изживяване не знам какво е?

както казах няма да попадне на по-добър съпруг в смъсъл на човек който да проявява повече разбиране, търпимост и съчувствие, опитност в това да я  "ошлайфа" от Тирион. секса тук просто го слагам настрана, защото всеки съпруг на Санса, бил  той Тирион, Кутрето,Джофри или някой друг ако иска ще й се наложи - говорим за средновековие.говорим за съпруг който да я зачита като личност - в този смисъл не вяравм че може да има по-добър избор от тирион

# 168
 да Куентин също става, но такава опция просот не е разглеждана.
аз имам предвид разглежданите опции  
-Джофри
- Уилас Тайрел
-Лансел
-Тирион
- кутрето
-"Сладкия робин"
-и Наследника Хари
тирион засега изглежда най -нормален за съпруг.

# 169
Значи чакай малко за Тирион не може жена-джудже, но пък за Санса може мъж-джудже, така ли?  hahaha hahaha hahaha

Просто е удоволствие човек да чете двойните ти стандарти  Mr. Green

Санса си е екстра с Кутрето, Хари вероятно ще е чуден съпруг по всички Вестероски стандарти  Mr. Green

# 170
  • Варна
Честно казано с твоето най-добро за Санса, нищо чудно да стигне до самоубийство, както предрече. Rolling Eyes

# 171
  • Варна
никъде не съм казал че е курва. Ако говорим за първата жена на Тирион, Джейми и бе платил значима сума тъкмо защото бе  девица
Трудно се спори с теб, защото не познаваш текста и включваш все нови аргументи, който всъщност не са верни.

Тиша беше обикновено момиче, Джайм си призна, че е излъгал и затова Тирион уби Тивин.

# 172
 за Тирионне може жена  която е с десет пъти под неговия умствен потеницал.  (не че Санса не е досат наивна, ама Пени съвсем кърти мивки) а това как изглежда физически няма абсолютно никаков значение при положение, че той е политически престъпник и не може да се надява един ден да остави наследник. същото  се отнася и за Санса, просто при нея всичките й кандидат-женихи бяха на едно умствено ниво, но като характери се различава. Изобощ не коментирам физически качества на съпрузите\съпругите!!!

И се учудвам как ми се слагат в устата думи, които не съм казал!!!

# 173
  • Варна
Тирион никога не е твърдял че си пада по интелектуалки.
Пени защо я смяташ за глупава, държи се точно така както Санса в началото - все не вярва колко жесток може да бъде някой.

Защо всички кандидат женихи на Санса да са били на едно ниво? Слагаш  Робин и  Уилас на едно ниво ли? newsm78

# 174
  • HH
Сигурно не му е тук мястото, но да си попитам. Джон, да не би да имаш някаква форма на дислексия?

# 175
  • Варна
Физическите качества са много важни за един брак. От огромно значение.

С Тирион нещата не може да се получат просто ако си затвориш очите в тъмното, трябва му поне още 2-3 фута да порасне, това трудно може да си го представиш.

# 176
Джони прочети пак книгите,
Тиша никога не е била уличница, Джайм никога нищо не и е плащал

Понякога наистина съжалявам, че няма опция за скриване на потребител като във фейса  ooooh!

Санса е достатъчно интелигентна, за да заслужава нормален физически съпруг,
проблемът и е, че никога не е била възпитавана адекватно, а е расла в саксия,
Петир както виждаме запълва тези празнини.

За женитба не се изисква само акъл, иначе повечето от милиардерите в нашия свят нямаше да се вземат с манекенки.   Joy Joy Joy
За средновековието да не говорим.

# 177
 слагам Петир и  Тирион на едно ниво,
а относно Уилас  и Робин - единия има физически недъг, а другият умствен.
единствено Джофри няма къде да го сложа - социопат, само той е особен случай.
Санса е само леко наивна доколкото допуска че принцовете и рицарите непременно са добри, но вече се осъзна. пени въобще не може да допусне идеята , че някой може да прави зло, защото му харесва, на нея Тирион всичко трябва да й обяснява, а това е страшно изморително за него.

Аз пък Санса не я виждам чак толкоз интилигентна - супер наивна ми идва. за елементарни неща се хваща. най-малкото ако щете след толкова преживяни катаклизми повярва на Донтос, че  ще й помогне. Защо? От какъв зор? какво ще му даде това. Рицарите - това са просто едни бандити на служба. да си рицар значи да си кариерист.

мога да споря много дали Петир запълва тези празнини, но предпочитам да изчакам - ще се види по-нататък.
Средновековието е несъпоставимо със днешните дни- тогава е трябвало някой да ти отгледа децата, пък и нали ще живеете цял живота тогава е нямало разводи. освен това браковете не са ставали заради едната хубост, а заради зестрата. Може да се ожениш за много грозна жена, ако е богата.
за някаква си второстепенна героиня няма да споря, не мога да запомня всички имена, на курви, стюарди, пажове и пр, важни са големите играчи. пък и аз попитах тя ли беше  която беше първата жена на Тирион, и всички ми се нахвърлиха.

п.с. Идея си нямам какво е дислексия, иначе имам епилепсия от 10-месечна възраст, ама от десет години съм нямал припадъци (пия хапчета редовно сутрин и вечер). за подобно заболяване ли става въпрос?

# 178
  • Русе
Всъщност покрай тези разговори за Санса се сетих за нещо във връзка с Червената сватба, което по-рано изпуснах:

- освен Уестърлинг, Фрей също настояват за брак с Ланистър като възнаграждение за участието си. Получават „по-голяма“ награда под формата на Давен Ланистър, от легитимно братовчедско разклонение. Също така им дават и замъка Дари под формата на момиче Фрей (чиято майка е Дари) и нагласения му брак с Лансел Ланистър, от което и двата рода печелят за сметката на трети. Ако не се лъжа, наградата на Фрей при тази договорка е, че Тивин нарочно игнорира по-възрастната сестра на майката на малката Фрей, по този начин намърдвайки ги в Дари.

На Фрей също така им се разрешава да задържат за себе си всички заложници от Червената сватба, които успеят да вземат. В това число и двама представители на великите домове, Кейтлин Тъли-Старк и Едмур Тъли. С Кейтлин нещата се объркват, а Едмур бива иззет от Джайм след смъртта на Тивин. Малко по-късно Джайм изисква и останалите заложници от името на Короната.

- Тивин (убеден съм, че при такова планиране няма начин как да не го е обмислил) всъщност е имал възможност да плени родословната линия на Старките. Вместо да взема изрични мерки срещи поколение на Роб, е можел да се надява капанът Джейни да забременее от него. Напълно наясно е бил, че самата Джейни няма да присъства на ЧС и ще оцелее, което предвид службата на Уестърлингите ще означава, че Тивин може да сложи ръка на наследника на Роб и да го отгледа по начин, който сметне за добре. При това северняците няма да могат да кажат каквото и да било, дори да разполагат с Бран, Рикон или момичетата, тъй като детето на Роб ще бъде преди тях по кръвната линия за Зимен хребет. Това може да доведе до конфликт на претенции между Старк, подкрепен от Ланистъри, и Старк, подкрепен от северняци.

Единствената причина Тивин да игнорира това и да заповяда на Уестърлинг да не допускат забременяване на дъщеря си е, че към него момент това му е напълно ненужно, понеже държи Санса и чака Тирион да ѝ направи горепосочения Старк, при това този път с кръв на Ланистър, не само възпитан като Ланистър. Бран и Рикон, които са преди Санса, по информация на Тивин са мъртви, а Аря няма значение, тъй като е по-малка. Ако знаеше истината за изцепката на Теон, вероятно щеше да се въздържи от заповедта за лунния чай за Джейни.

Което показва и още една интересна страна от плана за ЧС: Тивин се е договорил с Рууз и са установили взаимоотношения, които по-рано разгледахме. Същевременно обаче, въпреки че е обявил Болтън като Пазители и господари на Севера и официално от позицията на Короната е заменил Старките с тях, Тивин вече планира как чрез Тирион ще получи своя Ланнистарк и по-късно ще го използва за подчиняване на Севера, т.е. вече е бил решил да забие нож в гърба на „съюзника си“ Болтън и неговата фалшива Аря, която сам му даде.

# 179
  • Варна
Джон Сняг, знаем какво е в Средновековието и "Аря" ожениха за Рамзи. Определено не е най-доброто за нея.
И Станис е женен за грозна жена с която не иска да спи. И това не е най-доброто за него.
И лейди Фрей е женена за 90 годишен мъж, и това не е най-доброто за нея.

Не твърдя, че нещо не е невъзможно в Средновековието, а че няма да е най-доброто за Санса. Не са се свършили свестните мъже

Ти за жена си се ожени (или приятелка си намери) само защото е умна, нищо че те отвращава физически?

Общи условия

Активация на акаунт