"Песен за огън и лед" - 11: В очакване на Ветровете

• 39 190
  • 739
  •   1
Отговори
# 225
Още не, чакаме го след месец.

# 226
Още не, чакаме го след месец.
Дано го преведат, да го добавя към колекцията. Grinning

# 227
Имах предвид тия няколко странички, дали сте ги виждали. Иначе и аз я чакам след масец.

# 228
  • Варна
Имах предвид тия няколко странички, дали сте ги виждали. Иначе и аз я чакам след масец.

Да, размятвахме ги някъде в предната тема. Peace Оттам установихме, че явно няма да научим нищо повече за родословието на Болтън. Confused

# 229
Липсата на дървото на Болтън е спойлер, явно има нещо гнило и Мартин не иска да ни каже все още, предполагам.  Thinking

# 230
Е, просто Болтън са второстепенен род и особено за Севера щеше да стане твърде подробно, ако имаше и за тях. А така, като гледам съдържанието, май не се цели такава подробност и няма да има много нови и интересни неща, общо взето познатата история, с тук-там някакви нови имена в родословните дървета на главните домове.

# 231
  • Варна
Е, просто Болтън са второстепенен род и особено за Севера щеше да стане твърде подробно, ако имаше и за тях. А така, като гледам съдържанието, май не се цели такава подробност и няма да има много нови и интересни неща, общо взето познатата история, с тук-там някакви нови имена в родословните дървета на главните домове.

За Болтън се надявах. Все пак май няма друг род, който да си е правил наметало от кожата на Старк, в миналото, а и сега са им преки съперници за владичеството над Севера.

Иначе да, повечето от нещата ги знаем, повече подробности ще има.  Peace

# 232
А може и да е била в грешка баб Нан, и Кралят на Нощта да се окаже Болтън.  Thinking

# 233
не  вярвам да е грешка на баба Нан - Игрит също казва на Джон, че някои мислят че КнН е бил КарСтарк, други че е бил Флинт или дори Болтън или дори Грейджой но той винаги е бил Старк и само Старк!

# 234
Надеждата умира последна Джони, аз очаквам повече от Мартин. Доста предвидима е съдбата на Джон, ако предположим, че историята се повтаря, и че той ще е новият Крал на Нощта. Някак си ми е...твърде постно...Чакам изненада там, от рода на двубоя Оберин-Планината, т.е. абсолютен шок.

По адрес на серила и Чарлс Данс: дали пък няма да направят flashback със "разходката" на любовницата на баща му? Ще има резон заради паралела със Церсей.
Това нарочно не го пиша в темата за сериала, защото си е спойлер отвсякъде.

# 235
  • Варна

По адрес на серила и Чарлс Данс: дали пък няма да направят flashback със "разходката" на любовницата на баща му? Ще има резон заради паралела със Церсей.
Това нарочно не го пиша в темата за сериала, защото си е спойлер отвсякъде.

Не вярвам. За това не им е нужен Чарлз Данс, все пак е твърде възрастен за да играе младия Тивин. Това за любовницата може да го кажат на надве-натри в някой разговор, както историята на Тиша. Confused

По-скоро Данс им е за да може да разкрият повече за Бунта на Робърт и отношенията Тивин - Ерис. Thinking

# 236
Надеждата умира последна Джони, аз очаквам повече от Мартин. Доста предвидима е съдбата на Джон, ако предположим, че историята се повтаря, и че той ще е новият Крал на Нощта. Някак си ми е...твърде постно...Чакам изненада там, от рода на двубоя Оберин-Планината, т.е. абсолютен шок.
Е, точно пък Джон, за когото всички са се вперили в родителите му и го чакат да стане спасител и крал на кралството, да се окаже в крайна сметка водач на главното зло, е шокиращ и изненадващ избор в стил Мартин. Ако това е постно, не знам какво би ти се сторило шокиращо. Или може би Мартин прекалено ни разглези и ни разбърка критериите и такива обрати вече ни се виждат банални.

# 237
Да, точно така. Заради многото събития със шокиращ край очаквам нещо такова, доста хора го очакват в другия форум, или поне така ми се стори, в стил "ще стане точно обратното". Може би не постно, но някак...нелогично и в разрез със развитието на характера на Джон.

Имам някаква идея която не е теория, защото няма достатъчно намеци в книгата:
Чадата наистина правят чистка, но не от всички хора, а от Андалите и поклонниците на Седемте. Ще си оставят старите родове на Първите хора, които ще започнат да строят "Новия свят" след Рагнарок.
БР и Бран са при тях, Бран още не знае какво прави, но Джон като Старгариен ще е ценен кадър за тях.

Най-много ще се шокирам, ако се окаже, че совите не са това, което са, вместо Джон да поеме ролята на "лошият вълк". Не го виждам като Джон Унищожителя, характерът му е съвсем различен. По-скоро бих видяла Рикон в тази роля.

# 238
Интересно ако разчистват само от андалите (отдадените на 7-те), ще ми е интересно отношението им към ройнарите (дорнците) и валирийците, в доста родове има валирийски примеси.  Thinking

# 239
  • Варна
Интересно ако разчистват само от андалите (отдадените на 7-те), ще ми е интересно отношението им към ройнарите (дорнците) и валирийците, в доста родове има валирийски примеси.  Thinking

Не мисля, че им пука на чедата - Първи хора, андали, ройнари...
Предполагам нямат планове хората изобщо да оцелеят. Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт