"Песен за огън и лед" - 11: В очакване на Ветровете

• 39 209
  • 739
  •   1
Отговори
# 405
  • Варна
Всъщност целият ми пост е плод на правописна грешка на Дези, която аз съм си изтълкувала някак. Аз схванах , че Хоуланд е пионка на Регар , а тя е писала явно , че Хоуланд е пионка като Регар.

Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed

Въх, ама съм бърза с теориите.

Защото оръжието на Холанд е било с отрова?
може да не е най-добрия воин, но в мелето може точно по-дребния има предимството да не го смятат за сериозна заплаха

Е, колко бърза може да е една отрова?

# 406
  • Варна
Ама сериозно се замислих по темата...
Не знам дали Хоуланд е бил човек на Регар, но определено е бил човек на Лиана.
Тя е била Рицаря на смеещото се дърво и тя е защила Хоуланд на турнира  и със сигурност са останали близки..

# 407
Колко бърза беше отровата която ползваше Аря в Браавос?
Змийските отрови могат да те повалят веднага, в блатата имат и земноводни, разни отровни треви, въобще богат избор според нуждите.
При Железните ползваха по-бавни видове, защото това ги изтощаваше и им отнемаше ресурсите ... мислят си, че имат леки рани, докато не е станало твърде късно.

Пак се замислих за теорията дали децата не са били две  newsm78

# 408
Само да вметна, че има един сайт http://www.bookdepository.com/ , където няма доставка, но последния път когато погледнах, историята по някаква причиня я нямаше налична, сега не знам.
През амазон доколкото знам доставките са скъпи.

# 409
Здравейте Simple Smile Фен съм на поредицата, но съм я чела само веднъж засега и не смея да коментирам  Embarassed Затова пък често чета темата и видях, че питате за поръчка на книгата от американския Амазон. Аз живея в Англия и си я поръчах вчера от английския Амазон за 11 паунда с безпл. доставка. Книгата тежи под 2кг. и доставката до Бг с посредник няма да е много скъпа.

http://www.amazon.co.uk/gp/aw/d/0007580916/ref=mp_s_a_1_1_twi_2? … amp;pi=SY200_QL40

# 410
И аз така мисля. БР абсолютно е замесен, както и Хауланд Рийд, като Хауланд а е пионка като Регар.

Гледам си изречението и се озадачавам.... Joy

Оправих го.

Склонна съм да мисля, че Регар съзнателно е търсел конфликт и е започнал войната съвсем умишлено. Казал е на Джейми, че след като се върне, ще настъпят промени. Не е имал никакво намерение да загине на Тризъбеца.

Добавям:
Не мисля, че Нед Старк е победил легендарния Артър Дейн в двубой. Хауланд е този, който го е убил, а Зора може и да е в ръцета на Даркстар, знам ли...
Но род Дейн не са настроени срещу Нед, и хлапето кръстено на него определено не го мрази. А би трябвало, ако е убил чичо му, обезчестил леля му и прочее.

А написаното в Историята  за турнира в Харенхол ме накара да се замисля още повече върху конфликта между Ерис и Регар. Ако е вярно, че Ерис е искал да прескочи Регар и да обяви Висерис за наследник е щяло да се стигне до война така или иначе.

Запознах се с една яка фенка на поредицата, дъщеря и се казва Арин, изписва се като в книгата. И невероятно се връзва с истинската и фамилия. Направо паднах.  Shocked

Последна редакция: чт, 13 ное 2014, 11:24 от Deziderata

# 411
  • Варна
Язък за чудната  теория, че Хауланд и Регар са били в един отбор. Laughing

# 412
Какво ще стане, ако Зора е в ръцете на Даркстар?

О, аз четох, че Денерис е дъщерята на Ашара.  Crazy Ето още по-налудничава история за обсъждане.

# 413
  • Варна

О, аз четох, че Денерис е дъщерята на Ашара.  Crazy Ето още по-налудничава история за обсъждане.

Невъзможно според мен, освен ако не е дъщеря на Ашара от Регар. Смятам обаче, че Регар не е чак такъв задник, да ръси деца из цял Вестерос като Робърт. Той е имал план за детето си от Лияна.

Кой е бащата на детето на Ашара обаче е хубав въпрос. (За съжаление съм убедена, че е мъртво, иначе Ашара не би се самоубила или изчезнала.)
На 98% съм убедена, че бащата е Брандън Старк, останалия 1% е за Едард, а последния 1% е за някой друг. Mr. Green

Дори ако Зора е в ръцете на Тъмна звезда, смятам, че ролята му ще се сведе до това, някой друг да докопа меча.
Къде е Зора е другия хубав въпрос.

# 414
За баща спрягат Ерис. Май. Не помня.

# 415
  • Варна
За баща спрягат Ерис. Май. Не помня.

Мммм, засега не е известно нито едно копеле на Ерис..
Съмнително е , че точно в този момент, точно с придворна дама на Елия..
Освен това Ашара е задържала детето..щеше да има слухове.. Баристан щеше да знае, не да проклина Старк.

# 416
В Историята пише, че на Раела дошли до гуша набезите на Ерис върху придворните и дами. Изгонила Джоана заради подобни съмнения. Та, възможно е Ерис да се е насочил към новите попълнения в двора на снаха си.
Не че подкрепям идеята, че Денерис е дъщеря на Ашара и Ерис, коментирам склонностите на Ерис.

# 417
  • Варна
E, да.
 Тези подробности не ги знаех. Айде да излиза Историята и в БГ.
Споменава ли се за някакви копелета на Ерис?

# 418
Хексе, нали ти пусна линка на Историята? Погледни The Year of the False Spring, ако не ти остава време за останалото, много е интересно.  Peace

Ерис бил женкар и половина, имаме и цитат на Раела, че "обърнал придворните и дами в курви", и че Джоана Ланистър не била единствената придворна дама внезапно уволнена от Нейна Милост. Не се споменава за копелета, обаче.

Ерис е бил страшно зле психически. След като посветил Джейми в рицарство се усетил, че ще трябва да го допусне около се бе си, и то въоръжен....и го пратил веднага обратно в Чертога. (това го знаем от Песента), а сега новото:
Когато се появил Рицаря на Смеещото се дърво, той е бил сигурен, че това е Джейми, и побеснял. Интересно ми е на кой си го е изкарал после.  Sick
Авторът също пише, че всички били шокирани когато Регар дал венеца на момичето Старк, която била дива мъжкарана и не можела да се сравнява с изящната красота на принцеса Елия.

Според канона Лиана е красавица. Тук обаче пишат друго и според мен е от значение.

# 419
  • Варна
Хексе, нали ти пусна линка на Историята? Погледни The Year of the False Spring, ако не ти остава време за останалото, много е интересно.  Peace

В момента се занимавам с Кралицата и нарочно не поглеждам към Историята. Защото зачета ли се ще загубя стращно много време. Blush
 А и без това смятах да изчакам да я издадат на български.

Това за копелетата е интересно. Понеже няма известни копелета на Ерис, реших, че може да не е бил по тази част. Дали са взимани специални мерки и от кого.
 Робърт не беше особено притеснен да ги въди.

Общи условия

Активация на акаунт