"Песен за огън и лед" - 11: В очакване на Ветровете

• 39 193
  • 739
  •   1
Отговори
# 435
Защото са деца на Елия Мартел, в този смисъл "полукръвни".  Ерис е развил силна параноя след като е бил в тъмница 6 месеца, явно е бил изтезаван и бит. Виждал е в Регар съперник, а не син, и много от поддръжниците на Ерис са знаели, че ще си изгубят позицииите, ако Регар го наследи, и са имали интерес да застанат на страната на Ерис, а не на Регар. Ерис е вярвал, че турнира в Харенхол е организиран за да се срещнат лордовете които планират преврат заедно с Регар.

Доколко можем да вземем това за чист монета обаче...Авторът показва невежество по много важен въпрос и според мен лъже, за да не си изгуби главата. Книгата е писана докато Тайуин Ланистър е бил жив.
"Никой не знае кой е погубил принцеса Ренис и бебето Егон. Вероятно Ерис е дал заповедта, защото искал Висерис да седне на трона след смъртта на Регар." Shocked
Е то е обществена тайна кой ги е убил. Чак в Дорн знаят. Ако лъже за това, доколко можем да му вярваме изобщо?

Това, че книгата е писана от някого от Вестерос, а не просто като история не го бях схванала. Както казах нямам търпение да излезе на български.

# 436
Не знам дали е случайно, (при чичо няма такива неща)
но са родени през 283 СЗ
Джон Сноу
Роб Старк
Дъщерята на Хоуланд - Мийра

Не коментирахме ли преди време, че Мийра и Джон може да са разменени или близнаци?

Коментирахме, но колкото и да ми харесва тази теория има много слаб момент. Мийра е със зелени очи.

# 437
 В природата съществуват и двуяйчни близнаци които въобще не си приличат. А относно цвета на очите - Тирион има две различни очи. но разбира се Мартин знае истината!

# 438
  • Варна
В природата съществуват и двуяйчни близнаци които въобще не си приличат. А относно цвета на очите - Тирион има две различни очи. но разбира се Мартин знае истината!

Принципно има всякакви случаи.
Да, не е невероятно Мийра и Джон да са близнаци, но е много недостоверно. Най-малкото Мартин щеше да е сложил подсказки затова.
Той не е Агата Кристи, която слага важната информация едва когато престъплението е разкрито.  Laughing Няма никакви индикации, че Мийра може да е сестра на Джон.
Освен, че са родени в една и съща година, има ли други аргументи?

Последна редакция: пт, 14 ное 2014, 18:02 от Хексе

# 439
Тирион е друг случай, той си има съвсем сериозни Таргариенски белези, и колкото и да се взирам в родословното дърво на род Ланистър, нито една баба Таргариен не виждам.

# 440
Не мисля, че Ерис е изнасилил лейди Джоана.

Дали Варис би го спестил на Тивин? Едва ли, но ако Тивин е знаел, тогава е просто невъзможно Тирион да е останал жив.

Също така кои са били бели плащове тогава?
Няма как поне един или по-вероятно двама да не са около него, а те са били все свестни мъже за разлика от тия при Джофрьо, колкото и да са се клели да пазят Ерис, не мисля че биха го оставили да изнасилва наляво и надясно.

Освен, че са родени в една и съща година, има ли други аргументи?

Аргументите от форума
Скрит текст:
Both Meera and Jon were born in 283AL according to the wiki
The actress cast as Meera looks similar to Jon Snow in appearance
Howland Reed could have taken her back to Greywater Watch  from Dorne
Easy to hide someone at Greywater Watch
Meera never visited Winterfell until Jon Snow was in the NW
Alfie Allen commented that Jon snows parentage was a 'Star Wars Situation'
Birthing twins is much more dangerous for the mother.
If the Dragon needs three heads it could be Meera, Jon & Dany.   

You would not need Aegon or Tyrion to have Targaryen blood

Other people born in 283AL

Margaery Tyrell
Samwell Tarly
Desmera Redwyne

The families of these three were Targaryen loyalists

Gilly

Roslin Frey - does not look much like the other Freys

Последна редакция: сб, 15 ное 2014, 10:09 от Бумър

# 441
И аз не мисля, че става дума за изнасилване. Имало е нещо между тях преди да се оженят и Раела не я е искала около Ерис.

Подробностите нямат значение обаче. Цветът на косата му е факт- бяло-руса, с черен кичур. Само Таргариените са с подобни двуцветни коси. Какво да го правим този факт? ГРРМ ни го е сложил нарочно.
Откъде се е взела тази коса?

# 442
  • Варна
И аз не мисля, че става дума за изнасилване. Имало е нещо между тях преди да се оженят и Раела не я е искала около Ерис.

Подробностите нямат значение обаче. Цветът на косата му е факт- бяло-руса, с черен кичур. Само Таргариените са с подобни двуцветни коси. Какво да го правим този факт? ГРРМ ни го е сложил нарочно.
Откъде се е взела тази коса?

И черното око. Peace

Аргументите за Мийра, не са много аргументи, Взема се и предвид сериала, а доста от актьорите дори не са чели книгите. Rolling Eyes

В Междузвездни войни Люк и Лиа нямат много външна прилика, Алфи може да е имал предвид за Джон, че не е отглеждан от истински родител.

# 443
Може да е имал директно сравнение само с Люк, отгледан от чичо/вуйчо.
Не вярвам особено в тази теория, просто ми харесва мисълта за още едно хлапе Simple Smile

# 444
  • Варна
Може да е имал директно сравнение само с Люк, отгледан от чичо/вуйчо.
Не вярвам особено в тази теория, просто ми харесва мисълта за още едно хлапе Simple Smile

На мен , не. Stop Винаги , когато има прекалено много Таргариени, настъпва хаос.
Надявам се на по-кратка зима, направо ги разсипаха тези вестеросци. Simple Smile

# 445
Какво точно е казал Алфи?

# 446
  • Варна
Какво точно е казал Алфи?

Цитат
You know, I asked him about who Jon Snow's real parents were, and he told me. I can't say who, but I can tell you that it involves a bit of a Luke Skywalker situation.

# 447
A bit of...
май си има предвид само Люк Simple Smile
Зарязваме Мийра.

Вървим нататък.
Айде да приключваме с Принцесата... там например разпределението на великите домове в гражданската война заслужава внимание.

# 448
  • Варна
A bit of...
май си има предвид само Люк Simple Smile
Зарязваме Мийра.

Вървим нататък.
Айде да приключваме с Принцесата... там например разпределението на великите домове в гражданската война заслужава внимание.

Да, да аз почнах с редакцията, чакам пета чсст. Ако я получа до един два дни, ще стане бързо.

# 449
Аргументите за Мийра, не са много аргументи, Взема се и предвид сериала, а доста от актьорите дори не са чели книгите. Rolling Eyes

Хм сега попаднах на интересен аргумент точно заради сериала.
D&D по принцип съкращават герои заради бюджета, това се забелязва особено като са роднини:
Лорас, Гарлан и Уилас са обединени в тв Лорас,
Ариан, Куентин и Тристан в тв Тристан...

Защо Мийра трябва да е там, ако не е чак толкова важна, а тя не е на този етап?  newsm78
Джойен можеше да върши цялото необходимо ловуване и да сънува зелените сънища

Дори да не е дъщеря на Л+Р, чичо може би и гласи нещо важно  Whistling

Общи условия

Активация на акаунт