Как да се справим с пигментните петна (кожни, хормонални проблеми и др.)- 6

• 137 140
  • 732
  •   1
Отговори
# 330
Здравейте и от мен, да се запиша и аз по темата.. и аз имам тези петънца под очите на скулите, както и над устната по-леко... Естествено лятото стават доста очевидни  Sad
Ходих на дерматолог и почнах борбата. Първо бях със SVR, но ми е много тежък и кожата ми стои като лепкава, а за лятото хич не ми допадна, след което минах на La Roche 50F. Първия си беше избелващ крем с фактор, не съм доволна, а втория го ползвах на плажа, защото е и тонирана емулсия и много лека.
Дерматоложкат ами препоръча Еусерин/Eucerin Even Brighter Концентрат х 6 ампули, ами да ви кажа доста съм доволна, не ги ликвидира на 100% но даста изсветляха, друг въпрос е, че не съм толкова сериозна.
През януари ходих на море и О чудо!, петната лъснаха с пълна сила на 3-я ден, при всичкото ми мажене. Та с две думи... отчаяна съм!  Rolling Eyes Почнах пак еусерина и пак се поизбистриха, но ако всеки път ще мязам на индианец с тях...не знам!
Мисля наистина да прибетна до химически пилинг или дермабразио.. някой има ли опит в това!?

# 331
  • София
Откъде си го купувате този крем Балеа?
В дрогерия Лили или ДМ дали има?

В ДМ го има Peace

# 332
.......
През януари ходих на море и О чудо!, петната лъснаха с пълна сила на 3-я ден, при всичкото ми мажене. Та с две думи... отчаяна съм!  Rolling Eyes Почнах пак еусерина и пак се поизбистриха, но ако всеки път ще мязам на индианец с тях...не знам!
Мисля наистина да прибетна до химически пилинг или дермабразио.. някой има ли опит в това!?

Бих те посъветвала да започнеш серия от химически пилинги с трихлороцетна киселина, но си мисля, че вече е малко късно за това. Слънцето започва да грее все по-силно. Все пак можеш да се посъветваш с дерматолог и ако той каже, че все още е възможно - възползвай се.
Другият вариант е да направиш мезотерапия против пигментации. Този вид мезотерапии могат да се правят без проблем и през слънчевите и топлите месеци на годината. Пак са необходими няколко процедури.

# 333
Тези ампули на Юсерин за колко време стигат

# 334
  • в джунглата
Тези ампули на Юсерин за колко време стигат

С ампулите мажа само петната, с клечка за уши. Имам подарък 2 и още не съм ги свършила, а ги ползвам около месец. На самата опаковка ако не се лъжа пише, че 1 ампула стига за около седмица.
С крема си мажа цялото лице.

# 335
Здравейте момичета Simple Smile..
...отдавна не съм влизала тук  и сега  влизам,за да ви кажа какво аз правя  по този толкова неприятен за нас проблем с петната ..пробвах какви ли не кремове и мазила няколко години..дадох много парички за разни прословути маркови и не само продукти и накрая реших аз сама да си направя нещо от многото материали,които изчетох...всичко започна от неприятната за мен информация,че за пореден път повишават цената на мокрите трици "Христина"..ами ..ще ме извиняват,ама.....направих си тяхно подобие , но с допълнителни "екстри" към основните продукти....направих си смес от пшенични трици,мед ,разтворен във вода/не розова вода , а питейна/ , куркума , манджиста/инд билка/ и някакво масло-10ина капки ...и тази смес си я сложих в бурканче и в хладилника....Вечер като се намажа , наслоявам на петната  и чакам да изсъхне хубаво...измива се сравнително трудно ,но не чак толкова....Веднага след това се вижда чистия тен на цялото лице...След 1/2-1ч нанасям смес от шипково рициново масло..и това е ..и след  около седмица петната са започнали да избледняват осезаемо....За през деня съм си направила смес от кокосово , какаово и малко от гроздови семена и  шипково масло ,които нанасям само сутрин  а сега търся и малиново масло....Тази смес я правих миналата година за лятото и ми вършеше чудесна работа /отгоре обаче слагам и някакъв фдт/........и ..ами това е моята грижа  и според мен е достатъчна..преродих се ,когато открих силата на природните неща,честно казано,защото сега вече не се сстрахувам,че петната ми отново ще изпъкнат,щом ги освети слънцето...

# 336
Здравейте момичета Simple Smile..
...отдавна не съм влизала тук  и сега  влизам,за да ви кажа какво аз правя  по този толкова неприятен за нас проблем с петната ..пробвах какви ли не кремове и мазила няколко години..дадох много парички за разни прословути маркови и не само продукти и накрая реших аз сама да си направя нещо от многото материали,които изчетох...всичко започна от неприятната за мен информация,че за пореден път повишават цената на мокрите трици "Христина"..ами ..ще ме извиняват,ама.....направих си тяхно подобие , но с допълнителни "екстри" към основните продукти....направих си смес от пшенични трици,мед ,разтворен във вода/не розова вода , а питейна/ , куркума , манджиста/инд билка/ и някакво масло-10ина капки ...и тази смес си я сложих в бурканче и в хладилника....Вечер като се намажа , наслоявам на петната  и чакам да изсъхне хубаво...измива се сравнително трудно ,но не чак толкова....Веднага след това се вижда чистия тен на цялото лице...След 1/2-1ч нанасям смес от шипково рициново масло..и това е ..и след  около седмица петната са започнали да избледняват осезаемо....За през деня съм си направила смес от кокосово , какаово и малко от гроздови семена и  шипково масло ,които нанасям само сутрин  а сега търся и малиново масло....Тази смес я правих миналата година за лятото и ми вършеше чудесна работа /отгоре обаче слагам и някакъв фдт/........и ..ами това е моята грижа  и според мен е достатъчна..преродих се ,когато открих силата на природните неща,честно казано,защото сега вече не се сстрахувам,че петната ми отново ще изпъкнат,щом ги освети слънцето...

В какъв смисъл не се страхуваш от слънцето? Сместа, която нанасяш сутрин, ли предпазва кожата от фоточувствителност?
От къде може да се купи тази билка манджиста (аз я чувам за 1ви път)

# 337

В какъв смисъл не се страхуваш от слънцето? Сместа, която нанасяш сутрин, ли предпазва кожата от фоточувствителност?
От къде може да се купи тази билка манджиста (аз я чувам за 1ви път)

..да..преди,като ползвах кремовете , петната ми сякаш ставаха по-видими от слънцето,а сега с тези масла не е така....Манджиста е индийска билка и се продава в магазините с подправки,вероятно..аз вШумен си я купувам от един магазин за природосъобразни храни...има я и в Хенафокс ...Simple Smile/те са много билките,които избелват петната...въпрос  на пробване е според мен,но аз се спрях на тази комбинация.....нийм също избелва....мед ...хумата също съм чувала и за нея,при редовна употреба.../....от маслата - шипково и рициново съм пробвала.....От маслата е по- важен УВ филтъра им според мен...Маслото от морков и от малиново нещо/не знам коа част/ са с висок фактор-над 30....

сутрин мажа с маслата ,а вечер нанасям като маска ,която почиства чудесно/само внимавайте за алергия,че това са натурални продукти,хей ! /

# 338
Здравейте!
Радвам се, че открих тази тема! Не успях да прочета всичко и за съжаление нямам представа дали и друг се е сблъсквал с моя проблем. А той е следният - имам лека пигментация в назолабиалната област, която забелязах преди може би около половин година.  Петната като че ли се "спускат" от гънките на носа. Всъщност (дано не е смешно) показвам и със снимка горе-долу за какво става въпрос.
Цветът на петната бих определила като много тъмно жълтеникави.
В началото търсих информация в Интернет, но не открих подобен проблем. Натъкнах се на една статия, според която оцветяване в назолабиалната област може да се дължи на по-големия прием на каротин, а в интерес на истината съм вегетарианка и всеки ден консумирам броколи или спанак. За известно време спрях приема на такива храни, за да установя дали това е проблемът, но резултат никакъв - петната все така си стояха. Изключвам да е от липса на витамини, защото допълнително си набавям витамини и минерали чрез хранителни добавки. Наскоро си направих и кръвни изследвания, за да изключа анемия. И така, разколебана дали проблемът е външен, или вътрешен, започнах да прилагам и кремове - пробвах "Pally" и "Bioten Skin Deffence", както и кремове с цинк, но отново не забелязах никаква разлика. Имам крем "Мелабел", но го намирам за агресивен и неподходящ.  Вече наистина не знам какво да си мисля. На 26 съм, не съм раждала, не съм приемала хормонални лекарства. Как да разбера дали проблемът е външен, или вътрешен. Посъветвах се с личната си лекарка, но тя не откри никакъв проблем. Скоро, разбира се, ще посетя и дерматолог, но ще се радвам да споделите мнение и идеи.
Благодаря предварително!

# 339
Петната като че ли се "спускат" от гънките на носа.
През лятото на 2011 или 2012г.дъщеря ми получи петна на същото място,но нейните бяха червеникави.Това много я депресира и отидохме на дерматолог.Предположението беше,че е алергия,цветен лишей или свръхчувствителност към нещо,незнайно какво.Предписа й някакви  хапчета за алергия,които аз изобщо не й дадох,и мазила,които вече не помня как се казваха.Мазахме петната около месец и като не видяхме ефект,ги спряхме.Възможно е да са подействали,но не веднага-не мога да преценя.След около още един месец се изчистиха.
Иди на дерматолог,според мен,и дано помогне!

# 340
  • София
Ето месец ползвам Baleа няма ефект абсолютно никакъв при мен TiredСега вече е късно за избелващ и кремове, някой съвет за добър фон до тен покривен без ефект маска Rolling Eyes Ползвала съм на Ла рош на Дермакол ,но лъщят иначе цвета ми пасна  TiredНа виши покривния тъмния ми розовее ooooh!Някой друг имали силно покривен който незнам newsm78

# 341
  • София
Ето месец ползвам Baleа няма ефект абсолютно никакъв при мен TiredСега вече е късно за избелващ и кремове, някой съвет за добър фон до тен покривен без ефект маска Rolling Eyes Ползвала съм на Ла рош на Дермакол ,но лъщят иначе цвета ми пасна  TiredНа виши покривния тъмния ми розовее ooooh!Някой друг имали силно покривен който незнам newsm78

Хубаво е, освен да е покривен, да е и с висок фактор, за да не се провокират още повече петната.
http://www.apivita.com/antispot-face-cream-spf50.html ползвам в момента и мисля, че е най- покривния, от всички които съм ползвала до момента, плътен, не лъсва............. Има го в аптеки Римедиум. Вземи си първо тестерче, за да го пробваш Peace

# 342
  • София
Благодаря  bouquet Това крем или фон до тен е newsm78 Не съм запозната с марката newsm78

# 343
  • София
Благодаря  bouquet Това крем или фон до тен е newsm78 Не съм запозната с марката newsm78

Аз също отскоро разбрах за нея. Това е крем с УВ фактор 50/има и 30/, който е тониран/ с цвят/, плътен и покрива перфектно тъмните петна. Но все пак си пробвай с тестер.

# 344
От къде го купувате този крем?

Общи условия

Активация на акаунт