Как да се справим с пигментните петна (кожни, хормонални проблеми и др.)- 6

• 137 062
  • 732
  •   1
Отговори
# 345
От всички, които аз съм използвала само този покрива петната ми http://www.enzo.bg/estee-lauder/double-wear-maximum-cover-pokrij … -za-lice-i-tjalo/
Но по скоро е за мазна кожа....аз първо слагам по мазен крем и тогава него. Иначе съм опитвала какво ли не, само това ги скрива.

# 346
Аз съм доволна и от Клиник, Анти Блемиш за прикриване на петната. Естествено и от максим кавър на ЕЛ, но е доста по-тежък спрямо първият, и според мен, не толкова подходящ за лятото. Анти Блемиш лесно се блендва, позволява наслагване, не изсъхва бързо, антибактериален, по-евтин спрямо ЕЛ, единственият проблем, който аз имам с него е цветовата гама, доста оскъдна за мен. Но сходен проблем имам и с максим кавър, така че по-скоро е персонален проблем.

# 347
  • Пловдив
опитвах се да постна една статия от За жената
в която пише че маската с какао и кафе маха петната ?
ново 100

# 348
  • София
Аз я правя всяка сутрин от около 20 дена няма минимална промяна в петната даже и канела слагам Tired

# 349
Аз съм правила с куркума,с диня,с домат за избелване-никакъв ефект.
Сега правя с ягода и тенът ми е малко по-чист,но да маха петна-не.
Киселото мляко и маската с брашно сякаш леко "светват" лицето.
Поне не са скъпи и подхранват.

# 350
  • Пловдив
Аз съм правила с куркума,с диня,с домат за избелване-никакъв ефект.
Сега правя с ягода и тенът ми е малко по-чист,но да маха петна-не.
Киселото мляко и маската с брашно сякаш леко "светват" лицето.
Поне не са скъпи и подхранват.

Как по-точно с ягода ?

# 351
Цепиш една ягода наполовина,мажеш старателно лицето,то изсъхва и става яркочервено  Simple Smileи след 15 мин.измиваш.

# 352
С домашни маски е абсурд да се избелят петна. Не мога да си обясня защо сайтовете продължават да бълват подобни глупости. За съжаление повечето кремове също не вършат нищо. Хубавото на домашните маски е, че поне подпомагат  кожата в друго отношение. 

# 353
Да така е, за белези и петънца загуба на време са домашните маски. Кажете за някоя дерматологична процедура, освен химичен пилинг, която да има ефект и да не струва една заплата...

# 354
В тази статия се разглеждат най-вече петната след акне,но се засягат и други хиперпигментации и се коментират от дерматолог средствата за лечение.Тъй като единствено от хидрохинона съм виждала временна полза,най-надеждна ми изглежда  формулата на Клигман ,за която говори лекарят.Но за лятото не знам доколко е добре да се ползва:
http://www.derma.bg/promeni-v-cveta-na-kozhata-petnata-moga-da-s … aschoto-lechenie/
От друга страна,жените се избелват и в страни с постоянно слънцегреене,така че не може да няма начин.

# 355
  • София-Младост
Във връзка с горната статия и хидрохонина някой ползвал ли е  някой от тези кремове и да е имал видим резултат?

URIAGE DEPIDERM ДЕПИГМЕНТИРАЩ КРЕМ 30 МЛ
http://befit.bg/eshop/bg/URIAGE-DEPIDERM-%D0%94%D0%95%D0%9F%D0%9 … 0%9C%D0%9B.220296
BIODERMA-WHITE-OBJECTIVE
http://befit.bg/eshop/bg/BIODERMA-WHITE-OBJECTIVE-%D0%94%D0%95%D … 0%9C%D0%9B.220601

# 356
От две седмици използвам всяка вечер Епидуо Крем и мога да ви кажа, че резултатът (при мен) е повече от задоволителен, не само върху лечението върху петната, но и върху появата на нови комедони. Не знам, дали трябва рецепта за този препарат и за др.от тази група, но аз имам две големи мостри от лекар и по-нататък трябва пак да говоря с него. Козметичката, която е към неговият кабинет, като й обясних  колко измивни гелове, лосиони и т.н. ползвам, физиономията и беше подобна  #Crazy Засега оставам с измивният гел на Норева, Ексфолиак, който го имах и преди да ми покаже, че използва него. Каза ми, въобще да не подлъгвам от Био, еко и т.н.натурални съставки, защото не рядко съдържат масла, които изобщо не са подходящи за мазна/смесена кожа. Да не правя никакви маски (почистващи, успокояващи, стягащи и прочие), както и грешката, която аз правех, да почиствам грима от цялото лице с тоник за отстраняване на грим /само от очите!/. Това е, дано съм помогнала на някого, защото хиляди пъти съм чела, как грижата в почистването за нашият тип кожа, е основната и най-важна стъпка за здрава кожа.

# 357
Това не е ли гелът с бензоил пероксид, който се използва при акне?

# 358
  • на едно прекрасно място
Някой ползвал ли е Аерол крем/гръцки е/ ? Донесоха ми го вчера? Дали е удачно да го ползвам сега само вечер или да го оставя за есента?

# 359
Какво съдържа?

Общи условия

Активация на акаунт