Как да се справим с пигментните петна (кожни, хормонални проблеми и др.)- 6

• 136 558
  • 732
  •   1
Отговори
# 375
Питам, защото аз също имам подобни препоръки от дерматолог - по-малко продукти на лицето, никакви масла.
Интересно,защо отхвърляш ЕМ?
Има много такива,които действат в посока избледняване/не заличаване напълно разбира се/на петната.. Rolling Eyes

Какво отхвърлям, че не разбрах?

# 376
Е нали лятото не трябва да ползваме избелващи препарати. Аз вече мажа само с 50+. Аз ли съм с грешка  newsm78

# 377
Не си в грешка и на мен не ми се рискува, макар и по цял ден в офиса.Все пак има известен период след спиране на избелващите кремове, през който кожата е все още фоточувствителна.Но все пак всеки си познава кожата най-добре и си решава сам за себе си.

# 378
Е нали лятото не трябва да ползваме избелващи препарати. Аз вече мажа само с 50+. Аз ли съм с грешка  newsm78
Според дългия ми,уви,опит,можеш да ползваш избелващи и през лятото,но трябва задължително и стриктно да ползваш най-висок фактор заради фоточувствителността.Така правят хиперпигментираните,които живеят при целогодишно слънце.Ние обаче предпочитаме да прескочим лятото и на есен пак започваме да избелваме.
Ако не се ползват избелващи,предпазването от слънце пак е важно,но по-добре е да е механично по възможност-т.е.сянка,шапка,очила,светли леки материи и т.н.Измъчените ни кожи имат нужда малко да подишат.Аз съм се петносвала с най-висок фактор и клас,затова нямам никаква вяра на слънцезащитата,освен да ми изпразва джоба.Но ако се излагаш на слънце с часове,мажи фактор за по-сигурно.
Това Епидуо за което говорите по-напред,го дават за акне.Може би чисти само петна след пъпки? newsm78

# 379
NeoStrata някой да е ползвал и да е видял ефект?

# 380
  • в огледалото на живота
Питам, защото аз също имам подобни препоръки от дерматолог - по-малко продукти на лицето, никакви масла.
Интересно,защо отхвърляш ЕМ?
Има много такива,които действат в посока избледняване/не заличаване напълно разбира се/на петната.. Rolling Eyes

Какво отхвърлям, че не разбрах?

Ами споделяш,че дерматолога ти препоръчва да не се използват масла за лицето.Та от там и моя въпрос,защо ги отхвърляш.

# 381
NeoStrata някой да е ползвал и да е видял ефект?

Неострата - кремът им за петна е с хидрокинон.
Всеки крем с хидрокинон върши същата работа.
Генеричните са с поне 50-60% процента по-евтини.

# 382
Кой продукт на Неострата?
Ползвала съм гликоловата пяна-около две години, ползвах само тази измивна пяна и смятах, че е най-добрият продукт (сравнено с Юсерин, Авен и др.подобни). Според мен изсушава много лицето и не почиства чак толкова добре, но това го разбрах по-късно, когато започнах да използвам измивният гел на Норева, Ексфолиак. Ползвала съм и лосион плюс 15 АHA, изключително голямо количество, изразходва се бавно. Два пъти съм подменяла заради срокове, отсипвала съм проби-резултат (за мен) няма и не бих потретила покупката. За нощен, не мога да се сетя, кой точно беше /в тъмно синьо/, не му повторих покупката. За дневен на Бионик-кремът, купувала съм го два или три пъти. Вече не ползвам Неострата, защото отначало нямаше как лесно да си я набавя, а после вече не исках, защото намерих по-добри продукти.

# 383
  • София
Някой да е ползвал Pigmanorm ? Казаха ми, че било най-доброто за петна, но само в Германия се намирало.

# 384
Някой да е ползвал Pigmanorm ? Казаха ми, че било най-доброто за петна, но само в Германия се намирало.
Аз и да,от Германия  с рецепта.По спомени 20 и няколко евро.Не знам как стои въпроса с поръчка от онлайн аптека.
Действа светкавично и мощно,вкл.върху стари петна,но получих вторична хиперпигментация,по-голяма от първата.Заради това,а и защото хидрохинона го водят вреден,го спрях.Пусни търсачката,има много мнения за този крем.Аз съм чела от този форум: http://www.skincaretalk.com/f/38/melasma
трябва само да издириш темата за Пигманорма.Като цяло,повечето бяха с вторични пигментации след спирането му.
По-нагоре бях дала линк към тема за пигментациите.Накратко,български дерматолог смята,че хидрохинона трябва да бъде в комбинация с още някакви продукти,за да се задържи резултата и,разбира се,под лекарско наблюдение.Може би това е по-добрия вариант,отколкото чист хидрохинон.

# 385
И при мен така се получи след спирането му. Освен това ми стана на същото място на другата скула...с Експигмент същата работа. Вече се отчаях..
Не разбрах кои комбинации с хидрохинон са подходящи, и примери за такъв крем в Бг

# 386
А някой използвал ли е това да даде отзиви http://www.marvi.bg/akciq-isispharma-nano-white-izbelvasht-serum … ii-28-ml-399.html

# 387
  • София
Аз и да,от Германия  с рецепта.По спомени 20 и няколко евро.Не знам как стои въпроса с поръчка от онлайн аптека.
Действа светкавично и мощно,вкл.върху стари петна,но получих вторична хиперпигментация,по-голяма от първата.Заради това,а и защото хидрохинона го водят вреден,го спрях.Пусни търсачката,има много мнения за този крем.Аз съм чела от този форум: http://www.skincaretalk.com/f/38/melasma
трябва само да издириш темата за Пигманорма.Като цяло,повечето бяха с вторични пигментации след спирането му.
По-нагоре бях дала линк към тема за пигментациите.Накратко,български дерматолог смята,че хидрохинона трябва да бъде в комбинация с още някакви продукти,за да се задържи резултата и,разбира се,под лекарско наблюдение.Може би това е по-добрия вариант,отколкото чист хидрохинон.

Как не попитах по-рано......поръчах си два(защото ми се стори малък грамажа на един) и всеки момент трябва да ги получа. Сега съм пред дилема.. newsm78

# 388
  • София
А в момента се мажа с MELABEL professional на Biotrade. Някой ползвал ли го е ?

# 389
  • София
А в момента се мажа с MELABEL professional на Biotrade. Някой ползвал ли го е ?

Аз Peace,ефект нулев при мен,но всяка кожа е различна Confused

Общи условия

Активация на акаунт