Как да се справим с пигментните петна (кожни, хормонални проблеми и др.)- 6

• 137 074
  • 732
  •   1
Отговори
# 360
Аз мисля, че и преди време писах петната си ги махнах изцяло  с избелващия крем на биотен/лилава опаковка/, но вече този крем не се произвежда /попитах по телефона./. От 2 г съм премахнала  пигментните петна, които ми бяха от слънцето, целогодишно се мажа със защитен Ф50 на Бочко и нямам петна.

# 361
# 362
# 363
Май наистина са еднакви. Защо казваш, че е спрян от производство?

# 364
Май наистина са еднакви. Защо казваш, че е спрян от производство?
Така ми казаха от фирмата.

# 365
  • София
целогодишно се мажа със защитен Ф50 на Бочко и нямам петна.

Точно този Бочко миналото лято ми върна всичките петна - изобщо не пази добре по мое мнение.  Confused

# 366
целогодишно се мажа със защитен Ф50 на Бочко и нямам петна.

Точно този Бочко миналото лято ми върна всичките петна - изобщо не пази добре по мое мнение.  Confused
Петната имат различни диагнози,затова нещо,което помага на мен,не помага на друг.
Аз съм червенокоса и всяко лято ми избиваха лунички,които минаваха есента почти от самосебе си или с някакви леко продукти(по-скоро първото).
Сега нещата са сериозни и нищо не помага.Даже мисля,че някои продукти влошават ситуацията.

# 367
  • София
 LilaC, така е, затова казах, че споделям собствено мнение.  Peace
Аз от няколко години през зимата боря петна и ходя целогодишно с 50-ти фактор и за себе си установих, че някои слънцезащитни не пазят добре и въпреки високия фактор се е случвало да изгоря. Ползвам различни марки и обикновено от морето се прибирам точно толкова бяла, колкото съм отишла /никога не се пека, стоя си под чадъра/. С този Бочко си почернях и дори се белех, а петната ми се върнаха на изходна позиция.

# 368
От две седмици използвам всяка вечер Епидуо Крем и мога да ви кажа, че резултатът (при мен) е повече от задоволителен, не само върху лечението върху петната, но и върху появата на нови комедони. Не знам, дали трябва рецепта за този препарат и за др.от тази група, но аз имам две големи мостри от лекар и по-нататък трябва пак да говоря с него. Козметичката, която е към неговият кабинет, като й обясних  колко измивни гелове, лосиони и т.н. ползвам, физиономията и беше подобна  #Crazy Засега оставам с измивният гел на Норева, Ексфолиак, който го имах и преди да ми покаже, че използва него. Каза ми, въобще да не подлъгвам от Био, еко и т.н.натурални съставки, защото не рядко съдържат масла, които изобщо не са подходящи за мазна/смесена кожа. Да не правя никакви маски (почистващи, успокояващи, стягащи и прочие), както и грешката, която аз правех, да почиствам грима от цялото лице с тоник за отстраняване на грим /само от очите!/. Това е, дано съм помогнала на някого, защото хиляди пъти съм чела, как грижата в почистването за нашият тип кожа, е основната и най-важна стъпка за здрава кожа.

А как да почистваш лицето  - само с измивен гел ли?
При мен след почистващ гел си има остатъци от грима  Confused

И защо да не правиш маски?

Питам, защото аз също имам подобни препоръки от дерматолог - по-малко продукти на лицето, никакви масла.

А и също така - да не си давам парите за избелващи кремове Simple Smile Поне в моя случай няма да помогнат.

Предполагам, че кремовете могат да бъдат ефикасни за нови, новопоявили се петна.

# 369
  • в огледалото на живота
Питам, защото аз също имам подобни препоръки от дерматолог - по-малко продукти на лицето, никакви масла.

Интересно,защо отхвърляш ЕМ?
Има много такива,които действат в посока избледняване/не заличаване напълно разбира се/на петната.. Rolling Eyes

# 370
Ако някой е използвал на Кокона този крем, след колко време са налице забележими резултати. Аз  го използвам от месец  newsm78  но не виждам някакъв резултат.

# 371
От две седмици използвам всяка вечер Епидуо Крем и мога да ви кажа, че резултатът (при мен) е повече от задоволителен, не само върху лечението върху петната, но и върху появата на нови комедони. Не знам, дали трябва рецепта за този препарат и за др.от тази група, но аз имам две големи мостри от лекар и по-нататък трябва пак да говоря с него. Козметичката, която е към неговият кабинет, като й обясних  колко измивни гелове, лосиони и т.н. ползвам, физиономията и беше подобна  #Crazy Засега оставам с измивният гел на Норева, Ексфолиак, който го имах и преди да ми покаже, че използва него. Каза ми, въобще да не подлъгвам от Био, еко и т.н.натурални съставки, защото не рядко съдържат масла, които изобщо не са подходящи за мазна/смесена кожа. Да не правя никакви маски (почистващи, успокояващи, стягащи и прочие), както и грешката, която аз правех, да почиствам грима от цялото лице с тоник за отстраняване на грим /само от очите!/. Това е, дано съм помогнала на някого, защото хиляди пъти съм чела, как грижата в почистването за нашият тип кожа, е основната и най-важна стъпка за здрава кожа.

А как да почистваш лицето  - само с измивен гел ли?
При мен след почистващ гел си има остатъци от грима  Confused

И защо да не правиш маски?

А и също така - да не си давам парите за избелващи кремове Simple Smile Поне в моя случай няма да помогнат.

Предполагам, че кремовете могат да бъдат ефикасни за нови, новопоявили се петна.

Аз бях шокирана от нещата, които ми наговори. В първият момент си помислих, че съм попаднала на първата козметичка, която отрича едва ли не ползването на поддържаща грижа за лицето. Уточни, че след почистване на очите /с предназначеният за целта лосион/, цялото лице мога да почистя с минимално количество измивен гел. Казах й, че на мен това не ми е достатъчно, защото изполвам силно покривни продукти, след кратка комуникация, как един добър измивен гел трябва да сваля всичко, все пак каза пак минимално количество почистващо мляко. С маските, макар и успокояващи, запазващи влажността на кожата и т.н. ме отряза, че водят до изсушаване. Помоли ме да ползвам две седмици - вечер измивен гел, след това ЕпиДуо крем, сутрешна грижа слънцезащитен крем и между 12,00-14,30ч. по възможност да не се излагам на пряка слънчева светлина. Ако карам през уикенда колело, на разходка съм и т.н., задължително шапка, която да предпазва лицето. Макар и невярващо, правя това вече втора седмица и има резултат, не само за новите, но и за старите петна. Както и бях предупредена, че ефектът върху материите не е добър /например използваните калъфки имат бели петна/, но върху кожата въздействието е добро. Следващата седмица имам записан час и пак щекоментираме резултатите. В момента, за съжаление нямам под ръка листовка, но лекарствата от групата на Benzoylperoxid имат добро въздействие, когато са в комбинация с още една съставка и до определен процент се продават без рецепта в аптеката. Наскоро бях чела и тест на някое списание, кои лекарства са с най-ефикасен резултат, бяха четири, но забравих кои. Ако ходя скоро до библ.ще направя снимки и ще кача откъс от страниците.

# 372
Епидуо Крем от къде го купуваш?

# 373
Епидуо Крем от къде го купуваш?
Не съм в България, но знам, че там, лекарствата от тази група могат да се поръчат в аптека /дори и тя, да не ги предлага/.

# 374
  • София
А цената каква е

Общи условия

Активация на акаунт