Как да се справим с пигментните петна (кожни, хормонални проблеми и др.)- 6

• 137 280
  • 732
  •   1
Отговори
# 225
  • в огледалото на живота
Тези от вас които са ползвали крема ''Ахромин'' имат ли някакъв страничен ефект?
Ще стане месец откакто се мацам с него/сутрин и вечер/и винаги има едно леко затопляне и 'пощипване' по лицето.
Не е  неприятно,но да сондирам  мнение все пак  Rolling Eyes

# 226
Тези от вас които са ползвали крема ''Ахромин'' имат ли някакъв страничен ефект?
Ще стане месец откакто се мацам с него/сутрин и вечер/и винаги има едно леко затопляне и 'пощипване' по лицето.
Не.Нямах щипане(може да имаш някоя миниатюрна раничка вследствие студа навън,дехидратацията през отоплителния сезон в стаите),но нямах и ефект.Преди много години той беше най-използвания крем от майките и бабите ни и веднъж го пробвах на носа си заради лунички-леле,как щипеше!После се излющих.Но сегашното му издание е безобидно,тъй като му била махната активната съставка.

# 227
Не.Нямах щипане(може да имаш някоя миниатюрна раничка вследствие студа навън,дехидратацията през отоплителния сезон в стаите),но нямах и ефект.Преди много години той беше най-използвания крем от майките и бабите ни и веднъж го пробвах на носа си заради лунички-леле,как щипеше!После се излющих.Но сегашното му издание е безобидно,тъй като му била махната активната съставка.

До колкото знам, активната съставка на "стария" Ахромин е била живак  newsm78 Аз също нямах ефект от него, и щипане не съм усещала. Но съм ползвала новия крем.

Аз зная, че SD White, който ползвам и вече обирам от дъното на бурканчето, е пълен с парабени, но поне няма хидрохинон. След него обаче не зная какъв крем да си взема. Искам да е пак избелващ - още 2 месеца най-много. Имам доста добър ефект от крема на Скин Докторс. До толкова, че вече не използвам тониращ крем през деня, а само слънцезащитен 50+. Та, не искам да прецакам хубавата работа, която SD White свърши  newsm78

ябълка, имаш ли вече впечатления от крема DERMACOS? Не успях да намеря състава му никъде в интернет, описани са само активните съставки.

# 228
До колкото знам, активната съставка на "стария" Ахромин е била живак  newsm78 Аз също нямах ефект от него, и щипане не съм усещала. Но съм ползвала новия крем.

хидрохихон е била активната съставка , а не живак ...

# 229
И аз съм с петна и няма отървия...  Първото беше стабилен мустак Sick Носих си го към 10 год...Какви ли не избелващи кремове купих, последния беше някакъв серум на Шанел Stop Никакъв ефект! Една пишман аптекарка ми забърка нещо със живак и ми се обели кожата и го няма мустака Crazy ама се яви на челото. Така ми е писнало от това пазене на лицето през лятото. Едно лято се прибрах с съвършено бяло лице с мустак и съвършено черно тяло Sick Вече не знам какво да правя...пуснала съм му края демек  Crazy

# 230
Моите петна са от ползване на солариум без защита и от минали пъпки. Ползвала съм какво ли не - ефект нула. Евтините за които пишете Рали и Ахромин също никаква полза. Проблема е, че каквото и да се ползва може само зимата, знам, че въпреки че кожата се обновява за месец, за да се види има ли ефект от крем трябва да е поне 3-4м и хоп зимата минала и виждаш, че не действа и така до следващата със следващо мазило. Химичен пилинг съм правила с глюкол - никакъв ефект. Тази зима нищо не мажа, омръзна ми вече 3 зими поред да ги третирам. С ББ крем леко се замазват. Следя темата, но не виждам някой да се е изказал категорично, че си е решил проблема с крем.

# 231
И аз следя темата от началото й (първата тема по въпроса), чела съм и на други места в нета, пробвала съм различни методи за заличаване на петънцата и изводът ми е, че освен ако не са в следствие на временно състояние на организма, премахването им е общо взето недостижимо.

Единственото, от което има частичен ефект са кремове с хидрохинон - но казвам частичен, защото и те не водят до трайно премахване, а изискват редовно повтаряне на терапии всяка година. Лично аз, не бих ги използвала защото веществото не е съвсем безопасно, има потенциал за неприятни странични ефект, плюс, че няма доказано карциногенно действие когато се прилага върху кожата, но вътрешно - да, освен това прави кожата по-чувствителна към слънцето и може да доведе до по-големи и тъмни петна. Не знам и какво ще се случи след редовно (годишно) използване за 10-20 години. Предпочитам петънца пред рисковете.

Един от по-популярните домашни методи - лимонов сок - на мен много ми изсуши кожата, въпреки че прилагах само на петънцата и сега съм много скептична и внимателна какво слагам по себе си - кремове и уж безопасни натурални мазила. Избрала съм цялостна грижа за кожата и предпазване от появата на нови петънца - редовно почистване, подхранващи маски, използване на качествени и подходящи за моята кожа серуми, масла и кремове, и козметика като цяло. Използване на крем със слънцезащитен фактор всеки ден, като за моята бяла кожа SPF30 е достатъчен и през най-силното лятно слънце, а зимата и дните когато не излизам много - 15.

# 232
Неотдавна бях писала, че старото ми слънчево пигментно петно за първи път се повлиява от крем - Yellow cream на Dermaceutic. И то за сравнително кратко време 2 мес.
http://www.dermacaredirect.co.uk/dermaceutic-yellow-cream.html
Два месеца го ползвах редовно /само вечер/ и пигментацията изчезна, но на нейно място кожата стои розова от постоянното белене, което предизвиква. Реших да я остава малко намира и ползвам крема през няколко дни. Въпреки намалената честота на ползване кожата пак започва да се бели по някое време. Толкова е изтъняла, че малко й трябва. Решила съм да продължа така до края на февруари. В момента петното розовее съвсем леко и се скрива напълно от съвсем тънък слой фдт. Даже и без него мога да мина. Замислям се дали да не започна успоредно да го третирам и с някой крем за белези, изгорено или такъв за след химичен пилинг. Ще се радвам ако ми препоръчате някой.

# 233
Letsgo, аз след химичен пилинг ползвах ето този крем:

Забелязах и нещо друго- като разчопля някоя пъпка и мястото е зачервено и разранено този крем помага кожата да заздравее по-бързо. Има тестери на крема, би могла да пробваш. Един тестер ще ти стигне за доста време и ще успееш да прецениш има ли ефект.

# 234
Mики, бях го забравила този крем. Козметичката ми ме мажеше с него след епилация. Ще си взема мостра. Благодаря!   bouquet

# 235
Letsgo, аз след химичен пилинг ползвах ето този крем:

Забелязах и нещо друго- като разчопля някоя пъпка и мястото е зачервено и разранено този крем помага кожата да заздравее по-бързо. Има тестери на крема, би могла да пробваш. Един тестер ще ти стигне за доста време и ще успееш да прецениш има ли ефект.

Всички козметични медицински продукти, които започват с "Сica" имат възстановяващ кожата ефект. Обикновено съдържат цинков сулфат в комбинация с меден сулфат, термална вода и др. Такива са Цикалфат, Цикактив, Цикапласт. Всички са продукти със сходно действие на различни фармацевтични фирми. Подходящи са за раздразнена кожа.

# 236
Аз зная, че SD White, който ползвам и вече обирам от дъното на бурканчето, е пълен с парабени, но поне няма хидрохинон. След него обаче не зная какъв крем да си взема. Искам да е пак избелващ - още 2 месеца най-много. Имам доста добър ефект от крема на Скин Докторс. До толкова, че вече не използвам тониращ крем през деня, а само слънцезащитен 50+. Та, не искам да прецакам хубавата работа, която SD White свърши  newsm78
А защо не опиташ с другия крем на Скин Докторс-Гама Хидрокси?И него го дават с избелващ ефект.Има още време до пролетта,пробвай го,след като продуктите на тази марка ти понасят добре  Peace

# 237
Срещу петна помага най-добре химичния пилинг. Друг вариант, ако става въпрос за козметика е козметика с ретинол. Нищо друго не е в състояние да премахне пигментации, особено ако са от дълго време.

Защо пък ретинол?
Интересно ми е, защото знам, че е против стареене и бръчки, но не и против петна.

# 238
Срещу петна помага най-добре химичния пилинг. Друг вариант, ако става въпрос за козметика е козметика с ретинол. Нищо друго не е в състояние да премахне пигментации, особено ако са от дълго време.

Защо пък ретинол?
Интересно ми е, защото знам, че е против стареене и бръчки, но не и против петна.

Ретинолът възобновява епидермиса, като излющва повърхностния слой и стимулира вазпроизвеждането на нови клетки. Така действа както срещу петната по кожата, така и изглажда бръчките и подмладява лицето, като цяло. Концентрацията на чист ретинол в продуктите трябва да бъде 0,5% и 1%. Тези с по-ниската концентрация могат да се използват и за околоочния контур. Става въпрос за специализирани професионални продукти.

# 239
А защо не опиташ с другия крем на Скин Докторс-Гама Хидрокси?И него го дават с избелващ ефект.Има още време до пролетта,пробвай го,след като продуктите на тази марка ти понасят добре  Peace

Много е скъп. Днес взех едно масло: Bio-Oil - основно натурален състав. Отзивите из нета са положителни. Не мога да пусна линк, защ. ми е глупав телефона, а пиша от него Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт