Как да се справим с пигментните петна (кожни, хормонални проблеми и др.)- 6

• 136 370
  • 732
  •   1
Отговори
# 525
Не знам  дали съм споделяла ама да кажа пак Wink Имах "мустак" ! Отвратителен! Мазах се с някакъв крем направен с живак.... Жестоко ми се излющи кожата. Помня, че една вечер не можах да заспя от болка. Петното го махнах и след 2 месеца то се разположи на челото Crazy Ми по-добре на челото отколкото мустак! Нямам успех с махането на петната аз...

# 526
Ми по-добре на челото отколкото мустак! Нямам успех с махането на петната аз...
Мустакът е възможно най-грозното петно.Хубавото е,че обикновено изчезва дори  от самосебе си,и не се връща.И докато се радваш на успеха,петната избиват на други места,този път завинаги  SickЯвно започне ли кожата да реагира с пигментации,така продължава.

Да питам знаете ли някакво кремче,с което да си махна разширено капилярче.Много мъничко,като точица,но ме дразни и него да имам на лицето си.

# 527
LilaC, и аз имах точно такова капилярче като точица на лицето. Не разчитай на крем да го заличи. Моето го премахнах с лазер в Хил клиник. "Светват" те за секунда. Не изчезва веднага, а се заличава в рамките на няколко седмици.

# 528
LilaC, и аз имах точно такова капилярче като точица на лицето. Не разчитай на крем да го заличи. Моето го премахнах с лазер в Хил клиник. "Светват" те за секунда. Не изчезва веднага, а се заличава в рамките на няколко седмици.

Мен ме светнаха в Пандерма, капилярчетата веднага изчезнаха, но после пак се появиха ( най често от миене с абразивно средство) Тогава правих и процедури фотоподмладяване за петната. Пак нищо.
Днес ми дойде кремчето на Ла Рош за петна, първото което слагам и усещам пощипване....ще видим.

# 529
Здравейте, момичета!
Имам пигментации от около 3 години, но миналото лято положението ми стана ужасно!50% от лицето ми е в пигментации, като си имам тъмен "мустак" и огромно петно обхващащо цялото чело.Явно слънцезащитните кремове, които съм ползвала до сега не са ме предпазвали.До сега ползвах няколко на биодерма 50+ флуид, но ми кожата ми става орансжева и всеки ме съветваше да махна това "нещо" от лиьето си.Минах на Eucerin 50+ viso , но пък той е с бяла текстура и изглеждам много бледа, а петната лъскат от всякъде Sad
Доста са тъмни моите пигментации и често с погнуса ме питат "какво ти е това на лицето?" Имах няколко от преди 3 години, но положението ми стана ужасно от бременността, а миналото лято хубавко си потъмняха.
Молбата ми е да ми препоръчате подходящ  слънцезащитен крем и нещо покривно, което да скрие петната, но да стои горе-долу естествено.
С мазна кожа съм, но Т зоната ми е много суха и постоянно се лющи.
Още нещо да попитам.Дали е ефективен слънцезащитния крем, ако отгоре го намажа с фон дьо тен?
Благодаря предварително на отзовалите се. bouquet

# 530
  • тук и там
И аз това се чудя-ако слагам на лицето си крем със 50-ти фактор,а  отгоре ФДТ със 20-ти фактор-кой фактор важи?Предполагам,че най-горният?А някой пробвал ли е да смеси ФДТ със крем със фактор?

За пигментните петна-добре действа азелаиновата киселина,но чак пък да ги премахва-не.Аз вече нищо не правя-всяка година стават все повече,но това е положението.Моите са тип лунички-целият ми гръб и деколте,ръце са във такива и всяка година стават все повече.На лицето също имам.Миналата година ми избиха и около очите даже..Освен силна слънцезащита,друго не са ми препоръчвали дерматолозите при които съм ходила-при много светли кожи било така и това е..Да съм се мажела със слънцезащитен крем при всяко излизане навън-дори и за кратък период да е (да речем 5-10 минути).Слънцезащитен за моята кожа си намерих май,след безброй опити -но ФДТ не съм си намерила със висок фактор,който да е покривен,да стои естествено и да е за мазна кожа.

Последна редакция: вт, 22 мар 2016, 08:11 от Kaisia

# 531
Според мен пък важи защитата най-долния пласт. Ама това са си мои разсъждения. Аз ползвам на Laroche Posay един крем и ми върши добра работа - с 30 ти фактор, не оцветява, хидратира и като че ли съвсем леко изсветляха петната. Примирила съм се, че ще са така, поне не избиват нови. Но се мажа преди всяко излизане, а ако съм на вън - макс на 3-4 часа. Започнах да ходя и с шапки ежедневно. Няма оправия. Да, светлата кожа си има своите несгоди.

# 532
Здравейте, момичета!
Имам пигментации от около 3 години, но миналото лято положението ми стана ужасно!50% от лицето ми е в пигментации, като си имам тъмен "мустак" и огромно петно обхващащо цялото чело.Явно слънцезащитните кремове, които съм ползвала до сега не са ме предпазвали.До сега ползвах няколко на биодерма 50+ флуид, но ми кожата ми става орансжева и всеки ме съветваше да махна това "нещо" от лиьето си.Минах на Eucerin 50+ viso , но пък той е с бяла текстура и изглеждам много бледа, а петната лъскат от всякъде Sad
Доста са тъмни моите пигментации и често с погнуса ме питат "какво ти е това на лицето?" Имах няколко от преди 3 години, но положението ми стана ужасно от бременността, а миналото лято хубавко си потъмняха.
Молбата ми е да ми препоръчате подходящ  слънцезащитен крем и нещо покривно, което да скрие петната, но да стои горе-долу естествено.
С мазна кожа съм, но Т зоната ми е много суха и постоянно се лющи.
Още нещо да попитам.Дали е ефективен слънцезащитния крем, ако отгоре го намажа с фон дьо тен?
Благодаря предварително на отзовалите се. bouquet
Отговор на невъзпитаните,които си врат носа,където не трябва:имаш алергия.Казват "а,ясно" и спират.
Сега не е време за продукти и процедури,които да направят кожата ти фоточувствителна.Пробвай с рициново масло,втривай леко само в петната.Ще има леко избелване.
Преди да сложиш фдт,задължително изравни тена,слагайки коректор върху петната.Трябва да намериш своя цвят и дори цветове,защото различните петна се покриват от различни нюанси.Това на бузата ми иска червеникаво,до брадичката-много светъл беж.И като се видиш "без петна" в огледалото,тогава нанасяй избрания фдт.Иначе става една шарена мозайка... още повече се набива на очи.
Аз отказах преди няколко години слънцезащитните кремове,просто се пазя от слънцето(умерено).Постигам един лек тен,който се слива с петната ми и те не изпъкват толкова.Това ме устройва,тъй като в жегите абсурд да сложа нещо повече от червило.
И нещо,което смятам за много важно:преразгледай си начина на живо:храна,здраве,стрес и т.н.Кремовете са с нула или временен ефект.

# 533
  • тук и там
Аз се харесвам със ФДТ,кожата ми е светла но със жълт подтон и не е добре без ФДТ-за това си търся такъв,но със висок фактор.Гледала съм на Шисейдо и Авен пудрите-но не ми харесва как стоят и са тъмни за моята кожа.Скоро получих един крем флуид 50-ти фактор за мазна  към смесена кожа,не личи да имаш нещо на лицето-но не става за основа за грим.Пробвах друг,той става-но е 30-ти фактор и не знам дали не е слаба защитата за мен..Ще трябва да си купя шапка и аз,но нямам навика да нося и ще ми е леко нетипично..Идея за такава,която да пасва на всеки стил облекло или трябва да си купувам няколко?

# 534
И аз това се чудя-ако слагам на лицето си крем със 50-ти фактор,а  отгоре ФДТ със 20-ти фактор-кой фактор важи?Предполагам,че най-горният?А някой пробвал ли е да смеси ФДТ със крем със фактор?

Според това, която са ми казвали многото дерматолози, през които съм минала, важи този, който е най-близко до кожата. Аз ползвам 50+ на ЛаРош - зиме, лете съм със слънцезащита.

# 535
Ходя с някаква подобна на тази:
https://www.google.ae/imgres?imgurl=http%3A%2F%2Fthumbs4.ebaysta … =1366&bih=655

Още преди години, когато ми бяха избили някакви червени петна по лицето, дерматологът ми препоръча постоянно да нося шапки. Сега обмислям и някаква практична бяла дреха да си взема, която да покрива ръцете. Че при мен си е почти постоянно лято, респ. слънце.

# 536
  • Бургас
Привет момичета и аз се боря с пигментните петна,които при мен излизат само лятото от слънцето.Миналото лято бях със слънцезащитен на Нюкс и бях много доволна почти не избиха петна,а вчера в Бюти Зон ми предлагаха някакъв на Галеник,но може би трябва мостра,че си е цифра.Обясняваха ми,че е единствен по рода си и в градски условия защитава до 8часа.
А иначе есента се мазах с едно масло от моринга и черен пипер и и повлия добре на някой мънички петанца.

# 537
Привет момичета и аз се боря с пигментните петна,които при мен излизат само лятото от слънцето.Миналото лято бях със слънцезащитен на Нюкс и бях много доволна почти не избиха петна,а вчера в Бюти Зон ми предлагаха някакъв на Галеник,но може би трябва мостра,че си е цифра.Обясняваха ми,че е единствен по рода си и в градски условия защитава до 8часа.
А иначе есента се мазах с едно масло от моринга и черен пипер и и повлия добре на някой мънички петанца.

Може ли "рецептата"? Simple Smile

# 538
  • тук и там
Благодаря!Значи ще си ползвам моят ФДТ а под него крем със висок фактор.И ще се купува шапка Simple Smile

# 539
  • Бургас
Рецепта няма.Купих си го от един био магазин едно малко шишенце с пулвелизатор,а също се сещам,че пих и астаксантин от май до юли ( тази добавка прави естествена защита срещу слънцето,но отвътре навън)

Общи условия

Активация на акаунт