Как да се справим с пигментните петна (кожни, хормонални проблеми и др.)- 6

• 136 353
  • 732
  •   1
Отговори
# 555
Същото се постига и с третиноин. Използвам от два месеца Акнелиз 0,1%, който ми идва силен и го разреждам 1:1 с дневен крем. По принцип го ползвам през ден, но понякога и през по-голям период.  От петното остана нещо като бледа сянка и в долния край по-тъмна линийка, приличаща на капиляр. Мина през изсветляване и разкъсване. Преди третиноина един месец използвах серум с 2,5% ретинол. Още с него започна избледняването.
Не знам още колко време ще продължа да използвам третиноин. От него кожата се обновява, съответно бели по-често. Може би още две седмици до месец.
Третиноин и Акнелиз ги дават за акне.Петна от акне ли бориш?
Моята кожа е суха,без пъпки,съответно петна.Дали пък през зимата пък да не пробвам серум с ретинол и/или третиноин само върху петънцата?Май само това не съм опитала.

# 556
Момичета, а може ли да се намери Пигманорм в България и откъде?

Фитокод ред аут ме заинтересува, на мен кожата на лицето ми винаги стои малко по-тъмна от тази на шията, дали пък няма да помогне  newsm78

# 557
Същото се постига и с третиноин. Използвам от два месеца Акнелиз 0,1%, който ми идва силен и го разреждам 1:1 с дневен крем. По принцип го ползвам през ден, но понякога и през по-голям период.  От петното остана нещо като бледа сянка и в долния край по-тъмна линийка, приличаща на капиляр. Мина през изсветляване и разкъсване. Преди третиноина един месец използвах серум с 2,5% ретинол. Още с него започна избледняването.
Не знам още колко време ще продължа да използвам третиноин. От него кожата се обновява, съответно бели по-често. Може би още две седмици до месец.
Моята кожа е суха,без пъпки,съответно петна.Дали пък през зимата пък да не пробвам серум с ретинол и/или третиноин само върху петънцата?Май само това не съм опитала.

Третиноинът има широк обхват на действие - бори акне, бръчки, отпускане на кожата, петна от всякакъв произход. Моето петно е пигментно, от години го влача. Успявала съм да го залича напълно с перхидрол, и почти напълно с Yellow cream и лазер, но пак се появява. Третиноин започнах да използвам с цел заличаване на бръчки и лифтинг, но и петното се повлия. Пъпки ми излизаха единични преди цикъл. И те изчезнаха след като започнах третиноина. Лошото му е, че предизвиква белене докато кожата привикне. Затова е добре да се започне с малък процент - първо 0,025%, после с 0,05% и ако има нужда едва след това с 0,1%.

# 558

Третиноинът има широк обхват на действие - бори акне, бръчки, отпускане на кожата, петна от всякакъв произход. Моето петно е пигментно, от години го влача. Успявала съм да го залича напълно с перхидрол, и почти напълно с Yellow cream и лазер, но пак се появява. Третиноин започнах да използвам с цел заличаване на бръчки и лифтинг, но и петното се повлия. Пъпки ми излизаха единични преди цикъл. И те изчезнаха след като започнах третиноина. Лошото му е, че предизвиква белене докато кожата привикне. Затова е добре да се започне с малък процент - първо 0,025%, после с 0,05% и ако има нужда едва след това с 0,1%.

Третиноинът от къде си го купувате?

# 559
Не съм поръчвала, мила дама ме снабди с него от Турция. Мисля, че в olx съм виждала обяви.

# 560
Не съм поръчвала, мила дама ме снабди с него от Турция. Мисля, че в olx съм виждала обяви.

Няма сега проверих  Sad

Сега видях че има крем Локацид със основна съставка третиноин 0,05%, но не знам дали и него не са го спрели.

Последна редакция: вт, 29 мар 2016, 17:13 от y_em

# 561
Сетих се да питам още нещо - ползвали ли сте кремове с ретинол и кой бихте препоръчали?

# 562

Свободно ли се продава там и какво представлява - лосион или крем ? Само вечер ли се нанася? Каква е цената му? Аз имам позната, която често пътува, та да ми вземе..

# 563
  • Бургас/Пз
Аз напоследък съм много доволна от козметиката на Нюкс сега съм с нощния Детокс (от 1 седмица и някак много избистрено и изчистено ми става лицето),а дневен пак Нюкс Мервиланс (или нещо такова),измиващо пак тяхно и скоро май няма да сменям козметиката:)

Eли, много се радвам, че са ти харесали Нюкс, това е една от най-добрите им серии и дава видим ефект  Flutter
Екрана на Кларинс със сигурност ще ти хареса, но и цената му е "хубава"

Аз от два дни съм с Аквафлуида на Биодерма , в момента е на специална цена 22.50лв в аптеки Кедър. Има лек цвят и прекрасно попива в кожата. Ако искаш го погледни, много е добър. http://www.kozmetika.bg/BIODERMA/80905_Photoderm-MAX-Aquafluide- … 0%B2%D1%8F%D1%82/ Само внимавай , че са три, четири вида в такава опаковка и изглеждат по един и същи начин.

# 564

Свободно ли се продава там и какво представлява - лосион или крем ? Само вечер ли се нанася? Каква е цената му? Аз имам позната, която често пътува, та да ми вземе..

Крем е и свободно се продава. Ползва се само вечер, първоначално два пъти седмицата и ако кожата го понася добре - през ден. Цената е между 20 и 30лв

# 565
Tretinion е основната съставка на крем AIROL. Продава се свободно в Гърция с цена 3 евро.
Аз не съм го ползвала, но го имам в хладилника.
Много често си правя маска от изцедено кисело мляко и няколко капки оцетна киселина. Ефект има, но като дойде март месец и си ставам една петниста. И така до есента. И така 8 години подред. М@мка му, оплаках се! Спасение няма!

# 566
  • София-Младост
Не знам дали темата е точната, но ще помоля да препоръчате дерматолог в София с поносими цени за електрокоагулация на фиброми. Оказва се, че това е единствения начин за отстраняването им.

# 567
Аз направих два лазера и един пилинг и спирам, че слънцето вече ще става силно, ефект имаше само на най-тъмните петна, които станаха по-светли, но не изчезнаха. Най-голямото ми петно се смали на диаметър след първия лазер и пилинга, но преди втората лазер процедура отново си възвърна целия диаметър макар и по-светло. За сега продължавам да се мажа с нощния Уайт обжект на Биодерма и на есен пак. Мисля на есен да направя комбинация пилинг и IPL пък дано тогава вече се постигне желания ефект.

# 568
Може да сте го обсъждали ,но има ли някой ползвал новия ахромин с витамин с

# 569
anbibian как така петното ти е намаляло след една процедура и пак се е увеличило?? Излагала си се на слънце без защита ли?

Общи условия

Активация на акаунт