Отговори
# 240
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
не става ли силен чая?
4-5 шушулки кардамон е доста...

# 241
ами предполагам ,че тези,кардамома,който аз купувам не е от най-пресния и за това не го усещам много-много...като си купя малко по-късно днес ,ще  ти кажа на коя фирма е моя....а чашата ми е около 320-350 мл вместимост....всъщност сега като се замисля,в биомагазина от който купувам козметичните си неща ,съм виждала по-едри шушулки ,а този сегашния ми не е чак такъв...

# 242
аз ползвам за сладки 2-3 зрънца (значи около 1/3 от шушулката) и пак е доста силна миризмата...

ще пробвам  с по-малко...

# 243
аз ползвам за сладки 2-3 зрънца (значи около 1/3 от шушулката) и пак е доста силна миризмата...

ще пробвам  с по-малко...

..ама пробва ли така,с 3те зрънца?........може би аз понеже наблягам на карамфила и канелата  и не усещам така отривисто другите вкусове.....да не забравяме,че това само се запарва Simple Smile.....ако искаш пиши какво сложи общо и как го усети....преди малко си изпих обичайното чайче Party

# 244
Този чай ми звучи добре. Типично за индийците е да правят от белената розова леща с такива подправки, малко домати, лук - супа. Убедена съм, че действа противогрипно. Една зима пих един индийски чай с люти подправки - действа добре на кашлицата. Бих искала да спомена, че се продава млян кардамон, лично за себе си го предпочитам млян. Вероятно може да се смели в мелница за кафе. У дома си меля така кориандъра - много по-силен аромат има отколкото купешки млян, който е доста поизветрял.

Баща ми каза, че започнал да се разболява, по принцип всяка зима кара някой грип. Този път взел 1г. витамин С с цинк и каза, че за негово учудване на другия ден бил на крака и работил нормално, нещо необичайно за него. Както някой тук предупреди - големи дози вит. С може да навредят на бъбреците. Затова не се препоръчват продължително и без определена причина.

Напоследък се разписах в темата за рака. Ще спомена някои от нещата тук
бета глюкан - полизахарид в някои храни, добавка - някои хора твърдят, че ги е излекувал от рак
амигдалин или витамин В17 има го в горчивите бадеми и кайсиевите ядки, добавка, действа противораково
ресвератрол мощен антиоксидант в червеното грозде и вино, сокът от червено грозде Препоръчва се червеното грозде да се яде като се натрошават семките със зъби, ако имате здрави зъби. Натуропатите смятат, че гроздовият сок е по-добър вариант от червеното вино, да не говорим, че днешните вина не е ясно колко са натурални, при това се пастьоризират, което унищожава пробиотиците, ензимите и пр.
И трите се продават като добавки.

# 245

..ама пробва ли така,с 3те зрънца?........

1 капсула кардамон (6 зрънца), около 1 см. канела на пръчка, 6 карамфилчета, 5 тънки резенчета джинджифил, 2 парченца, колкото кибретана главичка инд. орехче.

залях с литър вода. първата чаша изпих след 10мин. не беше много силен чая. 3тата чаша (след 30 мин) вече беше доста силен чай и го разредих с малко топла вода. остана 1 чаша за няколко чаша вътре и беше толкова силен, че 2-3 чаши чай направих от това количество - доливам само вряла вода и пия. последната чаша я подсладих, че беше доста люто  Crazy
та, значи над 1.5л. чай направих с тези подправки.

# 246
Днес получих една статия на д-р Меркола -
Предполага се, че кървенето до смърт при ебола се получава от недостиг на селен, изглежда, че вирусът създава селенопротеини и оставя организма без селен.
articles.mercola.com/sites/articles/archive/2014/11/04/ebola-vac … ;et_rid=715796539
Селен има в бразилските орехи, горе-долу един орех съдържа цялата необходима дневна доза. Някои хора, рядко, са алергични към тези орехи. На мен не ми пречи да хапна и по-голямо количество, но имайте предвид, че това е много селен.

# 247
  • Пловдив
Току що четох за канелата...При първи симптоми на грип пийте топло мляко с 3-5гр. канела.Действа!

Също и за предпазване-в стая от 10-15кв.м. е достатъчно да изсипете 1/2 пак. канела в купичка и оставяте така.След месец,2 подменяте.

# 248
На мен не ми пречи да хапна и по-голямо количество, но имайте предвид, че това е много селен.

аууу , аз на 10я се спирам....

# 249
Ами аз се справям с доста повече, но изглежда организмът ми е способен да преживее издевателството. Мисля, че имаше някаква жена, която изяла цял килограм с фатални последствия. Отделно от това, ям ги когато ми се ядат, т.е. може да не ям известно време и после да хапна повече. Все пак хубаво е хората да имат едно на ум. Не мисля, че съм пример за подражание, но по принцип с целите храни организмът се справя по-добре отколкото с добавки при предозиране.

# 250
Здравейте, имаме семейна пчелна ферма, произвеждаме всички пчелни продукти, пчеличките са основното ни занимание и затова много държим на чистите и качествени продукти и на коректността към клиентите ни, които повечето са и наши приятели.
Произвеждаме натурални имуностимулатори от мед, пчелно млечице, пчелен прашец и прополис. Деца приемащи ги от септември до март, почти не боледуват или карат вирусите на крак.
Пчелното млечице е наше производство, малко пчелари в България го произвеждат, 90% е внос от Китай.
Клеевата ни тинктура е приготвена по строга рецепта с житен спирт, 30%.
При интерес ни потърсете в Гугъл, като напишете Пчелна ферма Мелисса.

# 251
  • София
Здравейте, имаме семейна пчелна ферма, произвеждаме всички пчелни продукти, пчеличките са основното ни занимание и затова много държим на чистите и качествени продукти и на коректността към клиентите ни, които повечето са и наши приятели.
Произвеждаме натурални имуностимулатори от мед, пчелно млечице, пчелен прашец и прополис. Деца приемащи ги от септември до март, почти не боледуват или карат вирусите на крак.
Пчелното млечице е наше производство, малко пчелари в България го произвеждат, 90% е внос от Китай.
Клеевата ни тинктура е приготвена по строга рецепта с житен спирт, 30%.
При интерес ни потърсете в Гугъл, като напишете Пчелна ферма Мелисса.
Така и така стана въпрос, позволете да запитам. От едни пчелари чувам, че е повече от неуместно някой да смята, че могат да се отглеждат и размножават пчелните семейства без лекарства /лесно загиват, особено в последните години/, а от други чувам, че е най-важно за меда да бъде чист и затова не дават никакви лекарства на пчелите си. Къде е истината всъщност?!

# 252
Наскоро ми казаха, че пчелите боледуват ако през зимата не им оставят последния мед, за да се хранят с него до пролетта.

# 253
  • София
Близък познат на близкия пазар твърди, че няма начин да запазиш семействата без сериозни лекарства. Той самия ги множи доста успешно и ги продава. А щандът му е винаги препълнен с какви ли не пчелни продукти. Почти подигравателно говори за онези пчелари, които 'не искат' да дават пари за лекарства, а в същото време се оплакват, че им измират пчелите. От друга страна, семейството на една колежка отглежда не малко кошери в русенско и /тя/ твърди, че по никакъв начин не смеят да ползват лакарства, защото онзи, който ги изкупува задължително проверява лабораторно меда, преди да го изнесе от Бг и ако намери дори в една /опаковка/ следи от лекарства, престава да купува от този пчелар. И затова ако единия кошер се разболее го оставяли да измре, но в никакъв случай не ползвали медикаменти. Та, и двамата са предостатъчно убедителни, на пръв поглед. Да се чуди човек ... Поне единият лъже, пък било и несъзнателно.
Купувам и от двамата, но нямам идея кой мед е по-по-по... знам ли и аз Simple Smile
Във всеки случай, медът си остава доста силно 'лекарство'. А в комбинации с други природни или просто естествени средства могат да се получат страхотно ситмулиращи компилации.
Много хора не знаят, че прясното мляко /наистина прясно - още преди да е сварено/ е още по-силно 'лекарство'. За съжаление, вече от десетилетия поне 99% от народа няма никаква възможност да се възползва от това. Оставете долния, печалбарски популизъм за вещи проверки и лаборатори изследвания. Някой от провържениците на подобно 'подсигуряване' може ли да ми гарантира абсолютната/т.е. природната/ чистота на провереното в лабораториите и строго позитивното му влияние  върху здравето ми ?!? Пил съм /за съжаление за много кратко/ директно след надоя. НЕ ПРИЛИЧА на нищо, от онова, което се предлага в търговската мрежа! То е почти, като да пиеш вино от грозде и вино от 'без грозде'.
Малко  се поотклоних, но дано поне за някой е полезно.
Търсете и ще намерите. Но когато търсим здравето си, се сещам за изказа на натуралистката Вирджиния Ветрано: "Медицината от самото начало е основала своята практика на лъжливи принципи, затова е захвърлила физиологията и е тровила хората с патентовани средства... Та ние не търсим топлина в айсберга! Защо да търсим здраве в отровата? Да изясним принципите си — източникът на здраве е в здравословните въздействия и здравословните средства. Лекарствата, които са отрови, не се отнасят към факторите на живота, носещи здраве."
.........

# 254
Може да се гледат пчели без лекарства. Изкарва се по-малко мед обаче. Има си сертификати за качеството на меда.

Общи условия

Активация на акаунт