Отговори
# 225
Кои от естествените храни се водят имуномодулатори? Например водораслите такива ли са?

Усмивке, какво имаш предвид под алергичен терен на черния дроб?
Интересно, че и аз не мога да понасям миризми на парфюми и всякакви синтетики. Направо ми смърди ужасно. С парфюм се пръскам по гърба, за да не го усещам Joy

Аз не познавам дългогодишни вегани. В някакъв момент минават на вегетарианство или включват животински продукти от време на време.

# 226

Не бъркайте имуномодулатор с имуностимулатор! Имуномодулаторите модулират имунната система, т.е. подсилват я или отслабван нейното действие. Имуностимулаторите са широко разпространени особено в този период - такива са редица естествени продукти на билкова основа/ да не изброявам, смятам, че ме разбирате/. Имуномодулаторите се приемат тогава, когато трябва да се отслаби имунитета, напр. след трансплантация на органи с цел да не се отхвърли органа от организма.

# 227
Първо да кажа най-важното, прочетох една статия, че червените водорасли борят ебола
http://www.greenmedinfo.com/blog/red-algae-extract-fights-ebola- … -hiv-sars-and-hcv
Според мен има разлика между естествен имуномодулатор или имуностимулатор и фармацевтично синтезиран. Освен това, съветът ми за всички билки, полезни храни и илачи е да се слушат собствените инстинкти и организъм. Т.е., ако усетим, че не ни понася, втръснало ни е, неприятно ни е, най-правилно е да го спрем и да преминем на нещо друго.
take a smile , може ли да ни дадеш точната рецепта на майка ти, как се взимат билките/храните, с каква продължителност е прочистването? По принцип белият трън е основната билка за черен дроб - продават стандартизирани екстракти на хапчета от различни наши лаборатории - Карсил на Софарма, Силимарин мисля че беше на Гален фарма и други. Има ги в аптеките. Добре е да се взимат хепатопротектори периодично. Също съм пила билкова смес за черен дроб, която се прави в билкова аптека.
Сега пък съм взела чая за бъбреци на проф. Ламбрев, пак от билкова аптека. Искам да ви кажа, че излишъците от протеини в храната водят до увреждане на бъбреците. Една позната е с увредени бъбреци и са я сложили на 30 г. белтъчни на ден, половината от растителен произход.
Според мен е нормално да се приемат постоянно различни билки, чайове, с профилактична и укрепваща цел. Лесно се намират рецепти, които може да се приготвят в билкова аптека.
пролетен дъждец синтетичните парфюми са токсини, които навлизат в организма и причиняват автоимунни реакции, хормонални проблеми. Хич не ти и трябват, дори по гърба. Естествените масла може да се разреждат, за да не бъдат толкова концентрирани. Мен синтетичните парфюми направо ме влудяват. За съжаление някои от съседните апартаменти се парфюмират без мярка. Не знам как оцеляват тези хора, но със сигурност всички те имат ужасяващи автоимунни проблеми, да не навлизам в подробности. Не може да няма естествени масла, които да ти понасят, например розовото. Отказах се да пътувам на организирани турове, защото рейсовете се парфюмират нетърпимо.

# 228
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
на мен ми става лошо от парфюми, по време на бременността направо откачах и до сега не мога да ги ползвам.

в ДМ има вече срей с помпичка само с етерични масла, разредени. но не ми допадат миризмите.

при камъни в бъбреците трябва да се намалят: сирене, какавал, извара. точно протеините.
свекърът имаше проблеми и трябваше да ги намали...

# 229
Сега се порових за тези лектнини свързващи се с манозата в червените водорасли - именно те борят ебола. Тези лектини ги има в чесъна, праза и лука  Grinning

И при положение, че с въглехидратите и белтъчините трябва да се внимава - остават зеленчуците и качествените мазнини.

# 230

Усмивке, какво имаш предвид под алергичен терен на черния дроб?

Така ми каза лекаря, който ме преглежда. Тъй като черния ми дроб е с някакви отклонения, имунният ми отговор реагира неправилно към определени вещества, които не разпознава (приема ги за вредни и опасни) и е прекалено засилен. Получавам алергична реакция, оттам цялата ми имунна система се товари и страда.
hjkl; попитах за точна рецепта, но не получих такава. Тъй като всеки път варира с рецептата-няма ясна и точна ; последния път е правила съчетано с билкови капки, дадени от лечителка (практикуваща в София)- някава смес, на която тя не знае съдържанието.
Основното, което всяка година спазва и повтаря  е 10 дена по 10 глухарчета на ден сутрин на гладно. Съчетава се с пиене сутрин и през деня на топла вода, лек и чист хранителен режим, салати с червено цвекло. Без месо и месни изделия.
За листата от глухарчета предупреди да не се прекалява, понеже удрят в гласните струни и гласа пропада.

# 231
А какво ще кажете за Nutrilite серията от витамини?

# 232
Някой пробвал ли е конопено мляко? По-точно дали е ефективно, на вкус е хубаво Simple Smile

" Конопеното мляко е пълно с хранителни вещества. То е едно от най-полезните млека, което човек може да употребява. Съдържа високо количество добри мазнини (моно и полинаситени) и протеини. Пълно е с магнезий, фитостероли, аскорбинова киселина, бета-каротин, калций, фибри, желязо, калий, фосфор, рибофлавин, ниацин и тиамин.
 Също така е един от най-добрите източници на Омега-3 и Омега-6 в перфектно съотношение. Само по себе си, конопеното мляко съдържа всички 9 главни аминокиселини, заедно с 21 протеина. Това го прави един от най-добрите източници на протеин. Също така е перфектно за тези, които нямат толерантност към глутен."

# 233
  • Пловдив
А откъде си го набавяш?

# 234
В биомагазаините има белено за салати, а за млякото може небелено. Има и олио от студено пресовано семе, но не съм го пробвала.

# 235
В какво да е ефективно?
Коноп има белен и небелен по здравословните магазини. Небеленият е с много твърда обвивка. Накисва се, пасира се и се прецежда през тензух. Пулпата не може да се ползва, защото е с люспите.
Беленият е мекичък с ядков вкус.

Писали сме заедно с Мимиди.

# 236
Небеленият коноп е доста по-евтин. Добре е да го оставите да кисне през нощта. На другия ден в съотношение 1:2 коноп-вода се слага в блендер и се блендира добре. После се прецежда - използвам сито за брашно за целта.
Конопеното семе съдържа омега 3 мастни киселини и гама линолеева киселина (като маслото от вечерна иглика).

# 237
Нагоре е писано за цинка, но искам да разкажа следната история: позната беше във Вашингтон и тръгва да се разболява, отива в аптеката и моли да й препоръчат нещо, за да стопира процеса и й дават ... цинк. Оздравява  Peace

Наскоро гледах филм и там едната героиня се разболяваше, но каза, че си е купила цинк.

Съответно аз отивам в първата бг аптека и питам вярно ли е това за цинка - неееееее, няма такова нещо  Confused

Та, много ще ми е интересно да го разнищи някой този въпрос.

Иначе ......

...ами как  ще е вярно ,като тук в Бг върви тооолкова задълбочено фармацефтичната мафия,че няма накъде повече...лекарите изписват ненужно скъпите лекарства, защото  същите тези фармацефтични компании  след това ще ги заведат на чудесин екскурзии из Европа, скоро едни семейни лекари посетиха.....Бразилия....откъде иначе ще дойдат тези парички,ако не им купуваме скъпите лекарства...пиша всичко това ,защото много от  описаното от мен  се случва пред очите ми/мед сестра съм в кабинет /.... Confused
.. а аз самата ес лекувам без лекарства..от няколко години...обожавам философията на Аюрведа и си я прилагам в живота ..благодарение на нея се чувствам спокойна и хармонична ,въпреки интриганстването и лицемерието около мен ,които принципно аз не приемам....Simple SmileМиналата зима каот се разболях от грип/вирус   преминах само на суровоядство,като засилих приема на сок от грейпфрути портокали и включих в него и настърган джинджифил - очарована бях от резултата  , включих допълнително плодове и сурова зелена салата с лук и магданоз и мнооого зелен чай,възможно по-топъл до горещ..и вечер краката в доста топла солена вода..и повече сън...ами оздравях си без да изпия никаква таблетка ...
Тази година от началото на октомври започнах да си правя смутита с парченце джинджифил /колкото скилидка чесън/ и покълнало жито всяка сутрин...смутито го харесвам като вариант,защото в него слагам всичко,което трябва ад изям до обяд,а нямам такава възможност...И сега наляво и надясно  агитирам близки и познати/само сина ми е скептичен ,защото той си хапва месо "за мускули" /   да включват джинджъра в храните си  ,за да засилват имунитета си...не е разумно да даваме луди пари  ,за  да тровим организма си ...

Пожелавам спокойни почивни дни на всички и да бъдем здрави
Grinning

....сега се сещам и за аюрведичния чай , който всички мои гостенки у дома ми много харесват....той успокоява и тонизира едновременно и отново съдържа .....джинджифил,но не само  Party....в по-голяма чаена чашка слагам следните сухи подправки  и ги заливам с вряща вода ,покривам отгоре и изчаквам 5-6 мин ,разбърквам и прецеждам   :

Джиндър - 1к,л
Куркума  - 1к.л
Кардамом -4-5 шушулки
карамфил - 4-5 зрънца
Канела   - 2-3 к.л
индийско орехче - 1/2  к.л
черен пипер - 1/2 к.л    само при нужда ,ако съм болна

тази напитка ме успокоява много хубаво след напрегнат работен ден вечер/но не по-късно от 20,00ч / Simple Smile

# 238
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
румид , колко вода слагаш на тези подправки? литър ?
ще го пробвам днес, само куркума нямам...

# 239
румид , колко вода слагаш на тези подправки? литър ?
ще го пробвам днес, само куркума нямам...

Здравей , asyalein ..ами  пълня си чашата до горе и изпивам докато е още доста топличко.... не прецеждам,ами само махам карамфилчетата и кардамомчетата ,че са много неприятни в устата ми... Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт