Отговори
# 210
Затова high-fructose corn syrup е много вреден. Бях чела, че обработката му е подобна на тази на алкохола.

Относно лечението на симптоми с храна, това е като алопатичното мислене. Има нещо и дай ще го замажем. Симптом не се лекува, а човек. Ако съм дебела, защото много ям, защото имам проблем с връзките и любовта, и вечно пазя диети, симптомът дебелота ще го замажа, но причината ще е там и диетите най-много да я натикат на друго ниво. Същото мисля и за обратния случай. Няма как да лекуваш нещо по какъвто и да е начин (имам предвид цялостен, не алопатия) и съвсем да не вземеш под внимание храненето. В една друга тема ми обясняваха, че човек  ще се стресира ако си промени режима.

Не съм съгласна, че само готвеното е вся и всьо.  Имала съм кратки периоди на пречистване на сурово и действат  много благотворно. От друга страна не вярвам в суровоядството и веганството за цял живот. Просто няма как човек да си набавя всичко необходимо от тях. При деца пък съвсем.

Последна редакция: сб, 18 окт 2014, 23:44 от Пролетен дъждец

# 211
  • Sofia

високата Т е механизмът на организма да се справи с болестотворни нашественици и не е добре да се сваля.
клинично е доказано, че деца, при които Т не е сваляна оздравяват значително по-бързо, отколкото при децата, при които са прилагани антипирептици.

Абсолютно съм съгласна с това, но и аз знам, че ако не се свали висока температура има увреждане на организма и затова при по-висока температура давам лекарства, всеки сам преценява кое е най-добре за него и децата му.

беладоната не винаги сваля Т и не е добра идея да се дават така съвети, защото някой може да реши, че беладона смъква Т.
в някои случай е така, но далеч не винаги, това се решава във всеки конкретен случай.
и тук съм съгласна с теб, затова и не съм написала колко капки/гранулки и колко често се пият - това го решава хомеопата в конкретния случай.

# 212
Никакво увреждане няма да се получи при температура 39.5, освен ако детето няма склонност към гърчове, което се израства с възрастта.  Говорим за деца над една-две годинки. При бебета не се чака.

# 213
Здравейте,бихте ли ми препоръчали нещо за често боледуващо дете ?

# 214
Съгласна съм за температурата - не свалям температура и не е имала повече от ден.
Дъщеря ми е на 4, ходи на градина и досега не е пила лекарства никакви. От бебе й давам коластра, есенциални мастни киселини и водорасли - у нас са част от храненето Simple Smile Профилактика правим напролет и наесен с пробиотици също. Това ти препоръчвам, малката лисичка - изпитано лично и действа  Peace

# 215
  • Стара Загора
Цитирам потребител от форума за шуслеровите соли:
"Всички имуномодулатори могат при продължително даване да отключат автоимунно заболяване. Няма безобидна намеса."
Аз също смятах след годинката да започна да давам коластра и се чудех може ли да се счита за имуномодулатор, все пак и тя е външна намеса върху имунната система?

# 216
Пролетен дъждец, това с отслабването с глад е пълна лудост. Въпросът е човек да се храни и да отслабва. Глюкозо-фруктозният сироп е много вреден, той се прави по химичен път от царевично нишесте. Но по принцип метаболизмът на всяка фруктоза е подобен на този на алкохола. Както казах в бялата захар има 50% фруктоза 50% глюкоза. Фруктоза има и в меда, кленовия сироп, кокосовата захар, фурмите, плодовете и т.н. Затова не трябва да се прекалява с тези храни. Счита се, че организмът може да се справи с 15-25 г. фруктоза на ден. Излишъците водят до омазняване - стеатоза и в краен вариант -цироза на черния дроб. Добре е 1-2 пъти годишно да се прави профилактика на черния дроб с билки. В момента взимам едно масло от бял трън с тази цел. В днешно време сме бомбардирани с химикали и черният ни дроб е претоварен и без това.
Съгласна съм с теб за суровоядството и веганството - даже техните гурута вече не спазват на 100% тези режими, защото от както е започнала модата им са минали много години и се е видял дългосрочният ефект. Но краткосрочно може от тях да има ползи. Нещо, което кракосрочно лекува, дългосрочно може да разболява. Между впрочем, вм нвх може да се прави и във веган вариант, както и суровоядски.

# 217
Изобщо не съм целяла да се заяждам с никого, не и в сериозна тема (все пак не е Клюкарника, да си ръсим простотии).Просто отговорих в тона, който "получих".
Написала съм назад какво правим у дома за предпазване от вируси и зарази.И докато има търсения ефект (от години не сме боледували от грип и подобни), за нас това е начина.
Не е задължително някой да го разбира/харесва/одобрява/смята за правилен.
Ако случайно ефектът се изгуби, ще търся други начини и средства.
Факт е, че никой не е наясно на 100 % как "работи" човешкото тяло и няма универсална "рецепта" за каквото и да било.Дори лекарите избират едно от няколкото лекарства и действат на принципа "ако подейства, добре, ако не действа, ще опитаме друго".

# 218
Това само показва колко абсурдно е да се лекува диабет само с инсулин.

Това изречение ме шокира  Rolling Eyes

НЯМА друг начин за лекуване на диабет, който е 1 тип /липсва всякаква секреция на инсулин/. За втори тип диабет може с таблетки, може и с инсулин-точно тук има премного производство на инсулин.

# 219
Той и диабет 2 с инсулин не го лекуват точно.....по-скоро поддържат болния в относителен баланс.
За мен "излекуване" означава след определен период на приемане на дадено лекарство впоследствие да нямам нужда повече от него.
А не съм чула за случай на диабетик, живеещ на инсулин, след това да е го спрял, защото се е излекувал и вече няма диабет.
В този смисъл, инсулина не лекува, а замества.

# 220
Грешиш, има случаи на спиране на инсулин при втория тип, които си имат производство, а за първи наистина няма  Sad

# 221
Кливия, трябвало е да цитираш и следващото изречение. Практиката показва, че диабет 2-ри тип се оправя само с хранене и добавки, а при 1-ви тип може значително да се намали дозата инсулин, ако се включи подходящо хранене. При диабет от 1-ри тип, по автоимунни причини, клетките в панкреаса, които произвеждат инсулин, са унищожени. Такива хора се нуждаят от инсулин, просто няма друг начин.

Искам също да ви запозная с билката върбинка. Тя понижава телесната температура, използва се при простуда, грип, трахеит, бронхит. Харесва ми на вкус, ароматна, дъхава.
http://bilki.pharmacy-bg.com/2370-vurbinka.html
Днес тъкмо взех от билковата аптека. На английски е verbena. Запознах се с нея понеже ми подариха един вносен чай - вербена. Много ми хареса и разузнах какво е. Оказа се, че се иползва при висока температура, тъкмо за това говорехме тук.
Да допълня, че вносната върбинка беше ароматна. Може би е различна разновидност или цвета. Нашенската има вкус на треволяк, но се пие. Сега я направих. С малко лимон може да се пие.  Mr. Green

Последна редакция: пн, 20 окт 2014, 16:48 от hjkl;

# 222
Излишъците водят до омазняване - стеатоза и в краен вариант -цироза на черния дроб. Добре е 1-2 пъти годишно да се прави профилактика на черния дроб с билки. В момента взимам едно масло от бял трън с тази цел. В днешно време сме бомбардирани с химикали и черният ни дроб е претоварен и без това.
Съгласна съм с теб за суровоядството и веганството - даже техните гурута вече не спазват на 100% тези режими, защото от както е започнала модата им са минали много години и се е видял дългосрочният ефект. Но краткосрочно може от тях да има ползи. Нещо, което кракосрочно лекува, дългосрочно може да разболява. Между впрочем, вм нвх може да се прави и във веган вариант, както и суровоядски.
Да, черният ни дроб е безумно претоварен. На мен пролетта ми диагностицираха наличе на алергичен терен в черния дроб, допускам, че много фактори са го отключили, но най- вече професията ми и мръсния въздух, на който живях дълги години в София.
На такива като мен, за съжаление вече някои етерични масла са противопоказни, колкото и да са естествени имуностимулатори и АБ. Парфюми и прочие аромати трудно търпя.....

Майка ми си прави прочиствания с листа от глухарчета, с червено цвекло , лимон, пиене на топла вода сутрин, билкове чайове. Последния път излизаха черни камъни..беше изумена.
За суровоядство и веганство не мога да дам гарантирано мнение, тъй като аз самата нямам дългосрочен опит. Обаче, лично познавам веганско семейство и при тях всичко е ОК.  Simple Smile
"Всички имуномодулатори могат при продължително даване да отключат автоимунно заболяване. Няма безобидна намеса."

това се отнася за абсолютно всички вещества, без изключение, включително и за водата.
Дозата парви отровата.

# 223
Аз също смятах след годинката да започна да давам коластра и се чудех може ли да се счита за имуномодулатор, все пак и тя е външна намеса върху имунната система?
Коластрата не е имуномодулатор, а биогенна храна, което ще рече лесноусвоима от организма и доставяща му полезни вещества. Такива са медът, кълновете, майчината кърма, микроводораслите...

# 224
  • Стара Загора
fata, замислих се, тъй като коластрата освен хранителните си качества, съдържа и готови антитела...

Общи условия

Активация на акаунт