Отговори
# 195
Лечение с хранене няма-има подпомагане на организма с изменение на храненето
То е едно и също. Едно търсене в Гугъл "храната като лекарство" дава много резултати.

Проблемите с жлъчката идват от храненето. Проблеми с жлъчката не съм имала, но имах наченки на затлъстяване на черния дроб. Добре че отидох при добра лекарка. Даде ми бял трън и ми каза да не ям захар. За нула време се оправих. За жлъчните камъни имам мнение, но предпочитам да не давам препоръки тук. Само ще кажа, че всяка клетка от нашия организъм произвежда холестерол.

Ок.Тогава следващият път,когато добрата лекарка ти даде бял трън или нещо друго ти не го вземай и и кажи,че ще откажеш захарта(или нещо друго си) и ще се излекуваш само с хранителен режим.
Същата работа се е случила и на онези с палеодиетата-махали мръвки и си пили лекарствата,ама до някой не достигнала цялата информация около терапията.
Има случаи,в които няма как да измениш хранителният режим-примерно при децата и тогава тази част просто отпада...

# 196
Мисля, че при определени болести, болки, неразположения и симптоми, подходящата храна помага на организма да се самоизлекува, като не го затормозява допълнително.
За мен това е "лечебния" ефект на храненето.
Когато имаш високо кръвно например, и се храниш с подходящите за това храни, подправки и билки, а не натоварваш тялото с храни, които допълнително усложняват проблема, ти му даваш шанс то само да възстанови баланса и кръвното налягане.

# 197
Високото кръвно е симптом,а не болест.Тялото се товари не само с храна,а и с емоции,които не може да преработва правилно.И в този случай няма никаква храна,която да реши проблема,а може да въздейства само симптоматично-един вид на принципа на медицината,но без странични ефекти.Решението е да се намесят съвсем други фактори в дългосрочен план.
Болката пък каква болест е?!
Подправките се ядат,билките(които пак може да се ползват за подправки) се пият и действат като лекарства ако се спазват ред условия-действието е коренно различно.
Не тълкувайте грешно Хипократ!

# 198
Високото кръвно е симптом,а не болест.
.............................................................................

Мисля, че при определени болести, болки, неразположения и симптоми, подходящата храна помага на организма да се самоизлекува..........

# 199
Не е нужно с всеки пост да доказваш,че те тресе простотията.Ако знаеш лек-вземи си. Peace

Високото кръвно е симптом,а не болест.
.............................................................................

Мисля, че при определени болести, болки, неразположения и симптоми, подходящата храна помага на организма да се самоизлекува..........

Последна редакция: пт, 17 окт 2014, 15:27 от Оr

# 200
За краткия живот, който имаме на Земята толкова много заядливост. Не разбирам.

Оr , във всяка твоя публикация има какво да науча и да си сверя моят си компас....но моля те, не бъди толкова често злъчна. Във всяко едно мнение намираш кусури, които обаче, погледнати от по- друг ъгъл си тежат на мястото и има логика и истина и в тях. За теб, за твоят свят, мироглед и жизнено кредо може и да нямат, но за други - абсолютно.  Hug

# 201
Няма как да отговоря на 5 човека накуп. Все пак - храната влияе на емоциите, също природата, слънцето, музиката и т.н. Не живеем под стъклен похлупак, но има начини един разумен човек да се справя с емоциите така че да не го повалят. Естествената храна лекува, а неестествената разболява.
По отношение на захарта в храната, ето (по-долу в цитата) информация, че с възрастта организмът се справя все по-трудно с нея. Излишъците от глюкоза в кръвта при инсулинова резистентност на клетките остават по капилярите, оттам възпаления на нервните окончания, мравучкания по крайниците, в крайна форма се стига до гангрена и ампутация. Познавам една жена на която ампутираха крак и след два месеца почина - поради диабет. По-добре е да се махнат въглехидратите. Животът никога не е в идеални обстоятелства, човек прави каквото може, за да се поддържа. Ако е за въпрос, седящата работа на комютър също е много вредна за здравето.
Цитат
Аз се включвам с инфо, че са установили, че бета клетките в панкреаса (тези клетки, които произвеждат инсулина), не се обновяват след 30-ата година, т.е. организмът не създава повече нови, а това довежда до намаляване на способността за производство на инсулин с напредване на възрастта. Каквото било, било. След това клетките явно могат само да умират. Така че това е още една причина да внимаваме с какво се храним, особено след 30-ата си година Wink Ето тук го прочетох, даден е и линк към оригиналния източник:
http://thelowcarbdiabetic.blogspot.ca/2013/05/beta-cells-do-not- … te-after-age.html
Смятам, че правилното хранене е от съществено значение за здравето, както и подходящи добавки - подправки, билки, супер храни, пробиотици. Освен това природосъобразен начин на живот, добър сън, добри взаимоотношения с хората, почивка, вършене на добро... То е ясно, че сме програмирани да умрем, но добре е човек да старее с всичкия си, да може да се обслужва до края и да не страда от сериозни дегенеративни заболявания. Иначе в Библията е казано, че стареем и умираме заради греха.
2. Сребърна вода - за мен тя е вълшебна - давам при първи симптоми на настинка по 1 капачка без да разреждам, също съм си сложила в спрей за нос и пръскам с нея в носа вмеско капки и спрей за нос, като преди това правя инхалация с визиологичен разтвор - така лекувам хремата на децата, тази процедура 2 или 3 пъти на ден.

При кашлица - правя чай от мащерка, маточина, бъз - по 2 с.л. и 1 щипка подбел в 500 мл. вряла вода, като оставям билките да постоят около 30 мин. понякога и повечко ако го забравя и прецеждам. Давам по 50-100 мл. с подсладено с мед по няколко пъти на ден от 3-4 пъти до 7-8 пъти. Този чай не трябва да се ползва на следващия ден.

При температура - чай от листа от малини

При последните настинки децата пиха и Имуномикс плюс и съм доволна
През определен период от време давам и рибено масло.
Искам да те попитам, температурата само с листа от малини ли успяваш да я свалиш? Наскоро поръчах кора от бяла върба, за да не пия фармацевтичен аспирин. Рядко боледувам, но искам да има удома, ако вдигна температура. Имаш ли естествени средства за сваляне на температурата?
Доколкото разбирам купуваш сребърната вода в аптеката. Капачка даваш на дете, предполагам?
Хубава информация си споделила.

Последна редакция: сб, 18 окт 2014, 10:43 от hjkl;

# 202
  • Sofia

При температура - чай от листа от малини

При последните настинки децата пиха и Имуномикс плюс и съм доволна
През определен период от време давам и рибено масло.
Искам да те попитам, температурата само с листа от малини ли успяваш да я свалиш? Наскоро поръчах кора от бяла върба, за да не пия фармацевтичен аспирин. Рядко боледувам, но искам да има удома, ако вдигна температура. Имаш ли естествени средства за сваляне на температурата?
Доколкото разбирам купуваш сребърната вода в аптеката. Капачка даваш на дете, предполагам?
Хубава информация си споделила.
[/quote]

Относно температурата до 38.5 давам само чай от листа от малини и компреси с вода и оцет, в много от случаите с това се оправяме, както и слагам краката в хладка вода, по-скоро студена, но при по-висока температура вече си давам лекарства на децата. Малко извън темата, но съм успявала да сваля температура на децата 39,5 и с "беладонна /мисля концентрация 200/" - това пак е хомеопатия.

Сребърната вода и на дете и за себе си пием по 1 капачка на прием и я взимам от аптека; има и машинки, с които можеш да си правиш различни концентрации на сребърна вода и сам. Мен като ме боли гърлото пия по 2-3 капачки на ден, също и на децата така давам. В грипните месеци им давам и профилактично сутрин по 1 капачка за седмица например.
Със сребърната вода успях да излекувам и проблеми в окото на майка ми. Бяхме на море преди 2-3 години и започна да я боли окото/ а за да каже и отиде на лекар много я е боляло, лекара обаче бил ортопед и я препрати към Варна/ Аз започнах да и капя сребърна вода по няколко пъти на ден в окото и за няколко дни и мина. После ходи на очен лекар и и нямаше нищо.

Сребърна вода сипвам и на ранички на децата - съвсем малко и размазвам с памуче.

# 203
  • weiter, weiter, ... weiterstadt

аз знам, че Т се сваля със сок/компот от малини.
аз пих чай от листа от малини малко преди да родя за по-лесно разкритие.
иначе има и други начини - компреси с вода и оцет, белтък на стъпалата и т.н.

високата Т е механизмът на организма да се справи с болестотворни нашественици и не е добре да се сваля.
клинично е доказано, че деца, при които Т не е сваляна оздравяват значително по-бързо, отколкото при децата, при които са прилагани антипирептици.

единственото, което правя при детето, е да го попитам дали иска да се къпе и го оставям по-дълго във ваната, за да може да падне Т с охлаждането на водата.
иначе Т не свалям (независимо колко е).

беладоната не винаги сваля Т и не е добра идея да се дават така съвети, защото някой може да реши, че беладона смъква Т.
в някои случай е така, но далеч не винаги, това се решава във всеки конкретен случай.

# 204
За Т давам чай от липа.
Също и много напитки- сокове, вода, други билкови смески- мащерка, мента и пр.
Компреси с оцет слагам само при Т над 39.5- така съм научена, че при по- слаба Т не се правят..
В такива случаи съм минавала с обелката на лимона по гръбначния стълб с вътрешната й част.
Взимането на душ ни помогна много при Т над 40. В чудо се бях видяла,  водата много успокои и помогна веднага.

# 205
За краткия живот, който имаме на Земята толкова много заядливост. Не разбирам.

Оr , ..... моля те, не бъди толкова често злъчна. Във всяко едно мнение намираш кусури, които обаче, погледнати от по- друг ъгъл си тежат на мястото и има логика и истина и в тях. За теб, за твоят свят, мироглед и жизнено кредо може и да нямат, но за други - абсолютно.  Hug

take a smile,далеч не във всяко мнение намирам кусури,но има неща,които ми вадят очите и съвсем не смятам,че заради добрият тон в някоя тема трябва да премълчавам.Истината се казва дори,когато не се харесва на другите.Ако хората се опитваха наистина да разсъждават конструктивно надали щеше да се получава така,но тук,а и в други теми,на всеки на който му развалиш мирогледа с друга информация извън широкоширещата се, намира за много угодно да напада личността,а не мнението-ето затова и аз си позволявам да отговоря на тона.Краса и още някои постоянно се заяждат дребнаво-оправдано е,щото повече не могат.Ама що не им направи някой на тях забележка,та да не ми дават повод да критикувам толкоз мноооого?

Т свалям с обтриване с ракия,оцет и вода.Вътрешно-варя кориандър,кимион и джинджифил в определени пропорции.
Като цяло у нас Т рядко  и за кратко се вдига,така че отминава и без нищо.

# 206
  • Стара Загора
Записвам се и аз, изчетох ви дотук и открих купища неща, които изобщо не бях чувала досега.
Да добавя за котешкия нокът - Саменто - знам, че повлиява по-леки форми на рак, за дозировка не мога да кажа. Също споменахте цинк - преди 2-3 години пих най-обикновен витамин Ц + цинк на Актавис (има и други) и в един период с много болни около мен изобщо не се разболях. За суровите храни също сега чувам, че са вредни, не знам едно време дали са правели салати, но плодовете със сигурност не са ги яли само на компот. Да попитам отново за тези капки прополис на водна основа, които сте взимали в България - каква марка са или от коя аптека се купуват, питах на две места и продават само клеевата тинктура. И последно, според мен при разболяването голяма доза има и психическата мобилизация. Миналата година, дали заради бременността, но не се разболях нито веднъж и не съм пила никакви лекарства. Разболях се няколко месеца след раждането и продължи доста дълго. Като цяло през последната година откакто родих живея много зле като хранене, движение, сън, еднообразие дори. Не правя нищо за себе си, а после се чувствам едва ли не обидена на съдбата, когато се разболея (както съм и сега). Просто защото затруднява още повече ежедневието ми. А и вече треперя за детето. Забелязала съм още преди като ходех на работа, че се разболявам, когато се натрупат прекалено много нерви, стрес, негативни емоции, които просто трябва да "изгорят". Не случайно човек като оздравее след болест се чувства чисто нов.
П.С. Сушено годжи бери имам от няколко месеца в хладилника и честно казано се чудя какво да го правя, мислех даже да го слагам на мъфини вместо стафиди. Как се яде/пие?

Последна редакция: сб, 18 окт 2014, 15:32 от Qlena

# 207
Като дете майка ми освен компрес на челото с оцет, ме завиваше да се изпотя - това сваляше температурата. След това се сменяше бельото и пижамата задължително.

Високата Т наистина убива болестотворни организми, но ме е страх от Т над 39 градуса. Някъде съм чела, че настъпвали необратими увреждания в организма. Но когато хванах свински грип се лекувах с аспирин за Т, вода с ябълков оцет за дробовете, ехинацея, не помня вече точно. Истината е, че от тогава имам известна слабост в дробовете, по дълбока кашлица през зимата. Напоследък работя по въпроса за укрепване на белите дробове с положителен ефект. Хванах въпросния грип, защото в стаята, където работех идваха болни на лекарства - от тези, които позволяват да боледуваш на крак и да изпозаразиш всички наоколо.  Mr. Green Фармацевтични антибиотици бих взела само при крайна нужда - опасност за живота и то ако съм убедена, че няма друга алтернатива. 90% от тялото ни са микроорганизми, чийто баланс е много деликатен и от съществено значение за здравето ни.
Знам че лайката също има антисептични свойства.
Qlena бандерол и саменто се използват за лечение на лаймска болест. Продават ги в iherb.
Стигнах до извода, че не си струва да се съсипвам от работа с цената на здравето си. И аз бях много зле, но от края на миналата година започнах да взимам мерки. С естествени методи възстановяването става бавно, но сигурно. Сякаш човек постепенно се съживява.  Flowers Rose

Иначе тук пише, че беладоната сваля Т, но става дума за билката, която обаче е опасна, защото е силно отровна. В хомеопатичния вариант 200С е ясно че отсъства.
Цитат
Беладона се използва като седатив при овладяване на пристъп на бронхиална астма и характерния спазъм на гладката мускулатура в бронхиалното дърво, както и за лекарствено средство за овладяване на много висока телесна температура.
Не се препоръчва приема й през устата, защото има силно токсичен ефект.
http://www.puls.bg/health/herbs/news_15121.html

# 208
Qlena , марката е италианска, Adama | E.I.E. PROPOLI намерих този линк.
Купих директно от вносителя, който каза, че зарежда и аптеки. Не знам дали в цялата страна или само в София.
Оr , ясно. вярвам, че повечето пишем, не за да нападаме някого, а за да намираме повече полезна инфо и за обмен и стиковка на опит, мироглед и т.н. Конструктивната критика е винаги полезна, само че : начинът. Wink
hjkl; сестрата на баба ми така почина- след гангрена и ампутация.  Sad
Полезни са ми разсъжденията за идването на болестите- кога сме податливи и как да ги предотвратяваме.
При мен голям обрат дойде след като родих, точно защото много треперя. Всъщност, аз за много неща съм трептелива Laughing Зимата се разболях тежко , лежах в болница и се наложи да ме спасяват с фармацевтични АБ. Знам защо дойде болестта и знам, че естествените АБ и средства ми помогнаха и помагат да дойда на себе си.
Сега вече все повече се опитвам да науча как и до кава степен когато нещо ти е предопределено  можем да го избегнем или по- скоро да го смекчим. Тук вече влизам в съвсем друга тема, но съм стигнала до извода, че за да се предпазваме и да съхраняваме здравето си , не са достатъчни само знания за средства и продукти.

# 209
Реших, че може да е от полза да разясня малко повече за инсулина. Инсулинът е хормон, който казва на клетките - "отворете се и поемете глюкозата от кръвта". Инсулиновата резистентност е когато се образува много инсулин, но клетките отказват да го слушат - да поемат захарта. Това само показва колко абсурдно е да се лекува диабет само с инсулин. Диабет от тип 2 се лекува с подходящо хранене. При положение, че всяко нишесте се превръща в глюкоза, захарта пък е дизахарид 50% глюкоза 50% фруктоза, глюкоза има и в меда и в плодовете + фруктоза, ясно е какво трябва да се избягва.
Черният дроб пък затлъстява заради фруктозата, нейният метаболизъм е през черния дроб. От излишна фруктоза се получава дори цироза (това е омазняване на дроба до смърт).

Общи условия

Активация на акаунт