Отговори
# 180
  • Sofia

Глюкозата е необходима за работа на мозъка.Кръвната захар се регулира с подправки.Аkо ядеш само хляб със салата-може и да има проблем.

С какви подправки регулираш кръвната захар?

Момичета чудесна тема сте създали  Hug

Моите средства за профилактика и лекуване са:
1. Оксилококсимус - за профилактика 1 път седмично по 5-6 зрънца под езика, като после не се пие и яде нищо поне 30 мин., а най-добре 2 часа; при първи симптоми на болест давам 3 пъти по 5-6 зрънца под езика през 15 минути и след няколко часа/ 4-5/ пак така
2. Сребърна вода - за мен тя е вълшебна - давам при първи симптоми на настинка по 1 капачка без да разреждам, също съм си сложила в спрей за нос и пръскам с нея в носа вмеско капки и спрей за нос, като преди това правя инхалация с визиологичен разтвор - така лекувам хремата на децата, тази процедура 2 или 3 пъти на ден.
3. Витамин Ц
4. Чай

При кашлица - правя чай от мащерка, маточина, бъз - по 2 с.л. и 1 щипка подбел в 500 мл. вряла вода, като оставям билките да постоят около 30 мин. понякога и повечко ако го забравя и прецеждам. Давам по 50-100 мл. с подсладено с мед по няколко пъти на ден от 3-4 пъти до 7-8 пъти. Този чай не трябва да се ползва на следващия ден.

При температура - чай от листа от малини

При последните настинки децата пиха и Имуномикс плюс и съм доволна
През определен период от време давам и рибено масло.

# 181
Помагат канела, оцет в храната и зелен чай след ядене. Т.е. намаляват гликемичния индекс - по бавно и равномерно се усвоява захарта. Но ако има излишъци от захар, това не е достатъчно само по себе си.

Разучих хомеопатичното лекарство, което си дала, Оксилококсимус: прави се от 1 литър панкреатичен сок с глюкоза, после коли се патка и се взимат 35 грама от черния ѝ дроб и 15 г. от сърцето ѝ. Оставя се да престои 40 дни за да се разложи. След това, както е видно на опаковката се разтвяра 200 пъти в съотношение 1:100 със силно тръскане, т.е. концентрацията на "активното вещество" е 1:10000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000 (20000 нули)
http://www.homeowatch.org/history/oscillo.html
Няма да крия, че не съм привърженичка на хомеопатията - плацебо в най-добрия случай или вещерство в най-лошия.
Цитат
Since 1925, Oscillococcinum has been prepared as follows. Into a one litre bottle, a mixture of pancreatic juice and glucose is poured. Next a Canard de Barbarie is decapitated and 35 grams of its liver and 15 grams of its heart are put into the bottle. Why liver? Doctor Roy writes: "The Ancients considered the liver as the seat of suffering, even more important than the heart, which is a very profound insight, because it is on the level of the liver that the pathological modifications of the blood happen, and also there the quality of the energy of our heart muscle changes in a durable manner." Maybe the French tendency to call any form of not well-being a "crise de foie" ("bilious attack") had also something to do with it. After 40 days in the sterile bottle, liver and heart autolyse (disintegrate) into a kind of goo, which is then "potentized" with the Korsakov method.

Последна редакция: чт, 16 окт 2014, 10:33 от hjkl;

# 182
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Оксилококсимус и комбиниран продукт и е много далеч от класическата хомеопатия.

в България има много малко лекари, които практикуват класическа хомеопатия и често са препълнени и нямат време за пациентите си.

хомеопатията слага в центъра човека и лекува човека като цяло, а не отделни симптоми.
т.е. подобни продукти няма как да действат, защото не са подбрани според нуждите на отделния човек. това си е чист маркетинг. често хомеопатията се рекламира като напълно безвредна и се продава какво ли не под рубриката хомеопатично лекарство, само защото е разредено до 20 нули. в хомеопатията няма превенция!!!

дали някой ще използва хомеопатията за лечение или не, е въпрос на личен избор. пиша горното, не защото аз се лекувам с хомеопатия, а защото подобни продукти нямат общо с хомеопатията - нито като начин на лечение, нито като лекарство.

знам, че канелата сваля сваля високо кръвно.

вчера гледах едно предаване за цивилизационните заболявания - сърдечни, диабет и прочие. и цитираха изследвания, според които намаления прием на калории води до по-добро общо здраве. включително един професор каза, че наднорменото тегло има пряко отношение към някои видове рак. т.е. слабите хора, които имат малко телесни мазнини, боледуват по-рядко от някои видове рак (на дебелото черво, на гърдите, другите ги забравих). имало слаби хора със скрити телесни мазнини, които не се виждали визуално, на ЯМР гледаха мазнините, та явно не телесната маса е мярката за количеството мазнини.

# 183
Оксилококсимус и комбиниран продукт и е много далеч от класическата хомеопатия.
Anas barbariae, hepatis et cordis extractum - това е активното вещество, пише го на опаковката
http://apteka.framar.bg/15001432/%D0%BE%D1%81%D1%86%D0%B8%D0%BB% … %BE%D0%B7%D0%B8-6
Anas на латински e "патка"
Ето я въпросната патка:
http://fr.wikipedia.org/wiki/Canard_de_Barbarie
hepatis et cordis extractum - на латински екстракт от черен дроб и сърце
Т.е. на опаковката пише - Активно вещество - екстракт от черен дроб и сърце на въпросната порода патки като въпросният екстракт според опаковката е в концентрация 200К, т.е. 200 разреждания 1:100 или 1:1+20000 нули

На класически хомеопат да ми плащат няма да отида.
Вместо въпросното хомеопатично лекарство ям редовно телешко сърце и черен дроб. Черният дроб е естествен мултивитамин - има огромни количества биоактивен витамин Б12, витамин А и други. В сърцето има големи количества еластин и колаген. Д-р Тери Уолс се е излекувала от множествена склероза с палео хранене, включващо животински органи.

Последна редакция: чт, 16 окт 2014, 11:35 от hjkl;

# 184

Т.е. на опаковката пише - Активно вещество - екстракт от черен дроб и сърце на въпросната порода патки

Off topic

Скрит текст:
Oscillococcinum е дотолкова хом. продукт, доколкото е хом. разреден. вътре няма екстракт от нищо. изходното вещество може да е дроба и сърцето, но след толкова голямо разреждане не е останало нищо от него.
иначе не се използва в класическата хомеопатия. Peace

яденето на патешки сърца и дробове няма отношение към хомеопатията, нито към Oscillococcinum, защото хомеопатията лекува на друг принцип.

# 185
Oscillococcinum е дотолкова хом. продукт, доколкото е хом. разреден. вътре няма екстракт от нищо. изходното вещество може да е дроба и сърцето, но след толкова голямо разреждане не е останало нищо от него.
яденето на патешки сърца и дробове няма отношение към хомеопатията, нито към Oscillococcinum, защото хомеопатията лекува на друг принцип.
Хора, които не знаят какво пият бол - ни латински, ни английски, ни френски или друг език някакъв знаят като хората, информация няма - пълнят джобовете на хомеопатите. Наистина е друг принципът - шарлатанство или вещерство. Веществото го няма, вярно е.
И да, не е по темата, не смятам че тук има място за хомеопатия - това не са естествени антибиотици и имуностимуланти. Има теми за хомеопатията.
Яденето на сърца и дробове е истинско лечение с хранене, за разлика от хомеопатията, това е мнението ми.
Също смятам, че някои "хомеопати" използват натуропатия, към която нямам нищо против, но не смятам, че е правилно да се смесват двете понятия. Привърженик съм на натуропатията без хомеопатични примеси.

# 186

И да, не е по темата, не смятам че тук има място за хомеопатия - това не са естествени антибиотици и имуностимуланти.

точно така.
ти го зачепка този продукт - аз само доуточних. Mr. Green

колкото до хомеопатията - дали е вещарство или шарлатанство. мнението можеш да си го поддържаш. всеки сам решава как да се справи с физическите/психическите си неволи.  Peace

# 187
Вместо въпросното хомеопатично лекарство ям редовно телешко сърце и черен дроб. Черният дроб е естествен мултивитамин - има огромни количества биоактивен витамин Б12, витамин А и други
Това ще си го запазя към списъка с бисери  Joy  ooooh!

# 188
Инулин на таблетки и на мен ми образува газове. Абсолютно не ми понася. Преди години когато се предалагаше на пазара, купувах земна ябълка - хем ми беше  вкусна, хем заради прочистването, но сега с лен ефектът е по- добър и няма газове.
...

take a smile, как използваш лена?

# 189
Ами да се върнем на темата. Преди малко изадох първия си нар за сезона.
Цитат
5. Като биостимулатор, сокът от нар има тонизиращо и укрепващо действие. В Индия, например, се използва за подобряване на работоспособността.

6. Той има диуретично, противовъзпалително, антисептично и обезболяващо действие. Сокът от сладките сортове нар е доказано ефективно средство при възстановяването след инфекциозни заболявания и операции, бъбречни колики и стомашно-чревни разстройства.
http://zaneya.com/14-%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D0%B7%D0%BD%D0%B8- … 0%BD%D0%B0%D1%80/

В неделя пък бях на Витоша и намерих гъба Каваратаке (кориолус версиколор). В момента взимам купешка, но започнах и сама да я събирам. Надявам се да намеря още в края на седмицата.

Скрит текст:
А за онова хомеопатично лекарство, концентрацията е 200К, значи не към 100, а към 1000 се разрежда 200 пъти. С е към 100, а Д към 10. В хомеопатията често пъти има разреждане с по-малка концентрация от капка в световния океан

# 190
  • Sofia
Извинявам се, че споменах хомеопатичното лекарсто, може би наистина не е за темата. Темата за хомеопатията е дълга, проучвала съм въпроса, но нямам време сега да описвам и не е предмет на темата.

За жалост имам камъни в жлъчката и немога да ям люто, лук, чесън, оцет, както и канела и вътрешни органи на животни - те са в забранения списък с храни за тази болест. Но и това е друга тема...
Ще продължавам да следя темата с интерес Simple Smile

# 191
Глюкозата е необходима за работа на мозъка.Кръвната захар се регулира с подправки.Аkо ядеш само хляб със салата-може и да има проблем.

Канела,карамфил,куркума,джинджифил,дафинов лист,сминдух,чубрица и още много други.Това не е за лечение обаче-да не си помисли някой нещо.

Лечение с хранене няма-има подпомагане на организма с изменение на храненето,така че молим без приказки за уникалността на палео или друга диета...

# 192
Лечение с хранене няма-има подпомагане на организма с изменение на храненето
То е едно и също. Едно търсене в Гугъл "храната като лекарство" дава много резултати.

Проблемите с жлъчката идват от храненето. Проблеми с жлъчката не съм имала, но имах наченки на затлъстяване на черния дроб. Добре че отидох при добра лекарка. Даде ми бял трън и ми каза да не ям захар. За нула време се оправих. За жлъчните камъни имам мнение, но предпочитам да не давам препоръки тук. Само ще кажа, че всяка клетка от нашия организъм произвежда холестерол.

Последна редакция: чт, 16 окт 2014, 18:05 от hjkl;

# 193
Impatiens , предимно в хляб -микс от семена и зърна ( купувам готови,  различни видове)  или в салата.
Понеже се спомена за хомеопатия. Личният ми опит ме кара повече да вярвам и да практикувам естествени средства -антибиотични и имуностмуланти и методи за лечение, подсилване и профилактика.

Лечение с хранене няма-има подпомагане на организма с изменение на храненето,така че молим без приказки за уникалността на палео или друга диета...
Ами аз вярвам,  че има болести,  неразположения и симптоми,  които могат да бъдат лекувани точно с хранене.
hjkl ; , съвсем се обърках : хем дори житото,  ръжта и ориза ти сладнят и не можеш да ги ядеш,  хем правиш десерти с банан и круша . Аз също не съм много по сладкото. Банани и други конц. сладки храни ям рядко и обикновено има причина - или съм преди цикъл,   или съм много изморена,  или напрегната.
Описанията за органи и вътрешности ме потрисаха. Crazy

Навих се и реших -    вчера си купих '  бонбонки ' - от естествен минерален произход с магнезий, калций и вит D  3,  с профилактични цели за подсилване. Пробвах ги,  вкусни са. Simple Smile

# 194
Ами аз вярвам,  че има болести,  неразположения и симптоми,  които могат да бъдат лекувани точно с хранене.
И аз мисля така, но все пак ако се гледа холистично на човека, няма как да отделиш само храненето от психиката и емоциите. По-скоро променяш всичко, за да има пълно излекуване.

Иначе писанията на Адиба за хомеопатията като вещерство са по религиозни причини. Същите писания има и за йогата, и за куп други неща Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт