Отговори
# 375
  • Пловдив
Ух...как не се сетих,че те са Най-естествените имуностимулатори  Crazy

# 376
Ух...как не се сетих,че те са Най-естествените имуностимулатори  Crazy

Ами да беше се сетила и да не питаш,вместо сега да ме иронизираш Wink  Crazy

# 377
Включвам се само да споделя това,което давам на детето в момента се оказа единственото,което помогна да възвърне изцяло здравето си,дори зелените сополи ги няма,а това не е било никога.И ефекта се видя на 3-тия ден.А това дори не може да се нарече лечение. Simple Smile
На мен ми пресече поредната настинка,а и това никога не се е случвало,т.е започна ли да боледувам нищо не можеше да спре процеса.Ами в такъв случай как да не съм доволна.Пожелавам на всички здраве! Hug  bouquet

Fata_morgana ,благодаря и на теб за отговора на лични.  bouquet

Много се радвам за Вас  Hug

# 378
За омегите - необходимо е да присъстват в менюто в определено съотношение, и двата вида мазнина са необходими, но в днешно време балансът е силно нарушен към омега 6, с недостиг на омега 3. Не е въпрос на усвояване, а на съотношение. По принцип за мозъка и нервната система са необходими качествени мазнини, консумацията на некачествени и рафинирани мазнини води до здравословни проблеми. Дисбалансът омега 3:6 способства за ракови образувания.
Вит. Д2 не може да се преработи и усвои от много хора. Излагането на слънце не помага през зимата, защото УВ лъчите не падат под подходящ ъгъл за синтеза на витамина, с храна е трудно да се набавят новите дневни норми на вит. Д, които бяха многократно повишени. Също така, при миене витамин Д в кожата се отмива. С възрастта синтезът при излагане на слънце става по-трудно. При наднормено тегло са необходими по-големи количества вит. Д. В момента се счита че в кръвта е необходимо минимално ниво на вит. Д поне 40-50.
От изброените източници - в гъбите е твърде малко, рибата тон акумулира тежки метали. Ако въобще се яде, по-добре да не е повече от веднъж месечно.
Ето една добра статия за вит. Д, който е и жизненоважен хормон
http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=3151706

# 379
Относно консумацията на риба, важно е къде е отгледана, ако е в рибарник, те се хранят изкуствено и ползата от тях е колкото пилешкото хранено със смески и други хормони Sad

За омегите - необходимо е да присъстват в менюто в определено съотношение, и двата вида мазнина са необходими, но в днешно време балансът е силно нарушен към омега 6, с недостиг на омега 3. Не е въпрос на усвояване, а на съотношение. По принцип за мозъка и нервната система са необходими качествени мазнини, консумацията на некачествени и рафинирани мазнини води до здравословни проблеми. Дисбалансът омега 3:6 способства за ракови образувания.
Peace   bouquet

# 380
Омегите може да са важни,но и с този в-с се спекулира.3 и 6 ги обсъдихте,ама според други съотношението е 3:6:9.Каквото и да се пише потребностите не са големи и се набавят съвсем нормално с храната,пък както се прекали с тях противно на големите писания в нета се стига до затлъстяване.Даже някои хора трябва да спрат временно всичкото мазно,включително и много послезните мазнини от храната,за да си възвърнат нарушения баланс.

Оф,големи глупости в статията...слънцето като не паднело под правилния ъгъл и хората не можели да образуват вит.Д-то...Пък затлъстелите като вземат да ги изследват кое усвояват и кое не-витамин Д-то сигурно ще е най-малкият им проблем.

# 381
    bouquet

Цитат
, с храна е трудно да се набавят новите дневни норми на вит. Д, които бяха многократно повишени.
Това защо?    newsm78
Изобщо, забелязвам като цяло едно завишаване на всякакви показатели.И аз лично не виждам друга причина, освен финансова.По-ниски норми, повече продажби.

# 382
  • Варна
hjkl; точно така е за омегите, искам само да добавя, че в баланса участва и Омега 9, но най-важната си остава Омега 3  Peace
От линка, който си пуснала за витамин Д ми направи силно впечатление следната фраза:
"- През последните години се разбра, че значението му за организма е много по-широко /от риска от рахит/ и медицината вече търси начин да информира и лекарите, и хората за тези открития..."
Което всъщност отговаря и на Or, и на Краси Peace

Йоана Vanq 66, подкрепям напълно   bouquet

# 383
Добри източници на омега 9 са зехтин и авокадо. Доколкото помня и сусама. У дома имам зехтин, ленено масло, шарлан, суров пълнозърнест сусамов тахан, разнообразни сурови ядки, редовно консумирам авокадо и въобще каквото когато ми се яде от тези неща, ползвам го. Консумирам мазни риби редовно.

Витамин Д3 се добива от овчи ланолин и е много евтин. Вигантол за 2 месеца струва 2,70. Във вм нвх темата много се обсъжда вит. Д, препоръчвам ви и да не следвате този режим, да натиснете бутона за известяване. Там имаше и книги и линкове към материали за този витамин. Според лекарите, вит. Д отнема магнезий, затова е добре да се взима заедно с магнезий (като добре се усвоява, например, магнезиевият цитрат), както и с вит. К2 (добра форма е тази от нато МК-7), което е много добро за здравето на костите и зъбите. Вит. К2 също изчиства артериите от плаки. Магнезият е един от минералите, които обикновено ни липсват, както калият, цинкът, селенът.

За рибите от развъдник подкрепям написаното. Например, чела съм материали за сьомгата от развъдник, цветът ѝ се дължи на изкуствен каротеноид, забранен за хора, защото причинява меланома, първоначалното му предназначение било за придобиване на без-слънчев тен. Отделно, че им слагат антибиотици, хранят ги зле, под стрес са. По-добър вариант за мазна морска риба, поне за мен, са скумрия и херинга.

# 384
hjkl; точно така е за омегите, искам само да добавя, че в баланса участва и Омега 9, но най-важната си остава Омега 3  Peace
От линка, който си пуснала за витамин Д ми направи силно впечатление следната фраза:
"- През последните години се разбра, че значението му за организма е много по-широко /от риска от рахит/ и медицината вече търси начин да информира и лекарите, и хората за тези открития..."
Което всъщност отговаря и на Or, и на Краси Peace

И какво ТОЧНО ми отговаря?Щото аз не питам нищо.

Някой си преоткрил "През последните години" топлата вода-ок,но на човечеството ролята на слънчевата светлина върху живите организми е известна и описана още в древнокитайски и древноиндийски медицински трудове.Kато се проследи историята на народите се вижда,че древните са имали култ към слънцето(да ме прощават религиозните за тази истина)- при тракийските светилища ясно се виджат изсечени в скалите стъпала,отвеждащи до най-високото място в селището,огряно напълно от слънцето...
Нещо повече освен кожата в статията всъщноcт е пропусната ролята на очите-основно място на проникване на (слънчевата) светлина,влиянието и върху хипофизата и всички хормони в тялото.
А светлината както знаем се променя според географското полoжение и сезоните,така че ми остава непонятно въпросните норми за вит. Д-то как са ги изчислили и как ще ме убедят,че лятната"доза" ми е необходима в същото количество през зимата-ама нали има рибки да се връзват на всичко...

Между другото въпросният витамин Д е всъщност хормон-може би тази информация не е достигнала до докторицата...

# 385
  • Варна
За слънцето, светлината и древните ни предци темата е съвсем друга. Да не забравяме и че интензитета на "огряване" зависи от земната орбита спрямо слънцето и от слънчевата. Има едни цикли. Но това са подробности.
За витамин /хормон, или веществото там, което се нарича по този начин/ Д, изследванията са в последните години. За да стигне информацията до България, считам, че са минали мнооого години изследвания.
Според мен не става дума само за ъгъла или сезона, ами и за това, че хората са в офиси, коли и т.н., а не са на полето или с овцете Simple Smile.

# 386
За слънцето, светлината и древните ни предци темата е съвсем друга. Да не забравяме и че интензитета на "огряване" зависи от земната орбита спрямо слънцето и от слънчевата. Има едни цикли. Но това са подробности.
За витамин /хормон, или веществото там, което се нарича по този начин/ Д, изследванията са в последните години. За да стигне информацията до България, считам, че са минали мнооого години изследвания.
Според мен не става дума само за ъгъла или сезона, ами и за това, че хората са в офиси, коли и т.н., а не са на полето или с овцете Simple Smile.

Първо темата с предците не е никак друга-само дето не са използвали днешния термин,така че е разбираемо,че някои не могат да се сетят за какво става дума.
Не си наясно с нещата-не зависи от "интензитета на огряване".Хората дето на времето са били на полето с овцете дали ги е огрявало мощно слънце зимъска?Не ги е грeeло,ама не са страдали от депресии и болести дето приписват на липсата на витамина-хормона.Защо? Пък и слънчев хормон в кутийки от аптека не са получавали.
Изследвания върху вит.Д някой е направил в последните години,публикувал информацията на английски и тя станала достълна за  множеството-щото медицинските издания ползват този език.За сведение само, руснаците са го изследвали много подробно още 60-те години-и не само него,ами много неща,които сега се откриват от Запада.Но пък руският не е така популярен,а и някои от изследванията са се правили със съвсем друга цел,а не да достигат до всички.

# 387
  • Варна
Тука явно всеки си гледа от неговата кула и вижда най-разни неща. Да се ограничим с името на темата, предлагам аз. Simple Smile
Ако искаш чесън, ако искаш витамин Д от аптеката. Нека всички да бъдем здрави!  Peace

# 388
Тука явно всеки си гледа от неговата кула и вижда най-разни неща. Да се ограничим с името на темата, предлагам аз. Simple Smile
Ако искаш чесън, ако искаш витамин Д от аптеката. Нека всички да бъдем здрави!  Peace

От мойта кула има добра видимост. Laughing
Иначе сме си баш по темата-слънцето си е вид естествен имуностимулатор и антибиотик-трепе микроби,сгрява душата.Хората са измислили и медицински уреди,които да го имитират.Навремето даже ни "облъчваха" с кварцови лампи на гадните руснаци безплатно в училище.

# 389
  • Варна
Да, съгласна съм, а пък сега има инфрачервени сауни по СПА хотелите... ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт