Отговори
# 360
На реклами не вярвам. Лично аз, а и в семейството ми сме изпробвали ефекта на коластрата, водораслите и хомеопатията.
Да, добрата храна е основата, но не винаги е достатъчна, за съжаление...

# 361
Днес ми попадна една статия на сайта на Майк Адамс (този сайт се чете от милиони хора) за ключови хранителни вещества за укрепване на имунната система
http://www.naturalnews.com/047824_immune_system_nutritional_supp … inflammation.html
Посочени са следните
1. Омега 3 мастни киселини
2. Гама-линолеева киселина
3. Бета-глюкан
4. Пробиотици
5. Витамин Д3

# 362
Днес ми попадна една статия на сайта на Майк Адамс (този сайт се чете от милиони хора) за ключови хранителни вещества за укрепване на имунната система
http://www.naturalnews.com/047824_immune_system_nutritional_supp … inflammation.html
Посочени са следните
1. Омега 3 мастни киселини
2. Гама-линолеева киселина
3. Бета-глюкан
4. Пробиотици
5. Витамин Д3

Подкрепям те, че се чете от милиони хора, статиите му са много подробни, обосновани, полезни и за най- обикновеният човек.

# 363
  • Варна
Искам да се извиня на дистрибуторите на Форевър, не съм искала да засегна никого лично bouquet Не съм "дистрибутор" в никоя конкретна фирма - от различни фирми, магазини и интернет ползвам различни неща, които съм изпитала и съм решила, че на мен ми влияят добре.
Можеше да кажете кои по-точно продукти ползвате и са ви харесали. Всеки има гугъл и може да провери. А не - ето сайт, виж какво е  Whistling

Относно балансираното здравословно хранене мисля, че е много трудно постижимо, ако нямаш лична градина и ферма на село. В нещата, които се предлагат на пазара сигурно дори собствениците на фирмата-производител не знаят какво има вътре Naughty

# 364
Посочени са следните
1. Омега 3 мастни киселини -? от какви храни
2. Гама-линолеева киселина-? също ...
3. Бета-глюкан -?
4. Пробиотици-?
5. Витамин Д3-?
щото , като видя така написани химични термини и...   Laughing

Чисто и балансирано хранене наистина не се постига с пазаруване от конвенционалните супермаркети и магазини.   

# 365
Krasi, всъщност е БИОхимия, т.е. природни вещества, а не създадени от човека, просто да уточня.
Мисля че в някаква степен споменахме всички тях в тази тема. А за храните, които ги съдържат
1. Омега 3 - месо и продукти от пасищни животни и птици, мазни риби (особено дивите), ленено масло, конопено масло, лен и коноп, орехи, в малки количества в зеленолистните зеленчуци
2. Гама линолеева киселина - коноп, конопено масло, масло от вечерна иглика
3. Бета-глюкан има в някои гъби и в овеса
4. Пробиотични храни - кисело мляко, млечен кефир, воден кефир, комбуча, живи туршии (без аспирин, с жив оцет), непастьоризиран оцет, непастьоризирани вино, бира, боза (Хармоника имат жива боза)
5. Вит. Д3 - черен дроб на треска, мазни риби, яйца и др.
Моля да бъда извинена, но споделям каквото знам, нямам време да търся повече информация, може някой да ме допълни или сам да провери в интернет за повече подробности.

Последна редакция: пн, 01 дек 2014, 18:23 от hjkl;

# 366
Да допълня:
1. Омега 3 се усвоява само в комбинация с Омега 6 и то в точно определено съотношение - мазни риби, но има и достатъчно от растителен произход.
2. Гама линоленова киселина - това е "добрата" Омега 6 - спирулина.
3. Ечемик
4. Има различни пробиотични щамове.
5. Има и вит. Д2, който е от растителен произход.

# 367
Да допълня:
1. Омега 3 се усвоява само в комбинация с Омега 6 и то в точно определено съотношение - мазни риби, но има и достатъчно от растителен произход.
2. Гама линоленова киселина - това е "добрата" Омега 6 - спирулина.
3. Ечемик
4. Има различни пробиотични щамове.
5. Има и вит. Д2, който е от растителен произход.

Омега 3 се усвоява чудесно и самостоятелно, моля ви не цитирайте невярна информация! Друг е въпроса,че навсякъде казват,че трябва да има и от двете. Но е невярно твърдението,че само едното от двете не може да се усвоява самостоятелно. Ако беше така, нямаше да има монопрепарати само със Омега 3 или Омега 6, а всички щяха да са само в комбинация.

Освен това, в допълниение мога да кажа,че Омега 3 е в пъти по-потенцирана и по-важна киселина от Омега 6. Докато Омега 3 няма никакви странични действия, приемана в разумни количества, Омега 6 може да доведе до влошаване на депресията и до влошаване на заболявания със възпаления.

Ако трябва да се избира, Омега 3 при всички положения ще има много положително действие дори самостоятелно. Омега 6 самостоятелно по-скоро подпомага, отколкото да има активна дейност с ясни резултати върху подобряването на организма.

# 368

Освен това, в допълниние мога да кажа,че Омега 3 е в пъти по-потенцирана и по-важна киселина от Омега 6. Докато Омега 3 няма никакви странични действия, приемана в разумни количества, Омега 6 може да доведе до влошаване на депресията и до влошаване на заболявания със възпаления.
   Peace

Достатъчно Омега 6 приемаме в ежедневието, чрез начинът си на хранене Sad

# 369
Добре, ще се поправя - усвоява се по-добре в комбинация  Peace
А това, че има монопрепарати... не е гаранция за нищо...

# 370

Освен това, в допълниние мога да кажа,че Омега 3 е в пъти по-потенцирана и по-важна киселина от Омега 6. Докато Омега 3 няма никакви странични действия, приемана в разумни количества, Омега 6 може да доведе до влошаване на депресията и до влошаване на заболявания със възпаления.
   Peace

Достатъчно Омега 6 приемаме в ежедневието, чрез начинът си на хранене Sad

Точно така!

# 371
  • Варна
Искам да допълня за незапознатите, че витамин Д3 се набавя естествено в организма от излагането на слънце. Peace

" Слънцето не може да ви дари с витамин D през прозореца на стаята, офиса или колата, а наистина няма по-добър източник на витамин D от галещото слънчице. Излaгайте тялото си (лице, ръце, гръб) за по 10-15 минути поне два пъти седмично.
Здравословни алтернативи за набавяне на витамин D
Естествен източник на този витамин са рибите – сьомга, тон, скумрия, сардела, херинга, сардини, а също така хайвер, телешки дроб, мляко, сирене, жълтък, гъби...."
Скрит текст:
"Да разгледаме някои от тях по-подробно.
Гъбите и по-специално изсушените шийтаки са експерт в поглъщането на полезна слънчева светлина. Те съдържат и витамини от В-групата. Потърсете гъби, които са изсушени на слънце, а не по изкуствени методи.
100 грама скумрия, която е богата на Омега-3 мастни киселини, ще ви осигури 90% от препоръчителната дневна доза витамин D.
Сьомгата и херингата също ви осигурява този витамин, тъй като се хранят със зоопланктони и по този начин се снабдяват с него. Най-добре заложете на дивата сьомга.
• Консервираните сардини са една от най-богатите храни на витамин D. Една малка консерва ви осигурява 70% от дневната ви доза, като освен това ви зарежда с омега-3 мастни киселини, витамин В12, протеини и селен.
Морската котка също се храни с планктони и по този начин ни осигурява добри количества витамин D.
• Що се отнася до риба тон, 100 гр. от нея ни дава 50% от препоръчителната дневна доза. Прясната риба тон е най-хранителна.
• Поради високото си съдържание на витамин D, рибеното масло спомага дейността на мозъчната и нервната система и предпазва от остеопороза. Една супена лъжица дневно е повече от достатъчна.
Яйцата също са малък източник на витамин D, като едно яйце дневно ви осигурява 10% от препоръчителните дневни дози.
• Известни количества от този витамин се съдържат и в свинското, сладоледа, козето мляко, мидите, картофеното пюре, соевото мляко."
Източник: http://www.-/portal/statii/polezen-vitamin-d-275.html

# 372
Включвам се само да споделя това,което давам на детето в момента се оказа единственото,което помогна да възвърне изцяло здравето си,дори зелените сополи ги няма,а това не е било никога.И ефекта се видя на 3-тия ден.А това дори не може да се нарече лечение. Simple Smile
На мен ми пресече поредната настинка,а и това никога не се е случвало,т.е започна ли да боледувам нищо не можеше да спре процеса.Ами в такъв случай как да не съм доволна.Пожелавам на всички здраве! Hug  bouquet

Fata_morgana ,благодаря и на теб за отговора на лични.  bouquet

# 373
  • Пловдив
Включвам се само да споделя това,което давам на детето в момента се оказа единственото,което помогна да възвърне изцяло здравето си,дори зелените сополи ги няма,а това не е било никога.И ефекта се видя на 3-тия ден.А това дори не може да се нарече лечение. Simple Smile
На мен ми пресече поредната настинка,а и това никога не се е случвало,т.е започна ли да боледувам нищо не можеше да спре процеса.Ами в такъв случай как да не съм доволна.Пожелавам на всички здраве! Hug  bouquet

Fata_morgana ,благодаря и на теб за отговора на лични.  bouquet
И то ееееееееееееее... Rolling Eyes

# 374
В предните си коментари съм писала,затова не споменах пак за пореден път,за да не изглежда като целенасочена реклама,че някои хора са много чувствителни на тази тема и не им е приятно.За зелената енергия,коластрата и ЕМК на Аквасорс става въпрос.

Общи условия

Активация на акаунт