Отговори
# 345
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
От лични впечатления към познати с бебета знам,че им дават наистина от 3 месечна възраст и на година и половина не е боледувало детето,факт.

факт: моето дете се разболя за първи път месец след като се отби. Peace
ни коластра, ни нищо е взимало...

честно казано за мен неболедуващо дете не е ултимативният аргумент, защото съм на мнение, че имунната система се изгражда само като се преборва с болестотворните микроорганизми.
ако от всеки сопол става пневмония, то определено това не е добре и нещо не е наред, но да се счита всеки сопол за предпоставка за развитие на пневмония и детето да се тъпче превантивно с чудеса е несериозно.

един силен организъм може да се пребори с бактериите (включително и вдигайки Т), но изтощен организъм няма как. там трябва да се помогне.

# 346
И моето започна да боледува след като се отби и от тогава е много трудно да се задържи здраво за по-дълъг период,с изключение на 2м.през лятото.

# 347
Добре де коластрата е първата течност дето се отделя преди да дойде обичайната кърма и природата е отрeдила бебето-човешкото или кравешкото  да я приема като наистина първа храна.Някой може ли да ми обясни с каква цел се дава на 3 и повече месечни същества?Тежко болни ли са,що ли? И ми е странно как някой за няколко сополи и кашлица ще си води детето на лекар...очевидно проблема не е в бебетата,а на друго място.
Лично за мен лекарства(превантивно давани добавки) се дават при болест,а истинската превенция е съвсем друга Peace

# 348
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
И моето започна да боледува след като се отби и от тогава е много трудно да се задържи здраво за по-дълъг период,с изключение на 2м.през лятото.

Скрит текст:
имаш ли достатъчно телесен контакт с него?
кърменето е много интимна връзка между детето и майката и понякога прекъсването й може да доведе до несигурност в детето и болнавост. детето знае, че когато е болно и майката му обръща повече внимание.
знам, че звучи като вода от 10 кладенеца, но понякога емоционалната сигурност води след себе си и телесна устойчивост.
много телесен контакт, гушкане, боричкане, може да се къпете заедно, много игри заедно.
моето дете спи при нас в леглото и няколко пъти на нощ търси допир с кожа - пипа ме по лицето, с крачета се опира на корема или бедрата ми...

# 349
Не знам как да скрия текста,много оспамихме темата,ако решат модераторите да трият..,извинявам се.
Смятам,яе нямаме проблем с близостта,спи си при мен ,гушкаме се,играем си,говорим си.Не знам защо така се получава

# 350
От лични впечатления към познати с бебета знам,че им дават наистина от 3 месечна възраст и на година и половина не е боледувало детето,факт.А на по-големи деца 2-3 годишни майки са ми споделяли,че след като са започнали да дават някои от продуктите на Аквасорс децата им спрели да боледуват.Звучи пак като реклама,а съвсем не искам да правя такава,все още не съм усетила ефекта върху детето,но се надявам да помогнат за имунитета.
На моите деца нищо не съм давала, а започнаха да боледуват чак когато тръгнаха по ясли и градини.
И това си има съвсем логично, елементарно обяснение.Имунната система на малките деца до към 3-4 годишна възраст не е стабилна и добре развита, тя се изгражда и развива с растежа на бебето. Затова и е препоръчително деца да се гледат до към 3-4 годишна възраст у дома.
Тръгвайки по ясли/градини, има един период от около 6 месеца/1 година, в който детето се сблъсква с нова среда, различна от домашната, "населена" с всякакви агресивни вируси и бактерии.И за да си изгради имунитет срещу тях, трябва да ги "преболедува".И каквито и мерки да взимате, и добавки да давате, детето просто ще боледува.Защото това е начина да си изгради имунитет.
И моите преболедуваха този период.И след това спряха да боледуват, изключая масовите грипни "кампании".А тръгвайки на училище, и грипа забрави за тях.Без добавки, без допълнителни витамини и прочие, основно балансирана храна, закаляване, много време навън.

# 351
  • Русе
Абсолютно съм съгласна с Krasi миналата година беше ужас за мен. Едното дете беше на ясла а другото на детска градина и така изкарахме почти всички вируси, настинки, цяла зима със сополи и кашлица. Бях се побъркала да купувам мултивитамини, варях все билкови чайове от какви ли не билки за които прочетох, сок от черна ряпа с мед. И като цяло общо взето нищо не ни помогна. Едното като прихване от яслата и другото от градината и ние с мъжа ми също отнесохме всички вируси и на нас не ни се размина а не бяхме се разболявали с години. И децата бяха абсолютно здрави дори витамини не им бях давала преди да тръгнат по учрежденията.
Тази година не знам дали вече изградиха малко имунитет но давам единствено чайове, настърган джинджифил+лимон с кората+ мед, и обикновен витамин С.

# 352
Разликата между духовност и религия е голяма. Църквата я видяхме какво проповядва с последния секс скандал; в кой манастир беше,че забравих.
А бебето на 3 месеца,което пиело коластра, уби рибата. За какво му е коластра от крава Shocked
явно не е кърмено бебе, иначе нямаше да му се налага да пие това.
Влязох в темата за нещо практично да науча, но вие само спорите, и основно за водорасли говорите...

# 353
Коластрата съдържа антитела и лимфоцити (имунни клетки) и други компоненти на имунната система, които помагат на новороденото да изгради добър имунитет. Съдържа също така фактори на растежа.
http://en.wikipedia.org/wiki/Colostrum
Ако майката не кърми е от голямо значение. За имунитета на новородено също е проблем, ако е родено с цезарово сечение, защото преминавайки през естествения път за раждане детето влиза в допир с микроорганизми, които са от значение за имунитета му до края на живота му.
Що се отнася до хомеопатията, в темата Информативно за хомеопатията съм поместила достатъчно информация, вкл. за научни изследвания. Тя по никакъв начин не е по-добра от плацебо. Но не е мястото въобще да се пише за хомеопатия в тази тема. Все пак, като създател на настоящата тема, нямам нищо добро, което да кажа за хомеопатията. Във връзка с критиките на християнството се питам от кой етнос е Пролетен дъждец.

# 354
# 355
  • на плажа
Позволявам си последен коментар - не знаех, че кравешката коластра е полезна за човешките бебета, а още по-малко за индивиди отдавна надрасли кърмаческа възраст - предполагам, че ще предпазва от шап и луда крава Wink.

# 356
Ама Адиба, ти постоянно си спамиш сама темата. Хората престанаха да говорят за хомеопатията, а ти продължаваш да дъвчеш едно и също .
Скрит текст:
Ето и аз да поспамя малко: http://vbox7.com/play:cd6d04d384
Това кой етнос и коя религия го изповядва? ooooh!

Правиш ли разлика между църквата и християнството ooooh! И пак да се повторя:

Разликата между духовност и религия е голяма. Църквата я видяхме какво проповядва с последния секс скандал.

Последна редакция: сб, 29 ное 2014, 22:18 от Пролетен дъждец

# 357
Един британски учен беше обявил огромна парична награда ако се докаже, че хомеопатията действа. Има едно филмче в темата за Хомеопатията, което съм поместила. След екперимент, наново, както и при всички клинични тестова до сега, се установява, че хомеопатията като ефект не е по-добра от плацебо. Това е. Целият експеримент е заснет.

Последна редакция: нд, 30 ное 2014, 12:43 от hjkl;

# 358
Ето и една статия, която обяснява ползите от кравешката коластра за хората
http://www.secrets-of-longevity-in-humans.com/colostrum-benefits.html

Ползвайте Гугъл преводач, ако е необходимо.

# 359
  • на плажа
За кравешката коластра не съм сигурна до колко действа по начина, по който я рекламират, но смятам, че хомеопатията действа( като не смятам, че е панацея и лекува всичко). И за да не се хлъзваме повече - нека затворим темата за и против и да споделяме лично изпробвани методи. Аз много използвам мед с джинджифил, сода, лимони, ряпа с мед, прясноизцедени зеленчукови сокове.

Общи условия

Активация на акаунт