Отговори
# 330
Не знам как разбираш Бог, но християните се пазят от хомеопатията, това е истината. Както казах обаче, всеки е свободен сам да решава и преценява със свободната си воля. Бог е забранил всякакви окултни практики, както е видно в Бибилята. Т.е. човек рискува спасението си. Практиката показва, че помощта придобита с окултни методи се заплаща с проблеми.
И не знам какво разбираш под билкари, които били горени на кладите, но по нашите земи е нямало такова нещо, пък и като гледам тази хомеопатия, не ми се вярва да са били баш билкари (не че подкрепям горенето на хора), на запад още си ползват билки хората, това е традиция в Европа.

Последна редакция: ср, 26 ное 2014, 21:15 от hjkl;

# 331
Познавам една окултистка, с която отдавна престанах да се виждам. Предлагаше ми по приятелски да ме учи на вуду, направо тръпки ме побиват от това.
Та тя и нейното семейство са хората с най-лошия късмет. Уж случайно, непрекъснато ги сполитат всякакви проблеми, не съм виждала такова нещо. Въобще, практиката показва, че така с тава с такива хора.

# 332
  • София
Много хора говорят за култ.
А някой ще обясни ли на 'слушателите' що е то култ и къде намира почва.

# 333
Fata_Morgana ,може ли ЕМК да се дават по повече от 5 капки? Пише за деца 2 по  5 капки,но аз искам да пресечем настинката,която се надига пак и тази сутрин сме  и с дразнещо леко зачервено и болезнено гърло.
За Колактив 3 дневната доза е по една капсула,но при започваща инфекция мога ли да давам повече и до колко максимум?
Зелената енергия до 2 капсули?А при настинка може ли повече?
Има ли значение как да съчетавам продуктите?
Става въпрос за дете на 2.2г.

# 334
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Не знам как разбираш Бог, но християните се пазят от хомеопатията, това е истината.

явно това е истината за теб.
или говориш от името на 1.973 млн. християни... Peace

излезнала си отдавна от темата, никой никъде не споменава да се ползва хомеопатия за предпазване от заразни болести, а доколкото ми е известно църквата няма официално становище как да става това.
всъщност като се замисля бих се радвала, ако църквата се намеси малко в тази тема и най-накрая се изкаже по въпроса с мед. тестове върху животни и масовото животновъдство. не е много християнско отношението към тях. Peace

Скрит текст:
Янсен за мен се отдалечава от основните идеи на хомеопатията, не ми е интересен.

Дори Шуслеровите соли за мен са по-мощни и по-реални някакси от хомеопатията, особено Боаронската.

идеята за ШС и приложението им тръгва пак от хомеопатията...

otlunatadoyupiter , колко често ти боледува детето, че искаш да му подсилиш имунната система?
все пак това е растящ организъм и имунната система е като спортист - трябва да се тренира.
затова - балансирана храна, много движение навън при всякакво време, да не се навлича детето и да се пази от всичко.
нормално е малките деца да боледуват, така имунната система се "учи". според мен добавки има смисъл да се дават, ако след дълго и тежко боледуване, организмът е изтощен и трябва да се подсили, за да се предпази от нов вирус/бактерия.
но за сопол или кашлица - няма смисъл, нека тялото само се справи. Peace

моето дете е на 3г., от година и половина ходи на ясла. като тръгна на ясла е имал: 2 пъти конюктивит, 2 пъти е вдигал висока Т (предхождаща хрема и кашлица, след преминаване на високата Т всичко беше изчезнало), един път хрема.
лекарства не е взимал никакви (нито капки за нос, нито температуропонижаващи), добавки не давам.
понеже е злояд, не може да се каже, че се храни супер балансирано - плодове и зеленчуци почти не яде  Rolling Eyes
до 2-год. възраст е имал един път разстройство и един път висока Т.
за мен е нормално. дете е, общува с други деца, пипа всичко и съответно се заразява... ама не е често болен.

# 335
По-горе спорят дали осцилукокцинума има плацебо ефект... Ами аз с него "лекувам" и четиригодишната и десетмесечната ми дъщери с него, при първи симптоми и много им помага... За какво внушение можем да говорим при тях?
Който не иска, да не вярва в такива неща, но да не залъгва другите  Crossing Arms

Всичко опира до вярата.Познавам хора дето са вярвали в химиотерапията и им е помогнала-не я одобрявам,но това е бил техният избор-алтернативи сигурно щяха да ги погубят.
А малките деца не посягат сами към захарните гранулки-тях ги дава мама,която е вярваща.И им предава силата си и внушението,че ще оздравеят.Естествено банални настинки минават лесно и без хомеопатия.Хомеопатията е за успокоение на майките-щото спокойната майка не предава напрежение на децата си и не им пречи на оздравителният процес,който така или иначе се случва от самосебе си.Но едно напрежение на майката винаги забавя нещата.За сериозни заболявания най-добре е хората да постъпват трезво и да не се занимават с обикновенната захар независимо дали класическа или боаронска Peace

Бог е забранил всякакви окултни практики, както е видно в Бибилята. Т.е. човек рискува спасението си. Практиката показва, че помощта придобита с окултни методи се заплаща с проблеми.

Той господ ги забранил,пък за себе си ги ползвал-Христос ходел по водата,хранел с една риба незнам колко си човека и т.н. все чудеса от Библията,които са взаимствани между другото от йога-наричат се сидхи.

Относно билките-за да работи една билка се иска и малко "вещарство"-има си време в което да се събере,има си начин,по-който да се приготви,даже да и се кажат "магически" слова,които увеличават действието и-и по бг земи се е ползвало...

# 336
Окултните неща стават с помощта на тъмните сили, а Божиите чудеса са нещо друго. Първите са неприятни на Бога и са срещу Бога.
Относно християнското становище, в този подфорум срещам на няколко места християни, изразяващи становище като моето.

# 337
Окултните неща стават с помощта на тъмните сили, а Божиите чудеса са нещо друго. Първите са неприятни на Бога и са срещу Бога.
Относно християнското становище, в този подфорум срещам на няколко места християни, изразяващи становище като моето.

Няма нито едно светло нещо на земята,което да не е обвързано с тъмнината-щото ако съществуваше само едното,нямаше да забелязваме другото.Ти как разбра,че тъмните сили са неприятни на бога-той ли ти съобщи? Неговите "чудеса" що не са окултизъм,а на простосмъртните се смятат за такива? Нали човека е "по негов образ и подобие"?
Какво общо има християнското становище с написаното в библията? Или трябва да се придържаме към тълкуванията на църквата,щото сами не можем да мислим? Иначе чудесно,че си си намерила хора споделящи твоите,пардон църковните "истини".Даже може да предложиш да ви направят подфорум-то само такъв още няма тука..
Пък може и да има,ама в шаренията да не го виждам. Laughing

# 338
Разликата между духовност и религия е голяма. Църквата я видяхме какво проповядва с последния секс скандал; в кой манастир беше,че забравих.
А бебето на 3 месеца,което пиело коластра, уби рибата. За какво му е коластра от крава Shocked

# 339
Айде, спрете се вече да спамите темата  Crossing Arms от вашите коментари нищо полезно не може да се научи  Naughty Всеки си има мнение по въпроса и не може да убеди другия в това, така че спорът е излишен  Close
Който е решил да използва хранителни добавки, ще ги използва, вие не можете да го разубедите с това, че вие не вярвате в тях.  ooooh!

А бебето на 3 месеца,което пиело коластра, уби рибата. За какво му е коластра от крава Shocked
Всеки сам си преценява. Майката е решила така, убедила се е в доброто й действие, дала му е. Не отричайте неща, които не сте ползвали  Naughty

# 340
А вие пък не хвалете нещо, което не се препоръчва. Бебетата имат нужда от кърма или АМ, а не от добавки. Изобщо не ми дреме какво е решила майката.

# 341
Напротив,препоръчва се.Особено коластрата към АМ.В кърмата се съдържат всички съставки необходими за растежа и развитието на бебето,но не и в АМ.

# 342
Има адаптирани млека с добавена коластра, за които в някои държави се спори дали имат рекламирания ефект. Нали не смяташ, че тази на капсули е със същата обработка, както тази в храните за новородени.  Предвид как се отглеждат кравите в индустриални условия, с какви bovine growth hormones се тъпчат, завишените нива на естроген, както и повечето калций и казеин в коластрата от крава, които могат да натоварят бъбреците, не бих била толкова убедена в ползите за бебето.

# 343
От лични впечатления към познати с бебета знам,че им дават наистина от 3 месечна възраст и на година и половина не е боледувало детето,факт.А на по-големи деца 2-3 годишни майки са ми споделяли,че след като са започнали да дават някои от продуктите на Аквасорс децата им спрели да боледуват.Звучи пак като реклама,а съвсем не искам да правя такава,все още не съм усетила ефекта върху детето,но се надявам да помогнат за имунитета.Както вече псоменах писна ми да очаквам ефекта от хомеопатията,когато може би не съм попаднала на точния хомеопат.Шуслеровите и тях стриктно по схема и пак зелени сополи и кашлица.А тези интервали 2о мин.преди и след направо ме побъркват,ако трябва да се дадат повече неща.
За продуктите на аквасорс поне няма такова изискване,освен за коластрата.
Ясно ми е,че ако пусна секрет ще излезе бактерия и веднага ще ни изпишат АБ,но не искам да дам,при условие ,че няма Т.

# 344
Момичета,нищо лично,но има тема за Аквасорс.Едно е да споделиш"На мен ми помага коластрата на Аквасорс",съвсем друго е 2страници да се бистри въпросната.Пък за окултизма и хомеопатията...без коментар.На някой му помага,на друг не!Словестните битки са излишни:peace:

Общи условия

Активация на акаунт