Отговори
# 285
Не забравяйте, че всяко ненавременно и неправилно дозирано стимулиране има сериозен йо-йо ефект.
Напр., в общи случай неуместната стимулация се явява, като да гипсираме здрав крайник - нали се сещате  какво става с него след обездвижването! Почти същото е при неумеснтото стимулиране, но с по-сериозни и по-трудно възстановими 'повреди'.
Там е и доголяма стапен умението на лечителя - да прецени има ли нужда и колко точно е тази нужда. изв, но пак ще дам пример с гипсирането /обезвижването/ - преставете си, че вместо 20 дни обездвижите крака за 2 месеца - картинката изобщо няма да ви хареса, а е възможно да ви ужаси дори.
Не се увличайте в това 'стимулиране'!
Хубаво би било да посочиш някаква статия по въпроса.

По отношение на стимулирането, ако става предимно с естествени непреработени храни, растения, за себе си го предпочитам постоянно и ежедневно. Но е добре човек да е нащрек за усещанията и реакциите на собствения организъм и да не го насилва, ако усети, че нещо не е както трябва.

# 286
Записвам се да ви следя. Благодарности на всички, които споделят рецептите и мненията си!

Исках да попитам за водораслите - знам, че са пълни с антиоксиданти и оттам самите те оказват положително въздействие върху организма. Водят ли се те също имуностимулатори?
Отделно  как стои въпросът с антиоксидантите (не стандартните витамини, а другите) - приемът им помага ли на организма да боледува по-малко? Имате ли някакви наблюдения?

Антиоксидантите не са имуностимулатори, те са вещества, които унищожават действието на свободните радикали, токсини и т.н. в организма. По този начин помагат на общото здраве на тялото. Свободните радикали са атоми или молекули със свободен електрон. Те се свързват с други молекули за да си набавят електрон и по този начин ги разрушават. Получават се от околната среда - вредни газове, радиациям от тютюнопушене, от хранене... Антиоксидантите се свързват с тези атоми и молукули и блокират действието им. Тоест те облекчават работата на имунната система. Предпазват от много и страшни болести - цироза, ракови заболявания, болести на сърдечната система. Например витамин С е много силен антиоксидант - и да, той определено помага на организма да боледува по-малко  Laughing Друг пример този път не с витамин - зеленият чай - неговите активни вещества се наричат катехини и имат антиоксидантни свойства.
Колкото до водораслите - несъмнено са полезни, понеже съдържат страшно много полезни вещества - аминокиселини, витамини, минерали и т.н.   bouquet

# 287
Бета-глюкани има и в Суперенергийната храна на Аквасорс. Чувала съм много добри отзиви от хора, които много бързо са се възстановявали след операция.
Вкъщи пием шейкове с нея Simple Smile

Привет,

искам да те питам за тези прехвалени храни на Аквасорс - наистина ли са толкова добри, колкото ги рекламират? Знаеш ли дали може да се ползват от бременни?

Да, наистина са толкова добри Simple Smile Подходящи са за бременни, кърмачки и бебета  Peace

hjkl;, не съм само дистрибутор, а и най-добрия си клиент  Laughing

# 288
Записвам се да ви следя. Благодарности на всички, които споделят рецептите и мненията си!

Исках да попитам за водораслите - знам, че са пълни с антиоксиданти и оттам самите те оказват положително въздействие върху организма. Водят ли се те също имуностимулатори?
Отделно  как стои въпросът с антиоксидантите (не стандартните витамини, а другите) - приемът им помага ли на организма да боледува по-малко? Имате ли някакви наблюдения?

Направено е специално проучване (2005 г. в Кралската болница „Виктория” и Медицинската Академия в Харвард) : „Влиянието на синьо-зелените водорасли върху активността и боеспособността на имунните клетки при хората – нов подход към мобилизирането на имунната система чрез хранителни добавки”. Учените преоткриват синьо-зелените кламатски водорасли като мощен имуностимулатор. В заключението се казва: „Приемането на синьо-зелени кламатски водорасли води до бързи промени в движението на имунните клетки без директно намесване във функциите им. На практика АФА увеличава имунния синхрон без да стимулира директно имунната система”.
Диворастящите синьо-зелени кламатски водорасли и коластрата, които съдържат в малък обем големи количества минерали и витамини, растежни фактори, ензими и др., са в състояние да моделират функциите на имунитета ни – да повишат нивото му и то по естествен, съобразен със законите на Природата начин. А какво по-съвършено и могъщо от Природата?

# 289
Nigella Sativa черен кимион, черно семе
http://kulinar.bg/%D0%A7%D0%B5%D1%80%D0%B5%D0%BD-%D0%BA%D0%B8%D0 … _l.a_i.13853.html
Цитат
От 1964 година до сега има поне 458 публикувани научни изследвания, засягащи черното семе, според данни на GreenMedInfo.com. Резултатите от тези изследвания потвърждават това, което източната медицина и южноафриканските култури знаят от векове. Отново според същата страница, растението има следните невероятни свойства: болкоуспокояващи, антибактериални, противовъзпалителни, противоязвени, антихолинергични, противогъбични, антихипертензивни, антиоксидантни, спазмолитични, антивурисни, хипотонични, антидиабетични и много други!

Иначе се знае, че черният кимион страшно облекчава симптомите на острата ангина. Освен това, той предотвратява евентуални здравословни проблеми при хора, работещи с химически оръжия. Добрите новини не свършват тук – черният кимион помага при пациенти, развили зависимост към опиати, облекчава симптомите при алергични ринити, лекува диабет тип 2, помага при астма, намалява кръвното налягане, предотвратява епилептичните пристъпи и елиминира гъбичките.

Много проучвания сочат, че черното семе е вероятно най-мощното естествено оръжие срещу рака. Много научни тестове доказват, че растението може да помогне в борбата с рака на дебелото черво, както и при други типове ракове образувания. Превантивното приемане на черен кимион или масло от черен кимион е ключът към здравето.

Тъй като има приятен пикантен вкус, черният кимион може да бъде поръсван върху различни храни, а маслото да бъде използвано в овкусяването на салати. Семената му могат да бъдат смлени и прибавени към вода, която да се пие.

Особено любопитно е, че в Стария завет е отредено важно място за черния кимион, като дори е описан начина за добиване на масло от него.
Вчера купих черен кимион в района на женския пазар, 10 лв./кг.

# 290

Аз харесвам и ползвам: лимон, чесън, лук, мед, прополис, пчелен прашец, тахан, джинджифил, люти чушки.

За мен 3-те най-добри са чесън, лимон и мед.

И ракията не е за подценяване  Joy действа дезинфекциращо, макар,че аз не обичам...

# 291
  • Варна
За мен нещата работят така: освен най-често сещаните чесън, мед и прополис, ползвам /за всяка манджа/ подправки джинджифил, кориандър и кимион, понякога и куркума; мурсалски чай, лайка и салвия под формата на билки и чай.
Но когато нещата станат сериозни, любимите ми начини за справяне с вируси и общи бацили са: маслото от риган, масло от черен кимион и накрая екстракт от гъба Шейтаки /в капсули като добавки/. За мен това е тежка артилерия, но е безотказна! /Не всички заедно, разбира се Simple Smile /Мога да спомена от собствен опит, че успява да се справи с всякакви грипни състояния, кашлица, херпес, гъбички, цистит Peace

Последна редакция: пн, 24 ное 2014, 16:20 от Pollly

# 292
Маслото от риган и от черен кимион как се употребяват за настинка? Вътрешно ли?

# 293
  • Варна
А за водораслите - предпочитам да мисля за тях като антиоксиданти и пречистващи организма. Косвено работят и като имуностимулатори. Ползвам главно спирулина  Peace
Скрит текст:
За храните от Аквасорс съм скептична, първо заради цените им, второ от опита на познати, които са опитали пречистване с водорасли - не много приятна и ефективна процедура...
Маслото от риган и от черен кимион как се употребяват за настинка? Вътрешно ли?
Да, вътрешно, но постепенно и внимателно, защото действат като антибиотик  Peace Чела съм и че някои майки също правят компреси или мажат гърлото от ухо до ухо с масло от риган.

# 294
Здравейте,някой може ли да ми каже как се дава коластрата на аквасорс КОЛАКТИВ 3 на малки деца на 2г.?Разтварят ли се капсулите? Може ли да се дават  направо за дъвчене?
Същия въпрос имам и към Зелената енергия? Както и за ЕМК ?

# 295
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Здравейте,някой може ли да ми каже как се дава коластрата на аквасорс КОЛАКТИВ 3 на малки деца на 2г.?Разтварят ли се капсулите? Може ли да се дават  направо за дъвчене?

дете на две години има нужда от много любов и балансирана храна, а не добавки!!!

# 296
Много ще съм благодарна за конкретен отговор,пропуснах да отбележа. Peace

# 297
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Много ще съм благодарна за конкретен отговор,пропуснах да отбележа. Peace

попитай дистрибуторите, те трябва да знаят. Simple Smile

# 298
Пиша тук,защото знам,че има такива. Peace

# 299

дете на две години има нужда от много любов и балансирана храна, а не добавки!!!

Брех, че сте компетентни!  Shocked Добре, че ви има такива, да помогнете на жената, че как щеше да се сети сама... ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт