Препарати за съдомиялна - 7

• 99 245
  • 740
  •   1
Отговори
# 495
  • have faith and be patient ..
и каква е разликата м-у купичка и шише ?

# 496
  • София
Примерно, че шишетата са ми пластмасови...

# 497
  • have faith and be patient ..
ами на мен всичко ми е пластмаса и чинийките и купичките и лъжичките и т.н.  , значи ли това ,че съдомиялната не е подходяща за тях ?

# 498
Мия на децата всичко, с лидълските таблетки, като изплаквам само силиконовите накрайници.

# 499
  • София
Лично аз бих избягвала редовно да ги мия. Случвало се е, но инцидентно. Има много дискусии по въпроса. Не знам кое е правилното.

# 500
  • София
ами на мен всичко ми е пластмаса и чинийките и купичките и лъжичките и т.н.  , значи ли това ,че съдомиялната не е подходяща за тях ?

Пластмасата е порест материал и не е ясно колко остава по/в нея след измиване. На голям развит индивид едвали ще даде отражения, ако има малко препарат в порите, но за бебета е крайно неподходящо. Другото е, че шишето е продълговато и с малък отвор и не е ясно колко се измива и после колко се изплаква вътре - това зависи от шишето, от препарата и от миялната де, има и такива дето си се мият.

# 501
момичета здравейте , тези ЕКО таблетки :
подходящи ли са за измиване на съдове на дете на почти годинка (купички , чашчици , шишенца , буркани от кухня , прибори и т.н. )  предварително благодаря

п.п. нещо не си вижда хубаво , ето линк към снимката https://cdn.bg-mamma.com/0XC0/31406282_ba195c21

със сигурност таблетките са подходящи. И като състав и сертификат. Ползвай ги спокойно. Аз съм ги пробвала, обаче не останах доволна от измиването.

# 502
здравейте, извинявам се, ако е питано преди, но съм в дилема.

Купих си съдомиялна електролукс, чета книжката с упътване и там пише, че преди първа употреба трябва да сложа в резервоара за сол 1 литър вода и да го  напълня със сол. Навсякъде където питам, ми казват, че е безсмислено, тъй като в София водата е подходяща. Та, някой може ли да ми каже дали да го правя това нещо със солта. Иначе ще използвам от таблетките със всички неща в едно, тъй като съм много в началото и предпочитам по-лесното като начало.

# 503
  • София
Нали получи отговор в другата тема.

# 504
пуснах по едно и също време и в двете теми, но и чакам още мнения

# 505
  • София
Аз съм на същото мнение. Сол и гланц си трябват винаги.

# 506
  • София
В предходни теми е имало доста дискусии по въпроса следва ли да се слага сол или може и без. В София водата е мека, но аз съм на мнение, че трябва и сол, макар и на най - ниска степен, ако такава не се съдържа в таблетките. Това че са all in one или 3,5,10,n in one не означава автоматично, че имат сол - някой имат други не.  Когато има сол и в отделението за сол и в таблетките, се получава прекалено мека вода и резултата е мацаница по съдовете - това за местата с мека вода, за по-твърда не е проблем. Някой потребителки не ползват сол изобщо сол. Всеки сам си преценява как да си ползва уреда. Солта е необходима за омекотяване на водата, за по-добро измиване и предотвратяване от котлен камък, както и за възстановяване на йонобменника и неговото предпазване.
За гланца: ако миляната не ти оставя петна без него, според мен е по-добре - една химия по малко. Гланцът спомага за по-бързото изсушаване и за блясък. Аз лично не виждам смисъл от този препарат, т.к. ако съдовете са добре измити по-блеснали няма как да станат, а за сушенето и там не виждам смисъл, но както казах това си е мое мнение.

# 507
благодаря за мненията, в крайна сметка взехме пакет сол и сложихме както е описано в книжката. ще видя как са измити приборите

# 508
благодаря за мненията, в крайна сметка взехме пакет сол и сложихме както е описано в книжката. ще видя как са измити приборите

моля ви, кажете ми, че не сте сложили обкновена сол за готвене. защото под пакет аз това рабирам. солта за съдомиялните се продава на кутии и е на кристалчета.

# 509
  • София
Някакви отзиви за гела на Heitmann? Някой ползвал ли го е?

Общи условия

Активация на акаунт