Препарати за съдомиялна - 7

• 98 584
  • 740
  •   1
Отговори
# 90
Проблем със съдомиялна! Моля спешно за помощ!

Здравейте!
Имам съдомиялна Сименс, купена на 8.10.12. Тоест  след четири дни изтича гаранцията.
В последно време ми прави впечатление, че след като свърши с цикъла миене и започне да изпомпва водата, звукът от тази дейност е просто по-различен от преди. По-силен и освен това се повтаря по много пъти - преброих почти 8 пъти. Звучи странно, все едно кон цвили. #Crazy
Освен това съдовете никак не са изсушени добре, kапе вода от тях. Накрая няма остатъчна вода на пода на машината, тоест помпата изхвърля всичката вода. На края на изплакването няма такъв силен шум при изпомпването, както преди цикъл изплакване, тоест след цикъл миене.
Проблемите с мокротата и лошо измити съдове мисля, че започнаха, когато купих био-препарати на сонет. Затова пак се върнах на калгонит финиш.
Изчистих филтъра, махнах и основно промих с гореща вода перките, под филтъра има клапа за помпата- с голям зор я извадих, почистих и там. Имаше една семка от лимон - не вярвам тя да е причинителят на шума. Пуснах на 70 градуса с препарат за почистване - помпата пак се включваше много пъти, а звукът, като че ли намаля по сила.

Някой има ли идея какво може да бъде?
Поръчах техник, който ще дойде на 7 октомври. Ако вината е моя( семка от плод , или подобно чуждо тяло), трябва да плащам за посещението и евентуална поправка. Казаха ми от сервиза 180 евро.  ShockedМоже и помпата да е леко дефектна, тогава поправката влиза в гаранцията.

Колко пъти изпомпва вашата миялна след цикъл миене?

# 91
  • София
Сега разглеждах новия магазин на бг мамма... някой има ли мнение за препаратите на Gut & Günstig ?

# 92
Сега разглеждах новия магазин на бг мамма... някой има ли мнение за препаратите на Gut & Günstig ?

купувала съм таблетки Gut & Günstig от супермаркети Еdека, мисля че си е тяхна частна марка. Не бях впечатлена, но все пак бяха евтини, към 3 евра 30 таблетки Peace

# 93
Защо по дъното на миялната има следи от пяна? Съдовете са чисти и сухи в същото време.

# 94
Защо по дъното на миялната има следи от пяна? Съдовете са чисти и сухи в същото време.

При мен е често така, да не кажа винаги. Напълно нормално, не се шашкай.

# 95

Мерси  Hug

# 96

Мерси  Hug

Наистина ли мислите, че това е нормално. При мен не е така и ако беше, щях да се притесня за чистотата и остатъка от препарат по съдовете.  newsm78

# 97

Мерси  Hug

Наистина ли мислите, че това е нормално. При мен не е така и ако беше, щях да се притесня за чистотата и остатъка от препарат по съдовете.  newsm78

Ами зависи кога я отворя - ако съм я пуснала късно вечер и съм заспала без да я дочакам, на сутринта като отворя няма да има нищо. Ако я отворя веднага като е готова, има някакви рехави остатъци от пяна. Аз и затова питам, защото ми се стори странно.

# 98
  • На точното място
Здравейте момичета. От днес и аз съм в отборана ползващите съдомиялна. Имам въпрос към тези от вас , които ползват основно стъклена посуда - дуралекс,йена глас и ли гланцирана керамика. Какъв препарат да си купя, за да не се надраскат? Четох добри отзиви за препаратите от Лидъл, но дали са подходящи в този случай. Ще съм благодарна на всякакъв съвет, защото има наистина прекалено много препарати, а нямам опит в тази сфера

# 99
Здравейте момичета. От днес и аз съм в отборана ползващите съдомиялна. Имам въпрос към тези от вас , които ползват основно стъклена посуда - дуралекс,йена глас и ли гланцирана керамика. Какъв препарат да си купя, за да не се надраскат? Четох добри отзиви за препаратите от Лидъл, но дали са подходящи в този случай. Ще съм благодарна на всякакъв съвет, защото има наистина прекалено много препарати, а нямам опит в тази сфера
на Лидл таблтките бяха първите, които ми надраскаха йена-глас. Това се случи и със Финиш и Сомат. Момичетата препоръчват да се ползва гел, за да не се драскат, но аз съм чела, че зависи и от програмата и темпераурата. Май не съм ти полезна с този коментар, но ти избираш Peace

# 100
Основният ни сервиз е дуралексов, имаме и йенски тави. Мия с праха на ККласик /марката на Кауфланд/ и не съм забелязала да са надраскани, а в същото време мие перфектно. Като съотношение цена-качество е много добър.

# 101
  • На точното място
Благодаря ви момичета. Всеки коментар ми е от полза, особено от препатили/за съжаление/. Вени и аз се замислих за течен препарат , но миялната е стара/6год/ и не виждам къде ще го сипвам.
 Кати, Кауфланд ми се пада малко далечко, но ако няма друг вариант ще стигна и до там.
Ползвам много и основно стъклария и тефлонови тенджери и не искам да ги съсипя.

# 102
Гела и праха се поставят в отделението за таблетка. Мисля, че при всички машини е така. Пробвай да потърсиш прах на друга марка, мисля на Финиш съм виждала. На мен праха ми е удобен, защото го дозирам в зависимост от количеството и замърсеността на съдовете. Също така в темата съм чела, че надраскването става в зависимост от качествата на стъклото.

# 103
Ползвам йена, дуралекс също. Дерат се и в процеса на ползване - заради приборите, основно ножовете, които се използват при хранене. Нормален процес, нищо вечно няма, в един момент се подменят с нови и толкоз.

# 104
Ползвам йена, дуралекс също. Дерат се и в процеса на ползване - заради приборите, основно ножовете, които се използват при хранене. Нормален процес, нищо вечно няма, в един момент се подменят с нови и толкоз.

това е и моето мнение. Hug

Общи условия

Активация на акаунт