Колко домашни пишат децата ви

• 14 424
  • 135
  •   1
Отговори
# 75
По-малко домашни им дават... или просто не си ги пишат hahaha
Ами аз за това сега натискам де.След 2-3 години кой знае дали ще мога да му повлияя.Ще има да си пея,а той ще се прави,че ме чува.
Имай доверие в детето. То не е виновно, че е подложено на такава скука. Като човек с афинитет към езиците и хуманитарните науки намирам, че задачите по математика от примера са далеч по-смислени от упражненията по български, които се дават за домашно. В такова количество и на тази възраст, пък и твоето е момче, трудно е да го накараш да ги прави с ентусиазъм.
Дано да намериш подкрепа сред родителите, за да поразнообразите малко домашните.

# 76
  • Варна
За съжаление нещата стават все по-трудни.Към задължителните по български и литература,прибавихме и домашни по английски език и то граматика(не им ли е рано за граматика по английски бре,обясненията са толкова омотано написани,че и аз се оплитам).По Човекът и общество и Човекът и природата,освен урока имат и по страница от учебните тетрадки за написване.Смятам,струвам за да се справим със всичко всеки ден му трябват по 4-5 часа писане и четене.Нищо чудно,че блокира от време на време.Те и моите бушони изпушват вече.
Преди 2 дни госпожата по музика(до миналата година класната водеше тези часове,от тази са с отделна госпожа) беше супер възмутена,защото децата отказали да извадят тетрадки и да запишат някакви определения за жанровете.Е как няма да откажат,тези часове поне до сега бяха за отмора,вече не са.

# 77
  • най-шареното място
Никак не им е рано. Ако сте с Лонгманските небеса по английаки, купи или намери втора ръка граматична тетрадка, там всичко е обяснено както трябва.

За разказвателните... ако учителят не е на място, шумно е илид етето се разсейва, трябва да учи вкъщи. Иначе катос е прибере само пише в тетрадката и така затвърждава наученото. Пробвахте ли да ги оставяте за уикенда или програмата не позволява?

# 78
  • Варна
Да,разказвателните съм ги оставила за уикенда.Но за събота и неделя си имаме допълнителни домашни- диктовка,съчинение или преразказ и математика преснети листи от някъде.Допълнително гледам с английския повече да се занимавам,че му е доста трудно.Така,че и тези два дни са му порядъчно запълнени Confused

# 79
И според мен е прекалено много домашното за 4 клас. Имат всеки ден  математика или зип математика, отделно другите неща. По всеки предмет има по около 2 страници домашни, като това прави по средно над 10 задачи, понякога имат под-условия. Аз много добре си спомням, колко домашно съм имал в 6-7-8 клас, е никога не съм имал 10 задачи, камо ли всеки ден  и по всеки предмет. Реално в час не се прави почти нищо, проверяват се домашно, каже се нещо и се решават 1-2 задачи,всичко останало за домашно, не виждам смисъла да се ходи на училище, след като 70% от материала трябва да се решава в къщи...

# 80
  • най-шареното място
Мен тази тема много ме озадачи, защото разбрах, че в уж редови квартални училища се правят напъните, които сме свикнали да свързваме със Славейков и Пушкин и още едно-две "мастити" училища.

Допълнително домашно за уикенда и за ваканцията... си е прекалено,, да не бъда по-директна.

# 81
  • София
Не съм чула в час да проверяват домашните.
Обикновенно взимат в час новия урок, решават се задачите от него + всичко или почти всичко от учебната тетрадка и остава при нас сборника, за домашно, Което също не емалко де.
Не са им малко домашните, не са и непосилно много, ако сеседне и се направят сериозно без мотане.

Това с домашните спец. за уикенд и  ваканции не го разбирам и аз, за щастие при нас и да има е за дългите ваканци и нещо малко.

Обаче сега получиха средата на седмицата сборника по математика, минали са 11 урока и реално за вторник, трябва да са попълнили минатото, което си му идва на моят нанагорно, нищо, че друго нямат по математика. (остават му още 3 урока, но вече ми се цупи сериозно, като му кажа да си вземе сборника).

Човек и нещо си поне са му интересни.

Последна редакция: нд, 05 окт 2014, 14:22 от Angel_Dust

# 82
  • Варна
Обикновенно взимат в час новия урок, решават се задачите от него + всичко или почти всичко от учебната тетрадка и остава при нас сборника, за домашно, Което също не емалко де.
Не са им малко домашните, не са и непосилно много, ако сеседне и се направят сериозно без мотане.

Не са непосилно много,но това дете трябва да му остане време и да поиграе малко.Като си свърши с домашните в 17.30-18.00 часа файда няма,на вън не може да излезе,освен с таблета да си поиграе.
Трябва да отиде и на някакъв спорт.
Дете е все пак,не е робот.От цялата работа създаваме деца нерваци.

# 83
  • у дома
И преди писах-всичко е до дете-при баткото домашните ми се струваха километрични просто,пишеше поне по 3-4 часа на ден и не оставаше време за инщо-той си е по принцип бавничък и мотаещ се...Малкият свършва домашните за максимум час време,в повечето пъти и за по-малко даже и нарочно отворих тетрадки от големия за да проверя-обемът домашни е един и същ,защото малкият е при учителката на баткото  Peace Обаче при големия имаше доста дописване от училище ,което не е успял да си довърши в час,докато малкия си е написал всичко училищно,даже понякога и част от домашното е започнал...

# 84
  • Пловдив
За съжаление нещата стават все по-трудни.Към задължителните по български и литература,прибавихме и домашни по английски език и то граматика(не им ли е рано за граматика по английски бре,обясненията са толкова омотано написани,че и аз се оплитам).По Човекът и общество и Човекът и природата,освен урока имат и по страница от учебните тетрадки за написване.Смятам,струвам за да се справим със всичко всеки ден му трябват по 4-5 часа писане и четене.Нищо чудно,че блокира от време на време.Те и моите бушони изпушват вече.
Преди 2 дни госпожата по музика(до миналата година класната водеше тези часове,от тази са с отделна госпожа) беше супер възмутена,защото децата отказали да извадят тетрадки и да запишат някакви определения за жанровете.Е как няма да откажат,тези часове поне до сега бяха за отмора,вече не са.

Ние пък по музика...учим ВСИЧКИ  песни...НАИЗУСТ! ( имало е случаи да вземат две песни наведнъж и е голям гърч!)И децата ги изпитват като издекламират съответната песен.Така си караме часовете по музика от първи клас още...А уж тези часове са за почивка и отмора........ ooooh!

# 85
  • София
Калоян отсъства 1 ден от училище, защото имаше температура и сега събота и неделя наваксва взетото в клас и домашните - по всеки предмет освен уроците, 2 страници от учебна тетрадка и 2 страници от съответното помагало или сборник. Обичайно домашните са общо по 2 страници, т.е. половината решават в час.

# 86
  • Варна
Така,от четвъртък започва да си пише домашните с начална учителка.Да видим къде е проблема.В заплеса ли е или в количеството  Thinking

# 87
Добро решение, успех.
Една година имахме прекрасна начална учителка, която съветваше родителите да следят детето да не отделя повече от 30-40 минути за домашното и да я уведомят, ако детето губи повече време или му е твърде трудно. Освен това искаше родителите да не коригират грешките, защото те й давали важна информация за това, кое е ясно и кое затруднява учениците от класа й.
За съжаление оттогава не сме имали толкова отдаден и ангажиран учител.

# 88

Не са непосилно много,но това дете трябва да му остане време и да поиграе малко.Като си свърши с домашните в 17.30-18.00 часа файда няма,на вън не може да излезе,освен с таблета да си поиграе.
Трябва да отиде и на някакъв спорт.
Дете е все пак,не е робот.От цялата работа създаваме деца нерваци.

Без да се засягаш, но мисля че му висиш прекалено много над главата, а това няма да го научи на самостоятелност.
Даваш му половин час да си почине след у-ще и след това го затваряш в стаята за един час. Каквото свърши, свърши. Като отиде без домашно и бере срам, следващият път ще е по-бърз.
Това ако има желание да учи. Ако няма желание да учи, колкото и да му висиш на главата няма да постигнеш нищо - то не е задължително всички да стават доктори да речем.

Надявам се , че не сте направили грешката да коментирате пред него както коментирате тук в темата.

# 89
  • София
Аз не мисля, че подобен вид стрес за детето е добро решение.
Честно казано не бих го причинила целенасочено на детето си, не че не съм имала случаи да ми идва наистина да го направя.... но не бих, колкото и да ме ядосва, че се мота и е бавен понякога, повече от нужното.

Глухарче  - как е с учителката? То не че много наблюдение може да имаш за 1-2 дни, но все пак?

Общи условия

Активация на акаунт